yardım edin ...

wqputrsrz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2023
1.375
359
43
29 yaşındayım 3 senelik evliyim gebe kalmak istiyorum fakat bir türlü nasip olmadı pcos hastayısım sağlıkçıyım eşim ve benim herşeyimiz normal yani pcos dışında 3 kere çatlatma aşılama vs denedik hep negatif sonuç aldık. ovülasyon testi yapıyorum 15 gündür hep negatif... acaba yaş olarakta geç mi kaldım çevremde benden sonra evlenenler hamile, görümcem desen yeni doğum yaptı herşey üst üste geliyor. yaşım geç mi kaldı yaş ilerley,nce tahammül kalmıyor bilmiyorum.... ne yapıcam :(

29 yaşındayım 3 senelik evliyim gebe kalmak istiyorum fakat bir türlü nasip olmadı pcos hastayısım sağlıkçıyım eşim ve benim herşeyimiz normal yani pcos dışında 3 kere çatlatma aşılama vs denedik hep negatif sonuç aldık. ovülasyon testi yapıyorum 15 gündür hep negatif... acaba yaş olarakta geç mi kaldım çevremde benden sonra evlenenler hamile, görümcem desen yeni doğum yaptı herşey üst üste geliyor. yaşım geç mi kaldı yaş ilerley,nce tahammül kalmıyor bilmiyorum.... ne yapıcam :KK43:
Yasin asla ileri değil neden böyle düşünüyosun ki ben de yaklaşık 3 yıllık evliyim daha yeni çocuk sahibi olabildim ve endometriozis hastasıyım ben de ameliyat oldum yumurta sayım çok azdı doktorlar hep çok olumsuz konusuyodu tüp bebek olmadan asla olmaz vs diye. Tüp bebek doktoruna pazartesi randevum varken cuma günü hamile olduğumu öğrendim. Allah inşallah en kısa zamanda sana da mutlu haberi almayı nasip etsin. Ovulasyon senin hastalığında çok geç olabiliyo o yüzden bırakmadan sürekli yap yumurtlama görene kadar her ay yumurtlama da olmayabilir bu normal biseymis bir ay olmadı diye hemen moralini bozma bir gebenin günlüğü sayfası var istersen ondan test alıp ondan destek isteyebilirsin hem ordaki olumlu haberleri gördükçe daha iyi hissedersin kendini benim inancımı artırıyordu açıkçası. Ne kadar zor olduğunu biliyorum aynı süreci yaşadım

Yasin asla ileri değil neden böyle düşünüyosun ki ben de yaklaşık 3 yıllık evliyim daha yeni çocuk sahibi olabildim ve endometriozis hastasıyım ben de ameliyat oldum yumurta sayım çok azdı doktorlar hep çok olumsuz konusuyodu tüp bebek olmadan asla olmaz vs diye. Tüp bebek doktoruna pazartesi randevum varken cuma günü hamile olduğumu öğrendim. Allah inşallah en kısa zamanda sana da mutlu haberi almayı nasip etsin. Ovulasyon senin hastalığında çok geç olabiliyo o yüzden bırakmadan sürekli yap yumurtlama görene kadar her ay yumurtlama da olmayabilir bu normal biseymis bir ay olmadı diye hemen moralini bozma bir gebenin günlüğü sayfası var istersen ondan test alıp ondan destek isteyebilirsin hem ordaki olumlu haberleri gördükçe daha iyi hissedersin kendini benim inancımı artırıyordu açıkçası. Ne kadar zor olduğunu biliyorum aynı süreci yaşadım
Allah razı olsun, ama çevre baskısı herkesin hamile kalması benim kalamamam yaşımın ilerlemesi bilmiyorum çok psikolojim bozuk

Allah razı olsun, ama çevre baskısı herkesin hamile kalması benim kalamamam yaşımın ilerlemesi bilmiyorum çok psikolojim bozuk
Yaşın dediğim gibi asla ileri değil ben de 30 yaşındayım ve amhım 0.44du sadece ona rağmen oldu senin de olacak Allah'ın izniyle sen sadece beslenmene dikkat et düzenli yürüyüş yap tatil yapabiliyosan maddi olarak tatil yap çoğu insan gibi ben de tatilde stresten uzak olup dinlendiğim ay hamile kaldım çevre baskısına da kulak tıka biliyorum zor benim kaynanam asla susmuyodu mesela sunun çocuğu olmuyodu kaynanası boşadı onları falan bile diyodu ama inan ki çevre baskısı hiç bitmiyo benim şu an sütüm az geliyo mesela mama veriyorum aynı kadın bu sefer de süte takmış mamaya takmış durumda insanlar konuşacak ne yaparsan yap onları mutlu edemezsin

Yaşın dediğim gibi asla ileri değil ben de 30 yaşındayım ve amhım 0.44du sadece ona rağmen oldu senin de olacak Allah'ın izniyle sen sadece beslenmene dikkat et düzenli yürüyüş yap tatil yapabiliyosan maddi olarak tatil yap çoğu insan gibi ben de tatilde stresten uzak olup dinlendiğim ay hamile kaldım çevre baskısına da kulak tıka biliyorum zor benim kaynanam asla susmuyodu mesela sunun çocuğu olmuyodu kaynanası boşadı onları falan bile diyodu ama inan ki çevre baskısı hiç bitmiyo benim şu an sütüm az geliyo mesela mama veriyorum aynı kadın bu sefer de süte takmış mamaya takmış durumda insanlar konuşacak ne yaparsan yap onları mutlu edemezsin
ayyy Allah yardımcınız olsun bu kaynananalar hep böyle gerçekten

Selamlar, ben 36 yaşındayım ve daha yeni gebelik düşünüyorum 😀
Görümcem 34 yaşında evlendi 38inde normal yolla gebe kalıp normal doğum yaptı, ayrıca yine çevremde 39- 42 yaşında gebe kalanlar var.
İçiniz rahat olsun yaşınız bana göre evlenmek için bile erken, ki ben 30umda evlendim düşünün daha yeni gebelik istiyorum, belki özgürlüğüme düşkünüm, kalıplaşmış düşüncelere karşıyım ve çalışıyorum diye bu kadar erteledim ama hiç bir şey için geç değil, ki herkesin hayatı farklı yaşam koşulları farklı beklentileri planları farklı ayrıca çocuk çok büyük sorumluluk, hayatını bundan sonra ona endeksli yaşayacaksın ve bir birey yetiştirmek kolay değil. O sorumluluğu alabilir misin önce ona kendini hazırla.

Gebe kalmak için ise beslenme çok önemli araştırmalarıma göre özellikle insülin direnci çok etkiliyor, şeker ve karbonhidrattan olabildiğince uzak durmalı ekmek bile yemeyeceksin. Maalesef doğal beslenemediğimiz ve sürekli stresli olduğumuz bir çağdayız en çok bu ikisi etkiliyor gebeliği.

Arkadaşın dediği gibi tatile git kafan rahatlasın kafaya takıp stres yaparsan o da olumsuz etkiliyor. Yumurtlama da değişken olabiliyor o yüzden 2 günde bir ilişki. Bir de folik asit kullanmaya başlamanı öneririm. Araştırabilir bir uzman doktora da danışabilirsiniz.
Bir de şu var nasip kısmet kimisi bak 38inde ilk denemesinde normal yolla gebe kalır, kimisi 25inde hiç bir sorunu yokken gebe kalamaz o yüzden akışına bırakmakta fayda var.

Back
X