• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yardım lütfen

Bahsettiğiniz yumurtlama günleri olayı takvim metodu, yine sizinde dikkat çektiğiniz üzere spermler 72 saat canlı kalabilir bu yüzden 3 gün önceden yapmamaya başlanması gerekiyor o methodda zaten. Ama adetlerin düzeni şaşar yumurtlama günü değişirse ne yaparlar orasını bilemem.

Bu yöntemle bir yılda hamile kalma oranı %50 lerde bende en riskli yöntem dedim zaten. %99.97 olan yöntemler varken bende tercih etmem. Ama bu eşlerin birlikte vermesi gereken karar. Sadece Kondom kullanılacaksa evde, cüzdanda vs yedekli olarak bulundurulmasını tavsiye ederim. Çünkü gecenin bir vakti yoksa kolay kolay hiçbir adam gidip almaz aman ne olacak kafasıyla hareket eder.

Geri çekilme yöntemi ve takvim metodu (sizin demenizle methodu) birlikte kullanılır genelde. Birini uygulayan diğerine de dikkat eder. Ama ikisi de risklidir.

Hamile kalma oranı %50lerde ise koruma oranı sıfıra yakın demektir. Yani yine benim dediğim yere geliyoruz. Hiç korunmayan çiftlerde bile hamile kalma oranı %70 lerde diye biliyorum.

Bu kadar çok okunan bir sitede geri çekilme ya da takvim yöntemini veyahut her ikisini birden övmek, kullanıyorum demek ya da koruyuculuğu şu kadardır demek bile yanlış. Siz kullanmazsınız ama cahil bir kızımız bunu okudumu %50'de düşük bir riskmiş diye uygulamaya kalkıp hamile kalabilir. Bu kızcağızlarımız da hiç azımsanamayacak yoğunlukta burada. O yüzden ne yazdığımıza ne tavsiye ettiğimize dikkat etmeliyiz.

Amma uğraştırmalı şu geri çekilme yahu... Kim buna kafa patlatır yok şuna denk gelsin yok 3 gün yok beş gün... Çektin mi çekmedin mi... Macera arayanlar için ideal :)

Yedek konusuna ben de katılıyorum ama şunu eklemek istedim kendi kişisel düşüncem: Korunmaya çok önem veren bir kadın da ola ki insanlık halidir, kondom bittiyse ve gecenin bir yarısı onu adam almak istemiyorsa, o adamla sevişmez olur biter. Bencil erkeklere güzel ders olur bence. Bencil adamların soyunu tüketmek en iyisi, yok öyle yağma... Aman ne olacak diyen herif taşımıyor o çocuğu 9 ay karnında. Ha çiftler çocuğumuz olsa fena olmaz diye düşünüyorsa o ayrı konu tabi.

Atladığın bir nokta var şekerim, bazı kadınlar erkek istiyor diye değil kendi istedikleri için sevişiyorlar. Sevişmemek sadece adama değil kadınada ceza olur o zaman. O yüzden yedek iyidir.

Belki kişiden kişiye değişiyordur ama biz bi dezavantajinı görmedik.

Ki ztn ben bu korunma yöntemi de demedim.

Konu sahibine öneride bulundum neydi bi bakim hehh @homeostas :KK66:
5 yıldır bu şekilde korunuyoruz bizde hap hiç içmedim eşimde prezervatifde hissetmediğini söylüyor len yoksa çocuğum olmuyormu diye düşünmüyor değilim arada ama birdefa bile geç kalmışlığida yok Prof oldu benim ki..
Çocuk istediğimizde ilk denemede falan olursa burayada yazcam en güvenilir yöntemdir diye :KK70:

