yardım edin, ne yapmalıyım...

h@y@t

kk'nın yalnız kızı :(
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2008
88
1
86
Ankara
konu biraz karışık ama kısaca izah edeyim
arkadaşlar ben 35 yaşında bekar bir bayanım, çevremdeki herkes evleneyim diye aşırı baskı yapıyor, işyerinde bir amir tanıdığı birini göndermiş ben göreyim diye (bi ara kısaca bahsetmişti bana bilgim var yani ama tanıştırılmadık), gönderen amir de bizim müdürün tanıdığı onada bahsetmiş durumdan malesef. birde çok meraklı bir oda arkadaşım var, ikisi de evliler ve aşırı rahat insanlar. görüşmeye gelen kişiyi odaya alıp benimle tanıştırmaya bile gerek görmeden kendileri sorguya çekmeye başladılar resmen... kimsin, nesin, ailen kim, işin ne, evin varmı, vs.vs.vs. bisürü şey. adam arada bir dönüp bana bakıyor ben öylece masamda kalakaldım. adam bekliyor ki tanıştırsınlar bizi yok öyle bişey. müdür uzaktan tanıdığı için aldı odasına diğer arkadaşı da çağırdı ben öyle kalakaldım masamda. oturup konuşup sonrada çıkıp gittiler. çok kızdım ikisine de. bugün ikisiylede konuşmadım ama nasıl davranacağımı bilmiyorum şu an. resmen rezil oldum aracı olan amire. acaba bi bahaneyle gidip konuşsammı yoksa sussammı. ne yapayım nolur söyleyin...

benim anlamadığım amire ne oluyo...
onun tasasınamı düşmüş senin evlenip evlenmediğin...
Allahım ne insanlar var ya...onun ne haddine ...
dış kapının dış mandalı...
canım bunlar yine yapar sesini çıkarmazsan.
her bulduklarını sana göstermeye getirirler.
bence tatlı dille anlat...

cevabın için teşekkür ederim. gerçekten bende inanamıyorum, çevremde herkese resmen dert oldu evlenmemem...tamam bende istiyorum evlenmek ama beni düşürdükleri durumları bir görsen burada. ne kadar tepki göstersemde anlamıyorlar. tamam adam iyi niyetle bişey yapmış ama bu müdür ve iş arkadaşıma ne demeli... ben sanki 15'lik kızım da beni hiç hesaba katmadan, tanıştırmadan bile saatlerce kendileri konuşup sonra da akşam hepsi beraber çıkıp gittiler, adam da şaşırdı arada bakıyor öyle... bilmiyorum, burdakilere tavrımı nasıl koymalıyım bilmiyoru. aracı olan adam aslında sevdiğim büyüğüm birisi, ona da ayıp oldu... neyapayım ben???

valla arkadaslariniz cok cocukca davranmislar bana kalirsa
ikaz edin konusmamak neye yararki yakin arkadaslariniz sonucta
en iyisi ikaz etmek

aslında bugünkü konuşmama durumu onlara en güzel ikaz oldu ama dediğin gibi iyi niyetiyle birşeylere aracı olmaya çalışan amirime mahcubum biraz. gidip konuşmalımıyım onunla bu durumu? Yoksa hiç tepki vermemelimiyim bilmiyorum. inanın mantığım devre dışı artık benim bu arkadaşlarım yüzünden. ne yapmalıyım bilmiyorum :(

aslında bugünkü konuşmama durumu onlara en güzel ikaz oldu ama dediğin gibi iyi niyetiyle birşeylere aracı olmaya çalışan amirime mahcubum biraz. gidip konuşmalımıyım onunla bu durumu? Yoksa hiç tepki vermemelimiyim bilmiyorum. inanın mantığım devre dışı artık benim bu arkadaşlarım yüzünden. ne yapmalıyım bilmiyorum :(

gidip özellikle bu konuyu konusmazdim ben olsam
ama karsilasirsaniz yada bi sekilde görüsürseniz
bundan dolayi sizinde rahatsizlik duydugunuzu belirtebilirsiniz

gidip özellikle bu konuyu konusmazdim ben olsam
ama karsilasirsaniz yada bi sekilde görüsürseniz
bundan dolayi sizinde rahatsizlik duydugunuzu belirtebilirsiniz

teşekkür ederim canım, asılnda bende konuşmak istemiyordum gidip ama doğrumu yaparım diye emin olamadım bir türlü. sağol ilgin için, öpüyorum :)

