Doğuma Hazırlık yardim lutfen bebegimin kiyafetlerini neyle yikamaliyim ...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

gulum66

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2012
307
85
123
neyle yikayacagimi bilemedim valla görumcem perwoll pembeyle yika dedi bugun gittim aldim ama bilemedim valla yikasam mi ki herkez dalin i kullaniyo galiba perwoll hakkinda bi bilgisi olan varmi ???

ben ikisinde de bebekler için dalan matik sabun tozu kullandım. Çamaşırlar yumuşacık oluyordu.
Bu dediğin deterjanın bebek çam. için uygun olduğu yazıyorsa kullan, ama değilse kullanma tenine dokunabilir.

Son düzenleme:
ben ikisinde de bebekler için dalan matik sabun tozu kullandım. Çamaşırlar yumuşacık oluyordu.
Bu dediğin deterjanın bebek çam. için uygun olduğu yazıyorsa kullan, ama değilse kullanma tenine dokunabilir.

yok yazmio sadece hassas camasirlar için yazio cok tereddüte kaldim valla

neyle yikayacagimi bilemedim valla görumcem perwoll pembeyle yika dedi bugun gittim aldim ama bilemedim valla yikasam mi ki herkez dalin i kullaniyo galiba perwoll hakkinda bi bilgisi olan varmi ???

Cnm bence ilk baştan deterjan kullanma bebeğin için,sonuçta kimyasal madde,diğer arkadaşın dediği gibi bebeğinin tenine alerji yapabilir,ben kızımın çamaşırlarını sabun tozuyla yıkıyorum,şimdilik memnunum,bi de dalan roxy diye organik bir deterjan varmış,onu çok övdüler ama kullanmadım,aklında olsun...

Ben kizima hep kendi deterjanimizdan kullandım..o zaman persil soğuk aktif kullanıyordum düşük sıcaklıkta lekeleri çıkarsın diye.
Kizimda hiçbir sorun yaratmadı.Bence bu konu fazla abartılıyor.tmm kimi bebeğe başta belki dokunuyordur ama ben deterjan dokundu onun için kullanıyorum diyenle karşılaşmadım.deterjan dokunur diyeni duydum.
Geçenlerde sabun lekeleri daha iyi çıkartıyor diye duydum sabunlarimi rendeleyip kullandım mis gibi koktu guzel de yikadi.arada bir onunla da yikarim ama sürekli yapmam eğer alerjik bir problemimiz olmazsa ikinci gebeligim..

Çamaşır deterjanı dokunur diyenler haklılar.

İllaki kullandığı an bebeğin cildinde kızarıklıklar görülmesi gerekmez ki.
Bebekler bu maddeleri vucutlarına gerek yemek yedirdiğiniz kaplardan gerekse çamaşırlardan alırlar.
Ve yetişkin insanlara göre vücutları daha hassas ve bağışıklık sistemleri tam gelişmemiş olduğu için daha fazla miktarlarda emerler.
Kullandığınız süre boyunca herhangi bir etkisini görmeseniz bile ileride çocuğunuzun hastalık riskini küçük ölçülerde de olsa arttırmış oluyosunuz.

Kaldı ki yabancı ülkelerde yetişkinler zararlı diye kendilerine bile kullanmıyolar deterjanları..

Çocuklarınızın çamaşır ve bulaşıklarını kaynar suyla ve sabun tozuyla yıkayın. Bulaşık ve çamaşır deterjanından uzak durmaya çalışın.
Kaynar su lekeleri çıkarma konusunda çok başarılı olmasada her türlü mikrobu kırar.
Yüksek sıcaklıklarda bakteri ve mikropların hemen hemen hiç biri yaşayamaz.
Yani tamamen temizlemiş olursunuz..

cnm perwoll bebekler için çok uygun değil.ben hacı şakirin beyaz sabun granullerınden kullanıorum.yanı bıldıgın toz sabun.onda bıle yınede extra durulama yapiyorum

cnm perwoll aldım ben ama hassas çamaşırlar için o özellikle kazaklar için kullanıyordum ben tüylenmesin diye.bebek kıyafetleri en azından 4 5 ay dalin sabuntozuyla yada roxymatik sabuntozuyla yıkamanı tavsiye ederim.alerji falan yapar sonra cildine sen üzülürsün..

