Yardım edin ne yapacağımı bilemiyorum

öncelikle din konusundaki ani çıkışım yüzünden herkesten ozur diliyorum..

herkes korunmaktan bahsediyor,anlık zevk diyor..ama hangi korunma yöntemi 100de 100ki?
bir insan neden korunur?cocuk istemediği için..ama maddi sebeplerden ama manevi sebeplerden..düşünmustur ve korunmaya karar vermiştir..gayet açık; cocuk istemediği..kimse kürtaj çok doğru bir hareket demiyor,diyemez zaten..ilk seçenek kürtaj değildir,olmamalıdır..ama seçeneklerinde arasındadır..bu da bir gercek..
kürtaj yaptıran neden katil oluyor bunu anlamıyorum?kürtaj yasal değil mı?kürtaj yaptıranlar yargılanıyor mu?hayır..belli bir süreye kadar kürtajın yasal olduğunu herkes biliyor..
bir kadın korunmuşsa ve hamile kalmışsa ve istemediği bir gebelikse,kürtaj yaptirabilir..eğer yine maddi manevi o cocuğa bakamiyacagini düşünüyorsa kürtajdan başka çaresi var mı?
benim annemde abimden sonra 2 kere kürtaj yaptırmış,sonra cocuk yapmaya karar vermişler ve uzun bir zaman olmamış,tedavi olmuşlar ve ben olmuşum,benden sonra bir kürtaj daha yaptırmış..kürtaj yaptırmasaydı,suan 5 cocuk olacaktık..5 cocuk ne yerdik ne içerdik nasıl okurduk...
herkes bakabilecegi cocuğu dogrusa daha iyi değil mı?sizlerde bıkmadınız mı sokakta mendil satan,ustu bası pislik icinde cocuklar görmekten?sizde bıkmadınız mı okuyamayan cocuklar görmekten?uzulmuyormusunuz o cocukları gördükçe?ben içimden keske hiç dünyaya gelmeseydin diyorum..böyle yaşayacağına keske hiç doğmasaydı..o cocuğun benden senden farkı ne?niye o da benim gibi okuyamiyor,giyinemiyor,yemiyor,gezemiyor....tabiikide eşit olamaz kimse bu dünyada ama en azından o kadar cocuk doğuracağına o aile bakabilecegi kadar doğursaydıda o dünyaya gelen cocuklar belki bir nebze de olsa daha iyi yemekler yerlerdir,olurlardı,zorla calisitirilmazlardi aileleri tarafından..
hep fakirler mi?tabiikide değil..zengin ailelerde de bası boş cocuk çok..ceplerine para koyup yallah..zenginlerde bakabilecegi cocuğu doğurmalı..
yani kürtaj evet kötü bir şey,son seçenek..ama seçenek..

Baya dalga geçilmiş "kaynaklarımız tükeniyor" sözüm yüzünden :delphin: o sözü Ben söyledim :delphin: geçin siz dalganızı doğurun çifter çifter, korundunuz hamile kaldınız "rızkı gelir" diye doğurun :delphin: 100 yıl önce uzaya gitmedi insanlar yorumuma yorum yapan hanımefendi Bakın çoğaldık ve cidden dünya sıkıntı içinde :delphin: kapatın siz kulaklarınızı gözlerinizi dünyaya :delphin: Bu dünyada yaşiyorsak sorumluluğumuzu Bilmemiz lazım Biliçsizce tükettik mahvettik dünyayı, alın Bunla da dalga geçin :delphin: onu Bırakın memlekette iş yok işşşş nereye getiriyosun o BeBeyi sen ? ehh BeBeğim anan sana şimdiden şarkı armağan ediyor "Büyü de BaBan sana Büyü de Büyü açlıklar, umutsuzluklar sefaletler işsizlikler alacak" :delphin: içimdeki katili keşfettim Bu arada sayenizde. Bende de kürtaj olaBilme kapasitesi varmış.. potansiyel katilmişim vay Beaa :delphin:

aynen katılıyorumvereliniortak

ben kürtaja karşı değilim.
burcuyada katılıyorum.
bakabileceğin kadar çocuk yapılmalı .
buda benim görüşüm
karşı olanlara saygı duyuyorum o başka ama aynını karşımdanda bekliyorum.