Canım sen evlenmek istemiyormusun?
Hani cevrendeki insanları hiç ilgilendirmez ama bir nevi haklılar.
Anne olmak istemıyormusun?
Kafana uyan bir insan oldugunda es gecmemelisin..
Zira yalnızlık cok kötü birşey..

Umarım hayatınızın doğru erkeğini kendiniz görür beğenir, karşılıklı aşkı tadar ve hayırlı bir yuva kurarsınız.
Kimseye de dert olmaz artık...
İnsanların etrafında evli olmayanlara karşı hemen edindikleri baş göz etme görevini bazen tebessümle bazen kızgınlıkla karşılıyorum.
Sanırım niyetine göre değişiyor insanların.
Kimisi evlilik çok matah bir şeymiş gibi 20 yaşındaki birine bile yaşın gelmiş diyorken,
Kimisi gerçekten yuvası olsun, çoluk çocuğu olsun istedidiğinden yapıyor.
Bence amirinize kızmayın, sevimli bir şey gibi geldi gözüme.
Ama o arkadaşlarınıza evlenecek olan siz misiniz ben mi şeklinde bir selzenişte bulunun derim.

Umarım hayatınızın doğru erkeğini kendiniz görür beğenir, karşılıklı aşkı tadar ve hayırlı bir yuva kurarsınız.
İnsanların etrafında evli olmayanlara karşı hemen edindikleri baş göz etme görevini bazen tebessümle bazen kızgınlıkla karşılıyorum.
Kimisi evlilik çok matah bir şeymiş gibi 20 yaşındaki birine bile yaşın gelmiş diyorken,
Ama o arkadaşlarınıza evlenecek olan siz misiniz ben mi şeklinde bir selzenişte bulunun derim.

Son derece katılıyorum, söyleyeceklerime tercüman oldunuz resmen...

Canım sen evlenmek istemiyormusun?
Hani cevrendeki insanları hiç ilgilendirmez ama bir nevi haklılar.
Anne olmak istemıyormusun?
Kafana uyan bir insan oldugunda es gecmemelisin..
Zira yalnızlık cok kötü birşey..

bende isterim tabiki evlenmek, yuva kurmak, çocuk sahibi olmak ama bu şekilde yaklaşılması hoşmu? biliyorum iyi niyetle birşeyler yapmaya çalışıyorlar ama bu işlere kalkışırken karşıdakinin gururunu da kırmamak lazım dimi? yoksa haklısınız yalnızlık çok kötübirşey ...

kimseye kızdığım bişey yok aslında şu anda, düşününce sinirim biraz geçti ama itiraf etmeliyim gururum kırıldı. düşünsenize karşıdaki insan kimbilir neler neler düşünmüştür. olayın bu kadar basite indirgenmesi çok acı benim açımdan.

YORUM YAPIP DESTEK OLAN HERKESE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM, SEVGİLER, SAĞLICAKLA KALIN...

Merhaba hayat, seni çok iyi anlıyorum akadaşım, bende bekarım bazen çevremizde öyle dengesiz kişiler oluyorki, insanın asabını bozuyor. Keşke iş yerinde değilde dışarda görüşseydiniz hem böylece mahçup olmazdınız değilmi..

