Yardım.

Aynen lise.

Benim konuda anlamadigim su.
422 puan demek tm siralamasinda Türkiye'de ilk 30 binin icinde olmak demek.
Ya aile çok bilinçsiz sinav vs haberi yok
Ya da bu hanim kizimiz hayal aleminde.
Iki ihtimal de makul geliyor bana.
Bir tm öğrencisinin hayalindeki puanlar bunlar ve ancak nisan mayis gibi elde edebiliyorlar genellikle. Üstüne okul puani eklenince en az 460larda bir sey cikar ki bu hukuk fakultesi için muazzam bir puandir
Dershanedeki denemeler normal sınava göre basit . Ayrıca niye hayal aleminde olayım ki buraya derdimi yazıyorum

valla benim görümcemin kızı 39 bindeydi istediği bölüme giremedi eczacılık tuttu.

aslında onu sormayacaktım:)
492 taban puanlı liseye girmek için uçmak mı lazım?
aşağı yukarı kaç yanlış kurtarır:)

Biraz uçmak gerekebilir.

Tam puan 500 zaten yani maksimum 3 yanlışla bitirmesi gerekiyor öğrencinin.

15 Ekim'de lise sınavının içeriği değişecek. Muhtemelen ales minvalinde sorular olacak artık, o yönde çalışılırsa aslında zor değil yapmak.

Matematiğe efor sarf etsin,matematik iyi olunca sinav genelde iyi oluyor.

Hani annen çıkıp Ankara hukuk olmayacak yok Gs sosyolojiyi kazanamayacaksın dese anlayacağım. Çok saçma. Siz de cevap veremiyor musunuz? Denemede kaçıncı olduğunuzu söyleyin muhtemelen ilk 3-10 falandır.
Ben bu diyaloga inanmadım.
Hayır dershanenin aldığı denemeler müfredata göre basit. Yönetim de söyledi bunu. Onu belirtmeyi unutmuşum.

Sen niye anneni dinliyorsun ki? Takma canım kafaya insanların ne dediğini annen bile olsa.
Kendin için çalıştığının farkında olmalısın. Kendi mesleğini edinmek, kendi hayalini gerçekleştirmek için tüm çaban.
O bölümü seçme yapamazsın, o işe girme kovulursun ya da o kursa gitme çok alakasız diye yorum yapsa ne yapacaksın?
Kimseden etkilenme bildiğin doğrudan devam et. Puanların başlangıç için çok iyi. Muhtemelen konuşar arttıkça biraz daha düşecek ilk sınavlarda. Bu senin eksiklerini görmen için bir fırsat.
Benden sana tavsiye denemelerde hiç bir zaman puanına odaklanma. Her zaman kaç yanlışın var hangi konudan bunu sorgula. Ben denemeden çıkar çıkmaz cevap anahtarını alır yanlışlarımı daha orda dersanede belirlerdim. İlk işim hocaları bulmaktı. Bu sorum niye yanlış nasıl çözülüyor mantığı ne anlamadan öğrenmeden eve gitmezdim.
Teşekkurler. Ozel değilse söyleyebilir misiniz siz nereden mezunsunuz

Dershanedeki denemeler normal sınava göre basit . Ayrıca niye hayal aleminde olayım ki buraya derdimi yazıyorum

Ya dershaneniz sizi ayakta uyutuyor ya da siz çevrenizi.
Yillardir bu isi yapiyorum sirf kolay diye sene basinda bu puanlari alan ogrenci hic görmedim ki kabataş mezunu öğrencim de oldu aöl/fen lisesi mezunu öğrencilerim de

İlaveten,Normal sinavin hangi sene nasil gelecegini bilemezsiniz. Bazi seneler cok zor bazi seneler oldukca kolay gelir.

Madem bu kadar büyük dert,alin annenizi rehberlik hocaniza götürün o anlatsin 422 puanin hükmünü.

Biraz uçmak gerekebilir.

Tam puan 500 zaten yani maksimum 3 yanlışla bitirmesi gerekiyor öğrencinin.

15 Ekim'de lise sınavının içeriği değişecek. Muhtemelen ales minvalinde sorular olacak artık, o yönde çalışılırsa aslında zor değil yapmak.

Matematiğe efor sarf etsin,matematik iyi olunca sinav genelde iyi oluyor.

oo 3 yanlış zor iş:))
mat. değilde türkçe ile başımız dertte.
15 ekimi bekleyelim o zaman ona uygun test kitapları da basılır sanırım.
tşk ederim.

Merhabalar. Üniversite sinavina hazırlanıyorum. Çok hevesliyim,azimliyim. Gelin görün ki annem içimdeki tüm hevesi söndürüyor. Sürekli eleştirip azarlıyor :KK43: Çok uzgünüm destek bekliyorum destek olacağına zarar veriyor bana. Mesela örnek vereyim dershanede sık sık deneme sınavı oluyoruz. Genellikle 430 civarı alıyorum. Geçen denemede 422 almışım. Puanim düşmüş yani. Bana demediğini birakmadi sen bu gidişle hiçbir yeri kazanamazsin dedi. Çok üzülüyorum yipraniyorum. İki sözünden biri, sen kazanamazsın yapamazsın edemezsin. Çok üzülüyorum sorunca da sen motive ol diye söylüyorum diyor ama beni çok yıpratıyor bu :KK43: Sizden en azından motive edici sözler bekliyorum. Yardımcı olur musunuz

ay canım benim. Puanın cok iyi maşallah. youtubeda böyle sınava girecek öğrenciler için ailelerin nasıl davranması gerektiğini anlatan program kayıtları vardır. onları dinle en etkilisini aç annene izlet. ya da okulda dersanede sevdiğin bi hocan varsa onunla konuş abart biraz kötüyüm annem böyle böyle ders çalışamıyorum çöktüm diye annenizi çağırıp konuşmasını iste sanki haberin yokmuş gibi uyarsın anneni.

