Yardım edin lütfen:(

Bence eğitimi yarıda bırakarak hayatının hatasını yapmışsın. Onu tamamlamalısın mutlaka. Bende bir anne adayı olarak öncelikle evladımın eğitimini tamamlamasını isterim. Baban çok haklı. Ve erkek arkadaşının tutumu hiç hoş değil.Anlayamıyorum biz kadınları.. Ne kadar ödünler verip ezdiriyoruz kendimizi...Bu arada bilgilerinde yükseklisans yazıyor. Anlayamadım...:

canım ben senın yerınde olsam okuluma devam ederdım bılmıyorum erkek arkadasına nasıl guvendın bu kadar ınsan kırk yıllık kocasına guvenemıyor evet cok sevıyor olabılırsın ama yasın daha cok kucuk zaman ılerledıkce ınan babanın ne kadar haklı oldugunu anlayacaksın. yınede hayat senın ama eger hala ımkanın varsa egıtımıne devam et hem anlamadıgım sey senın calısıp calısmayacagına neden erkek arkadasın karar verıyorkı dıyelımkı evlendınız sevgılın maddı olarak ne kadar ıyı durumda olursa olsun kımın ne olacagı yarının ne getırecegı bellı olmaz

Aileler çocuklariiz okusun, elin ogluna muhtaç olmasin, eli para gorsun, bi is sahibi olsun diye gece gunduz çalisirlar okul masraflarini karsilamak için hayaller kurarlar
Daha buyumemis çocuk ugruna okul terkediliyor.;
Allah Allah...
Baban %100 hakli...Uzaktan burnuna kotu kokular gelmis ve adam resmen bilmis.
Allah aksina...resmen çalismana izin vermem diye bagiriyor okulu biraktiriyor
Boyle birinden ne bekliyorsun ?
Cok yanlis yoldasin...Birde çekinmeden babani suçluyor
O bence iyi bir dayak istiyor

hemen bırak gitsin bu tipi ya o kim ki karışıyor senin okuluna çalışmana.. aklı sıra zamanı gelince seni sindirip kölesi yapacak.

bencede eğitimini yarıda bırakman çok üzücü birçok insan okumak meslek sahibi olmak isterken sizde bu imkan varken onu sadece bir erkek için elinizin tersi ile itiyorsunuz çok yazık babanıza sonuna kadar katılıyorum bence sevgiliniz sizin ondan daha üst seviyede eğitim almanızı istemiyor ve size güvenmiyo demektir bunun içinde okulunuzu bırakmanızı ve evde oturmanızı istiyo böle cevreniz olmıcak ve ayrıca sizin üzerinizde egemenliğini ilan etmiş olcak kendineve çevresindeki insanlara onu bırakın demek bana düşmez ama ona egitime devam ediceğinizi söleyin bence sonu ayrılığa neden olsada

Koca bulunur allah hayırlısını versin elbette ama önce altın bileziğini (mesleğini)tak koluna sonra da koca...
herşey gönlünce olsun sevgiyle kal

bak güzelim benim şimdiki eşim bana ben ünv. son sınıftayken okulunu bırak burda devam edersin dedi ben onun aklına uyup bıraksaydım şimdi elimde diplomam da olmayacaktı ve hiç dediği gibi olmadı..bırak okula gitmeyi evden dışarı çıkmamı sorun yapıo..hiç güvenme erkeklere hiiiç..

benim zoruma giden sey benim hic bi sucum yokken degismesi. geri adim atmaya baslamasi sozlerinin arkasinda durmamasi. askere yeni gitti sayilir 12.12.08 te gitti 1 aylik sayilir:( ayrilmakmi istiyosun diye sordum hayir dedi. sen ustume geldigin icin tartisiyotuz diyo. ama ben durduk yere ustune gitmiyormki hareketlernin aciklamasini istiyorum:( aciklama istedikce bagirip cagiriyo kotu laflar ediyo. baskasi varmi diye soruncada aninda degisiyo daraldim artik iyi olmayan laflar. ne bileyim nasil ogrenebilirimki bunu ben:( yani degisimin sebebini:( aslinda onun icn bunu yaptigima sevinmesi gerekirken karsisina aldi beni. bunu anlamiyorum iste.:(

