Galiba cenaza sürecin de de acımı yaşayamadım bilmiyorum ölüm çok garip bi gerçekHislerini yaşamayi erteliyorsun. Baban sonsuza kadar kaybolmadi.sadece bedenen öldü. Hem düşün senin bu kadar yıpranmış olman hayatta olsaydı babani çok üzerdi.sadece onun bu dünyada olmadığını kabullen. Zamana bırak. Zamanla unutmazsın ancak daha az hatırlar üzülürsün. Ölüm herkesin başında
Ayrılık unutulur zamanla sevgi kaybolur ama ölüm bambaşka bi ayrılık umarım zaman bununda ilaçı olurRabbim sabır ,kalbine ferahlık versin. Daha çok yeni her şeyin çaresi zaman..
Bende bilmiyorum ve bu durumum beni korkutuyor çünkü bazen ölmemiş olduguna inanıp çok degişik davranışlar yapıyorum bazen ölmüş olduguna inanıp aşırı boşvermiş davranıyorum( Allah rahmet eylesin. Sabırlar diliyorum size.
Kendinizi ne zaman hazır hissederseniz o zaman gidin. Size asla kızmaz, acınizin üstüne birde bunu eklemeyin
Uzaktan bol bol duanızı, sevginizi yollayın.
Gidip kabul etmek mi, uzaktan yokluğuna alışmak mi ,hangisi ruhunuza daha iyi gelir, bilemedim. Sabırlar diliyorum. : (
Canım benim şuan canım o kadar sıkkın ki senin bu mesajını görüp gülümsedim iyi ki varsınSeni kocaman sarıp sarmalıyorum
Evlat acısı bambaşka tabi ama ne bilim cigerim yandı derler ya ölünün arkasından gerçekten de öyle insan o yangını çok yogun bi şekilde hissediyorEvlat acısı , acıların en dayanilmazi derler. Evlat acısını sindiren insanlar var. Zor çok zor belki ama geçecek. Bol bol dua okuyun Allah yardımcınız olsun
Benzer konuda bi arkadaşım aynı şeyleri yaşadı ve psikiyatri den destek almak istedi ve doktorun tavsiyesi henüz kabullenememişsin bu ölümü bunu kabullenmek için sık sık ziyarete git söyleyemediklerini aklındakileri ona anlat demişti hatta bi imam arkadaşada sormuştuk sağ ayak ucuna dur konuş merak etme o senin geldiğini bilir demişti 2 aya yakın sık sık gitti konuştu ağladı kavga,etti güldü coştu ve en son vedalaştı sonra rahatladım dedi ben onu duymuyorum görmüyorum ama o bunu biliyor dedi ve çok iyi geldi....sizde vedalaşın artık bol bol gidin içinizden gelenleri konuşun bu zor bi durum ama halen alışmamış kabullenmemişsinizburaya üye olalı henüz bir aya yakın oldu burda daha öncede açmıştım konumun sebebini şimdi uzatmadan konuya geçiyorum
Ben babamı kaybettim daha öncede bunun la ilgili bi kaç konu yazmıştım
8 ay önce kaybettik babamı
2 ay önce başka şehre gittim
2 hafta öncede memleketine geri geldim
Fakat 2 haftadır babamın mezarına gidemiyorum
Memlekette degilken babamın ölümünü kabul etmeye başlamış ve çok acı çekiyordum
Şimdi ise tekrar ölmemiş gibi kendimi kandırıyorum
Ve 2 haftadır babamı ziyarete gitmedigim için kendimi çok suçlu hissediyorum ama gidemiyorum ayaklarım sanki geri geri gidiyor
Gece diyorum kendi kendime gidip mezarına sarılıp aglayacagım sabah olunca tekrar kendimi kandırmaya başlıyorum babam ölmemiş gibi davranıyorum
Şimdi tekrar şehir dışına çıkacagım ayın 10 da ve ben hala gitmiyorum babamın ziyaretine
Ölüm ebedi gerçek hepimiz için var ve bu çok acı bi gerçek biliyorum
Ama babama konduramıyorum
Bana kızıyor yanına gelmedigin için diye düşüp kendimi harap ediyorum
Onu çok özledim gidip babama onu ne kadar özledigimi anlatmak istiyorum
Konuşmak istiyorum mezarının başında
ama yapamıyorum
Bu olay bende bitiyor bunda farkındayım
Annem le gitmek istedim bi kere bu sefer annem yanım dayken ona sarılıp rahat konuşamam diye vazgeçtim
Ne yapacagımı bilmiyorum bu yazı yı yazar ken bile ölüm kelimesini kullanırken gülüyorum çünkü şuan hâlâ babam içerde uyuyor gibi geliyor bana
Bende bi psikolok arkadaşa sordum sizin dediginizin aynısını dedi bana ama cesaret edemiyorum gitmeyeBenzer konuda bi arkadaşım aynı şeyleri yaşadı ve psikiyatri den destek almak istedi ve doktorun tavsiyesi henüz kabullenememişsin bu ölümü bunu kabullenmek için sık sık ziyarete git söyleyemediklerini aklındakileri ona anlat demişti hatta bi imam arkadaşada sormuştuk sağ ayak ucuna dur konuş merak etme o senin geldiğini bilir demişti 2 aya yakın sık sık gitti konuştu ağladı kavga,etti güldü coştu ve en son vedalaştı sonra rahatladım dedi ben onu duymuyorum görmüyorum ama o bunu biliyor dedi ve çok iyi geldi....sizde vedalaşın artık bol bol gidin içinizden gelenleri konuşun bu zor bi durum ama halen alışmamış kabullenmemişsiniz
Bir psikolok arkadaşdan kabrinden toprak almamı ve onu bir kolye gibi bişeyin içinde koyup bpynuma takmamı söylemiştiAslinda kabir ziyareti insana iyi gelir. Hatta cok etkilenenlere mezardan bir avuc toprak verir buyuklerimiz rahatlasin diye. Belki sizde gitseniz rahatlayacaksiniz. Kabullenmesi zor basiniz saolsun. Ilk baslarda oyle gelir. Acinizi yasayamamak degil kabul edememek bu. Ama kabul ettiginiz de bu da gecer. Daha kolay gelir hersey.
Allah razı olsun dilerim ki kimse bu acıyı yaşamasın ama dünyanın döngüsüBaşınız sağolsun
İçim titredi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?