Yardım.

torarikar

Daha yaşanacak çok şey var...
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2017
6.069
7.854
198
Merhabalar. Üniversite sinavina hazırlanıyorum. Çok hevesliyim,azimliyim. Gelin görün ki annem içimdeki tüm hevesi söndürüyor. Sürekli eleştirip azarlıyor :( Çok uzgünüm destek bekliyorum destek olacağına zarar veriyor bana. Mesela örnek vereyim dershanede sık sık deneme sınavı oluyoruz. Genellikle 430 civarı alıyorum. Geçen denemede 422 almışım. Puanim düşmüş yani. Bana demediğini birakmadi sen bu gidişle hiçbir yeri kazanamazsin dedi. Çok üzülüyorum yipraniyorum. İki sözünden biri, sen kazanamazsın yapamazsın edemezsin. Çok üzülüyorum sorunca da sen motive ol diye söylüyorum diyor ama beni çok yıpratıyor bu :( Sizden en azından motive edici sözler bekliyorum. Yardımcı olur musunuz

hiç ama hiiiç moralini bozmayacaksın fıstığım gayet de güzel puanlar alıyormuşsun ve daha senenin başı. okuldan ya da dershaneden mi geldin yemek yiyip hemen odana çekileceksin hatta kapını da kapat, duyma görme bir sene. seneye zaten kazandığında moralini bozamayacak.

422 ve 430 gayet iyi puanlar başlangıç için. Ama azmedip daha çok çalışmalısın konular çoğaldıkça puanın düşmesi normal. Adı üstünde "deneme" eksiklerini görüp odaklan. Anneni de utandır.

Yaşlı amca ne oldu bu arada? Bir konuda vardı.

422 net çok iyi bi başarı :) Belkide annen senin başarılarına öyle alışmışki daha iyilerini görmek istediği için böyle davranıyor. Ha normal mi bu durum tabi ki değil. Annenle konuşmalısın böyle yapmaya devam edersen motive değil tam tersine modum düşüyor lütfen böyle yapma yoksa gerçekten her geçen gün başarım düşer de. İnşallah iyi bir üniversite kazanırsın :)

Puanlarin cok iyi zamanla artiracaksin.annen endise duyuyor endiselenince dusunmeden yanlis tepkiler veriyor .gayet basarilisin moarlini bozacak bir durum yok

Kaç netle aldınız 422 puanı ?
Ve alanınız nedir tm ? mf ?

Dönemin başında 430 puan alan kişiye annesi sen bir yeri kazanamayacaksın mı diyor? Zaten tüm alanları doğru çözsen 500 alıyorsun. İkinci senen mi?

422 net çok iyi bi başarı :) Belkide annen senin başarılarına öyle alışmışki daha iyilerini görmek istediği için böyle davranıyor. Ha normal mi bu durum tabi ki değil. Annenle konuşmalısın böyle yapmaya devam edersen motive değil tam tersine modum düşüyor lütfen böyle yapma yoksa gerçekten her geçen gün başarım düşer de. İnşallah iyi bir üniversite kazanırsın :)
Çok teşekkürler:KK200:

Sen niye anneni dinliyorsun ki? Takma canım kafaya insanların ne dediğini annen bile olsa.
Kendin için çalıştığının farkında olmalısın. Kendi mesleğini edinmek, kendi hayalini gerçekleştirmek için tüm çaban.
O bölümü seçme yapamazsın, o işe girme kovulursun ya da o kursa gitme çok alakasız diye yorum yapsa ne yapacaksın?
Kimseden etkilenme bildiğin doğrudan devam et. Puanların başlangıç için çok iyi. Muhtemelen konuşar arttıkça biraz daha düşecek ilk sınavlarda. Bu senin eksiklerini görmen için bir fırsat.
Benden sana tavsiye denemelerde hiç bir zaman puanına odaklanma. Her zaman kaç yanlışın var hangi konudan bunu sorgula. Ben denemeden çıkar çıkmaz cevap anahtarını alır yanlışlarımı daha orda dersanede belirlerdim. İlk işim hocaları bulmaktı. Bu sorum niye yanlış nasıl çözülüyor mantığı ne anlamadan öğrenmeden eve gitmezdim.

Ben sana kendi hikâyemi anlatacağım.Ailem çok tutucu ve baskıcı oldukları için beni lisede ne dershaneye ne kursa gönderdiler.İlk yılımda 4 yıllık gelmesine rağmen tercih yapmadım 2. yılında da aynı hatta deneme sınavı bile görmedim çok istedim diye sayısal ders cd leri aldılar ve onlardan çalıştım.Bu arada tam ev kızı modundayım hertürlü işi yapıyorum görücü falan geliyorben iyice sinirleniyorum çünkü onlar kazanacağımı düşünmüyorlar ama ben kazanmak istiyorum düşün bu arada sayısalcıyım sayısala evde hazırlanmak zordur.Tüm bunlara rağmen türkiye geneli 52000 inci olarak güzel bir üniversitenin bir bölümünü kazandım şükür şimdi gayet güzel mesleğim var gülerek hatırlıyoruz alemde pişman oldular bu kadar karşı çıktıklarına ama nasip böyleymiş.Biliyorum olumsuz şeyler çok can sıkıcı ama sen yeterki çalış dua et

aklımda yanlış mı kaldı
lise idi dimi?

Aynen lise.

Benim konuda anlamadigim su.
422 puan demek tm siralamasinda Türkiye'de ilk 30 binin icinde olmak demek.
Ya aile çok bilinçsiz sinav vs haberi yok
Ya da bu hanim kizimiz hayal aleminde.
Iki ihtimal de makul geliyor bana.
Bir tm öğrencisinin hayalindeki puanlar bunlar ve ancak nisan mayis gibi elde edebiliyorlar genellikle. Üstüne okul puani eklenince en az 460larda bir sey cikar ki bu hukuk fakultesi için muazzam bir puandir

Aynen lise.

Benim konuda anlamadigim su.
422 puan demek tm siralamasinda Türkiye'de ilk 30 binin icinde olmak demek.
Ya aile çok bilinçsiz sinav vs haberi yok
Ya da bu hanim kizimiz hayal aleminde.
Iki ihtimal de makul geliyor bana.
Bir tm öğrencisinin hayalindeki puanlar bunlar ve ancak nisan mayis gibi elde edebiliyorlar genellikle. Üstüne okul puani eklenince en az 460larda bir sey cikar ki bu hukuk fakultesi için muazzam bir puandir

valla benim görümcemin kızı 39 bindeydi istediği bölüme giremedi eczacılık tuttu.

aslında onu sormayacaktım:)
492 taban puanlı liseye girmek için uçmak mı lazım?
aşağı yukarı kaç yanlış kurtarır:)

Back
X