• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yardım toplayayıcıları

3 tam 1 robot

bin şükür 🍀
Kayıtlı Üye
10 Eylül 2011
5.614
22.510
598
Engelliler ve Kanser Hastaları için yardım toplayan kişiler mevcut biliyosunuz sokakta dolaşırken avm girişlerinde işlek caddelerde görüyoruz ya da işyerine geliyorlar. Dergi vs satanları da var .

Genelde yardımcı olmaya çalışıyorum bu durumlarda ancak bazıları sinirimi bozuyor artık geçenlerde bir avm girişinde biri nakit paramın olmadığını söylediğimde(gerçekten yoktu ) ama avmde gezmeye paranız var bile demişti hadsizce , bugünlerde de işyerine gelenler dikkatimi çekti sürekli geliyor bir gelirsin iki gelirsin ya hu sürekli enteresan geldi.

Neyse efendim gerçekten her köşe başı tutulmuş durumda valilikten izinleri var mı varsa denetleniyor mu nasıl denetleniyor bu insanların bağıştan komisyon aldığını okudum demin doğru mu bu konu kafamı karıştırıyor sizlere sormak istedim.

Ben bi kere boyle gezenlere makbuzunuz var mi diye sordum , adam kiyameti koparip bas bas bagrindi
Allahtan oturdugum cafede akli selim insanlar vardi da hanimefendi hakli deyince millet adam apar topar kacmisti
Makbuz verene bende yardim ederim ama makbuz yoksa zirnik vermem dolandirici demektir

Bunlar dolandırıcı ve biz bunlara alet oluyoruz.

Vermiyorum asla vermeyin siz de.Para toplayabildikleri için bu istismara devam ediyorlar.O paralar asla

o ihtiyacı olanlara ulaşmıyor.Hiçbir resmi yardım kuruluşu-vakıf asla bu şekilde para toplamaz.

Bu tür kurumların internet sitelerinde hesap numaraları/kredi kartıyla bağış v.s. seçenekler var.

5-10tl farketmez resmi internet sitesi üzerinden gösterilen yollardan bağiş yapılmalı.

örneğin lösev kendisi açıklamıştı. lösev sizden bu şekilde yardım toplamaz diye. hangi kurumsa direk gidip ona yardım yapılabilir.

Kesinlikle inanmayın derim, elden tanımadığınız birine yaptığınız yardıma nasıl güvenebilirsiniz ki? Dolandırıcılık resmen.

LÖSEV'e bağış yapın çok daha faydalı olur.

Makbuz bastırmak çok zor bir iş değil
Ben hiçbirine yardım etmiyorum, etmem de, her hafta boyama kitabını kapan geliyor bu nedir yahu
Hepsine de aynı cevabı veriyorum, çok gelen var, ben güvenmiyorum diyorum

Ben bi kere boyle gezenlere makbuzunuz var mi diye sordum , adam kiyameti koparip bas bas bagrindi
Allahtan oturdugum cafede akli selim insanlar vardi da hanimefendi hakli deyince millet adam apar topar kacmisti
Makbuz verene bende yardim ederim ama makbuz yoksa zirnik vermem dolandirici demektir
Makbuzların bile sahtesini yapıyorlar maalesef.

Makbuz olunca ne oluyor?Hep yardımlarda bu takılmıştır aklıma.:anne:

Engelliler ve Kanser Hastaları için yardım toplayan kişiler mevcut biliyosunuz sokakta dolaşırken avm girişlerinde işlek caddelerde görüyoruz ya da işyerine geliyorlar. Dergi vs satanları da var .

Genelde yardımcı olmaya çalışıyorum bu durumlarda ancak bazıları sinirimi bozuyor artık geçenlerde bir avm girişinde biri nakit paramın olmadığını söylediğimde(gerçekten yoktu ) ama avmde gezmeye paranız var bile demişti hadsizce , bugünlerde de işyerine gelenler dikkatimi çekti sürekli geliyor bir gelirsin iki gelirsin ya hu sürekli enteresan geldi.

Neyse efendim gerçekten her köşe başı tutulmuş durumda valilikten izinleri var mı varsa denetleniyor mu nasıl denetleniyor bu insanların bağıştan komisyon aldığını okudum demin doğru mu bu konu kafamı karıştırıyor sizlere sormak istedim.
Ben asla inanmiyorum onlara ya yardım edeceksem direk o kuruma giderek yardim ederim

O tiplere hiç para vermedim. Asla inanmiyorum cunku. Yanima gelmelerinden de rahatsiz oluyorum. Internet çok yaygin ve hersey herkese çok çabuk ulaşıyor zaten. Yardimlar da internet üzerinden yapilabilir ki zaten boyle yapiliyor artik.

Orda sohbet ederken veya baska birsey yaparken bölüp başıma gelip vidi vidi anlatmasi rahatsiz ediyor sinirimi bozuyor, inanmiyorum da zaten.

Vâkıf kurum dernek vs elden bağış yapmam .. zaten onlaeda kapi kapi dolaşıp para talep etmiyor. Hepsinin hesap numarası var yaparsam ordan yaparım bide stantları kuruluyor gezici arabalar ile denk gelirsem biseyler alirim odemeyi de kk ile yaparim

Ben o şekilde yardım toplayanlara yardım etmiyorum. Zorla yol kesip konuşmaya çalışıp hakaret hatta beddua edenler bile var direkt geciyorum sizde öyle yapın.

Ben de is yerine gelenlerden dergi falan aliyorum ya. Bazen de boyama kitabi satiyorlar. Kapima gelen insanlari bos ceviremiyorum. Bu da benim zaafim. Simdi onlar dolandirici miymis ya. Vay anasini. Baya bi dolandirilmisim o zaman.

Mantık zaten şu bana göre "sabit iş yeri kimse geri çeviremez hele kamu kuruluşları tam hazine"
Haftada bir dernek bazen 2 garanti geliyor
Biz kurum olarak, sirtında felçli torunu dolaştıran dedenin gerçeklerini öğrendikten sonra tanımadığımız kimseye yardım etmiyoruz

Bir keresinde engelli bir hanımla yolculuk etmiştim. Bir ara engellilere yardım adına düzenlenen tiyatro etkinliklerinde yer aldığını, ancak o etkinliklerde toplanan yardımların yerine ulaşmadığını ve organizasyon sahiplerinin nemalandığını anlatmıştı. Kendisi de bu nedenle ayrılmış. O zamana dek kendimi kötü hissettiğim olurdu ama artık hissetmiyorum çünkü engelli insanlarımızı kullanan, onların durumlarından faydalanan ve insanları sömüren çok insan var ülkemizde ne yazık ki.

Back
X