Yardım lütfenn!!

Konu sahibinin anlatımına göre çocuk 4. kez birinci sınıfa gidiyor.Milli eğitim Bakanlığı İlköğretim yönetmeliğine göre çocuk ilkokul boyunca sadece 1 kez sınıf tekrarı yaptirilabilir

O da 2014 te yonetmelige eklendi .Önceden sadece veli izin verirse birakilabiliyordu.Su an ki haliyle de bircok çok evrak ile dosya oluşturmak ve 2. donem kurulunda /rehberlik toplantilarinda gündeme almak gerekiyor ,ek çalışmalar yapmış ve bunları da belgelendirmis olmak gerekiyor.Bu yüzden okuma bilmeyeni bile kolay kolay kimse sınıfta birakmiyor

Velilerin yapabileceği çok fazla bir şey yok. Öğretmen ve okul müdürü de mi bunlarla aynı kafada anlamadım, yapılması gereken MEB ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile görüşüp aile ile ilgilenilmesini sağlamak. Okul müdürü daha yetkili birisi olarak yardımların daha çabuk ulaşmasını, öğrencinin yaşam koşullarının iyileştirilmesini sağlayabilir. Çözüm çocuğu sınıftan göndermek falan değil. Dertleri aman çocuğuma bit bulaşmadan pis çocuk sınıftan gitsin. E hadi diğer sınıftakiler ne yapacak? Kindar çocuklar böyle yetişiyor. Burada bir hanımefendi yazmış, 20 yıl önce öğretmenim beni bitim var diye sınıftan atmıştı hala unutamadım kafamda yara çıkınca bit sanıyorum öğretmenimden hala nefret ediyorum diye. Bak 20 yıl geçmiş hala travmasını aşamamış. Bu çocuk da mı öyle olsun, yazık günah.

20 yıl değil 40 yıl geçti unutamadım. Ömrüm varsa inanın 60 yıl da geçse unutamayacağım :(

Bitlenirse yikarsin paklarsin temizlenir belliki ailesi sorumsuz bunun acısını çocuktan çıkarmamak gerekir çocukları uzaklastirmakla bunu cozemezsiniz başka sınıfa gidince sorun çözülmez gidip öğretmeniyle görüşün gerekirse müdürle görüşün ailesi bilgilendirilip bilinçlendirilmeli çocuktan kurtulmak değilde kazanmak için çaba sarfetmek gerekir o çocuk bizim cocugumuzda olabilirdi biraz empati yapalim

Ben küçükken bizim siniftada doluydu öyle hijyen bilmeyen kokan bitli ailelerin çocugu.ögretmenin o aileleri ve çocuklarini toplayip haftada 1gün kişisel hijyen ve banyo egitimi vermesi lazim. Devlet okullarinda müfredata zorunlu ders olarak girse keşke

Konu sahibinin anlatımına göre çocuk 4. kez birinci sınıfa gidiyor.Milli eğitim Bakanlığı İlköğretim yönetmeliğine göre çocuk ilkokul boyunca sadece 1 kez sınıf tekrarı yaptirilabilir
Zaten bu “gereksiz” detayı neden verdiğini hiç anlamadım. Anladım da anlamadım

Beni yaklaşık 40 yıl öncesine götürdünüz. 1.sınıfta bende bitlendim. Ve o zamanlar öğretmenler kalemle ulu orta bit kontrolu yapardı. Birgün kontrolde bende de çıktı. İlk sırada oturduğumdan belkide ilk ben güme gittim. İlkokul öğretmenim beni sınıftan kovdu. (Halende nefret ederim kendisinden) Ertesi gün annem okula geldi zaten ezik bir kadın bağırdı çağırdı öğremen. Bitlerini temizlenmeden gelmesin okula dedi. Saçlar belim de gazla yıkadı annem saçlarını o derece. Günlerden c.tesi dün gibi aklımda. Babam beni berbere götürüp saçlarımı kazıttı. Eskiden öyle çocuk psikoloji vs yok demekki ya da bizimkiler bilmiyor. Pazartesi okula bildiğiniz sıfır kel kafayla gittim.Sonrasında her bit kontrolünde okuldan kaçtım. Arkadaşlarım benimle oynamadı Bit sınıfta bir çok kişide vardı belki de.Sonuç : Ben halen kafam kaşındığın da 40 yıl öncesine giderim. Korkarım, başımda ki en küçük yara kabuğunu bit sanırım vs.vs.

