Yardım edin lütfen

challenger

anladım ki herşey sensin.
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2008
6.761
405
198
38
İstanbul
ben daha öncede başlık açıp benzeri şeyleri sizinle paylaşmış fıkırlerınızı almak istemiştim.ama ılk kez ne yapmam gerektıgını neyın dogru neyın yanlış oldugunu bılmıyorum ve sızden bana yol göstermenizi rica edıyorum.bir ilişkim var 3 yıldır bırlıkteyız.benım onu sevdıgımden karşımdakı ınsan daha fazla benı sevıyor.buna emınım ama zora düştüğü zamanlarda sıkıntısı olduğu dönemlerde ortadan yok oluyor.askerden gelmeden 10 gun önce ayrılmıştık 40 gun bırlıkteydık fakat askerden geldıkten sonra hıcbırsey bekledıgı,umdugu gıbı olmadı.moralı korkunç derecede bozuldu.depresyona girdi ve bende gecen ayrılıgımızla ılgılı baskı kurdum.aslında cok sevdıgım halde onu bunalttım ve bu hafta pazartesı gunu ayrıldık.benı aradı ben ıflas ettım herseyımı kaybettım artık bende yokum.benım ılıskı gıbı bır lüksüm yok benı unut ben cok çalışmak hayatımı ,kurmak ev almak ve evlenmek ıstıyorum artık tek amacım bu ama bu surede ılıskı benım ıcın bır lüks.nolur anla hayatımda kımse yok olmayacakta yanlızca çalışmak ve hayatıma yön vermek istiyorum dedı.hayallerı cok fazla bırlıkte kurabılırmıyız o hayallerı evet kurabılırız ama doğulu biriisi olupta o kültürle büyüdüğü için bunu kabul etmeyip herseyı tek başına başarmak isteyen birisi.ama ekonomık sorunlar cıkmadan once evlendgımızde böyle olcak su olcak senı cok sevıyorum dıyordu.onun ılk kız arkadaşıyım ve emınım hıcbır zaman hayatıan başkası gırmedı .ama suanda ayrıyız ve napmam gerektıgını bılmıyorum yerımde olsanız ne yapardınız sanırım cok karışık yazdım ama onu cok sevıyorum ve tümüyle kaybetmekten korkuyorum.

ben cok çalışmak hayatımı ,kurmak ev almak ve evlenmek ıstıyorum artık tek amacım bu ama bu surede ılıskı benım ıcın bır lüks.nolur anla demiş erkek arkadaşın; ama anlayamadım senle mi evlenmeyi düşünmüyor? madem hedefi evlenmek hayatını kurmak, bu planlarda neden sen yoksun?

çok zor bir durum ama istersen biraz onu ona bırak
yada bu hayallerini beraber yapabileceğinizi ona anlat beraber çalışır evinizide alırsınız işinizide kurarsınız evlenirsinizde a.s.

Param olunca gel gÜzelım demek mı bu ne ya bekle dıyor yoksa Çek gıt bbeĞım uzaklara mı dıyor anlamadım gerÇekten de karıŞık yazmıŞsın ama...
Sadece sevıyor ve ıstıyorsan bekle derım ÇÜnkÜzaten yenı bır ılıŞkıye hazır olmayacak kadar yenı ve kırıntılarını toplamaya ÇalıŞacak kadar yorgunsub sadece bekle bu arada onu da fazla sıkma ama haberlerınızı alamaya devam edebılırız ...... Umarım ıŞlerı dÜzelır ve sevgınız hep aynı ÖlÇÜ de olur .....

bende bılmıyorum pazartesi gününe kadar evlencez evımızı alcak falan dıye konuşuyorduk.hatta surıyeye gıtme durumu vardı sen burdayken ben nasıl gıderım.sana vakıt ayıramıyorum dıyordu hep.işe ihtiyacım var calısmaya ıhtıyacım var bunları yaptıktan sonra bırlıkte hayat kurabılırız demeyede çalışıyor olabılır ve sızlere soruyorum .eger sevdıgınız ınsan sıze boyle demış olsaydı ortak bır hayat kurabılcegınıze bırlıkte herseyı yapabılcegınızı nasıl anlatırdınız ona.?

çünkü gecen hafta boyle bır ılıskı olmaz ya benle ılgılen ya bıtsın dıye baskı yaptım sanırım 2 şıkkan bırısını secmesı gerektıgını düşündü.

vallahii eminim diyosunuz ama emin olmayın..
benim sevgilimde iflas etti. evini 3 aracını 2 işyerini kaybetti. icralar mahkemeler birçok aksilik yaşandı ama beni hiç bırakmadı. beraber geldik üstesinden. sizi yeterince sevseydi önceliği olurdunuz. başarmaktaki hedefi siz olurdunuz. hayatını sizin için kazanırdı. evini işini sizi düşünerek kurardı..
asla emin olmayın...

Adam bunalmış işte... iş sıkıntısı maddi zorluklar
Kendi işiyse zor günler yaşamışlardır..
Kolay değil insan çıkmaza girir gibi olur..
birde sen üstüne gittin.. aramıyosun gezmiyoruz vs... diye
Oda baktı bunca sıkıntı.. çatlıycak gibi olmuştur.
Bu kararıda o yüzden almıştır.
Onu biraz kendi haline bırak..
Sorgulama, suçlama bir kriz döneminde olabilir..

