Yardım lütfenn!!

bit için öğretmeni de veya siz de yardımcı olabilirsiniz. ilacı var bilmemnesi var. bunu yapmak yerine direkt göndermeye çalışmak ne demek.

Arkadaslar cok ustune gidiyorsunuz ve yanlis noktadan ilerliyorsunuz

Konu sahibi cocugu gondermek istemekte haksiz ancak ortada bir sorun var
Cocuk zor durumda
Gercekten anlattigi gibi bir anne varsa ve cocuk o bitlerle yasiyorsa cocuga yardim etmek lazim
Bu konuda fikir vermek lazim konu sahibine
Cocugu okuldan attirmaya calismak yerine nasil yardimci olunabilir ?? Bununla ilgilenin rica ediyorum , ortada zor durumda bi yavru var

Çocukla ilgili zaten çok gelişme kaydedildi.3Kez sınıfta kalıp okuma yazma öğrenmemesine rağmen öğretmenimiz ona her yardımı yaptı bizde elimizden gelen her yardımı sınıf olarak yaptık diğer yorum yapan arkadaşlar tamamıyla yanlış anlamışlar.Biz sınıfça öğrenciyi ve kardeşini özel eğitime yolladık maddi desteğe ihtiyacı olmayan bi aile.Anne akıldan noksan,baba tam bir sokak serserisi karne günümüzü zehir etmişti 23 nisanımızıda rezil etti böyle bi aileye nasıl bir çözüm bulunabilir . anlatmak istediğim bu kadar pis yaşamak zorundalarmı buna nasıl bi çözüm olur soru buydu ama bütün yorum yapanlar anneliğime kadar laf etmişler o zaman o laf edenlerin hepsi çocuklarını korumasınlar.... Kraliyet ailesi mensubu falanda değilim sadece temiz yaşamak isteyen biriyim hepsi bu

O kadar sey yapildi da bir bit sampuani mi alamadiniz. O yavrucaga mi uzuluyosunuz gercekten siz ?
Tabi canim pis yasamislar sizin de tek derdiniz temiz yasamak. Ama vicdaninizi kirleterek gayet yasayabiliyorsunuz. Haklisiniz bit cok onemli.. Bir cocugun dislanmasi da neymis..
"Biz her seyi yaptik ama cocuklarimizi uzak tutuyoruz bitli"
Masallah cok gelisme kaydetmissiniz.
Bence siz kendiniz icin bir sey yapin.
Mesela empati,vicdan,anlayis kavramlarindan baslayarak.
Sizin o cocuktan daha cok yardima ihtiyaciniz var.

Cocuk zor durumda
Gercekten anlattigi gibi bir anne varsa ve cocuk o bitlerle yasiyorsa cocuga yardim etmek lazim
Cocugu okuldan attirmaya calismak yerine nasil yardimci olunabilir ?? Bununla ilgilenin rica ediyorum , ortada zor durumda bi yavru var

Milana22 Milana22
Haklisiniz ama bitli cocugu siniftan gondermek isteyen birinin anlattigi seylerin objektifligine inaniyor musunuz ?
Gelen tepkilerden sonra durumu iyice dramatiklestirdi. Bu kadar yardim yapilan cocugun biti mi problem oldu ?

Cocuk zor durumda

Konu sahibine fikir veriyorum o halde yorumunuza istinaden.

Oncelikle cocugu siniftan uzaklastirmak gibi tuhaf ve vicdani ahlaktan yoksun fikirden derhal uzaklasin.
Annesi - babasi konusunu rehber ogretmenine bildirin.
Kendi aranizda 2 3 lira vererek bir bit sampuani alip cocugun kalbini kirmadan verin. Ya da rehber ogretmenine birakin.
En onemlisi kendi egonuzu cocuklarin uzerinden cikarmayin. Cocugunuzu uzaklastirmaya calismayin,hatta cocugunuz uzaklasirsa siz onun bu tarz seyler yuzunden bir insandan uzaklasilmayacagini , bunun cok cirkin bir davranis oldugunu anlatin.

