Yardım Kuruluşları

Ben bu noktada devlet destekli kurumları veya şeffaf bir şekilde internet adreslerinden elleriyle yaptıklarını gösteren yerlere verin. İsim vermek doğru olmaz belki toplu bir yer. Kızılay yeşilay diyanet vakfı devlet destekli kurumlar özellikle Kızılayı hizmetlerini çok beğeniyorum

Peki löseve yapılan bağışlar çocukların eğitimine mi sağlık masraflarına mı yoksa bütüncül bir yaklaşımla tüm masrafları için mi kullanılıyor. Televizyon reklamlarında çok gördüm ama 31 yaşımdayım bir kere düşünmedim bir yardım etsem diye. Öff :KK14:

İnternet sitesini açma zahmetinde bulunursanız bütün sorularınızın cevabını bulabilirsiniz

Peki löseve yapılan bağışlar çocukların eğitimine mi sağlık masraflarına mı yoksa bütüncül bir yaklaşımla tüm masrafları için mi kullanılıyor. Televizyon reklamlarında çok gördüm ama 31 yaşımdayım bir kere düşünmedim bir yardım etsem diye. Öff :KK14:
löseve tuğla yardımı yapıyordum bu sitede de olan bi arkadaşım hastaneye gittiğinde tuğla sahiplerine dua etmişti benden haberi olmadan çok güzel bi duydu
lösev hastalar ve aileleri için bir çok şey yapıyor gıda barınma eğitim sağlık vs
tema
ahbap
leyladan sonra ilk akla gelenler
bi de tanıdık bildik öğrenci
koca insanlara hiç acımıyorum çalışsınlar

Elbette losev , senelerce eldimden geldiğince destek oldum
Keşke çok param olsa da hep bagislasam losev'e

Çok sağolun hepsine bakacağım. zeynones zeynones abim banka çalışanı. Türkiye’de yıllar önce bir afet meydana gelmişti. Diyanetin başlattığı kampanya paraları abimin çalıştığı bankaya yatıyordu. Elle bir müdahaleye kapalı ancak akışları izleyebiliyorlsrmış o günlerde. Ve afet için diyanetin belli bir bütçe sınırı koyduğu o sınırı aşan tüm yardımları diyanet yardım fonuna otomatik olarak aktardığını söylemişti. Ben o afete yardım etmek istiyorum ama diyanet istediği yere yatırıyor nereye yatırıyor belli değil daha doğrusu. Açıkçası ne devlet ne özel tam şeffaflık içeriyor. Ama gelen isimlerin hepsini inceleyeceğim sağolun.

tev, losev ilk aklima gelenler. ama imkaniniz varsa oncelikle cevrenize goz atabilirsiniz.

atiyorum zorsartlarda cocuk okutan bir yakininiz varsa onun cocuguna burs verebilirsiniz, gecim sikintisi olan birine aylik erzak ya da para yardimi yapabilirsiniz

Merhaba kızlar :KK3:

Şimdiye dek hiç yapmadığım birşey yaptım. Yeni yıl için günlük haftalık aylık ve yıllık hedefler koydum ve 1 Ocak’tan itibaren bunları uygulamaya niyet ettim. Aylık hedeflerimden biri de yardıma muhtaç olanlara aylık yardımda bulunmak. Bir öğrenci okutmak veya bir ailenin kış erzakını karşılamak Afrika’da açılan kuyulara destek olmak vs. Tek endişem verdiğim paranın gerçekten o kişi veya kişilere ulaşıp ulaşmadığından emin olmamak. Sizin yardım ettiğiniz, daha öncelikli olduğunu düşündüğünüz, güvendiğiniz, inandığınız yardım kuruluşları veya yardım kanalları var mıdır acaba.
Yardımcı olanlara şimdiden teşekkür ederim.
Mutlu yıllar :KK200:
Çok güzel bir şeye adım atmışsınız..Çevrenizde yakınlarınızın içinde, çalışanlarınızın hiç mi öğrencileri yok..

Örneğin ben Babasını kaybetmiş bir Üniversite öğrencisine(akrabam) ,üniversiteye hazırlanan stajerime(durumları kötü) her ay dönüşümlü olarak destek oluyorum.Bire bir kendim veriyorum.
Öğrencilerim için de zir durumda olanlara Erzak desteği..Okulumuzda çalışan emekçilere ara ara maddi destekte bulunmaya çalışıyorum.
Desteğe ihtiyaçları olduğunu biliyorum.Bire bir ellerimle veriyorum.

Bence öncelikle çevrenizdekileri görürseniz daha iyi olur.