ve okuluma devam edemiyorum yatay gecis olmuyo :( yurtdisindan gelenler icin ozel YDS- sinavi var OSS gibi onun sartlarinida uymuyorum:( yani acikcasi egitimim sona ermis gibi bisi:( zaten bunun bunalimdayim stresindeyim :( bana destek olacagi yerde uzak duruyo fazla arayip sormuyo :( soruncada maddi durumum sykysik diyo ama baskalarini ariyo :( anlamiyorum iste :( kendisi lise mezunu ve guresci :( o kadar caresizimki yani. ayrilsak bile o yoluna devam edecek kurtuldugunu belki sevinecek ama benim bunu atlatmam o kadar zorki normal ask acisi yasamicam :( bilmiyorum iste :( boyle yapmasa hakkini verse bu sorunlar olmucak ama iste... boyle degildi cevresi onu o kadar ovuyorki anlatamam herkes cok durusttur diyo hic bi yanlisini gormedik :( ama zora geldi aninda degisti :( offffff napicami inanin bilemiyorum..biraksam bunu kolay atlatamam birakmasamda bunlari haketmiyorum katlanamam :(

Bastan kural hatasi yapmissiniz.
Ask'a aldanip hayatinizi ask üzerine kurmaniz, oldukce büyük bir yanlis.

Ama simdi gelecege bakalim.
Yapmaniz gereken sey, eger mümkünse egitiminize devam etmeniz.
Erkek arkadasinizi sizi aradigi kadar aramaniz.
Fazla kovalama, gelirse kendi gelir, ararsa kendi arar.
Kendini cek biraz, sonra bak bakalim tipis tipis geliyormu hala kaciyormu.

ne bir erkek için hayatımı etkileyecek kararlar alırım ne de bir erkeğin benim için böyle şeyler yapmasından hoşlanırım...siz en büyük akılsızlığı bir kişi için erkek ya da kadın hiç farketmez eğitim hayatınızı bitirerek yapmışsınız...yol yakınken vazgeçip nişanlanmadan sizden mantık dışı istekelrde bulunan bir erkek nikahı bastıktan sonra neler ister düşünmek dahi istemiyorum.baba lafı dinlememenin sonucu da bu olsa gerek.15 yaşında internetten sevgili bulmak da ayrı işgüzarlık..ben babanızın yerinde olsam kızmakla kalmazdım..yani kusura bakmayın biraz ağır oldu ama biran kendi çocuğumun böyle birşey yapabileceği aklıma gelince düşünmesi bile çileden çıkarmaya yetti...ailenize üzüldüm...

Ne olursa olsun okuluna asıl.Erkek arkadaşın inanılmaz yanlış yapmış ne demek çalıştırmam.Hayatta kimin ne olacağını nerden bilebiliriz ki.Bak erkek arkadaşına nasıl değişiyor yarın bunu evliyken yaşamayacağınızı bilemezsin.Oyüzden eğitimine devam et.

egitimim bitti gibi bisi :( cunku ailem arastirdi :( ben erkek arkadasimin hareketlerini anlayamiyorum:( destek olmasi gerek derken karsisina almasi degilde yanimda olmasi ve benim icin nelere katlandi dusunmesi gerekirken karsisina almasi beni uzuyo :( kac kere sordum hayir ayrilmak degil istedigim diyo ama iyi davranmiyo. onceden boyle degildi cevresi onu cok over hatta ben bu cocuga vekilim diyenler bile vardi :( sykyldimi ondanmi boyle anlamiyorum. beklemesi lazimken zorluk cikariyo:( anlamiyorum iste

ah ah yine anadan babadan fayda var kimseden değil......çoğu zaman yanlış gelio yaptıkları,söyledikleri ama onların hayat tecrübesinden yararlanmak lazım.....sana kocamı yok kıııız =))

neler diyorsunuz:( haksizliga gelemiyorum.. haksizlik degilmi yaptiklari;( sonucta guvendim inandim safca yaptim herseyi:( simdide boyle yapmasi kacmasi normalmi sizce:(

adamın kaçması tabi ki normal canımcım!

sana okulunu bırak demiş çalışmamışın, okulu bırakmışsın. ilerde çalıştırmıcam demiş bişey dememişsin. hatta babanın yüzünden bu haldeyiz diyebilme lüksünü kendinde görmüş. adam düşünüyo ki heyt bee ulan bu kız artık benim avcumda evirrip çevirrim aramasam da olur. erkekler ne kadar sevdiğim kadın bana uysun sözümü dinlesin dese de, aslında onların sözünün hepsinini dinlenmesi onları iten birşey. tuhaf yaratıklar işte.