tedbir bizden takdir allahtan!!!allahın verdiği cana kıyamazsınız.....yazık ya allahım sen olmayanlara nasip et aldırana verip böyle sınıyor rabbim ....bizide böyle sınıyor!!!bekleyin arkadaslar yüreği ana hasretiyle yananlar rabbim hepimize tez zamanda nasip edecek sabredelim...allah affetsin katillik baska hiçbişey değil...madem ayrıldın neden dikkat etmedin yazık cok yazık allahın sana hayırlı gördüğü birşeyki sana tam bu anda nasip etti belki o yuvanı kurtaracak bilemezsin...belki bir armagan bilemezsin....yazık günah

Öyle hassas bir konu ki karşımızdakini incitme olasılığımız çok yüksek.
Bu yüzden sınırlarımızı belirleyelim ki boş yere kalpler kırılmasın.
Herkes kendi fikrini bir başka fikri aşağılamadan belirtsin ve mevzuyu ikili atışmalardan uzaklaştıralım.
Çok mecbur kalıp ağlaya ağlaya bebeğini aldıran bir anne elbette katil olamaz,
Aynı şekilde ana rahmine düştüğü andan itibaren onu artık Allah'ın verdiği bir can kabul eden ve ne olursa olsun Allah'ın takdiri diye düşünen bir kişi de cahil olamaz.
Etiketlemeye gerek yok,
Tartışmak demek başkasının fikrini aşağılamak demek değil.
Nihayetinde hepsi herkesin kendi doğruları, konu sahibi de kendine en uygun olanı kabul eder.

Hımmm bekar ya da evli olup ta çocuğu olmayan arkadaşlarımla bu konuyu hiç ama hiç tartışmayacağım.
Çünkü, tek bir toplu iğne başı kadar atan bir kalpten çıkan o sesi ilk duydukları andan itibaren tüm bu duygularından ve düşüncelerinden vazgeçeceklerinden eminim.
Şahsen ben o sesi duyduğum andan itibaren o minicik nokta için ömrümü vermeye hazırdım... Bırakın öldürmeyi dedim ya ölmeye hazırdım!

Hımmm bekar ya da evli olup ta çocuğu olmayan arkadaşlarımla bu konuyu hiç ama hiç tartışmayacağım.
Çünkü, tek bir toplu iğne başı kadar atan bir kalpten çıkan o sesi ilk duydukları andan itibaren tüm bu duygularından ve düşüncelerinden vazgeçeceklerinden eminim.
Şahsen ben o sesi duyduğum andan itibaren o minicik nokta için ömrümü vermeye hazırdım... Bırakın öldürmeyi dedim ya ölmeye hazırdım!

yigenimin kalp atışlarını ilk duyduğumda heycandan oluyordum,sevinçten aglamaktan gözlerim şişmişti..
yigenim için canımı veririm..onu o kadar çok seviyorum ki..kendi evladım oldugunda nasıl olucam kim bilir..
küçük bir noktayı atlıyorsunuz; bekar olanlar veya cocuğu olmayanlar da insan,anne adayı..
kendi cocuğum için o duyguyu henüz yasamadım ama diyorum ya yigenim için bile bu kadar cildirirken,gözümden sakinirken,cocuum için kim bilir neler hissedicem..
duygusuzmuyuz biz Allah askına?neden böyle diyorsunuz anlamıyorum..biz bilmiyormuyuz kalp atışlarını,duygularımız yok mu bizim?inanın bu muameleden üzülüyorum..gercekten üzülüyorum..sanki hiç bir seyden anlamayan,hiç bir seyden haberi olmayan,odunlariz..yapmayın Allah askına ya..şimdi anne değiliz ama gelecegin anne adaylariyiz hepimiz..
inanın daha iki dakika önce yigenimleydim..resmen peşimden ayrılmadı..o bana ben ona asık..biri bir şey yapsın gebertirim herhalde o kisiyi..kendi cocuğum olsa bu kadar sever bu kadar üstüne düşerim..
yapmayın lutfen..bizde insanız..

