• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yardım edinnn hamileyim ve düğünüm var

istediğiniz kadar şaşkınlık içersinde bakış atabilirsiniz...

herkezin yaşam tarzı farklıdır.

Ben hamd olsun dinimin geregi gibi yaşamaya gayret ediyorum..
Eskiden resmi nikah varmıydı?
biz bu dünyaya keyf ve sefa yaşamaya gelmedik.
Rabbimin emrettikleri doğrultusunda ve günümüzün şartları altında mümkün oldugunca dinimizin gereği şeklinde yaşamamız lazım.

ben konu sahibi hakkında yorum yapmadım.
imam nikahı vardır veya yoktur.

nazlma arkadaşımın yazdıgı mesaj doğrultusunda yaptım yorumumu.

tartışma yapmak istemiyorum. Rabbimin emri budur. ne biz ne bir başkası değiştiremez.

aslında imam nikahıyla resmi nikah tamamen aynıdır dinimizde.
önemli olan resmi bir akdin olması.

yani sadece imam nikahıyla dost hayatı yaşamış olmazsın.
sadece resmi nikahla da dinsiz olmazsın...

hemen aşırı tepki vermeyelim...

Son düzenleme:
arkadaşlar konu sahibi olarak bi kac şey söylemek istiyorum. öncelikle guzel dilekleriniz icin cok ama cok tesekkur ediyorum allah herkesin gönlüne gore versin.
Ben burda sizlerden gelinlik tavsiyeleri rica ettim. Tabiki eleştiriye açığım ama dozunda olursa.
Ben hem allah huzurunda hemde resmi mercilerde evli bi insanım bunun günahı ayıbı yok tabiki bebegimin düğünden sonra olmasını isterdim cunku bagnaz kafaya sahip insanlarin diline düşmemek icin ama olan oldu allah bize bir bebek nasip etti ve düğünümüz erken olmak zorunda kaldı. Ben bu en güzel günümde guzel gozukmek istiyorum ki bunu tek ben degil her kadın ister bunda anormal ne varki kollarim biraz kalin bebek büyüdükçe daha da kalinlasir ve gelinlikle cirkin durmak istemiyorum. Düğünden 5 6 ay sonra bebek olacak ee etrafimdakilerde anlayacaklar durumu ama suan kimsenin bilmesini istemiyorum. Geniş diyen arkadaş ben bebeğimle de esimlede düğünüm olmadan olan hamileligimlede gurur duyuyorum nikahli esimle bebek yapmak genislikse evet genisim ;)

cnm erken dogdu dersın nolucak ki
yanı tabıkı ben dogruları sölemekten yanayım ama şuda bı gercekkı ınsanlarımız gerceklere pek hazır deıl senın basın agrır :(:26:
Gelınnlık olayınada bakcam knuyu okumadım son yazdıgına gore yanıtlıom

Ben kimseyi yanləşa sqrüklemiyorumki.benim hangi yazımda resmi nikah yapmayın yazlyor.yazdıklarım noye isteğe göre yorumlanıyor..bu benim seçimim yazısını noye göremiyorsunuz....benim seçimime dost hayatı diyenler var arkadaşlar.resmi nikahi nerrden geldi.muslumanlardanmi....
Ayrica istemesem bile bende yaptim malesef resmi nikah.çocuklarim için.

Tabiki imam nikahı ile yaşayanları hor görmüyorum. Kaldı ki herkesin kendi tercihi.. O konuda benim bahsettiğim resmi nikahı olan birine atılan taşın aslında başka bir çok gerçeği yok saymasındandı. Hiç nikahsız da yaşar insan.. Ayrıca bi arkadaş aslolan imam nikahır demiş ya. İşte o noktada sen yanlışsın.

Çünkü;

eğer nikahlı bir birliktelikse temenniniz

İmam nikahı ahiret hayatı, resmi nikah dünya hayatı için önemlidir.

