yardım lütfen dondurulmuş içli köfte ve dolma

mavihayat21

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Temmuz 2011
213
5
46
Ankara
nasıl yapıldığı hakkında bilgi verirmisiniz çalıştığım için pratik yemeklere ihtiyacım var :56:nasıl yapıp dolaba atılıyo ve cikardiğimizda nasıl çözüp pişiriliyo lütfen bu bilgilere ihtiyacım var :50:

Benim annem sürekli sizin dedğiniz gibi yapıyor. İçli köfteyi normal hazırlıyor pişirmeden buzluğa atıyor. Şimdi içli köfteleri hazrladıktan sonra bir tepsi üzerine yağlı kağıt açıp üzerine birbirine yapışmicak şekilde dizip buzluğa atıyor donduktan sonrada kaplara koyup buzluğa koyuyorsunuz. Pişirceğiniz zaman çözülmesine gerek yok direk haşlayabilirsiziniz ama kızartacaksanız çözülmesi lazım. Dolmanın nasıl olduğunu bilmioyrm

teşekurler cevap yazdığın içi pekı drek sıcak suya atılınca dağılma veya çatlama olmazmı genelde ben önce haşlatıp kızartıyorum da dondurulmuş halıyle denemedım

teşekurler cevap yazdığın içi pekı drek sıcak suya atılınca dağılma veya çatlama olmazmı genelde ben önce haşlatıp kızartıyorum da dondurulmuş halıyle denemedım

Rica ederim. Valla kızartma için annem mesela yarım saat önceden kızartıyor çözülünce ilk başta kısık ateşte sonra ateşi yükselteek kızartıyor. Haşlamada ise hiç bir çatlamaya rastlamadım ben

Dondurulmuş içli köfteleri kaynayan suya birazcık limon tuzu atıp daha sonra haşlamaya başlarsan çatlama ,dağılma olmuyor.
Dolmayı ben hiç yapmadım ama buzluktan alınıp direk ocağa bırakıldığını gördüm.Suyu ilave etti sanırım.

Ben yapmayı bilmem ama tanıdık birinde görmüştüm dondurucuda olan içli köfteleri dışarda iyice çözünene kadar bekletiyorlar ve ardından kaynar suyun içine atıp haşlıyorlardı

Back
X