Benim hayattaki en Büyük arzum anne olmaktır. bunun için canımı veririm ! şimdi gene veririm. Ha sanmasın kimse o çatala çiftetelli atarak yatmıyor hiç Bir kadın ! şartlar Böyle gerekiyorsa Bizim suçumuz yok. 3 dakkalık zevk için yapmasaydın o zaman diyorsunuz ? hangi korunma yöntemi yüzde yüz koruyor. hadi hamile kaldın ama BA KA MA YA CAK SINNNN eeeee nasıl Bile Bile Büyütemeyeceğine inandiğin Bir yavruyu dünyaya getirirsin ne suçu var onun ? kolay mı sanıyorsunuz siz allah aşkına ? annelik görevine hazır değilse Bir insan, şartlar el vermiyorsa mecBurdur Buna. keşke diyorum keşke öyle güzel Bi dünyada yaşasak ki ona güzel Bi gelecek vaad edeBileceğimden kuşkum olmasın 10 çocuk doğurmazsam gelin yüzüme tükürün. ama Ben Bi tarafıma don alamazken nasıl doğurayım nasıl ? ya da yuvam sallantıdayken ona Bi BaBa Bile veremeyecekken nasıl getireyim dünyayı. asıl o katilliktir. ne olursa olsun siz de o çatala yatip BeBeğini aldıran annelere Biraz olsun empati yapın. kimse keyfinden yapmıyor merak etmeyin o kadınların orda BeBeğini değil canını alıyorsunuz. ama o BeBeğinin sorumluluğunu geleceğini o an Bile düşündüğü için yaşama getirmiyor.

Biz kadınlar gercekten çok duygusay varlıklarız arkadaşlar.Bi bebek ve anne olmak en şahane duygulardan biri ama annelik öyle bir sorumluluk ki bunu anne olmayan bilemez anne olup yuvası sallanan kadının duygularını yine aynı şeyleri yaşamış bi anne anyabilir o yüzden lütfen arkadaşlar arkadaşımızı çokta acımasızca eleştirmeyelim. Bir çocuk kolay yetişmiyor sadece sevgide yetmiyor onu büyütmeye sadece annesi olmakta yetmiyor. Anne olmak demek elinize sihirli bir değnek alıp her şeyi yoluna koymaya çalışan insan demek ,siz yavrunuz için endişe ederken kolaymı sanıyorsunuz bir tane daha bu dünyaya bir canlı getirebilmek .....

benim annem de zamanında bikaç tane kürtaj olmuş hele benden sonra olmuş bi kere ondan çok vicdan azabı duyuyor bence kürtaj olmak kolay bişey değil ama gerçekten de 5 çocuk olup sefalet içinde yaşamaktansa dünyaya gelmemiş olmayı tercih ederdim ben. yani bi insan maddi manevi ne kadar çocuk bakabilir buna kesin karar vermeli ona göre çocuk yapmalı. tamam belki çok opsiyonel 1 çocuk daha fazla yapılabilir ama şartlara bağlı yine de. 5 çocuk yapıp hergün makarnayla besleyip sokağa salcağıma çocuklarımı bi tane yaparım etle sebzeyle beslerim oturur dersini de çalıştırtırım. yoksa hayvansal içgüdüden başka bişey değil her istemediğin çocuğu doğurmak. doğur sokağa at ohh memleket dolu öle çocuklarla ablam öğretmen ana babalarının umrunda olmayan çocuklara 2 kelime öğretiyim diye uğraşıyor. analık içgüdüsü fln da bi yere kadar

eğer çok dikkatli oup ciddi bi şekilde korunsaydın ve bu bebk osaydı o zaman tamam derdim ama kaç yaşında bayanlarız demekki bişeyeri gevşek bıraktın o zaman da bebeğini yok etmeye hakkın yok canım allah kolaylık versin sana şimdiden eşinle daha çok birbirinize sarılıp yeni bebğinizin hazırlığını yapmanız dileğiyle....

şunu az önce okudum

istersen oku,yüreğin dayanır mı bilmem

"Bu benim!
Bazıları olmadığımı iddia ediyorlar, fakat ben gelişmeye başlıyorum.

Bu benim!
Kalbim atmaya başlıyor, ağzımı açabiliyorum, görebiliyorum.
Yakında yanında olacağım Anne...

Kalp atışlarımı duyabiliyor musun? Güçlü ve sağlıklı!
Hep aynı ritimde atıyorlar : bum bum bum bum
Anne sağlıklı bir kızın olacak.

Konuşacağım ilk kelime : ANNE olacak.

Benim varlığımı yeni öğrendin.
Kimbilir ne kadar mutlusun Anne.
Bana bir isim düşündün mü?
Seviniyor musun Anneciğim???