bence sen en başta yeniden üniversiteye hazırlan, herşeyden önce okuluna devam et böyle hayati kararları bugün var yarın yok birisi için alma. kendin için al. çekemiyosa da anten taksın!!!

ya ben neden suclaniyorumki:( ben inandim guvendim henuz ayrilmis degiliz ama hareketlerine anlam veremiyorum. o bunlari yaptirip bana guven inan asla birakmam seni dedikten sonra ve simdide geri adim atmasi normalmi sizce :( ben safca inandim guvendim evet sucluyum tum hayatimi onlarin ellerine biraktim guvenmekle hata yaptim belki. niye hep bayanlar suclu oluyo. birine guvenmek sucmu eger kendisi sozlerinde durmuyosa kaciyosa bu onun kisiligini belli eder :(

bence askerlik psikolojisi ile tamamen dağılmış bir adam var karşında
türk erkeği olarak hayatımızdaki her fiür çok kıskanç zaten
ama kimseye boynumuza ip bağla demiyoruz
sahip olmak başka, sahibi olmak çok başkadır
her dediğini yaptığın için bu dereceye gelmiş, o senin boynuna bir zincir takmış çekiyor sanki
bende üniversiteyi dışarıda okudum
çok kıskançtı,yanlızca tek belirli bir satten sonra dışarı çıkmaz yurtta arkadaşlarımla geyik yapoardım
bazen dayanamıyordum
arıyordum monu,gelicem diye ağlıyordum
o beni sakinleştirirdi ve okulumu bitirtti bana.bende çalışmayacağım.böyle planladım ama hayat planlarla ilerlemiyor canım
tutki evlendiniz,hasta oldu,kaza oldu..yada aldattaı seni boşanmak istedin
ne yapacaksın
tahsilin,bir markan olsun
çalışmazsan çalışma ama sırtını yaslayacagın bir minder edin kendine
sen ona dört elle muhtaç ol diye yapıyor sanki bu harekletleri
bu kadar takıntılı bir adamın sende uzaklaştığını düşünmüyorum,dediğim gibi askerlik farklı oluyor.heran telefonada sarılamıyordur,istediğinide yapamıyordur.
ama sen ona olan takıntını sağlıklı bir boyuta taşımazsan çok üzüleceksin..

kımsenın egıtım hayatı bıtmez kı once olumsuzlukları at kafandan..kendını bu sekılde sartlama.. eger lısenı tamamladıysan calıs gır oss ye..ha kazanamadın mı gıt herhangı bı vakıf unıversıtesıne yazıl..bunda ne var maddı durumun elverıslı degılse herkes gıbı burslu okursun tatlım..hersey senın elınde butun kapıları kapatan da ınsanın kendısı acanda.. sen kafanı kullamaya bak..bunları dusunecegıne gıt yabancı dıle kendını bı sekılde gelıstır ya da dısardan gor ogrenımını yerimseniben

ya ben neden suclaniyorumki:( ben inandim guvendim henuz ayrilmis degiliz ama hareketlerine anlam veremiyorum. o bunlari yaptirip bana guven inan asla birakmam seni dedikten sonra ve simdide geri adim atmasi normalmi sizce :( ben safca inandim guvendim evet sucluyum tum hayatimi onlarin ellerine biraktim guvenmekle hata yaptim belki. niye hep bayanlar suclu oluyo. birine guvenmek sucmu eger kendisi sozlerinde durmuyosa kaciyosa bu onun kisiligini belli eder :(

evet safça güvenmişsin ama güvendiğin adamda oynaklık varsa az bişey bu zaten belli eder kendini. suç sende değil tabi ki kimse seni suçlamıyor güvenmende. senin suçlandığın bölüm sadece okulunu bırakıp hayatın hakkındaki önemli kararları başkasının eline vermendir. inan bana babam okulu bıraktırıyo okumamı istemiyo deseydin bile burda gerekirse zorla okuyacaksın diye yorumları görecektin yani sevgiliyle alakası yok.

ayrıca zaten sorularına tek tek cevap veriyoruz ve sen dönüp dolaşıp aynı soruları soruyosun:bbo:

ayıca bence düşünce tarzın yanlış, ben birine kayıtsız şartsız güvenicem ondan sonra o bana hata yaptıkça yaa ben ona güvendim ama o hata yapıyo demekki karakteri böyleymiş diyip onu da temize çıkaramam doğrusu.

Back
X