Merhaba. Benim sorunum yetiştirme yurduna yardım yapmak istedim çok az giyilmiş yeni kıyafetlerim var. Şu ineternette deli gibu satılan ikinci el güzel kıyafetlerden. Fakat yetkilileri aradığımda "etiketli markalı olursa kabul ederiz yoksa devlet zaten fazlasıyla alıyor çocuklara" deniyor. Ben buna inanmadım. Burda çok fazla üye var. Mutlaka orda kalmış kızlar da vardır. Bana yardımcı olurmusunuz?Benim bildiğim kadarıyla o kadar da rahat yaşamıyorlar mutlaka ihtiyaçları oluyordur. Açıkçası telefondaki görevlilerden şüphelendim yalan söylüyorlar gibi geldi. Sizce yine de görevlilerin haberi olmadan göndermelimiyim?
Doğru söylüyorlar, gerçekten en iyileri alınıyor marka da tabi.
Yetiştirme yurdunda kalan arkadaşlarım vardı orta okuldayken, serbest zamanlarda çok güzel giyinirlerdi, çok güzel çantaları olurdu.
Aynı şekilde yardım için gittiğimde onların maddi herhangi birşeye ihtiyaçlarının olmadığı, sevgi vereceksek oyun oynayıp ilgi gösterecekse gelmemizi yoksa gerek olmadığını söylemişlerdi.
Doğru yani
Yani öyle şeyler duyuyoruz ki yurtlardaki yöneticilerin çok iyi niyetli olduğunu düşünmüyorum. Bir de geçenlerde bi tanıdığım sokakta montsuz gezen çocuğa mont almış ertesi gün montu aldığı mağazaya iade etmek istemiş annesi babası. Neyseki mağaza geri almamış. Yeni kıyafetleri paraya çevirmek isteyebilirler gibi geldi özellikle etiketli olsun dediler çünkü
Merhaba. Benim sorunum yetiştirme yurduna yardım yapmak istedim çok az giyilmiş yeni kıyafetlerim var. Şu ineternette deli gibu satılan ikinci el güzel kıyafetlerden. Fakat yetkilileri aradığımda "etiketli markalı olursa kabul ederiz yoksa devlet zaten fazlasıyla alıyor çocuklara" deniyor. Ben buna inanmadım. Burda çok fazla üye var. Mutlaka orda kalmış kızlar da vardır. Bana yardımcı olurmusunuz?Benim bildiğim kadarıyla o kadar da rahat yaşamıyorlar mutlaka ihtiyaçları oluyordur. Açıkçası telefondaki görevlilerden şüphelendim yalan söylüyorlar gibi geldi. Sizce yine de görevlilerin haberi olmadan göndermelimiyim?
bazıları ssdece yeni ürün kabul ediyor.
insan faktörü işin içine girince hersey olabilir diyorum.
yalnız esyalar cocuklara uygun olmayabilir. bu yuzden illa yardım etmek istiyorum ama neresi ve kime oldugu önemli degil dersen mugla dalamanda HAYDOS hayvan barınagı tum gıyılebilir kullananılabilir esya varsa (gelinlik, canta, kıyafet, elbise nişanlık- tuvalet, taki, bebek, cocuk kiyafetlerii vb.) kabul ediyot ve 2.el pazarinda satip hayvanlara bakim sagliyor.
ben kendisini tanirim Turkan hn. barinagin yetkilisidir. orada yatar kalkar. barinak nufusu 1000 den fazla . kedi kopek tavssn tilki essek ne varsa barinaginda bakar.
kargo ile gonderebilirsin.
eski carsaf battaniye de olur. onlarida felcli ve yeni dogum yapmis hayvsnlarin altlarins serer.
Cevrenizde vardir mutlaka yardima muhtac cocuklar onlara da verebilirsiniz.Sanmiyorum etiketli urunleri satsinlar ya da geri versinler.Sonucta resmi bir kurum ve resmi calisanlar bu riski alamazlar.Yardimseverliginizden oturu kutlarim sizi :)
birde ben degisik tipte kiyafetlerin yurtlara verilmesi taraftari degilim. kiskanclik olabilir cocuklar icinde.
paylasamazlar filan... tek tip -farkli renk olan kiyafetler olmali diye dusunurum.
Söyleyen doğru söylemiş. Bayramlarda seyranlarda çok fazla yardımsever vatandaş açık çek veriyor ve çocuklar mağazalara gidip kıyafet alıyor. Aşırı derecede kıyafetleri var. Hatta orada çalışanlardan duyduğum bayramlarda o kadar çok yardım geliyormuş ki bazen günde iki defa mağazaya gidiyorlarmış ve çocuklar artık gitmek bile istemiyormuş kıyafet almaya. Oyuncakta çok gidiyor. Bir de devlet belli bir para veriyor hepsine harçlık olarak.
Ayrıca orada çalışanlar bile asla gelen yardımı alamaz. Kesinlikle yasak. Diyelim yardımsever kişi bir eşya getirdi, çocuklar kullanmasa bile çalışan asla alamıyor. Yiyecekler de buna dahil. Mesela bazı yardım severler kasa kasa meyva getiriyor, onlar orada çürüse bile çalışanlar dışarı çıkaramaz.
Bence de arkadaşların söylediği gibi başka ihtiyaç sahiplerine ulaştırın.
Sizdeki mantık eskide kaldı artık. Koruma altında olanların yediği önünde, yemediği diye de bir şey yok zaten. Her şeyin en iyisi, en kalitelisi alınıyor. Her bayram en iyi markalar bağış yapmak için sıraya giriyor zaten. :) o yüzden markalı etiketli istemeleri normal, beğenmez çünkü oradaki çocuklar. :))
İlla ki bağışlamak istiyorsanız bulunduğunuz ilde sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı vs var ise oralara başvurun, onlar size ihtiyaç sahiplerini bulur zaten.