Ruhun karmakarışık Anne?
Bana sevinemiyorsun...
Yoksa beni istemiyor musun???

Üzüntünü ve isteksizliğini hissediyorum.
Benim hissetmediğimi mi düşündün?

Sevincini hissedemiyorum!
Beni istemiyor musun???

Her gece ağladığının farkındayım!

Çocuk parkı gördüğünde neden ağlıyorsun Anne?
Salıncakta sallanan o çocuk ben olabilirim!!!

Dün birilerinin üzerime bastığını fark ettim, arkasından da sen ağlamaya başladın Anne!

Anneciğim yardım et bana.
Senin küçük bebeğin olmak istiyorum...
Neden benden korkuyorsun?
Benim herşeyim sensin!!!

Anne burada bir şeyler oluyor, doktor abla neden mutsuz bakıyor öyle?
Sen acı çekiyor gibisin!

Korkuyorum! Yardım et Anne!! Kalp seslerin değişti
Sustun...
Neden benimle konuşmuyorsun anne?

Anne bana ne yapacaklar? Anne neden birşey yapmıyorsun?
Anne korkuyorum!
Ama...ben senin çocuğunum!

Anne yüzümde soğuk birşey hissediyorum.
Anne yüzümü parçalıyorlar! Anne birşey yap! Anne kolumu çekiyorlar!
Canım yanıyor Anne, Anne kolumu kopardılar!!!!

Ellerimi sana hiç mi veremeyeceğim?
Bütün bunlara neden izin veriyorsun Anne?
Beni sana bağlayan damarı kopardılar Anne!
Anne kalbimi parçalıyorlar! Anneciğim Anne Anne ahh aaahhh!!!!

Anne gitmem lazım.
Neden bunlara izin verdin Anne?!!

Hiçbir şey hissetmeyeceğime gerçekten inandın mı?
Acı çekmeyeceğime???

Neden beni bırakyorsun Anne?
Senin bebeğin olamayacağım. Senin kucağında uyuyamayacağım Neden???

Neden Anne, Neden beni öldürdün? Neden katil oldun?
Halbuki ben seni çok sevmiştim!!!

Seni Cennette bekleyeceğim ANNE"..
..

:a015:

bittim ben bu yazıya yaa :(((((((((((

eğer mecbursanız aldırmak son çaredir...ama en acısı da bu :(

hiç de öyle değil..
hangi fetvada var daha çok günaha girmeyeyim die bebğini öldürmek
ne anne babalardan(bilinçsiz.) harika insanlar çıkıyor
ve yime ne anne babalardan(gayet bilinçli) son dece kötü insanlar çıkıyor
kimse kimsenin n olacağını bilemez ortada bir can döz konusu
geleveği kmse bilemez
eğer bi insan kötü yada ii olursa bu sadece aileye bakmaz
herkezin aklı fikri var
misal verilecek olusa peygamber çoçuklarından
bile iman etmeyip sapkınlık yapanlar var
yani şimdi şuçlu peygamberlermi
tabiki değil (HAŞA)o çoçuk kendi aklıyla hareket etmiş.
yada tam tersi olanlar...
arkadalar yapmayın allah aşkına bu öle basit bişey değil asla
yok bakamam yetiştiremem die bi mazeretle olacak işte değil ..
yani bizim görevimiz emanete sahip çıkmak
taktir allahtan
biz elimizden geleni yapacağız
bir cana kıymak helede masum bi cana kıymak
haddimiz olamaz
konu sahibini anlıyorum korkuları
var ama artık olan olmuş
kendisine tavsiyem
ALLAHA SIĞINMASIDIR
O HANGİ KULUNU GERİ ÇEVİRMİŞ Kİ
RAHMET KAPILARI SONUNA KADAR AÇIK
Kİ RIZKIYLA GELİOR HER BEBEK
VERMEZSE DİE BİRŞEY YOK OLAMAZ VE OLMAYACAK
Bİ SUDAN İNSANI MEYDANA GETİREN ZAT RIZKINIMI VERMEYECEK
İNSANIN UZUVLARINI BU DERE HARİKA YARATAN ZAT
KÜÇÜÇÜK BİR SİNEĞE BİR KURTCUĞA CAN VEREN ZAT
KULLARINA RIZIK Mİ VEREMYECEK
HAŞA YÜZBİNDEFA HAŞA VE KELLA
YAPMAYIN BİDE BÖLE DİYİP GÜNAHLARA GİRMEYİN
EĞER BİRİLERİ BİYERDE AÇSA HALA BU YİNE İNSANLARIN YANİ
BİZLERİN VE İSRAF YAPAN HERKEZİN SUÇU

