yardım istiyorum.hamileyim ve sürekli yemeksizim .....

oranje

Guru
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2009
4.097
77
363
tüm bayanların değişmez problemlerinden birini bende yaşıyorum yemek..amaa benimki öyle böyle değil nerdeyse hiç yapmıyorum..haftada 1 yada 2 kere ona da tam yemek denmez..ama şimdi hamileyim ve bebeğim büyüdükçe daha çok beslenme gereği duyuyorum. iş yerimde yemek yok dışardan yemek zorundayım bazen eve gidiyorum yemek için ama o zamanda pratik bişiler yapıp çıkıyoprum ya bi melemen yada benzer biişi hazır yemek yoksa çok sorun oluyo..
benim sizlerden isteğim bana yardımcı olmanız..ne yapabilirim hem yorulmadan hemde evde yemeğim eksik olmayacak şekilde hazırlayabileceğim bişiler iştiyorum söyle bir liste yapıp dolabıma asmak istiyorum dönüşümlü yapacak şekilde..ama aklıma yemek gelmiyo her türlü yemeği yapabilirm elim yatkındır ama şu tembelliğimden kurtulmam gerek ilk önce basit bişilerden başlamak istiyorum...yemek adıyla yada tarifiyle yardımcı olursanız sevinirim....anlatabildim kendimi galiba..

Son düzenleme:
slm fıstığım nasıl gidiyor hamilelik?herşeyin yolunda olması dileğiyle cnm benimm..dualarımız seninle

ertesi öğlene yemek olmasını istiyorsan evde akşam yemeğini biraz fazla yaparsın yarınada kalır..

yemek olarakda şuan senin için en önemli balık tabii ki haftanın 2 günü yap bence sonra zeytinyağlı pırasa,ıspanak yemeği,zeytinyağlı kereviz(etlide olabilir),kurufasulye,nohut,fırında tavuklu patates,köfteli patates,mantarlı tavuklu makarna,şehriyeli-nohutlu-sebzeli-sade pilav,domates-tarhana-mercimek tavuklu şehriya-yoğurt çorbası

şimdilik aklıma bunlar geldi daha gelirse yazarım tariflerini istersen eklerim

bak mademki hamilesin.vitaminli beslen.dışarda fazla yeme.yapamıyosan bi kadın al yanına haftada 3-4 kez gelsin yemek yapsın.kendin yapman için çorba tarifi vericem sana.
yaprak lahana karnıbahar 2 patates 1 kereviz 2 havuç 2-3 yaprak ıspanak 1 avuç mercimek bunları üçük küçük doğra düdüklü tencerede haşla.tuz karabiber.üstüne biraz yağ istersen limon da ekleye bilirsin.inan çok güzel olur.
ama doğramakta zor gelirse bütün bütün haşla.sonra blendrdan geçir.

Sekiz parça tavuk payreks bir kaba diz.Bir tencerede sıvıyağ ile ince kıyılmış soğan sarmısak sirke limon suyu tuz karabiber kekik defne yaprağı kırmızı pul biber ve ketçabı birbuçuk su bardağı su ile iyice kaynat.
Bu karışımı tavukların üzerine döküp alüminyum folyo ile kapat.Orta derecedeki fırında altmış dakika pişir.

buarada haftada 5 gün yumurta yemelisin.et tavuk balık bebeğin beyninin bağışıklık sisteminin gelişmesine yardımcı olur.günde 2 porsiyon beyaz et yada kırmızı et yemen gerek.günde 4 bardak süt içmelisin.sevmiyosan yoğurt muhallebi sütlaç şeklinde tükete bilirin.ara öğünde havuç ye bolbol.akşamları brokoli ıspanak ye mutlaka.
bişey gerekirse hamilelikle ilgili sora bilirsin.çok deneğimliyimm bu konuda.

çok sağol canım ..nasılsın bu aarada...
ekşamdan yapsam sorun kalmıyo ama üst üste aynı yemeği de yiyemiyorum bu ararlar..zorluyorum yani yemek için kendimi..aklıma getirdin uzuzn zamandır pırasa yapmadım hatta bu yıl hiç yapmadım ya dolmasını yada yemeğini bu akşam yapayım..birde mervos un verdiği çorba yanına iyi olacak.. çok teşekkürler.

bu akşam denicem ...yaptıktan sonra yazarım fikrimi..ama lezzetli olur eminim ..teşekkürlerç...

yumurta 2 gün yiyorum..diğerleri ise nerdeyse çok nadir...artık daha dikkat edicem..

çok abartı bir sağlık problemin yoksa hamileliğinde yemeğini sağlıklı şekilde yapmalısın ,
hamilelik bir hastalık değildir ...rutin şeylere doğuma kadar devam edebilirsin ,yemek de
hem senin için hem de bebek için gerekli evde pişirilen tencere sebze yemekleri...
bunun tembelikle alakası olmamalı ...boş gününde yapıp buzdolabında saklarsın ısıtıp ısıtıp yersiniz,
mevsim sebzeleri kullan yani ıspanak,kereviz,pırasa...baklagiller,tavuk,et...

teşekkürler kızlar... cumartesiden iibaren yapıyorum yemeklerimi az zor oluyo yoruluyorum ama iyi oldu..ama bu gün akşama pazı yemeği ve yayla çorbası yapıcam..dünden de bulgur pilavım var..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…