Bu kadar basit. Vicdani olan herkes yapabilir.

Son düzenleme:

Cocuk zor durumda
Haklısınız lakin “sınıfımızda bitli bir çocuk var, aile yapısı da biraz farklı. Biz bu çocuğa nasıl yardım edebiliriz” diye konu açmamış ki... “Sınıftan nasıl göndeririz” diye konu açmış

Bu mantalitedeki bir insan ne kadar yardımcı olmak ister/olur ?

Velhasıl; yanlış yerden ilerleyen biz değiliz, konu sahibi

Yazik kucucuk cocugun ruhunda actiginiz yaraya bakin, yapmayin... oglunuz bitlense bile butun sinif bitlense de degmez o cocugun kalbini kirmayin. Hangimiz bitlenmedik ilkokulda? Erkek cocugu saclarini kisa kestirirsiniz olur biter, asil bu cocuk icin ne yapmalisiniz onu dusunun, her cocuk sizinki gibi sansli dogmuyor

Milana22 Milana22
Haklisiniz ama bitli cocugu siniftan gondermek isteyen birinin anlattigi seylerin objektifligine inaniyor musunuz ?
Gelen tepkilerden sonra durumu iyice dramatiklestirdi. Bu kadar yardim yapilan cocugun biti mi problem oldu ?
Dedigim gibi konu sahibi haksiz
Ancak dedigi gibi bir aile varsa , konu sahibinin niyeti nr olursa olsun sirf o cocuk icin dogru yolu gostermek gerekir diye dusunuyorum
Gercekten o cocuga yardim edilmeli , ailesi bakamiyorsa sosyal hizmetlere bildirilmeli
Yazil gunah kimbilir ne aci cekiyor cocukcagiz

Haklısınız lakin “sınıfımızda bitli bir çocuk var, aile yapısı da biraz farklı. Biz bu çocuğa nasıl yardım edebiliriz” diye konu açmamış ki... “sınıftan nasıl göndeririz” diye konu açmış

Bu mantalitedeki bir insan ne kadar yardımcı olmak ister/olur ?

Velhasıl; yanlış yerden ilerleyen biz değiliz, konu sahibi
Sirf cocuktan kurtulmak istedigi icin bile yardim eder , sonucta derdi cocugun biti ve pis olmasi , cocuk duzelirse konu sahibinin derdi de cozulur
Ben ortada sorunlu bir cocuk varken konu sahibinin soylediklerini umursamiyorum , derdim o cocuga yardim edilsin

Sirf cocuktan kurtulmak istedigi icin bile yardim eder , sonucta derdi cocugun biti ve pis olmasi , cocuk duzelirse konu sahibinin derdi de cozulur
Ben ortada sorunlu bir cocuk varken konu sahibinin soylediklerini umursamiyorum , derdim o cocuga yardim edilsin

Bence konu sahibi, cocugun uzerinden ellerini cekerse cocuk bu kadar uzulmez.
Mesela cocuklari dislamak icin orgutlemek?
Mesela siniftan gonderilmesini istemek?
Yani eylemsiz kalmasi daha hayirli.
Bu noktada bu cocugun durumu rehber ogretmenine haber verilirse sorun uzerine egilir yeter ki cocuklarinin yasadigi ortami temiz(!) tutmak isteyen ancak vicdanini kirleten veliler masum yavrudan uzak dursun.

Bence konu sahibi, cocugun uzerinden ellerini cekerse cocuk bu kadar uzulmez.
Mesela cocuklari dislamak icin orgutlemek?
Mesela siniftan gonderilmesini istemek?
Yani eylemsiz kalmasi daha hayirli.
Bu noktada bu cocugun durumu rehber ogretmenine haber verilirse sorun uzerine egilir yeter ki cocuklarinin yasadigi ortami temiz vicdanini kirleten veliler masum yavrudan uzak dursun yeter.
Katiliyorum size , ama karismislar zaten karisacaklari kadar , baksaniza baba sinifi basmis kufurler havada ucusmus
Bari bundan sonra yararli bir is yapsinlar da sosyal hizmetlere bildirsinler

