• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yardım yardım yardım...

Keşke annenizin durumunu kendisi ile paylaşmasaydınız.
Bu durum bence sıkıntılara yol açabilir. Görünen o ki açacakta.

Ben olsam uzatmaz ilişkiyi bitirirdim.
Çünkü huylu huyundan vazgeçmez, bu ve benzeri konularda tecrübesi...
Adam neyse o... Bence fazla uzatmayın, ne kendinizi üzün ne de geleceğinizi riske atın.

Kıskançlığında bir dozu, uslubu vardır.
Bu insan o noktayı çoktan aşmış.

Bnce cok iyi dusun tasin. Kimse degismiyor. Daha da artar bu davranışları. Ilerde nisanlim diye artar sonra karim diye artar sapitir gider. Sevmek bu davranislari dogurmaz. Kaldi ki boyle insanlar cevremde cok duydum sonunda her turlu naneyi yiyorlar. Bide hakli sebepler buluyorlar kendilerini savunacak. Bugun agzini kapatmak icin el uzatan yarin vurmak icin uzatir. Bu hadsizligi kendinde gorur yani. Uzak dur yazik etme kendine derim.

Kzılar erkek arkadaşımın öfke kontrol sorunu var. Her şeyiyle iti tamam sıkıntı yok. Ama sinirlenince bambaşka biri oluyor.
Dün ailesiyle birlikte bize geldiler. Benim telefonumu aldı başladı karıştırmaya. Annesinin babasının yanında benim sosyal medya hesabımdaki kişileri soruyor bu kim bu kim diye.. Neyse zaten bildiği kişilerdi (daha önceden anlatıyorum şu kişiyi şurdan şu kişi akraba diye, her gördüğünde hiç bilmiyormuş gibi davranıyor, ayar oluyorum ) Sonra abi dediğim birisini üstelik babamın da tanıyıp sevdiği birini sildi. Bişey demedim ailesinin yanında uzatmak istemedim. Hiç sıkıntısız konu kapandı..
Sen ver bide senin telefonuna bakayım dedim (1bucuk senedir ilk kez baktım). Bi tane yarı çıplak bir kızı takip ediyor. Bu kim dedim. Akraba dedi. Hangi akraba ben hiç görmedim dedim. Ölen eniştemnin abisinin kızı dedi:KK12:dıdının dıdısı bu niye fotoğraflarını beğeniyosun dedim. Ya bi kaç kere denk geldi öyle baktım dedi. Başka bi kız vardı bide onunda fotoğraflarını beğenmiş, kuzeninin eski kız arkadası:super: adı üstünde eski yani 1. si sende niye ekli 2.si bitmiş ilişki niye tutuyosun 3.sü niye beğeniyosun. (3 kız arkadaşıyla fotoğraf atmış bizimkide beğenmiş.) Benim odama gittik başladık tartışmaya.
Sonra az önce sildiği kişinin konusunu açtı. Kendi suçunu bastırmak için şu an bunu yapıyosun dedim. Bi anda canavara dönüştü o gözleri kocaman oldu, yüzü çekildi. Ben farketmeden bağırarak konusuyomusum ağzımı kapatıcakmış bende vurucak sandım, o an ondan öyle bir soğudum ki. Ben gittim salona geri. Bunlarda kalktılar. 1 saat sonra beni aradı. Ama aradığına pişman ettim dedikleirm aynen şöyle.
Sen kimsin de bana el kol yapabiliyosun beni korkutabiliyosun.
Sen kimsin de beni yapmadığım bir şey için zan altında bırakıyosun. (daha önceki konumdan bilen bilir annem babamı aldatıyor ve ben bunun nasıl bir acı olduğunu biliyorum asla karşımdakine bunu yansıtmam, sözlümde annemin drumunu biliyor her daim bana destek olmuştur Allah var)
Hastalıklı kıskanç biri olmaya başladın ve ben senin bu hareketlerinden geleceğimizi göremiyorum, eğer ki süphen varsa bunu bana söyle şurda yanlış yapıyosun de. (biz uyumadan uyumaya eve gidiyoruz 5te işten cıkıp 11 12ye kadar beraberiz.) Sürekli yanındayım sürekli yanımdasın hala ne yapmaya calısıyosun.
Eğer ki bi daha beni kıracak incitecek kötü hissttirecek bir şey yaparsan bi UZMANDAN YARDIM ALACAKSIN dedim..
Ben yapım gereği kıskanc biri değilim ama ona nasıl bişey olduğunu göstermek için telefonuna baktım, kızları sorun haline getirdim. O kızlar orda olsa dahi zerre umrumda olmaz, yaparsa kendine yapar düşüncesindeyim.
Şimdi nasıl bir yol izlemeliyim?
Uzman yardımı alan var mı ?
Okuyanlara şimdiden teşekkürler (önceki konumda sözlümün kıskançlığından bahsetmiştim detay öğrenmek isteyenler bakabilirler:KK54:
sana tavsiyem bitir cnm bak çok ciddi diyorum bunu!!inan bana ilerisi için büyük sıkıntılar seni bekliyor..

Bir insan değişmez değişmiş gibi yapar, öfke nöbeti olan , aşırı kıskanç olan bir insan sizi rahat bırakmaz. Ailelerin yanın da tartışmak başlı başına saçmalık zaten bu kafayla mı 1 sene sonra evlenmeyi düşünüyorsunuz?
Şimdiden ayrıl diyenler bazen gerçekten bildikleri bir şey olduğu için ayrıl diyor. Kıskançlık , öfke nöbetlerini ne kadar masum gösterirseniz gösterin etkisi büyüktür.