Merhaba hayat, seni çok iyi anlıyorum akadaşım, bende bekarım bazen çevremizde öyle dengesiz kişiler oluyorki, insanın asabını bozuyor. Keşke iş yerinde değilde dışarda görüşseydiniz hem böylece mahçup olmazdınız değilmi..

kesinlikle haklısın ama bu biraz benim dışımda gelişen birşeydi, yani seçme şansım olmadı, bana soran olmadı yani ve herkese mahçup oldum :kedi:

insanları anlamak çok güç. çoğu zaman senin için doğru olanı bildiklerini düşünürler ... suskun tam senin beğeneceğin gibi biri diye tanıştırırlar. yahu benim kimi beğenip beğenmiyeceğimi nerden biliyorun :((( beğenmeyince de arkandan bir dolu laf.

senin yerine beğenirler senin yerine beğenmezler ondan eş olmaz derler. senin yerine şununla olsun diye dua ederler :(((.
:@ tanışsan laf ederler tanışmasan laf ederler. İstemiyorum dersin aa sevdiğimi var derler.

Ben biriyle tanışmıştım seneler önce çocukla oturduk sohbet ettik iki kere istemeye geleceklerdi yok ben istemiyorum onunla evlenmek dedim. hoşlanmadım hareketlerinden dedim. olmadı ailemde istemedi zaten. sonra oğlan çocuğu benimle ilgili arkamdan kızın başka sevdiği var kendini bana kötüledi dedmiş :@ of ya bu naısl bir mantık. ben kendimi olduğum gibi anlattım kendimi sana beğendirmek zorundamıyım.
birde akrabam böyle söyledi oğlan senin başkasını sevdiğini düşünmüş dedi ... benim cinleerim fena atmıştı o zaman :@

Son düzenleme:
insanları anlamak çok güç. çoğu zaman senin için doğru olanı bildiklerini düşünürler ... suskun tam senin beğeneceğin gibi biri diye tanıştırırlar. yahu benim kimi beğenip beğenmiyeceğimi nerden biliyorun :((( beğenmeyince de arkandan bir dolu laf.

senin yerine beğenirler senin yerine beğenmezler ondan eş olmaz derler. senin yerine şununla olsun diye dua ederler :(((.
:@ tanışsan laf ederler tanışmasan laf ederler. İstemiyorum dersin aa sevdiğimi var derler.

Ben biriyle tanışmıştım seneler önce çocukla oturduk sohbet ettik iki kere istemeye geleceklerdi yok ben istemiyorum onunla evlenmek dedim. hoşlanmadım hareketlerinden dedim. olmadı ailemde istemedi zaten. sonra oğlan çocuğu benimle ilgili arkamdan kızın başka sevdiği var kendini bana kötüledi dedmiş :@ of ya bu naısl bir mantık. ben kendimi olduğum gibi anlattım kendimi sana beğendirmek zorundamıyım.
birde akrabam böyle söyledi oğlan senin başkasını sevdiğini düşünmüş dedi ... benim cinleerim fena atmıştı o zaman :@

aahhh ahhhhhhh... ne dertliyim bu konuda bilemezsin. bekarım ya her önüme gelenin üstüne atlamam gerekiyor çevremdekilerce. beni beğenmişler ya benim beğenmeme gibi bir lüksüm olamaz asla, daha ne istiyorum ki onlara göre, evlen gitsin işte. anlaşamamış, sevmemiş. fikirler uyumamış vs.vs. onlar için hiç önemli değil. resmen bekar olduğum için beni dışlayan arkadaşlarım oldu benim :((( gerçi artık arkadaşım değiller ama.

yalnız garip bir şekilde benden hoşlanan veya beğenen insanlara karşı da bir haset seziyorum çevremde. bi arkadaşım erkek kardeşi için uğraşmıştı mesela ama benden çok küçük ve düşünce tarzımız çok farklı diye pek olumlu yaklaşmamıştım, şimdi o kişi bu konuda en ufak bir şey olsa karşımdakini kötülemeye başlıyor, mutlaka olumsuz bişeyler buluyor. bu ve bunun gibi bi sürü şey işte :(( yakında sadece parmağımda bir yüzük olsun diye evleneceğim galiba ilk önüme çıkanla. çok yoruldum çünkü. yıprattı beni bu insanlar, aşkı sevgiyi bulacağıma dair inancımda tamamen tükendi zaten :(

aahhh ahhhhhhh... ne dertliyim bu konuda bilemezsin. bekarım ya her önüme gelenin üstüne atlamam gerekiyor çevremdekilerce. beni beğenmişler ya benim beğenmeme gibi bir lüksüm olamaz asla, daha ne istiyorum ki onlara göre, evlen gitsin işte. anlaşamamış, sevmemiş. fikirler uyumamış vs.vs. onlar için hiç önemli değil. resmen bekar olduğum için beni dışlayan arkadaşlarım oldu benim :((( gerçi artık arkadaşım değiller ama.