Katiliyorum size , ama karismislar zaten karisacaklari kadar , baksaniza baba sinifi basmis kufurler havada ucusmus
Bari bundan sonra yararli bir is yapsinlar da sosyal hizmetlere bildirsinler

Ben sizin cocuk hakkindaki hassasiyetinizi anliyorum ve ayni duygulari paylasiyorum
Rehber ogretmenine durum ulasirsa o gerekeni yapar. Sosyal hizmetler de dahil.

Ailenin durumunu zaten biliyoruz.anne baba hayatta farzedinki gelirleri yok alamıyolar ki öyle değil.Zaten sınıf olarak şampuanını spreyini tokasını herşeyini alıp verdik.Anne pis yaşamakta direnen birisi.Ne kadar çok önyargılı insanlar varmış ülkemizde hepside toplanıp bana yazmışlar:)Ama eminim benim yerinde olsalar onlarda aynısını yapardı bi çözüm ararlardı.işin sinir bozucu tarafı hem öğretmen hem veliler iyilik yapmalarına rağmen babanın değer bilmeyip kendini bilmez şekilde kavga çıkarıp küfür etmesi...
Zaten burda babası veya annesi çok iyi yapmışlar diyen bir kişi bile yok, üslup olarak yanlış yorumlar var inanın en basit konuda da öyle üyeler oluyor. Ama henüz kendi temizliğini yapabilecek bir yaşta olmadığı için çocuğu dışlamak sınıftan uzaklaştırmak en en en son çözüm bana kalırsa da. Çözüm yolu erkek çocuklar için çok basit aslında, bire vurdurun çocuğun kafasını zaten bit gelmez.

O kız için bir çözüm yolu bulmak gerek, yukarda bir üyemiz yazmış annesinin arkadaşını da eve alıp yıkadığından bahsetmiş ne ince davranış. Babası okulda dahi küfrediyorsa evde nasıl acaba? O çocuk ve annesi nasıl bir hayat yaşıyor acaba? Bence anneyle konuşun derdini sıkıntısını öğrenin, belki maddi manevi yardım edebilirsiniz. Siz onlara kötü davrandıkça emin olun onlar da çocuklarına kötü davranacaklar. Çünkü şiddet öyle birşey, siz sözle rencide edersiniz ailesini, o çocuk gider anne babasından dayak yer. Ben bir yardım kurumuna üyeyim ve inanın faturasını ödeyemediği için suyu elektriği olmayan insanlar var, kirasını ödeyemeyip evden atılan vs. Bir de okuldan şikayet falan gelse bütün sıkıntıların faturası da çocuklara kesiliyor emin olun.

Yani yaşam koşullarını bilmeden, uyardık kar etmedi demeyin, o çocuk mahvolup gitsin mi istersiniz, yoksa topluma kazandırılsın ailesindeki bütün olumsuzluklara rağmen okulu bitirsin mi istersiniz? Sizi üzmek değil aslında amaç, hepimiz rahatımız bozulmasın isteriz, eleştirmek kolaydır da yardım etmek zordur bazen. Konunuz çocuğa nasıl yardım edebilirim olsaydı eminim güzel mesajlar da gelirdi. Toplumun bir kısmı böyle aslında dolayısıyla eleştiriler sadece size değil, cenaze evine gidip ev pis mi temiz mi teftiş eden orda burda dedikodu yapan insanlar var. Allah doğru yola iletsin bizleri.

Cocuk zor durumda

Canım niyetleri yardım etmek falan değil. Yardım etme niyetinde olan insan başta belirtir sonradan çevir kazı yanmasın yapmaz. Çok iyi niyetlisin muhakkak da keşke herkes senin gibi olabilse. Elimden gelse de çocukla bizzat ilgilenebilsem.

