• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yardım istiyorum

Sussskun

Sebepsiz
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2013
437
564
303
41
İstanbul
Arkadaşlar 19 yaş yetişkin oğlum var ve evden para asiriyor gözle görmedik ama aldığına eminiz her seferinde inkâr ediyor az önce dedesinden de almış ve dedesi daha öncede oldu söylemedim dedi korkumuz birseylermi kullanıyordu ondanda emin olduk sayılır ama bize her seferinde inkar edip ben yapmadım beni sucluyorsu uz demesi üzerimize ağır bir suçluluk bırakması çok zoruma gidiyor şimdi benim biilmek istediğim şey şu ben oğlumu bu durumdan kurtarmak için pisikiyatri bölümüne mi yoksa aile danışmanlığında mi götürmem lazım kendine bile itiraf edemiyor bence bu durumu ne yapmam lazım çok çevresi ve çok sevilen bir çocuk kimseden de bu şekilde bir şey duymadım ev dışında olmuyor sanıyorum yardıma ihtiyacım var

Arkadaşlar 19 yaş yetişkin oğlum var ve evden para asiriyor gözle görmedik ama aldığına eminiz her seferinde inkâr ediyor az önce dedesinden de almış ve dedesi daha öncede oldu söylemedim dedi korkumuz birseylermi kullanıyordu ondanda emin olduk sayılır ama bize her seferinde inkar edip ben yapmadım beni sucluyorsu uz demesi üzerimize ağır bir suçluluk bırakması çok zoruma gidiyor şimdi benim biilmek istediğim şey şu ben oğlumu bu durumdan kurtarmak için pisikiyatri bölümüne mi yoksa aile danışmanlığında mi götürmem lazım kendine bile itiraf edemiyor bence bu durumu ne yapmam lazım çok çevresi ve çok sevilen bir çocuk kimseden de bu şekilde bir şey duymadım ev dışında olmuyor sanıyorum yardıma ihtiyacım var
Merhabalar dönem dönem ergen kişilerde bu tarz davranışlar gözlemlenebiliyor. Kötü alışkanlık edinmediğine emin olduysanız , muhtemelen ya bir kız arkadaş edinmiş olabilir veya akranları arasında kabul görme ihtiyacını para ile gidermeye çalışıyor olabilir. İnkar yolunu seçmesi ve bu durumu gizlemeye çalışması sizlerin tepkisinden çekindiği için olabilir.Öncesinde ergen psikolojisinde uzman bir psikolog ile görüşme yapılabilir. Gerek duyarsa psikolog sizi zaten psikiyatrist tedavisine yönlendirir. Sıkmayın tatlı canınızı nasıl olsa geçecek 💐

Merhabalar dönem dönem ergen kişilerde bu tarz davranışlar gözlemlenebiliyor. Kötü alışkanlık edinmediğine emin olduysanız , muhtemelen ya bir kız arkadaş edinmiş olabilir veya akranları arasında kabul görme ihtiyacını para ile gidermeye çalışıyor olabilir. İnkar yolunu seçmesi ve bu durumu gizlemeye çalışması sizlerin tepkisinden çekindiği için olabilir.Öncesinde ergen psikolojisinde uzman bir psikolog ile görüşme yapılabilir. Gerek duyarsa psikolog sizi zaten psikiyatrist tedavisine yönlendirir. Sıkmayın tatlı canınızı nasıl olsa geçecek 💐
19yas olduğu için Ergen psikolojisinde randevu alabiliyor muyum Bir de gitmek istemiyorum ikna edemiyorum ne yapacağımı şaşır dım ama kız arkadaşı var evet ama zaten önemli olan yalan söylemezsin kabul etmemesi çok kötü bir durum umarım dediğiniz gibi en kısa zamanda geçer çok teşekkür ederim

Aylık yada haftalık ne kadara ihtiyacı olduğunu sorsanız ona göre verseniz hala devam ederse o zaman endiselenin bence.

Para istemekten çekiniyor olabilir 19 yaşında sonuçta yaşıtları çalışıp para kazanabiliyorken sizden para isteme konusunda erkek çocuklar gurur yapabiliyor. Suçlayıcı bir şekilde yaklaşıp kendinizden uzaklaştırmayın...

psikiyatri kleptomani olabilir başka bişey de çıkabilir herşeyini izleyin oyun mu alıyor sigara mı arkadaşlarıyla yiyor belli olması lazım

Herkes birbirinden haberdar olsun benzerini kardeşimle yaşadık haberim yok bende mesela abla param bitti diyor 2 bin alıyor annemede param bitti diyor 2 bin alıyor.o parayıda oyunlara falan yatırıyormuş.bunu fark edince kızdık artık ben asla para vermiyorum annem belli bir miktar veriyor o kadar.neye harcadığını bulmaya çalışın belki bağımlı falan değildir sadece gezip tozmaya bile çok para gidiyor artık harçlık yetmiyordur.

19yas olduğu için Ergen psikolojisinde randevu alabiliyor muyum Bir de gitmek istemiyorum ikna edemiyorum ne yapacağımı şaşır dım ama kız arkadaşı var evet ama zaten önemli olan yalan söylemezsin kabul etmemesi çok kötü bir durum umarım dediğiniz gibi en kısa zamanda geçer çok teşekkür ederim
Kız arkadaşı ile yakınlık kurmaya çalışın en azından ne yapıyorlar dışarıda vs öğrenmiş olursunuz

18 yaşından sonra çocuk/ergen doktoru değil yetişkin poliklinikleri bakıyor.

Bir paket sigara 50 lira oldu, eee kız arkadaşı da varmış.Dışarıda oturup birer kahve içmek bile dünya kadar para oldu artık.Aldığı para miktarı ne ve hareketlerinde herhangi bir değişim var mı,bunlara çok dikkat edin.Yasaklı madde kullanımı gençler arasında malesef çok yaygınlaşmış,buna karşı çok dikkatli olmak lazım ama üstüne gitmeden yapın,çok hassas bir dönem bu😔.

Parayı niye çaldığını ona baskı yapmadan anlamaya çalışın. uyuşturucu, sigara ya da başka şeyler içinse olay daha büyük yerlere gider ve başa çıkmanız zorlaşır. Belki sadece basit bir kleptomanidir, ergenlikte benim kardeşimde de vardı, bitti gitti sonra. Nedeni anlayıp bir uzmana sorun ne yapacağınızı. zorla yardım aldıramazsınız koca adam sonuçta.

Çok teşekkür ederim herkese sigara kullanıyor evet kız arkadaşı ile görüşüyorum öyle hergun dışarda akşamları kafede takılıyorlar haftalık 1000 bazen 2000 de bulduğu oldu yemek evde iş yeri evin altında gelince konuştuk yine inkâr etti ama bu sefer görmüş alırken diyince önce konuşacağım dedi sonra yanına gidip sormadı köşe Bucak kaçıyor sanırım utanıyor

Çok teşekkür ederim herkese sigara kullanıyor evet kız arkadaşı ile görüşüyorum öyle hergun dışarda akşamları kafede takılıyorlar haftalık 1000 bazen 2000 de bulduğu oldu yemek evde iş yeri evin altında gelince konuştuk yine inkâr etti ama bu sefer görmüş alırken diyince önce konuşacağım dedi sonra yanına gidip sormadı köşe Bucak kaçıyor sanırım utanıyor

Haftalık 1000,2000 tl normal aslında, bir gencin harcamasına. Kendi işi var mı? Yani maaşa ek olarak mı evden para alıyor?

Back
X