Mune lütfen kızma ve bisüre konumun yerini değiştirme lütfen yardıma çok ihtiyacım var..Eylünün sonunda evleniyorum kısmetse ama hala korunma yöntemine karar vermiş değilim evlenmeme bir aydan az bisüre kaldı,başka işlere dalmaktan bunu es geçtim halbuki aile planlaması en önemli şey..Yarına randevu aldım ama dayanamayıp size sormak istiyorum 37 gündür regl olmuyorum normalde 34-35 öyledir ama bu sefer baya gecikti stresten diye tahmin ediyorum doğum kontrol hapını kullanayım diyorum ama reglin ilk günü başlanıyomuş ben malesef olamıyorum:/ prezervatifle korunalım demiştik ama ilk ilişkinde onu kullanma zaten ilk ilişki zor oda iyice zorlaştırır yanma sızı yapar sözleriyle karşılaştım,sizin öneriniz nedir
ertesı gun hapı al

Siz kullanmazsınız ama cahil bir kızımız bunu okudumu %50'de düşük bir riskmiş diye uygulamaya kalkıp hamile kalabilir.
%50 dediğin yarı yarıya ya.
Her iki sevişmeden birinde hamile kalabilirsin.

Haftada 3 kere, bir sefer yapıyor olsan, her ay 6 kere hamile kalma ihtimaliyle karşılaşıyorsun demektir.

Valla bunu tercih edenlerin cesaretini takdir etmek lazım. Rus ruleti gibi bir şey :KK70: Ya tutarsa?

Haftada 3 kere, bir sefer yapıyor olsan, her ay 6 kere hamile kalma ihtimaliyle karşılaşıyorsun demektir.

Valla bunu tercih edenlerin cesaretini takdir etmek lazım. Rus ruleti gibi bir şey :KK70: Ya tutarsa?

Hamile kalma oranı %50 imiş kuzum. Yani bu yöntemi kullanan her 100 çiftten 50'si hamile kalıyor. E hiç bir yöntem kullanmayan her 100 çiftin de 60-70'i hamile kalıyor. Ne korunma ama...

Geri çekilme yöntemi ve takvim metodu (sizin demenizle methodu) birlikte kullanılır genelde. Birini uygulayan diğerine de dikkat eder. Ama ikisi de risklidir.

Hamile kalma oranı %50lerde ise koruma oranı sıfıra yakın demektir. Yani yine benim dediğim yere geliyoruz. Hiç korunmayan çiftlerde bile hamile kalma oranı %70 lerde diye biliyorum.

Bu kadar çok okunan bir sitede geri çekilme ya da takvim yöntemini veyahut her ikisini birden övmek, kullanıyorum demek ya da koruyuculuğu şu kadardır demek bile yanlış. Siz kullanmazsınız ama cahil bir kızımız bunu okudumu %50'de düşük bir riskmiş diye uygulamaya kalkıp hamile kalabilir. Bu kızcağızlarımız da hiç azımsanamayacak yoğunlukta burada. O yüzden ne yazdığımıza ne tavsiye ettiğimize dikkat etmeliyiz.

Cahil bir kızımızın maalesef kendi tercihi değil zaten. Ataerkil toplumda erkek ne diyorsa o oluyor. Kaldıki ben bu yöntemi övmedim de sadece sıfır olmadığını söyledim.

Başka bir yönden bakarsak hymen dahi yırtılmadan hamile kalanda var. Oldu mu oluyor, kimisi hakikaten ceketini atsa hamile kalıyor. En doğrusu kendince araştırıp önlemini ona göre almak.

Risklerini geçtim bir de adam için de kadın için de sevişmek dünyanın en stresli şeyi olacak. Üstelik bilimsel olarak erkeklerde erken boşalmaya da sebep olduğu söyleniyor.
Zevkli bir cinsel hayatı baltalamak için ideal bir yöntem cidden.
Hala korunma yöntemi olarak önerilmesine çok şaşırıyorum

zararını bılmıyorum kızlar yani evlı arkadaslarımdan duydum ( bekarım da ) tabi saolun ne ki zararı tşkler kızlar

Yahu bilmediğiniz konuda neden tavsiye veriyorsunuz o zaman?