Aynebilim var instagramda. Kambocyada asevi açmış, çocuklara egitim verdiren, evi olmayana ev yapan,cakil adini verdigi boncuk gözlü bir kiz evlat edinmis, simdi de koylu kadinlara sürdürulebilir bir gelir icin canla basla el sanatlari ogreten.
100 tlye dondurma ismarliyorsun mesela cocuklarin "ali abi,abet abla senin icin koyumuze dondyrma ismarladi" dedigi bir foto gonderiyor.
Ben yillardir kullaniyorum,esime dostuma da tavsiye ediyorum.
Onun disinda tema - alternatifi cekuv'u cok seviyorum. 1 agac 10 tl ve cekuvda sehri vs secebiliyorsun. Cook guzel gercekten de
Kesmeseker isimli instagram hesabi var. Benim kedimi de sokakta bulup ameliyat ettirmis bir kadin. Adeta bir melek. Boyle bagislarla zor durumdaki hayvanlari ameliyat ettiriyor. Benim ona guvenim tam sahsen.
Onun disinda zamaninda bir arkadasim ihh'den yetim sahiplendi. Her ay 100 tl sanirim bir para gonderiyor.
Tegv desen ben 3 yil full time tegv gönüllüsüydüm. Gercekten cocuklara kattigi seyler inanilmaz. Ama daha öncelikli ve yardim bekleyen kurumlar varken tegve bagis yapmayi dusunmedim hic. Tabii ki gönül borcumu 3 sene her hafta birkac gun giderek, sesim kisilana kadar ders vererek,tiyatro yaparak ve bir suru arkadasimi gonullu yaparak odedigimi dusunuyorum.
Onun disinda...
Hayvanlara mana alabililirsiniz ve her aksa bir kap mama bir kap su birakabilirsiniz. .temizmama.comdan 15 kg mama alin-aylarca yeter mesela...

Merhaba kızlar :KK3:

Şimdiye dek hiç yapmadığım birşey yaptım. Yeni yıl için günlük haftalık aylık ve yıllık hedefler koydum ve 1 Ocak’tan itibaren bunları uygulamaya niyet ettim. Aylık hedeflerimden biri de yardıma muhtaç olanlara aylık yardımda bulunmak. Bir öğrenci okutmak veya bir ailenin kış erzakını karşılamak Afrika’da açılan kuyulara destek olmak vs. Tek endişem verdiğim paranın gerçekten o kişi veya kişilere ulaşıp ulaşmadığından emin olmamak. Sizin yardım ettiğiniz, daha öncelikli olduğunu düşündüğünüz, güvendiğiniz, inandığınız yardım kuruluşları veya yardım kanalları var mıdır acaba.
Yardımcı olanlara şimdiden teşekkür ederim.
Mutlu yıllar :KK200:

Koruncuk vakfini da dusunebilirsin.

Çok sağolun hepsine bakacağım. zeynones zeynones abim banka çalışanı. Türkiye’de yıllar önce bir afet meydana gelmişti. Diyanetin başlattığı kampanya paraları abimin çalıştığı bankaya yatıyordu. Elle bir müdahaleye kapalı ancak akışları izleyebiliyorlsrmış o günlerde. Ve afet için diyanetin belli bir bütçe sınırı koyduğu o sınırı aşan tüm yardımları diyanet yardım fonuna otomatik olarak aktardığını söylemişti. Ben o afete yardım etmek istiyorum ama diyanet istediği yere yatırıyor nereye yatırıyor belli değil daha doğrusu. Açıkçası ne devlet ne özel tam şeffaflık içeriyor. Ama gelen isimlerin hepsini inceleyeceğim sağolun.

Şöyle ki ben verdiğimde içinde güvenilir olduğunu hissediyor ve biliyorum. Direk yardım çalışmalarında 1.dilden çok dinledim çünkü. Ancak yakınlarınıza bş bakın. Belki asgari ücretle çocuk okutmaya çalışan bir aileye derman olabilirsiniz.

Çevremde gözümün gördüğü yardıma muhtaç birilerini tanımıyorum ama belki var ama gözüm şimdiye dek görmedi. Daha dikkatle bakacağım bundan sonra. Herkes çok sağolsun.

Sevdesevan var instagramda. Sevde hanım Afrika da çok güzel işler yapıyor. Oradan biriyle evli. Yani orada yaşadığı için bölge halkını iyi biliyor. Bağışlarla keçi alıp ihtiyaç sahibi ailelere hediye ediyorlar. Ayrıca kuyular açılıyor, bölge ağaçlandırılıyor. Buralardan farklı meyve sebze tohumu götürüp yetiştiriyor. Bir paylaşım vardı ilk kez salata yedirmiş oradakilere. Ayrıca çok güzel fotoğraflar çekiyor :)

Kelebek hastaları derneği var. Kelebek çok çok kötü bir hastalık. Rabbim kimselere vermesin. Tedavisi yok. Deri eriyip gidiyor. En fazla ağrısı sızısı için krem ve pansuman malzemesi alınıyor. Fulden uras hanım dernekle ilgileniyor bildiğim kadarıyla. Kelebekcocuklartürkiye hesabı.