Bir insan değişmez değişmiş gibi yapar, öfke nöbeti olan , aşırı kıskanç olan bir insan sizi rahat bırakmaz. Ailelerin yanın da tartışmak başlı başına saçmalık zaten bu kafayla mı 1 sene sonra evlenmeyi düşünüyorsunuz?
Şimdiden ayrıl diyenler bazen gerçekten bildikleri bir şey olduğu için ayrıl diyor. Kıskançlık , öfke nöbetlerini ne kadar masum gösterirseniz gösterin etkisi büyüktür.
asla değişmez!!aslaa!!neyse odur!!ben öyle inanmıyorum değişirim diyene!!değişsen zaten yapmazsın!

İşte bu noktada onu bırakmak yerine onu değiştirmeyi istiyorum.
Gercekten seven insan savaşır ben savaşıcam.
Ama bi uzman desteği işimi kolaylaştırır diye düşünüyorum.
Uzman desteği de mucizeler yaratiyordu çünkü. Hani evli olsan çocuklarınız olsa dene mutlaka derdim ama henüz sadece söz var ortada.
Sevdiğin için savaşmak evet kulağa çok romantik geliyor tıpkı Romeo ve Juliet gibi.
Ama gerçek hayat o izlediğimiz oyunlar gibi değil. Oyunun bizzat içinde ve bunu yaşayan biri olarak çok üzülecek ve yipranacaksin.Ben 40 yaşında ve hayatta birçok tecrübe edinmiş biri olarak yazıyorum bunları sana.Kızım da aynı problemle karsilasssa onada aynı ikazı yapardım.
Yinede sen bilirsin konu açıp fikir sorduğun için yazdım bunları. Ne yapmak istediğini biliyor gibisin buna rağmen. O yüzden benden bu kadar.

Ya ayrıl ayrıl denilmesini anlamıyorum ben.
Ayrılma esiği farklı bişey.
Kıskanıyo mu ayrıl bağırdı mı ayrıl.
Biraz yapıcı olunmaya çalışsa erminim ki insanlar üzerinde olumlu sonuclar elde edilir

İşte bunlar evlilik tecrubesi olmayan, aşkla düşünen insanların görüşleri
İnsanlar değişmezler, kısmet olur evlenirseniz göreceksiniz, bilakis bu davranışlara rağmen devam ettiğiniz için dozda giderek artacak. Terapi herkese önerilen bir şey ama alıp da fayda gören tanımadım şimdiye kadar, çünkü insanların kişilik özellikleri değişmiyor. Terapiler, tedaviler belli sorunların ardından oluşan semptomların tedavisi için oldukça yararlı ama huy , karakter başka şeyler, o yüzden bu tür yollardan geçmiş insanlar olarak yol yakınken dön diyoruz genç arkadaşlarımıza bu yıkıcılık değil tavsiyedir. Devam etmek arzunuz var ise tabi ki sizin seçiminiz, hakkınızda hayırlısı olsun

İşte bunlar evlilik tecrubesi olmayan, aşkla düşünen insanların görüşleri
İnsanlar değişmezler, kısmet olur evlenirseniz göreceksiniz, bilakis bu davranışlara rağmen devam ettiğiniz için dozda giderek artacak. Terapi herkese önerilen bir şey ama alıp da fayda gören tanımadım şimdiye kadar, çünkü insanların kişilik özellikleri değişmiyor. Terapiler, tedaviler belli sorunların ardından oluşan semptomların tedavisi için oldukça yararlı ama huy , karakter başka şeyler, o yüzden bu tür yollardan geçmiş insanlar olarak yol yakınken dön diyoruz genç arkadaşlarımıza bu yıkıcılık değil tavsiyedir. Devam etmek arzunuz var ise tabi ki sizin seçiminiz, hakkınızda hayırlısı olsun
Aslında iç sesim gibi oldunuz şu an.
Ama duygusal zekam mantık zekama göre daha baskın olduğunu hissediyorum.
Annem konusunda yeterince hırpalanıyorum beni seven yanımda olduğunu hissettiren bi adamlayım amma velakin huyları beni benden alıyor.
Bir yandan yağmurdan kaçarken dolu mu diyorum, öyle olsa bu denli sevdiğimi hissetmezdim.
Tabiki evlenen arkadasların tecrubeleri bana bir şey katar, o yüzden burda danışıyorum.
Ama herkesin sevgisi kendine büyük gelir, yapılan yorumlar bazen o kadar acımasız ki, BİR DERDİM VAR ki burdayım, daha özenle iyi bir uslupla yorum yapılsa daha iyi olacağını düşünüyorum, bu karar kolay bir karar değil evli olsanda sözlü olsan da yeni tanışsan da ayrılık bana göre büyük bir eylen özellikle de seven için..

Aslında iç sesim gibi oldunuz şu an.
Ama duygusal zekam mantık zekama göre daha baskın olduğunu hissediyorum.
Annem konusunda yeterince hırpalanıyorum beni seven yanımda olduğunu hissettiren bi adamlayım amma velakin huyları beni benden alıyor.
Bir yandan yağmurdan kaçarken dolu mu diyorum, öyle olsa bu denli sevdiğimi hissetmezdim.
Tabiki evlenen arkadasların tecrubeleri bana bir şey katar, o yüzden burda danışıyorum.
Ama herkesin sevgisi kendine büyük gelir, yapılan yorumlar bazen o kadar acımasız ki, BİR DERDİM VAR ki burdayım, daha özenle iyi bir uslupla yorum yapılsa daha iyi olacağını düşünüyorum, bu karar kolay bir karar değil evli olsanda sözlü olsan da yeni tanışsan da ayrılık bana göre büyük bir eylen özellikle de seven için..

Ah güzel kardeşim sözlüyken böyle zor, bir de düşün evliysen .....

Back
X