Ertesi gün hapı öyle her ilişkiden sonra kullanılacak bir hap değil. Hormon dengesini alt üst eder.

zararını bılmıyorum kızlar yani evlı arkadaslarımdan duydum ( bekarım da ) tabi saolun ne ki zararı tşkler

Ayda sadece birden fazla kullanılmaması gereken bir haptır o. Ve ciddi yan etkileri vardır.
Sonuçta zaten ertesi gün hapı bir korunma yöntemi değil tecavüzler gibi kötü durumlar için yapılan bir hap. Ne hikmetse yurdumda korunma yöntemi olarak görülüyor.

Yahu bilmediğiniz konuda neden tavsiye veriyorsunuz o zaman?

Ertesi gün hapı öyle her ilişkiden sonra kullanılacak bir hap değil. Hormon dengesini alt üst eder.
hayır benım soylemek ıstedıgım korunma yontemlerı ıcınde bu da bı fıkır
fikrimi soyledım burda cogu cevap veren zaten kadın dogum uzmanı degıl
sadece bır kereye mahsus kullansın cunku adetten once kullanması gerekırken kullanmamıs bu yuzden ben olsam onu kullanırdım kafam rahat ederdı .. eksilerini bilemicem.

Bahsedilen her sevişme için değil yıllık oran. Yine de en riskli method olduğunu tekrar etmekte fayda var.

Ayda sadece birden fazla kullanılmaması gereken bir haptır o. Ve ciddi yan etkileri vardır.
Sonuçta zaten ertesi gün hapı bir korunma yöntemi değil tecavüzler gibi kötü durumlar için yapılan bir hap. Ne hikmetse yurdumda korunma yöntemi olarak görülüyor.
aa oyle mı bılmıyordumm
tşkler

hayır benım soylemek ıstedıgım korunma yontemlerı ıcınde bu da bı fıkır
fikrimi soyledım burda cogu cevap veren zaten kadın dogum uzmanı degıl
sadece bır kereye mahsus kullansın cunku adetten once kullanması gerekırken kullanmamıs bu yuzden ben olsam onu kullanırdım kafam rahat ederdı .. eksilerini bilemicem.

Ertesi gün hapı da bir korunma yöntemi değildir, korunma yöntemleri arasında sayılmaz.

Tecavüzlerde hamile kalmalar engellensin diye üretilmiştir. Zorunlu durumlar dışında kullanılması tavsiye edilmez.

Ertesi gün hapı, ilk kullanımda çok yüksek etkilidir ama sürekli bu yöntemi kullanırsanız bir koruyuculuğu kalmaz. Evliliklerde kullanılması önerilmez. Sadece normal yöntem bir aksiliğe uğradığında (prezervatif yırtıldı, içeride kaldı vs gibi) kullanılabilir.

Hamile kalma oranı %50 imiş kuzum. Yani bu yöntemi kullanan her 100 çiftten 50'si hamile kalıyor. E hiç bir yöntem kullanmayan her 100 çiftin de 60-70'i hamile kalıyor. Ne korunma ama...

Bahsedilen her sevişme için değil yıllık oran. Yine de en riskli method olduğunu tekrar etmekte fayda var.

Konuyla ilgili oran verilen ilk mesajla korunma oranından bahsediliyordu, o nedenle ben de koruma oranı olarak algıladım.

coitus interruptus yöntemi sıfırda değil %50 lerde. Doğru yaparak uzun yıllar koruduğunu söyleyen çiftler var. Ancak gene de korunma methodları arasında en riskli yöntem.

Risklerini geçtim bir de adam için de kadın için de sevişmek dünyanın en stresli şeyi olacak. Üstelik bilimsel olarak erkeklerde erken boşalmaya da sebep olduğu söyleniyor.
Zevkli bir cinsel hayatı baltalamak için ideal bir yöntem cidden.
Hala korunma yöntemi olarak önerilmesine çok şaşırıyorum
Hayır sonra "korunuyorduk ama hamile kaldım" oluyor işin adı.
Dediğiniz gibi, oraya konsantre olmak insanda stres yaratır.
Neyse alan memnun satan memnun.

Back
X