Evet okullar bitti. Emekli olacağım nerdeyse .Ama benim psikolojim,saçlarım,kelliğim,a sosyal hayatım ölene kadar bitmeyecek.

Madem anne , baba sorunlu sosyal hizmetlere başvuracaksınız.

Az empati

Yuh ya..
Sınıftan kovmak ne demek? Bari millete çaktırma velisini çağır..
O öğretmen yaşıyor mu acaba?

Peki tamam sizin sınıfından gitsin ama nereye gitsin onu da söyleyebilir misiniz. Başka sınıfa gidince oradakiler çocuk değil mi. Mesela çocuğun ciddi sorunları varsa gerekli yerlere bildirimde bulunun bu aile bu çocuğa bakma durumunda değil diye çocuğu o aileden kurtarsinlar. Ama işte sınıftan giderse sizin sorununuz çözülür ama çocuk aynı sorunlarla boğuşmaya devam eder.

Konu sahibinin problemi değil ki bu niye umursasın?
Bak ona hakvermedik diye bize atarlanabildi ama o yavru bunu yapamıyor nasıl olsa..

Küçücük henüz karakteri tam olarak gelişmemiş bir çocuktan onlara ne? Onlar için varsa yoksa kendi çocukları..
Onların çocuklarıyla aynı sınıfta okumaya layık değil o çocuk. Aforoz edilmeli..

yerinizde olsaydım kızın bitlerinden çok kendi beynimin içindeki örümcekleri nasıl temizleyecegimi düşünürdüm.
bizlerde sizin gibi insanlar cevremizden gitsin temizlensin istiyoruz sizi nereye göndersek acaba ???

Siz ve sizin gibilerin yorumlarını umursamıyorum bile....

Umursamazsin tabi cunku zir zir bencilsin. Sen ne sifatla bi yavrunun siniftan gonderilmesini istiyorsun? Ogretmen misin mudur musun mufettis misin nesin? O cocugun anne babasi hangi seviyede ise sen de onunla ayni yerdesin ve ayni haklara sahipsin. Tamam hadi cocugu "sizin" sinifinizdan yolladilar, baska sinifa koydular. Ee o siniftaki cocuklarin da senin gibi annecikleri varsa ne olacak? Bu siniftan da gitsin cocuk futbol topu gibi bi oraya bi buraya atilsin. Ne kadar vicdanli bi anneymissin.

Bitlenecek o guzel cocugun kusura bakma. Gerekirse 50 kez temizleyeceksin kafasini okul bitene kadar. Eger cok rahatsiz oluyorsan baskalarini yerinden etmeyeceksin, buna hakkin yok. Kendin gideceksin paşa paşa. Al cocugunu baska okula ver bakalim kolay miymis bit yuzunden oyle fırt diye okul degistirmek.

30_40 tl ye bit ilacı güzel bir marka sampuan vede pembe gzl bir dus jeli alıp annesine hediye edin .
Yanlıs anlamayın ben kızınızı cok sevdim deyiverin .Heralde birsey diyemez .
40 liralık bit sampuaniyla cözülecek sorunu büyütüp komik olmayın .

Arkadaslar cok ustune gidiyorsunuz ve yanlis noktadan ilerliyorsunuz

Konu sahibi cocugu gondermek istemekte haksiz ancak ortada bir sorun var
Cocuk zor durumda
Gercekten anlattigi gibi bir anne varsa ve cocuk o bitlerle yasiyorsa cocuga yardim etmek lazim
Bu konuda fikir vermek lazim konu sahibine
Cocugu okuldan attirmaya calismak yerine nasil yardimci olunabilir ?? Bununla ilgilenin rica ediyorum , ortada zor durumda bi yavru var

Ben ilk yorumumda fikrimi söyledim.
Okul yönetimi ilgilenmiyorsa sosyal hizmetlere bildirin araştırsınlar dedim.

Oğlunuza güzel şeyler öğütleyin "bit yıkanır temizlenir ama arkadaşının kalbini kırma herkes dışlasa da sen oyna" deyin dedim.

Ama yaptığı yorum bizim saçmaladığımız ve ciddiye almadığı yönündeydi..

