• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yardim edin

torarikar

Daha yaşanacak çok şey var...
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2017
6.069
7.854
198
Arkadaşlar bir dersten özel ders alıyorum. Anlamadığım bazı noktalar var. Öğretmene soruyorum. Buraya kadar sorun yok. Fakat son günlerde bir şey sorunca anlatmak istemiyor gibi. Hocam şunu anlamadim diyorum, yarım ağız anlatıyor bak şurası şöyle olacaktı daha önce göstermiştim diye. Anlamadığım zaman tersliyor gibi. Ben de tekrar soramiyorum kalıyor öyle :( Ders ücretini ailem karşılıyor en çok onlara üzülüyorum onların emekleri boşa gidiyor gibi hissediyorum :(

Arkadaşlar bir dersten özel ders alıyorum. Anlamadığım bazı noktalar var. Öğretmene soruyorum. Buraya kadar sorun yok. Fakat son günlerde bir şey sorunca anlatmak istemiyor gibi. Hocam şunu anlamadim diyorum, yarım ağız anlatıyor bak şurası şöyle olacaktı daha önce göstermiştim diye. Anlamadığım zaman tersliyor gibi. Ben de tekrar soramiyorum kalıyor öyle :( Ders ücretini ailem karşılıyor en çok onlara üzülüyorum onların emekleri boşa gidiyor gibi hissediyorum :(
Öğretmenin verdiği ödevleri tekrarları vs yapıyor musunuz? Örneğin fizik dersinde sürekli aynı yerlerde takılıyorcanız matematik ile ilgili de sorununuz olabilir. Bu tarz sorunlar yoksa öğretmeni değiştirin.

Bunu ailene söyle ve hocayla konussunşar eger aynı sekikde devam ederse emekleriniz için teşekkürler diyip yok gösterin ögrenci bir konuyu anlayana kadar anlatmalı çözemediği sorularla ilgili tekrar anlatmalı. Ailenin ve sinibde emegin bosa gitmesin kuzum herkesin daha iyisi vardır. Öğretmenini kırmak istemediğini düşünüyorum ama özel ders ücretleri almış basını gitmiş ailenede yazık. Sevgiler. Bir egitimi.

Arkadaşlar bir dersten özel ders alıyorum. Anlamadığım bazı noktalar var. Öğretmene soruyorum. Buraya kadar sorun yok. Fakat son günlerde bir şey sorunca anlatmak istemiyor gibi. Hocam şunu anlamadim diyorum, yarım ağız anlatıyor bak şurası şöyle olacaktı daha önce göstermiştim diye. Anlamadığım zaman tersliyor gibi. Ben de tekrar soramiyorum kalıyor öyle :KK43: Ders ücretini ailem karşılıyor en çok onlara üzülüyorum onların emekleri boşa gidiyor gibi hissediyorum :KK43:
Bu konuda kesinlikle çekinmemelisin. O dersi anlamakta zorlandığın için ya da eksik olduğun için özel ders alıyorsun. Bende öğretmenim ve verdiğim özel derslerde anlamadım diyebilen öğrencilerden her zaman daha çok verim aldım. Anlayana kadar anlamadığını söyle . Öğretmenlik sabır işi eğer anlatması zor geliyorsa öyle bir öğretmenden ders almaya devam etmeyin.

Hangi ders? Gerektigi cabayi gosterdigine eminsen , ailenle konus. Herkeste ogretme yetenegi yok bence. Belli ki auraniz barismamis. Barismak zorunda da degil.

Aklıma matematik profesörüm geldi. Birşey sorunca "ahahaha ama bu çok kolay" diye gülerdi (kulakları çınlasın :D). Ama yinede anlatırdı. Bence siz ailenizle görüşün. Yeterli kadar ilgili değilse değiştirin yoksa paralara ve emeğinize yazık

Belki o da bilmiyordur :D
Bende matematikten özel ders almıştım. Hocamız bilmediği konuda geçiştiriyordu. Kendi beceriksizliğiydi vallahi. Hocayı bıraktım, anlamadığımı kendi çabamla anladım :D

Okul donemimde cekinir asla soylemezdim anlamadigimi. İsyerinde patronuma anlamadim deyince bana demedigini birakmadi insanlarin icinde. Bende sinirlendim bir daha asla soylememezlik yapmicam. Bu sene reklam tasarim kursuna gittim. Bazen en basit seyleri bile anlamiyordum. Belediye kursuydu. Hoca bazen sasirsa da ustun koru anlatsada anlamadikca israrla soyledim. 1 konuyu 3 kez anlattirdigim hatta uygulama yaptirdigim oldu. Sonunda anlayinca biraktim. Ve bu benim hayat felsefem oldu. Hep ezberci biriydim ve simdi cok seyi unuttugumu ama anlayarak ogrendigim seyleri unutmadigimi gordum

Back
X