harfleri noktası virgülü ne varsa hepsine sonuna kadar katılıyorumvereliniortak

Benim hayattaki en Büyük arzum anne olmaktır. bunun için canımı veririm ! şimdi gene veririm. Ha sanmasın kimse o çatala çiftetelli atarak yatmıyor hiç Bir kadın ! şartlar Böyle gerekiyorsa Bizim suçumuz yok. 3 dakkalık zevk için yapmasaydın o zaman diyorsunuz ? hangi korunma yöntemi yüzde yüz koruyor. hadi hamile kaldın ama BA KA MA YA CAK SINNNN eeeee nasıl Bile Bile Büyütemeyeceğine inandiğin Bir yavruyu dünyaya getirirsin ne suçu var onun ? kolay mı sanıyorsunuz siz allah aşkına ? annelik görevine hazır değilse Bir insan, şartlar el vermiyorsa mecBurdur Buna. keşke diyorum keşke öyle güzel Bi dünyada yaşasak ki ona güzel Bi gelecek vaad edeBileceğimden kuşkum olmasın 10 çocuk doğurmazsam gelin yüzüme tükürün. ama Ben Bi tarafıma don alamazken nasıl doğurayım nasıl ? ya da yuvam sallantıdayken ona Bi BaBa Bile veremeyecekken nasıl getireyim dünyayı. asıl o katilliktir. ne olursa olsun siz de o çatala yatip BeBeğini aldıran annelere Biraz olsun empati yapın. kimse keyfinden yapmıyor merak etmeyin o kadınların orda BeBeğini değil canını alıyorsunuz. ama o BeBeğinin sorumluluğunu geleceğini o an Bile düşündüğü için yaşama getirmiyor.

inanın belki düşünceniz doğru olabilir kesinlikle yanlış anlamayın ama buda benim yorumum
inanın bir çocuk dünyaya geldiği zaman öyle yada böyle muhakkak büyüyor evet çok mükemmel şartlarda değil ama bi şekilde büyüyor bide şöyle bakın hiç çocuğu olmayan bir aileyi düşünün ve kadın birden hamile kaldı ve hiç imkanı yok doğru dürüst ama bu çocuğuda çok istiyor çünkü başka yok belkide yıllar sonra buldu
e peki bu yıllar sonra gelen bu yavruyu nasıl insan elinin tersiyle itebilir evet haklısınız kimse o çatala güle oynaya çıkmaz ama mutlakada aldıracak diye bişey söz konusu değildir
doğan her çocuk büyümeye mahkumdur yüce mevlam onu verdiği zaman onu mutlaka rızkınıda beraber gönderir bundan hiç ama hiç şüpheniz olmasın
yani farzedin buda ikinci veya üçüncü veya dördüncü çocuk değilde ilk çocukmuş gibi görün ve ona sakın kıymayın derim ben
ayrıca arkadaşım eyer her engele rağman her korunmaya rağmen yüce rabbim zaten onu o insana layık görmüşse emin olun rabbimin bir bildiği vardır
bunun içinde ne olur olsun onun bize verdiği bu emaneti aldırmak yada öldürmek bizim haddimiz değildir

inanın belki düşünceniz doğru olabilir kesinlikle yanlış anlamayın ama buda benim yorumum
inanın bir çocuk dünyaya geldiği zaman öyle yada böyle muhakkak büyüyor evet çok mükemmel şartlarda değil ama bi şekilde büyüyor bide şöyle bakın hiç çocuğu olmayan bir aileyi düşünün ve kadın birden hamile kaldı ve hiç imkanı yok doğru dürüst ama bu çocuğuda çok istiyor çünkü başka yok belkide yıllar sonra buldu
e peki bu yıllar sonra gelen bu yavruyu nasıl insan elinin tersiyle itebilir evet haklısınız kimse o çatala güle oynaya çıkmaz ama mutlakada aldıracak diye bişey söz konusu değildir
doğan her çocuk büyümeye mahkumdur yüce mevlam onu verdiği zaman onu mutlaka rızkınıda beraber gönderir bundan hiç ama hiç şüpheniz olmasın
yani farzedin buda ikinci veya üçüncü veya dördüncü çocuk değilde ilk çocukmuş gibi görün ve ona sakın kıymayın derim ben
ayrıca arkadaşım eyer her engele rağman her korunmaya rağmen yüce rabbim zaten onu o insana layık görmüşse emin olun rabbimin bir bildiği vardır
bunun içinde ne olur olsun onun bize verdiği bu emaneti aldırmak yada öldürmek bizim haddimiz değildir