Oğlum 9 aylık ben hala çamaşırlarını roxyle toz deterjanımızı karıştırıp yıkıyorum onuda mecbur yapıyorum ek gıdada lekeleri çıkarmıyor diye...yeni doğan bebek kıyafeti zaten kirlenmiyor bile.birde aldıklarını giydirmeden yıkamalısın hem kanser yapmaz hem tozu kalmaz üstünde...

ben dalinin toz sabunun aldım bebeğimin çamaşırlarını onunla yıkadım ama ekstra durulama yaptırdım yumuşacık oldu.bir de bebek gibi kokuyor::))) dalinin sıvı deterjanını da aldım ama kullanmadım.açıkçası oda kimyasal gibi geldi bana sonuçta deterjan o da.belki dış kıyafetlerini yıkarım onunla

ben hacı şakir'in granül sabununu aldım.. bugün yıkadım kızımın çamaşırlarını.. kokusu da gayet iyi, abartılı bi koku yok yani.. yarın ütüleyip hastane çantasını hazırlamaya başlayacağım..heyecan artmaya başladı yaa, vakti çabuk gelsin de doğsun bebişler artık :):):)

büyük marketlerde organik vb bebek deterjanları satılıyor, onlardan alabilirsin ben aldım. aynı zaman da yumuşatıcı olarak dalinin yumuşatıcısını almıştım mükemmel bir kokuya sahip ve inanılmaz kalıcı ama bebek cok rahatsız olur kesin oyuzden bebeğin kıyafetlerinde kullanmayı düşünmuyorum.

Eskilerin bir bildiği vardır diyerek ve tabi ki annemin deneyimlerine dayanarak ben arap sabunu almayı düşünüyorum. Her yerde toz halini bulmak mümkün. Annem bende bu konuda sıkıntı yaşamış, o dönemin doktorlarıda bunu önermiş canım. Bu seçenek de aklında bulunsun ne olur ne olmaz. Sağlıkla kucağına al ve büyüt canım...

Cnm bence ilk baştan deterjan kullanma bebeğin için,sonuçta kimyasal madde,diğer arkadaşın dediği gibi bebeğinin tenine alerji yapabilir,ben kızımın çamaşırlarını sabun tozuyla yıkıyorum,şimdilik memnunum,bi de dalan roxy diye organik bir deterjan varmış,onu çok övdüler ama kullanmadım,aklında olsun...

Bende ROXY matikin sabbun tozuyla yıkadım herşeyini.. aldığım yerde bide hacı şakirin vardı ben bunu tercih ettim.. yıkandıktan sonra sade bi sabun kokusu kalıyor oda zamanla gitti gibi.. bide sabun tortuları kaldı çok sıcak yıkamadığım için sanırım eşyaları bozulsun istemedim ilk günden ama ilave durulamayla onuda hallettim.. zaten kıyafetlerinde olmadı uyku setinde hafif kalıntılar vardı onuda tekrar durulattım makinam da küçük zor sığdı ondan olmuş olabilir :)

Alman bir marka var. FROSCH. Üzerinde kurbağa resmi var, bitkisel ürünleri oluyor, çamaşır deterjanı, bulaşık deterjanı. Renksiz ve kokusuz. Ben azcık koyarak onunla yıkadım. Migrostan almıştım, halen vardır. Daha yüksek ısılarda yıkayacagımda da dalanın sabun tozuyla yıkamayı düşünüyorum.

Canım bende hacı şakirin sabun tozunu aldım bide dalinin yumuşatıcısını.ilk oğlumdada böyle kullanmıştım şimdide böle kullanıcam herhangi gibi bi alerji falan olmadı bebeğin teniyle alakalı olabilir bence.ama kokusu ve etkisi çok güzel yumuşaşık yapıyo.denemek için bi kaç parça yıkadım.geri kalanlarıda önümüzdeki ay yıkamayı düşünüyorum

Son düzenleme:
Back
X