onu bir kenara bıraktımda oradan yetişen bir şeyi yemeyi düşünmeyi anlamam mümkün değilYa ben eşimin annesiyle babasının mezarlarına ekmediğim şey bırakmadım hiç biri yaşamadı. Siz orda yetişmiş bitkiyi neden koparttınız ki? Nerden yetiştiyse yetişti de kökümden sökmeye anlam veremedim.
O zaten enteresan. Nasıl yenir ki. Koparılmaz bile benim bildiğim. Kuşlar falan yesin diye ekilir öyle şeyler mezarlığa genelde.onu bir kenara bıraktımda oradan yetişen bir şeyi yemeyi düşünmeyi anlamam mümkün değil
Mideden yetişme kısmını tam bilemiyorum ama kalıntılar içerdiği kesin. Tohum herhangi bi şekild gelmiş de olabilirtşk ederim açıkladığınız için evet mutlaka kalıntılar vardır , ben mideden yetişme kısmını ilk kez duyduğum için onu merak etmiştim sağolsun arkadaşlar ve siz açıkladınız .
Bir de toplayıp eve getirmişler tarladan toplar gibi. Enteresan. Ama bazı arkadaşlar mezarda yetişen hiç bi bitki yolunmaz demişler de mezarlıkta oluşan başıboş otlar yolunup temizlenir. Toprak sulanır. Yolunmaz diye bişey yok yani benim bildiğimonu bir kenara bıraktımda oradan yetişen bir şeyi yemeyi düşünmeyi anlamam mümkün değil
hayır olsun diye dikilen meyve ağaçlarını bende görmüştüm yiyenleri de görmüştüm , aslında o ağaçlarda da kalıntı olabilir değil mi ? doğru pazardan aldıklarımız da da hayvan leşlerin kalıntıları olabilir pekalaOlaya şöle bir açı getireyim, karadenizde öyle büyük mezarlık kültürü yoktur coğrafi koşullar vs. Mezarlar evlere yakın yerlerde olur, hayrat olsun diye yenilebilir meyvesi olan ağaçlar dikilir dibine, gelen geçen dursun, meyveden yesin, duasını da merhuma göndersin diye. Ama mezarın üstünde yetişenler biçildikten sonra eve getirilmez, yanında bırakılır. Kurdun, kuşun rızkı o diye. Pazardan alınan meyve sebzenin bile nerden geldiğini bilmiyoruz ama ben gönül rahatlığıyla yiyemezdim. Toprağa karıştığını biliyorum ama bu yoldan anlamak biraz hoyratça gibi.
hayır olsun diye dikilen meyve ağaçlarını bende görmüştüm yiyenleri de görmüştüm , aslında o ağaçlarda da kalıntı olabilir değil mi ? doğru pazardan aldıklarımız da da hayvan leşlerin kalıntıları olabilir pekala
evet kesinlikle var pazardan aldığımız bitkilerde de , çünkü toprak üzerinde binlerce canlı var karıncalar böcekler sürüngenler vs vs .. evet ya off ne acı bizde bir gün toprağın altına gireceğiz ve üzerimiz de belki bitkiler yetişecek ölüm korkum geldi yine ıyyyE tabii ki var, ama hep öyle düşünsek hiç bir şey yiyemeyiz zaten :) Mısırda ölülerini gömmeyip mumyaladıkları için toprak daha verimsiz diye okumuşluğum var. Doğa bu yani, illa ki biryerde gübre haline gelicez. Acı ama gerçek.
Hayvan keşleri derken tezek mi istedinhayır olsun diye dikilen meyve ağaçlarını bende görmüştüm yiyenleri de görmüştüm , aslında o ağaçlarda da kalıntı olabilir değil mi ? doğru pazardan aldıklarımız da da hayvan leşlerin kalıntıları olabilir pekala
yiyebilirsiniz desek salatamı yapıcaksınız
bi de dini açıdan anlamını sormuş konu sahibi, yenir mi demiş? yenirse ne yapmayı düşünüyosunuz kısır mı? mideniz alacak mı cidden merak ediyorum?
at arkadaşım. o verdiğinde yemesin. at onlarıKendim yemek için sormadım birine mi versem atsam mı bilemedim yeşiller çünkü.
at arkadaşım. o verdiğinde yemesin. at onları
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?