ay canım benim. Puanın cok iyi maşallah. youtubeda böyle sınava girecek öğrenciler için ailelerin nasıl davranması gerektiğini anlatan program kayıtları vardır. onları dinle en etkilisini aç annene izlet. ya da okulda dersanede sevdiğin bi hocan varsa onunla konuş abart biraz kötüyüm annem böyle böyle ders çalışamıyorum çöktüm diye annenizi çağırıp konuşmasını iste sanki haberin yokmuş gibi uyarsın anneni.
Teşekkürler.

Hayır dershanenin aldığı denemeler müfredata göre basit. Yönetim de söyledi bunu. Onu belirtmeyi unutmuşum.

İlk senesinde-dönem başında okul puanı olmadan 430 puan alan öğrenci azdır. Daha doğrusu parlak bir öğrencidir. İster basit ister zor deneme olsun dersanede ilk 10 da olmalısınız. Değilseniz ne yaptı yani birinciniz dönemin hemen başında full mü çekti? Üzerine okul puanını eklerseniz kazanamayacağınız bölümün neredeyse kazanamayacağınız üniversitenin olmadığını görürsünüz. Bunu anne de bilir dersane de ki en iyi siz de bilirsiniz. Yanılıyorsam affola:
Kendinize bunu yapmayın. Dersanede kendini kandıran sınavlarda bir şekilde yüksek puan aldığını iddia eden bir arkadaşım vardı. Ben üniversiteyi bitirdiğim sene herhangi bir bölümü kazanabildi.
Çalışmaya devam edin. Annenizi gerekirse rehberlik hocasıyla görüştürün.

Bazı insanların gaz verme şekli budur..
Kendilerince, ateşlemek için kötülerler. Annen de öyle biridir belki..
Hani kızdırayım yapamazsın diyeyim de yapsın gibi..

Samimi olarak soruyorum. Bunu neden yapıyorsun? İnsan gibi bir şey sordum sabote edeceksen yorum yazma.
Neyse böyle konuşmanı stresine veriyorum.
Aldığın puan ne kadar yüksek farkında mısın yani annen nasıl bunu kötü görebilir hiç mi bir bilgisi yok bu konuda? Kadına gidip "puanım düştü ühühü" mü yaptın?

Merhabalar. Üniversite sinavina hazırlanıyorum. Çok hevesliyim,azimliyim. Gelin görün ki annem içimdeki tüm hevesi söndürüyor. Sürekli eleştirip azarlıyor :KK43: Çok uzgünüm destek bekliyorum destek olacağına zarar veriyor bana. Mesela örnek vereyim dershanede sık sık deneme sınavı oluyoruz. Genellikle 430 civarı alıyorum. Geçen denemede 422 almışım. Puanim düşmüş yani. Bana demediğini birakmadi sen bu gidişle hiçbir yeri kazanamazsin dedi. Çok üzülüyorum yipraniyorum. İki sözünden biri, sen kazanamazsın yapamazsın edemezsin. Çok üzülüyorum sorunca da sen motive ol diye söylüyorum diyor ama beni çok yıpratıyor bu :KK43: Sizden en azından motive edici sözler bekliyorum. Yardımcı olur musunuz
Anneniz bence biraz içinden konuşsun.

Arkadaşlarım son 2 3 ay çalışmayla tıp kazandılar. Dönem başında 400küsür puanlar çok iyi.bu konularda bilgi sahibi olan herkesin bilebileceği şeyler bunlar. Annenizin bir mesleği var mı? Bu konularda fikri var mı. Varsa özellikle yapmaması lazım aslında böyle yıpratıcı konuşmalar.. yoksa zaten bilmediğinden böyle yapıyor:) annem lise mezunu benimle ilgili herhangi bir eleştirisinde özellikle çok üstüme geldiği zamanlarda bilmediği şeylerle ilgili yorum ypmaması gerektiğini söylüordum. Siz olumsuz her şeyi kulak arkası atın bu dönem sadece çalışmanıza bakın kendinize güvenin.

Oo maşallah daha dönemin başında sınava aylar kala, gerçekten düzenli çalışmayan kimsenin kolay kolay 430-422 gibi puanlar alabileceğini düşünmüyorum. Annen istediği kadar konuşsun sen kulak asmadan denemelerde gördüğün eksikliklerin üzerine gitmeye ve kesinlikle bırakmadan istikrarlı bir şekilde çalışmaya bak. Zaten eksikliklerini tamamladıkça o puanlar daha da artacak :KK55:

Zamaninda bende bu sozlere cok maruz kaldim ama hepsi beni gaza. ! getirmek icinmiş. Oyle soylediler. Annelerin sistemi bu sekilde işliyor sanirim.

Babamda beni böyle gaza getirmeye çalışıyordu hiç işe yaramıyor anlamıyorlar sonuç olarak aman aman birşey olamadım. Yalnız değilsin yani yaşayan çok kişi var bu durumu ve çözümü yok bence.

Back
X