Konu sahibi son yorumunu yapmış. Bu saatten sonra bu konuya yazacak tek kelime cümlem yok.. Kap kırdıysak affola.. Selametle

Bu bir bed duami.bu bizim için doğru olan arkadaşım.Allahın kanunu beğenmesenizde.6 senelik evliyim iki de kızım var.şükürler olsun Rabbime ki mutluyum.başıma bir şey getiren her türlü getirir..ben resmi nikaha sığınmiyorum.iku üç tane Allaha inanmiyanin uydurduğu resmi nikaha....

"Allah'a inanmayanın uydurduğu resmi nikaha" bir yıl sonra resmi nikah kıymışsınız okuduğum kadarıyla.
Peki neden bu "Allah'a inanmayanların" uydurduğu nikahı yaptınız? Bence yaptığınız yorum hiç hoş değil.

nikah kıyılmadaki amaç zaten çevreye duyrmaktır birlikteliği resmi nikahtada dini nikahtada şahitler tutulur berabrliğe şahitlik edilsin diye.resmi nikahda bir dini nikahtır zannımca.iisen dini nikahı kıy helalim diye gez toz yapılanlar haram değil de.mantığa bak yaa

Allah bile kulunu bu şekilde yargılamzken size nolur yahu.ki nikahlı insanlar bunlar.

bu konuda ayetler inmiştir rica ederim zina yapan insanları kınayanlara uyarı için ki konu sahibi nikahlı.kendimize gelelim yau.nasıl müslümanlarız Allah aşkına

Son düzenleme:
Bu bir bed duami.bu bizim için doğru olan arkadaşım.Allahın kanunu beğenmesenizde.6 senelik evliyim iki de kızım var.şükürler olsun Rabbime ki mutluyum.başıma bir şey getiren her türlü getirir..ben resmi nikaha sığınmiyorum.iku üç tane Allaha inanmiyanin uydurduğu resmi nikaha....

Yavaş... Sahiden yavaş, medeni kanuna nasıl iki üç tane allaha inanmayanın uydurduğu dersiniz. Bu ne cüret yahu :53:
Resmi nikah yasal bir zorunluluktur. Dini nikahla hiçbir hukuki talebiniz olamaz, ayrıca bu bir suçtur suç...

Herkezin yaşam tarzı farklıdır.

Biz bu dünyaya keyf ve sefa yaşamaya gelmedik.
Rabbimin emrettikleri doğrultusunda ve günümüzün şartları altında mümkün oldugunca dinimizin gereği şeklinde yaşamamız lazım.

Aslında imam nikahıyla resmi nikah tamamen aynıdır dinimizde.

Yani sadece imam nikahıyla dost hayatı yaşamış olmazsın.
Sadece resmi nikahla da dinsiz olmazsın...

Hemen aşırı tepki vereyelim...

eskıden cok eslılıkde vardı ıyıde.
Neyse bence resmı nıkah olmadan olmaz. Ben elın ogluna guvenmem kaldıkı kendımede guvenmem ınsanız...

herkezin yaşam tarzı farklıdır.

biz bu dünyaya keyf ve sefa yaşamaya gelmedik.

ben konu sahibi hakkında yorum yapmadım.
imam nikahı vardır veya yoktur.

nazlma arkadaşımın yazdıgı mesaj doğrultusunda yaptım yorumumu.

tartışma yapmak istemiyorum. Rabbimin emri budur. ne biz ne bir başkası değiştiremez.

aslında imam nikahıyla resmi nikah tamamen aynıdır dinimizde.

yani sadece imam nikahıyla dost hayatı yaşamış olmazsın.
sadece resmi nikahla da dinsiz olmazsın...

hemen aşırı tepki vereyelim...
yapmayın lütfen. tamam dost hayatı bezetmesi yapan kişi yanlış yaptı ama sizin bu yaptığınız da yanlış.
şu hayatta kocam, canım, herşeyim dediğiniz insana bile yüzde yüz güvenemezsin. bu sitede çok fazla örneğini gördük, görüyoruz. resmi nikah kadının haklarını korur, kadını ve çocukları güvence altına alır. inşallah bunu yaşayarak tecrübe etmezsiniz. etrafımda bu maduriyeti yaşayanlara şahit olduğum için resmi nikahın yabana atılmasına göz yumamam

İşte batılaşmışısız.başkası olmuşuz öz değil...onlarin uydurduğu nikahlar yaşantımız her şeyimiz. ..