yalnız garip bir şekilde benden hoşlanan veya beğenen insanlara karşı da bir haset seziyorum çevremde. bi arkadaşım erkek kardeşi için uğraşmıştı mesela ama benden çok küçük ve düşünce tarzımız çok farklı diye pek olumlu yaklaşmamıştım, şimdi o kişi bu konuda en ufak bir şey olsa karşımdakini kötülemeye başlıyor, mutlaka olumsuz bişeyler buluyor. bu ve bunun gibi bi sürü şey işte :(( yakında sadece parmağımda bir yüzük olsun diye evleneceğim galiba ilk önüme çıkanla. çok yoruldum çünkü. yıprattı beni bu insanlar, aşkı sevgiyi bulacağıma dair inancımda tamamen tükendi zaten :(

Duygularıma tercimansın valla.Birde seni gördüklerinde ilk sordukları soru ne zaman evleniyorsun? oluyor. Sonrasında bir arayış içine giriyorlar, tamam kötü niyetleri yok, amaçları evlendirmek, yuva sahibi oldurmaka ama, misalki onların bulduklarını beğenmedin, içine sinmedi. ondan sonra şöyle bir laf oluyor. ''Gelmiş .. yaşına, sanki seçme hakkı var gibi, birde bizim oğlanı beğenmiyor, sanki kendisi çok küçük genç kız'' vs..konuşmalar..Bu kez görüştüğünüzede pişman oluyorsunuz.Aileye gelince kızım ona yok diyorsun, buna yok diyorsun yaşın geçiyor, yalnız kalacaksın yada çocuklu dul adamlarla evleneceksin, sonra uğraş dur çocuklarıyla...offf...
Ben şuan öyleyim ve bir korku oluştu bende, aman bana biri koca adayı bulmasın yoksa aynı şeyleri yaşayacağım, diye bir ruhsal sıkıntı halindeyim.

kısmet bu işler ben 22 yaşındayım birilerini bulmalar evde kalcaksın demeler başladı banada sinir bozucu bi durum beğenmeyincede kendini beğenmiş ukala oluveriyorum aman takmıyorum artık kibarca istemiyorum tanışmak deyip geçiyorum.

Duygularıma tercimansın valla.Birde seni gördüklerinde ilk sordukları soru ne zaman evleniyorsun? oluyor. Sonrasında bir arayış içine giriyorlar, tamam kötü niyetleri yok, amaçları evlendirmek, yuva sahibi oldurmaka ama, misalki onların bulduklarını beğenmedin, içine sinmedi. ondan sonra şöyle bir laf oluyor. ''Gelmiş .. yaşına, sanki seçme hakkı var gibi, birde bizim oğlanı beğenmiyor, sanki kendisi çok küçük genç kız'' vs..konuşmalar..Bu kez görüştüğünüzede pişman oluyorsunuz.Aileye gelince kızım ona yok diyorsun, buna yok diyorsun yaşın geçiyor, yalnız kalacaksın yada çocuklu dul adamlarla evleneceksin, sonra uğraş dur çocuklarıyla...offf...
Ben şuan öyleyim ve bir korku oluştu bende, aman bana biri koca adayı bulmasın yoksa aynı şeyleri yaşayacağım, diye bir ruhsal sıkıntı halindeyim.

inan bende artık birisi bana "şöyle iyi birisi var, bir görüş istersen" diyecek diye ödüm patlıyor. Allahım bu ne yaman çelişki, gülsemmi ağlasammı bilemiyorum halimebilmiyorumkismile

Back
X