- 20 Mayıs 2009
- 23.910
- 63.650
- 598
- Konu Sahibi homesweethome3
Bahsettiğiniz yumurtlama günleri olayı takvim metodu, yine sizinde dikkat çektiğiniz üzere spermler 72 saat canlı kalabilir bu yüzden 3 gün önceden yapmamaya başlanması gerekiyor o methodda zaten. Ama adetlerin düzeni şaşar yumurtlama günü değişirse ne yaparlar orasını bilemem.
Bu yöntemle bir yılda hamile kalma oranı %50 lerde bende en riskli yöntem dedim zaten. %99.97 olan yöntemler varken bende tercih etmem. Ama bu eşlerin birlikte vermesi gereken karar. Sadece Kondom kullanılacaksa evde, cüzdanda vs yedekli olarak bulundurulmasını tavsiye ederim. Çünkü gecenin bir vakti yoksa kolay kolay hiçbir adam gidip almaz aman ne olacak kafasıyla hareket eder.
Geri çekilme yöntemi ve takvim metodu (sizin demenizle methodu) birlikte kullanılır genelde. Birini uygulayan diğerine de dikkat eder. Ama ikisi de risklidir.
Hamile kalma oranı %50lerde ise koruma oranı sıfıra yakın demektir. Yani yine benim dediğim yere geliyoruz. Hiç korunmayan çiftlerde bile hamile kalma oranı %70 lerde diye biliyorum.
Bu kadar çok okunan bir sitede geri çekilme ya da takvim yöntemini veyahut her ikisini birden övmek, kullanıyorum demek ya da koruyuculuğu şu kadardır demek bile yanlış. Siz kullanmazsınız ama cahil bir kızımız bunu okudumu %50'de düşük bir riskmiş diye uygulamaya kalkıp hamile kalabilir. Bu kızcağızlarımız da hiç azımsanamayacak yoğunlukta burada. O yüzden ne yazdığımıza ne tavsiye ettiğimize dikkat etmeliyiz.