RESMI NIKAH ALLAH'A INANMAYANIN UYDURDUGU MU ?
ALLAHIMMM daha neler duyucam
canım benım soyledıgın sey cok yalnıs :14:
BIRAZ toparlan... resmı nıkah gunahmıs harammıs sucmus gıbı davrannma aksine RAB kendını garantıye alıp ruhsal saglıgını korumandan bılakis memnun kalacaktır..CUNKU ımam nıkahı tek basına yeterlı deıldır.. ınsanların basına neler gelıo gormezmisin

Ben kimseyi yanləşa sqrüklemiyorumki.benim hangi yazımda resmi nikah yapmayın yazlyor.yazdıklarım noye isteğe göre yorumlanıyor..bu benim seçimim yazısını noye göremiyorsunuz....benim seçimime dost hayatı diyenler var arkadaşlar.resmi nikahi nerrden geldi.muslumanlardanmi....
Ayrica istemesem bile bende yaptim malesef resmi nikah.çocuklarim için.

pardon inançlarımız çocuklar için nikah kıyın demiyor.insanları yanlış bilgilendirmeyelim.

İşte batılaşmışısız.başkası olmuşuz öz değil...onlarin uydurduğu nikahlar yaşantımız her şeyimiz. ..

dini fetvalar veriyorsunuz farkındamısınız.eğitim durumunuz nedir .ilahyatçı değisinizdir zira çok garip açıklamalar yapıyorsunuz

resmi nikahın amacı nedir arkadaşım? ne için ortaya çıkmıştır hiç araştırdın mı? biz kadınların bir takım haklarını koruyabilmek için olabilir mi mesela?

ayrıca Allah inancıyla bir nikah türünü bağdaştırmak garip ötesi olmuş.

BIRAZ toparlan... resmı nıkah gunahmıs harammıs sucmus gıbı davrannma aksine RAB kendını garantıye alıp ruhsal saglıgını korumandan bılakis memnun kalacaktır..CUNKU ımam nıkahı tek basına yeterlı deıldır.. ınsanların basına neler gelıo gormezmisin
Yazdıklarinda yüzde yüz haklısın. ..ben asıl olan dinnen olan nikahdir diyorum.ben yapılmasınmı diyorum resmi nikah. Nerde yazdim ben onu..yaşama şartlarımız için bu bir mecburiyet..her yerde...ama dinimizde bunun olmadiğini söyledim sadece. ..

Yazdıklarinda yüzde yüz haklısın. ..ben asıl olan dinnen olan nikahdir diyorum.ben yapılmasınmı diyorum resmi nikah. Nerde yazdim ben onu..yaşama şartlarımız için bu bir mecburiyet..her yerde...ama dinimizde bunun olmadiğini söyledim sadece. ..

hakikatten küçük dilimi yuttum söylenenler için.. biz kadınlarımız daha çağdaş düşünüp, kendilerini daha iyi yerlerde görmek için daha çabalılar diyoruz, bir gurup da tam tersine geri geri gidiyor... sonunuz hayrolsun diyebiliyorum... umarım kendi çocuklarınıza empoze etmezsiniz bu çağ dışı şeyleri.

bunun batılıllıkla alakasıı yok.
kimse kalkıp imam nikahını yapmayın demiyor. tabiiki istiyorsanız yapın.
ama resmi nikahıda yapın ki, hem kadın olarak kendinizi ,hemde çocuklarınızı güvence altına alın.
olay bu. sadece imam nikahı olsa, eşe, birşey olduğunda, kadın ve çocukları ne maaşından ,ne mallarından faydalanamaz
. oysa kadına,çocuklara eşin maaşı bağlanır,malları ona çocuklara kalır.
kadınıı bu kadar kollayan ona güvence veren bir nikahı yok saymak yanlışların en büyüğüdür. kendinden çok çocuğunu düşünen kadın bunu yapmalı ilk önce..

Son düzenleme:
Back
X