Ya benim oğlum 45 günlük ilk çocuğum, tecrübesizim ama bu çocuk 2 haftadir gece 10 da uyanıp 3 de uyumayı huy edindi kafayı yemek üzereyim asla beni yatırma diyo hep kucakta kafayı yiycem nasıl düzeltirim bu durumu yani neden böyle oluyo 3 olunca dalıyor uykuya haliyle çok yoruluyorum ne yapabilirim
Bazı bebekler öyle oluyor, benim küçük oğlum da öyleydi. Daha geç yatırmaya çalışın. Benim oğlum mesela 8’de uyuduysa akşam 11-12 gibi uyanıp uyumak istemiyordu, 2 saat vakit geçirip öyle uyuyordu. Alışacaksınız bu günler geçiyor, bebeğinizin bu aylarının tadını çıkarın. O uyuyunca uyursunuz çok çabuk büyüyorlar. Oğlum 5,5 yaşında şimdi anaokuluna gidiyor.
Ya benim oğlum 45 günlük ilk çocuğum, tecrübesizim ama bu çocuk 2 haftadir gece 10 da uyanıp 3 de uyumayı huy edindi kafayı yemek üzereyim asla beni yatırma diyo hep kucakta kafayı yiycem nasıl düzeltirim bu durumu yani neden böyle oluyo 3 olunca dalıyor uykuya haliyle çok yoruluyorum ne yapabilirim
Gaz sorunu genelde 3 aydan sonra bitiyor gaz olduğu için karnı ağrıyordur gaz ilacı alıp verin devletin karşıladığı çok işe yaramıyor diğer gaz ilaçlarından alıp verin faydasını görürsünüz mutlaka karnını da zeytinyağı veya bebeyagiyla ovun
Ağlıyor kucağa almazsam gündüzde gözünü açamıyor uyuyor gece enerji geliyo, gündüz uyutmuyum diyorum her gün kıyamıyorum da, mecbur cekcez, büyürse çok özlerim bu hallerini Rabbım evlatlarımızı korusun
Ağlıyor kucağa almazsam gündüzde gözünü açamıyor uyuyor gece enerji geliyo, gündüz uyutmuyum diyorum her gün kıyamıyorum da, mecbur cekcez, büyürse çok özlerim bu hallerini Rabbım evlatlarımızı korusun
Bence akışta kalın. Bebek nasıl istiyorsa öyle hareket edin. Gündüz mü uyuyor siz de gündüz uyuyup dinlenin. Hep böyle devam etmeyecek merak etmeyin. Ama her ay farklı bir şey olacak :) o yüzden düzeltmeye çalışmayın. Mesela Benim bebeğim kucakta sallanarak uyurdu,2.ay itibariyle asla sallanmak istemedi desteksiz uyumaya başladı. Sonra 4.ay da tekrar sallanarak uyumak istediğine karar verdi. Bir düzen beklentisine girmeyin bence :)
hafif kontrollü uyandırma diye bir şey var onu deneyebilirsiniz. gece 10da uyanıyorsa siz 10a 5 kala filan alıp emzirin veya hafifçe piş piş yapıp uyanmasını sağlayın (tamamen uyanmayacak ama böyle hafif kıpırdayacak şekilde çok küçük hareketlerle uyandırın). böylece uyku döngüsünü tamamlamadığı için tekrar uykuya dalabiliyorlar. döngüyü tamamlayıp uyandıysa tekrar dönmüyormuş.