ınsanın bir şeyler için mücadele edebilmesi için tutunacağı birileri ve umudu olması gerekir. Seven bir insan bu şekilde yaklaşmaz yani benim "hayatımı" kurtarmam gerekiyor, işlerimi düzene koyup ev almam gerekiyor diyemez sevdiğine...
Bana destek ol bir an önce toparlanıp seninle evlenmek istiyorum diyebilirdi ve eğer gerçekten seviyorsa başka türlüsü aklından geçmezdi canım.
Ben de 1 sene önce hemen hemen seninle aynı durumdaydım. Sevgilim askerden geldi ve kendi işi var ve başkalarına emanet etmek zorunda kaldı. Başkaları dediğimde ailesinden kişiler. Döndüğünde dükkanı resmen borç batağına sokmuşlardı. Kabus gibiydi geleceğimiz mavfoldu diyordu ve sadece kendisi için değil, ikimizin geleceği için üzülüyordu.
1 gün bile tatil yapmadan işlerinin başına geçti ve maşallah deli gibi çalışıyor aksine de bana hep umut veren o oldu. Biz hep birbirimize sarıldık daha çok bağlandık bu zor günlerde çünkü ikimizin umutları var buna kimse engel olamaz.
Biraz uzattım ama bu canlı örnek belki ne yapman gerektiği konusunda fikir verir sana.
Ona biraz zaman tanı ve hep yanında olacağını hissettir. Askerlik psikolojisini atana kadar. Eğer düşünceleri değişmiyor, ilişkinize sahip çıkamıyorsa hayatından hemen çıkar onu.
Hakkınızda hayırlısını dilerim canım.a.s.

aynen bu durumda babasıyla calısıyordu iş sıkıntısı oldu.
masraflarını nasıl halledecegını ne yıyecegını hesaplar oldu ve ben
askerden gelmeden oncekı ayrılık yuzunden onu bunalttım hak verıyorum başka çaresi yoktu bunalmıştı çünkü ama onun yanında olabileceğimi ona nasıl gösterebiliriim artık bılmıyorum.çünkü iş buldu bulduğu işlere kulp buldum.seni bu durumda bırakmak ıstemem bende çalışmam oralarda deyıp gerı adım atmak zorunda kaldı.sanrım o dönem şımarıklıktan yaptım ama cok buyuk hata yaptım ve sımdı hatamı nasıl düzeltebilirim bılmıyorum

Anlıyorum canım ona nasıl yardımcı olabilirsin
Tabiki bu tavırlarını ona karşı şımarıklıklarını bırakarak yardımcı olabilirsin
Şimdi burdaki arkadaşlar hemen seni sevdiğinden emin olma
Sevse şöyle olur böyle davranır demişler
Ben buna katılmıyorum
Öyle bir an geliyor ki hayatta yükün ağırlaştıkca vazgecmeyi göze aldığın anlarda oluyor.
Ama senin erkek arkadaşında bu durum gecici diye hissediyorum..
Askerden gelmiş.. belki adapte olamadı sivil hayata...ailesiyle işiyle ilgili sorunlar yaşıyr
Üstüne üstlük sende bazı şeyleri yokuşa sürüyorsun.. naz çekecek durumda değildir
Ona biraz zaman ver ve sakin ol.. durulsun onun sıkıntısı... bekle zamana bırakyerimseniben

aynen senın dedıgın sekılde canım hersey bencede umarım dedıgın gıbıde olur.fikirlerin için çok teşekkür ederim..

emınım yapacak bırseyler vardır bu konuda benım basıma gelen baskasının basına da gelmış olabılır.bu durumda ne yaptınız bana fıkırlerınız gerekıyor sızlerden cok rıca edıyorum...

kızlar konumdan devam etmek ıstedım bugun bır arkadaşımla konuşurken ya bana göre o babasıyla hala çalışıyor sadece senı hayatından cıkarttı dedı ve onu arama kararı aldık.numaraya baktım netten aradık işyerini,baglattırdık telefona sonrada hıcbırsey yokmuş sankı hat kesilmiş gibi telefonu arkadaşım kapattı.
ve şimdi aklıma sorular düştü sanırım cıdden sadece benı hayatından cıkartırdı ve arayıp görüşmek ve içimdeki soruları cevaplandırmak istiyorum yerimde olsanız yaparmıydınız yoksa arkadaşım kendini daha küçük duruma düşürürsün diyor gerçekten öylemi olur.fikirlerinizi bekliyorum...

CANIM BENCE ıÇıNDEN GEÇENLERı SÖYLE ben kendimden örnek verim;bi zamanlar bende içimden geçenleri söylemezdim.o herşey normalmiş gibi davranırdı.ama bi ara içime attığım tüm dertleri söyledim rahatladım anladı beni.ama bunu çok abartma.yeniden sevgili olmaya zorlama.ben çok zorladım olmadı yok dedi.çok zorluyorsun dedi.bidaha açmadım o konuyu.sonra kendisi yeniden döndü bana.zorlamadan,çok fazla uğraşmadan konuş.içindekileri söyle ama abartmadan,zorlamadan!

Tatlım en büyük hakkın yüzleşmek, asker sonrası sendromu yaşıyor besbelli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…