yardım edin of

Kayganazede

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Mart 2010
226
0
96
Ankara
nasıl başlasam bilemedim evlenmeyi düşündüğüm bi insan var hayatımda 3 senedir her anımda yanımda olur arabayla alır söylenilen saatte bırakır aileme saygılı davranır ama ailem 1de çıkıyosan 4de evdesin der ve hala kimle çıkıyosun diye sorar bugün ankarada çok güzel bir gündü dışarı çıkıcaktık kararlaştırdık ama çıkamazsın kimden izin aldın dediler izin almayı denedim yine zin vermediler ben bıktık artık bu durumdan sevgilim o kadar iyidirki bi dediğimi iki etmedi hiç ağustosta nişan yapmayı düşünüyoruz ama ailem bunada olumsuz bakıyor ben anlayamıyorum ben ne yaptım onlara sürekli laf işitiyorum bişey söylediklerinde yapıcak halde değilsem şu anda yapamam diyorum işine geleni yapıyosun deyip aşağılıyolar bana akıl verin delirmek üzereyim çünkü sevgilimde bu duruma sinirlenmeye başladı artık iş içinden çıkılmaz bi boyuta dömeye başladı

nasıl başlasam bilemedim evlenmeyi düşündüğüm bi insan var hayatımda 3 senedir her anımda yanımda olur arabayla alır söylenilen saatte bırakır aileme saygılı davranır ama ailem 1de çıkıyosan 4de evdesin der ve hala kimle çıkıyosun diye sorar bugün ankarada çok güzel bir gündü dışarı çıkıcaktık kararlaştırdık ama çıkamazsın kimden izin aldın dediler izin almayı denedim yine zin vermediler ben bıktık artık bu durumdan sevgilim o kadar iyidirki bi dediğimi iki etmedi hiç ağustosta nişan yapmayı düşünüyoruz ama ailem bunada olumsuz bakıyor ben anlayamıyorum ben ne yaptım onlara sürekli laf işitiyorum bişey söylediklerinde yapıcak halde değilsem şu anda yapamam diyorum işine geleni yapıyosun deyip aşağılıyolar bana akıl verin delirmek üzereyim çünkü sevgilimde bu duruma sinirlenmeye başladı artık iş içinden çıkılmaz bi boyuta dömeye başladı

sevgilin ailenin standartlarına uygun biri olmadığı için onu damatları olarak görmek istemediklerinden dolayı

veya henüz evlilik durumları için yaşının küçük olduğundan dolayı

veyahut geçmişte ailenin güvenini sarsacak davranışlarda bulunmandan dolayı

bu tarz davranışlara maruz kalıyor olabilirsinCADIARZU

eğer dersen ki ikimizinde işi var, yaşımız uygun, evlenmemiz için tek engelimiz ailemin davranışları. bu durum sabırla aşılır merak etmezemuszemus

herşeyde yok demeleri sinirlerimi bozmaya başladı kendi işleri düştüğünde şuraya gidelim buraya gidelim diyolar ve bizi almak için kapıya geliyor hadi diyorum ineriz beklesin diyolar bu nedir ya dışarı çıkmak için günlerce evimizin temizliğini yapan bi insanım belki izin veririlerde çıkarım diye sürekli ailemden hakaret duymaktan sıkıldım ve annem bi konuşmaya başladımı saatlerce söylenir ve artık ondan bu yüzden soğumaya başladım

herşeyde yok demeleri sinirlerimi bozmaya başladı kendi işleri düştüğünde şuraya gidelim buraya gidelim diyolar ve bizi almak için kapıya geliyor hadi diyorum ineriz beklesin diyolar bu nedir ya dışarı çıkmak için günlerce evimizin temizliğini yapan bi insanım belki izin veririlerde çıkarım diye sürekli ailemden hakaret duymaktan sıkıldım ve annem bi konuşmaya başladımı saatlerce söylenir ve artık ondan bu yüzden soğumaya başladım

ailen sevgilini kullanıyor..delikafadulden. hiç hoş bir durum değil.:1ninca:

sabredin, nişan olsun evlenin. ama artık sevgilinizi fazla kullandırmayın:delphin:

kullandırmamaya gayret gösteriyorum bişey lunca o senin neyin sözlünmü nişanlınmı diyolar ama işlerine gelince her işi yaptırıyolar bunu söylediğimde ukalalık yapma terbiyesizlik yapma diyolar bana ben aptal değilim inanın sıkıldım ben diyorumki 3 sene oldu benim onun ailesindeki insanları görmem ne yapıda olduklarını bilmem lazım onunda aynı şekilde pat diye ailelerine düşemem bu önceden bilinen bişey olmalı diyorum olmaz öyle şey diyolar ne salaklıktır bu ya o kadar sinirliyimki çok arada kalıyorum

kullandırmamaya gayret gösteriyorum bişey lunca o senin neyin sözlünmü nişanlınmı diyolar ama işlerine gelince her işi yaptırıyolar bunu söylediğimde ukalalık yapma terbiyesizlik yapma diyolar bana ben aptal değilim inanın sıkıldım ben diyorumki 3 sene oldu benim onun ailesindeki insanları görmem ne yapıda olduklarını bilmem lazım onunda aynı şekilde pat diye ailelerine düşemem bu önceden bilinen bişey olmalı diyorum olmaz öyle şey diyolar ne salaklıktır bu ya o kadar sinirliyimki çok arada kalıyorum

bahane üretin. içinizdekileri söylemeyin. biraz politik olun

dobra olmak her zaman işe yaramazbuyrunnnnnnnnn

nişan konusunda acele etmeyin. evliliği ne kadar zamanda düşünüyorsunuz?

nişan-nikah arası uzadıkça şimdiden problem çıkaran aileniz nişandan sonra sevgilini canından bezdirir-tatlicadiarzu-

22 yaşındaki bi insanın dışarı çıkmak için bu kadar sıkıntı çekmesi ne kadar doğrudur bilemiyorum içimdekileri anlatamıyorum daha o kadar çoık şey varki anlatamıyorum

22 yıldır o ailenin bireyisin

onlara nasıl davranman gerektiğini öğrenmelisin

dışarı çıkmak için izin alman gerekiyorsa alacaksın

izin almak için taviz vermen gerekiyorsa vereceksin

aynı çatı altında yaşamanın belli kuralları var

ama bu kurallara sevgilin dahil değil

daha resmiyet yokken bu kadar kullanılması hiç hoş değil

şu an üzgün olduğun için olayları abartıyorda olabilirsin

biraz sakinleştikten sonra en güzel yolu bulacaksın

22 yaşında iken kimse kısıtlanmak istemez. özgür olduğunu düşünür ama her özgürlüğün bir sınırı var :lepi:

özgürlüğün dışında haklarımı kısıtlamasınlar istiyorum bunun için yapmam gereken nedir örne3ğin bana hakaret etmesinler dimi

Bence ailenin sana karşı olan bu tarz huysuzluklarının sebebi senin artık yuvadan uçmak üzere olmandan kaynaklanıyor, kolay değil sonuçta onlar da seni bu yaşa kadar kimbilir ne türlü zorluklarla getirdiler, şimdi elin oğlu gelsin ben kızınızı istiyorum deyip 22 yıllık emeği alıp götürsün... Onların olaya bakış açılarının bu olduğunu düşünüyorum, seni kaybetme korkusundan dolayı böyle yasaklar koyuyorlar. Ne yapman gerektğine gelince; eğer sevdiğin adamın şartları ailenin istediği şartlarda ise bir zaman ayarlamaya çalış seni istemeye gelmeleri için. Seni istemeye geldiklerinde öyle davranamazlar nasılsa, kanımca öyle pat die vermiyoruz da diyemezler. Bence sen alıştıra alıştıra söylemeye başla eğer nişan düşünüyorsanız.

ufaktan bişeyler çıtlatıyorumda banamısın demiyolar valla :umursamaz: illaki olacak bişey ama bu umursamaz alaycı tavır beni siinirlendiriyor ve ayrıca kullanılmak tabiki ailem bile olsa bazı şeyler için karşılık beklemeleri çok can sıkıcı

aynı durum bizde de vardı.. isteme+söz oldu.. ama oldurana kadar canımız çıktı az ağlamadım çok zorluklar yaşadım.. ne biliyo musun? sessiz kal bi süre.. ben artık söylemekten vazgeçmiştim bak anne gelmek istiyolar falan filan diye hiçbişeyden haberdar etmedim.. sonra korktular herhalde bu alıp başını gidecek diye bi gün annem geldişu şu gün gelsinler söyle dedi ve o gün geldiler söz kesildi :)) büyük düşün yaniiii :D

Back
X