mahkumdur demeyelim olurmu yaşamaya layıktır
dediğin gibi Rabbim ona can vermiş bu dünyada yaşamasını istiyor
değil mi

pardon canım düzeltiyorum evet mahkum değil layıktır
bide mahkum lafını art niyetle sarf etmedim yani her şekilde büyür anlamında söylemiştim
evet ALLAH o insanlara layık görüp vermişse bu çok önemlidir

onunda her insan gibi rabbimin verdiği zaman içinde yaşamaya hakkı vardır canı verende odur alan da buna biz asla müdahele edemeyiz
müdahele edersekte çok büyük bir günah işlemiş oluruz RABBıM buna müsade etseydi asla bu yasağı koymaz isteyen doğursun isteyen öldürsün derdi haşa

sen cok yanlıs dusunuyosun o bebegın hıc bır sucu yok ahırette karsısına cıkıp benım sucum neydı kardesımı dogurup benı neden aldırdın dıye yakasına yapısmazmı o bebek keske olmasaydı ama ısın bıde dını boyutu var RABBIM kımseyı sasırtmasın...

allah öncelikle akıl vermiş herkese.. azıcık mantıklı düşünüpde yazın şuraya.. bu ne yaa..
inanamıyorum bu yazdıklarına..

yapmayın allahaskına nasıl her cocuk nasibyle gelir kac tane insan cocuguna bakabiliyor kac tanesi dogduktan sonra oraya buraya bırakıyor imkanszılıktan..arkadas bakamıycagını soyluyor asıl cocugun gunahına girmek bence bakamıycagını bile bile dogurmakla olur

kesinlikle seninle aynı fikirdeyim arkadaşım...

bence şartlar tam oluşturulmadan çocuk dünyaya getirilmemeli. böyle bir durumda çalışmak zorunda olan bir anne zor günler geçirilmiş bir evlilik küçük bir çocuk yeni bir çocuk için çok da uygun olmayan bir ortam olduğunu düşünüyoru. allah rızkını verir derler ama sadece doyurmak yetmiyor ki ikinci çocuk daha fazla sorumluluk getirecektir eşinle sana. imkanların güç olması sinirlerinizi yıpratacaktır, sorunlar çıkmaya başlayacaktır böyle bir ortamda çocuk daha mutsuz olucak. bence kürtaj en iyi çözüm gibi geldi ama siz bilöirsiniz yinede

sizinle kim dalga geçmiş bilmiyrum ama benimde size bir yorumum var
sizin gibi bir kaç arkadaş HAŞA rızkı verir hani insanlar aç nerde rızık gibi HAŞA hesep sorar gibi laflar kullanmışsınız gerçekten bu çok ağır bir eleşt,iri resmen yaradandan hesap sorar gibi
bide bu dünya bu dünya demşişsiniz ya evet haklı olabilirsiniz belki sizin için bu dünya çok ama çok önemli olabilir ama ben ve benim gibi düşünen insanların bu danyadakı açlık sefalet yokluk gibi durmlardarn işlerleme gerileme gibi durumlardan daha çok öteki ve sonsuz olan dünya daha önemlidir
o yüzden bu tür yorumlar yapmaktanda biz kendimizi alamıyoruz
gerçek olan tek bir şey varki bu dünya bir gün yok olacak ve sonsuz olan dünyaya hepimizz RABBıMıZE döneceğiz
kimseyi yargılamak ve eleştirmek için değil sadece kendi düşüncelerimi ifade ettim sakın yanlış anlaşılmasın
isterseniz şimdi sizde benimle dalga geçebilirsiniz
benim böyle birşey asla haddim olamaz

Son düzenleme:
Back
X