Ahbap ve haluk levent. Allah bu derneği kurandan da çalışandan da razı olsun.

Saadet hanım bağış kabul ediyor mu bilmiyorum açıkçası ama ucim derneği var. Çocuk istismarı ile mücadele. Manevi destekte çok önemli.

Usumesinayaklar sayfası var. Hiç yardım yapmadım ama takip ediyorum instagramdan ve ben güveniyorum. O çocukların gülümsemesi beni benden alıyor.

Hayrköprüsü sayfası var. Sürekli fotoğraf paylaşılıyor. Şeffaf olduklarını düşünüyorum.

Ne çok ihtiyaç sahibi var. Allah şu soğuk günlerde kimseyi aç açık bırakmasın. Allah herkesin rızkını bir vesile ile verir. Onlarında vesilesi bizi belki.

Son düzenleme:
Şehrini göremedim

Bursa kır çiçekleri okusun kampanyası var

Çağdaş eğitim kooperatifinin

Dağ köylerinden kızları parasız yatılı okutuyorlar

Çeşitli bağışlar çelenk kermes vs ile onlarca kız okuyor

Lakin günümüzde kurumlara yardım sıkıntı bir dönem en popüler olan derneğe yardım edenlerin hali ortada

Muhtarlığa uğrayıp ya da eğer var ise durumu kötü mahalle okullarına uğrayıp bireysel bazda bilgi de alabilirsin

Umuda koşanlar derneği hakkında bilgisi olan var mı acaba. Ben de afrikadaki su kuyuları için bağış yapmayı düşünüyordum bu dernek için. Çok denk geldi şimdi bu konu. Ama gamze hanımın kişiliğine güvenim dışında bir bilgim yok dernekle ilgili?

Bu söylediklerim lütfen yanlış anlaşılmasın.
Elbet çok güzel çalışan yardım kuruluşları vardır. Birçoğuna şaibe karışsa da eminim tertemiz iş yapanlar da vardır.
Peki hiç yakın çevrenize bakmayı denediniz mi?
Örneğin bir okula?
Öğretmen bir tanıdığınız varsa sorabilirsiniz mesela, çok çok zor durumda olan çocuklar var.
Geçen hafta okulumuzdan bir öğrenci açlıktan bayıldı . Ne büyük bir sınav, hepimiz için. Biz öğretmenleri olarak yardım etmeye çalışıyoruz öğrendiğimizden beri. Hiç tahmin edemeyeceğimiz yükleri taşıyan çocuklar var. İnsanın duyunca içi titriyor. Baba terk etmiş bakmıyor, anne hasta çalışamıyor. Çocuk sağdan soldan gelenlerle karnını doyurmaya çalışıyor. Bu tarz aileler hepimizin sınavı, gözümüzü kapatmamamız lazım.
Güzel fikrinizden ötürü kutluyorum sizi, Allah kazancınızı arttırsın.

Bu söylediklerim lütfen yanlış anlaşılmasın.
Elbet çok güzel çalışan yardım kuruluşları vardır. Birçoğuna şaibe karışsa da eminim tertemiz iş yapanlar da vardır.
Peki hiç yakın çevrenize bakmayı denediniz mi?
Örneğin bir okula?
Öğretmen bir tanıdığınız varsa sorabilirsiniz mesela, çok çok zor durumda olan çocuklar var.
Geçen hafta okulumuzdan bir öğrenci açlıktan bayıldı . Ne büyük bir sınav, hepimiz için. Biz öğretmenleri olarak yardım etmeye çalışıyoruz öğrendiğimizden beri. Hiç tahmin edemeyeceğimiz yükleri taşıyan çocuklar var. İnsanın duyunca içi titriyor. Baba terk etmiş bakmıyor, anne hasta çalışamıyor. Çocuk sağdan soldan gelenlerle karnını doyurmaya çalışıyor. Bu tarz aileler hepimizin sınavı, gözümüzü kapatmamamız lazım.
Güzel fikrinizden ötürü kutluyorum sizi, Allah kazancınızı arttırsın.
Gayet haklısınız. Burda birkaç üye daha yazmış etrafa bakmak öncelikli olmalı diye. Açıkçası çevremde hiç duymadım ihtiyaç sahibi birini ama öğretmenlerle görüşmek muhtara sormak vs aklıma gelmemişti. Sağolun :KK200:

Back
X