Canım niyetleri yardım etmek falan değil. Yardım etme niyetinde olan insan başta belirtir sonradan çevir kazı yanmasın yapmaz. Çok iyi niyetlisin muhakkak da keşke herkes senin gibi olabilse. Elimden gelse de çocukla bizzat ilgilenebilsem.
Kuzucum niyetinin ne oldugunum farkindayim ama kiz temiz olsun diye bile biseyler yapar belki yada vicdani sizlar ne biliyim
Sen bu isleri biliyorsun , ne yapmak lazim cocuk icin? Sosyal hizmrtleri mi arasinlar ne yapsinlar? Kiyamam cok uzuldum cocuga

Kuzucum niyetinin ne oldugunum farkindayim ama kiz temiz olsun diye bile biseyler yapar belki yada vicdani sizlar ne biliyim
Sen bu isleri biliyorsun , ne yapmak lazim cocuk icin? Sosyal hizmrtleri mi arasinlar ne yapsinlar? Kiyamam cok uzuldum cocuga

Velilerin yapabileceği çok fazla bir şey yok. Öğretmen ve okul müdürü de mi bunlarla aynı kafada anlamadım, yapılması gereken MEB ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile görüşüp aile ile ilgilenilmesini sağlamak. Okul müdürü daha yetkili birisi olarak yardımların daha çabuk ulaşmasını, öğrencinin yaşam koşullarının iyileştirilmesini sağlayabilir. Çözüm çocuğu sınıftan göndermek falan değil. Dertleri aman çocuğuma bit bulaşmadan pis çocuk sınıftan gitsin. E hadi diğer sınıftakiler ne yapacak? Kindar çocuklar böyle yetişiyor. Burada bir hanımefendi yazmış, 20 yıl önce öğretmenim beni bitim var diye sınıftan atmıştı hala unutamadım kafamda yara çıkınca bit sanıyorum öğretmenimden hala nefret ediyorum diye. Bak 20 yıl geçmiş hala travmasını aşamamış. Bu çocuk da mı öyle olsun, yazık günah.

Başta bir konu açılıyor,çocuğun annesi hakkında bir kelime bile yok. Sonra anne boyle yasamak istiyor durumları var vs diye ilerliyor. Hep zaten can alivi2 noktalar sonraki cevaplarda çıkıyor

Velilerin yapabileceği çok fazla bir şey yok. Öğretmen ve okul müdürü de mi bunlarla aynı kafada anlamadım, yapılması gereken MEB ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile görüşüp aile ile ilgilenilmesini sağlamak. Okul müdürü daha yetkili birisi olarak yardımların daha çabuk ulaşmasını, öğrencinin yaşam koşullarının iyileştirilmesini sağlayabilir. Çözüm çocuğu sınıftan göndermek falan değil. Dertleri aman çocuğuma bit bulaşmadan pis çocuk sınıftan gitsin. E hadi diğer sınıftakiler ne yapacak? Kindar çocuklar böyle yetişiyor. Burada bir hanımefendi yazmış, 20 yıl önce öğretmenim beni bitim var diye sınıftan atmıştı hala unutamadım kafamda yara çıkınca bit sanıyorum öğretmenimden hala nefret ediyorum diye. Bak 20 yıl geçmiş hala travmasını aşamamış. Bu çocuk da mı öyle olsun, yazık günah.
Haklisin
Insallah konu sahibi bunlari yapar ve cocuga yardim edilmesini saglar

Haklisin
Insallah konu sahibi bunlari yapar ve cocuga yardim edilmesini saglar

Pek umudum yok ama.

Sen yapamıyorsan bana çocuğun ismini ve okulunun adını yaz özelden konu sahibi, ben yardım gönderilmesini sağlayayım. Küçücük çocukları bu kadar travmatize etmeye hakkınız yok. Bit pislikten ziyade temizliğe gelir, senin çocuğun da bit bulaşıp dışlanan taraf olabilirdi. Az empati, böyle dışlayıcı davranmak kimseye fayda getirmez. Ters tepki olarak böyle küfür yersin çocuğun anasından babasından. Yapma.

Back
X