Ben de empati için sordum dışlanmak nasıl bir duyguymuş diye cevap vermedi.. :işsiz:

Beni yaklaşık 40 yıl öncesine götürdünüz. 1.sınıfta bende bitlendim. Ve o zamanlar öğretmenler kalemle ulu orta bit kontrolu yapardı. Birgün kontrolde bende de çıktı. İlk sırada oturduğumdan belkide ilk ben güme gittim. İlkokul öğretmenim beni sınıftan kovdu. (Halende nefret ederim kendisinden) Ertesi gün annem okula geldi zaten ezik bir kadın bağırdı çağırdı öğremen. Bitlerini temizlenmeden gelmesin okula dedi. Saçlar belim de gazla yıkadı annem saçlarını o derece. Günlerden c.tesi dün gibi aklımda. Babam beni berbere götürüp saçlarımı kazıttı. Eskiden öyle çocuk psikoloji vs yok demekki ya da bizimkiler bilmiyor. Pazartesi okula bildiğiniz sıfır kel kafayla gittim.Sonrasında her bit kontrolünde okuldan kaçtım. Arkadaşlarım benimle oynamadı Bit sınıfta bir çok kişide vardı belki de.Sonuç : Ben halen kafam kaşındığın da 40 yıl öncesine giderim. Korkarım, başımda ki en küçük yara kabuğunu bit sanırım vs.vs.

Evet okullar bitti. Emekli olacağım nerdeyse .Ama benim psikolojim,saçlarım,kelliğim,a sosyal hayatım ölene kadar bitmeyecek.

Madem anne , baba sorunlu sosyal hizmetlere başvuracaksınız.

Az empati
Kıyamam :KK43: çocuk yaşta yaşanan olumsuz olaylar travmaya dönüşüyor ve kaç yaşına gelirsek gelelim unutulmuyor.
Bana da anasınıfında öğretmen müsvettesi tokat attı. Hiç suçum yokken... Arkadaşlarımın içinde yerin dibine girdim, utancımdan ağlayamamıştım bile
Hala da unutamadım.
Allah bu gibi travmalara sebep olan herkesi ıslah etsin

Allah sizin gibi insanlarla karşılaştırmasın kimseyi. Küçücük bi kız çocuğunun size ne zararı olabilir ya? Nasıl topluma kazandırırız diye düşünmektense göndermeyi düşünüyorsunuz. Gerçekten rezalet

Ben ilk yorumumda fikrimi söyledim.
Okul yönetimi ilgilenmiyorsa sosyal hizmetlere bildirin araştırsınlar dedim.

Oğlunuza güzel şeyler öğütleyin "bit yıkanır temizlenir ama arkadaşının kalbini kırma herkes dışlasa da sen oyna" deyin dedim.

Ama yaptığı yorum bizim saçmaladığımız ve ciddiye almadığı yönündeydi..

Ben de empati için sordum dışlanmak nasıl bir duyguymuş diye cevap vermedi.. :işsiz:
Hicbir yoruma cvp vermiyor
Bari cocuk icin birsey yapsa
Haber verse devlete , aileye mudahale etseler
Zavalli yavrucak ya

Ya bak yemin ederim sinirim tepeme çıktı. Sen ne biçim bi insansın ya o küçücük kızın suçu ne de sınıfta kızı yalnız bırakıyorsunuz, okuldan göndermeye çalışıyorsunuz? Annesi akıl noksanı babası serser KIZIN SUÇU NE? Çocuğun suçu ne ya? Bi de övünür gibi ister istemez çocuğu dışlandı diyo. Ne ister istemezi ya? Siz ne biçim insanlarsınız acaba? Kızın sınıfımızdan gitmesini istiyoruz diyo. Nereye gidecek? Zaten yeni gelmiş sizin gibi kaprisli ve duyarsız insanlar yüzünden geldiği gibi geri mi gitsin? Nasıl bi düşünce yapısı bu kafayı yiyicem. Kendi leş, kokuşmuş düşünce yapınızı iğrenç zihniyetinizi lanet fikirlerinizi dert edineceğinize toplaşıp küçücük kız çocuğunu mu dert edindiniz kendinize? Defol git ya defol

Hicbir yoruma cvp vermiyor
Bari cocuk icin birsey yapsa
Haber verse devlete , aileye mudahale etseler
Zavalli yavrucak ya

Keşke..
Ben babanın neden bağırdığını da merak ettim.
Acaba 23 nisan gösterisinde yer falan mı vermediler çocuğa?
Tabi ki tepki gösterme yöntemi yanlış ama nedense bu sebep geldi aklıma..

Back
X