Yardım....

ah be Poseidon83 cüğüm insanlar çoluk çocuklarına ekmek götürmek için bu işi yapıyolar. zaten arkadasın gücüne gitmesin ama haramı helali düşünseydi en başta bu işe kalkışmazdı. başka yerlerde bilmiyorum ama burda sadece biranelerde konsamatrisle bi bira içince 50 tl para kazanıyolar. ben gecede 700 800 tl kazanan çok kişi gördüm. arkadaşın tabiki gelirini bilemem zaten suanki geliri aylık 200 tlmiş.Cnım bi kere tövbe etmissin sadece ekmek ye yinede asla geriye dönme. zatn ssen dogru yolu bulduysan allahta sana yardımcı olacaktır. Bende senin için dua edicem. Senin ve senin gibi bu yola düşmüş bütün kadınlarımız için.. Alah yardımcın olsun

insallah bu kararin sonsuza dek surer:Saruboceq:
simdilik biraktim demissin simdilik biraktim dersen hic ayaga kalkamazsin
caresiz oldugunu asla dusunme once sen inan kendine bende basarabilirim de
belki cok parali bi is bulamazsin ama helal paranin bereketi cok olur
hic bi is bulamiyorsan apartmanlara merdiven temizgine git yinede dogru yoldan ayrilma
her is icin kimlik gerekmiyo gecmisi dusunup aci cekecegine bugun neler yapabilecegin dusun
allah yar ve yardimcin olsun

14 yıl almanyada kalmışsınız..hiç mi tercümanlkık yapacak yada özel ders verecek kadar almancanız yok almancanız yok..

seni yargılamıyorum neler yaşadın hangi pskiloloji ile bu yola saptın yaşanmadan bilinmez,eminimdi kötü günler geçirdin, ve artık o hayattan kurtulmak istiyorsun...öncelikle tebrik ederim böyle bi karar verdigin için ve bu kararın kalıcı olur umarım...

yıllarca hem kolay hem çok para kazanıp,birden dönüş yapıp başka bi işte,1 gecedede alacagın parayı 1 ayda kazanmaya hazırmısın bunu merak ediyorum?tatmin edecekmi bu para seni? yoksa bi zaman sonra sıkılıp parayı mı özlüyeceksin?

egerki kesin eminsen o hattan kurtulmaya,burdan alacagın yardımlarla bi yere varamazsın,biz sadece manevi destekcin olabiliriz, bi arkadas yardım kuruluşlarını yazmış oralara başvur,kendine iş ara,durumun nedenilye iş yoksa evlere temizliğe git, simit sat, pazarda çalış,yap bişeyler yeterki bunu gönülden iste, sen istersen töbe edip helal para kazanmak istersen Allah da sana verecektir

Hakkında hayırlısı olsun inşallah:Saruboceq:

Arkadasım oncelikle allah yardımcın olsun,o kotu hayttann kurtulmussun cok sukur,tovbe ederek adımını at bence.Mutlaka gecmısın seni yormus,yaslandırmıstır.fakat sen bıraktım, yeni bi yolda yurumeye karar verdim diyorsun.Yeni bi yola cıktıysan kimseyi tanımazsın,kimseden destek bekleyemezsin,oncelikle kendine bir ıs bulup eski cevreni degiştir.Yardım ısteme ıhtıyacını anlıyorum ama az once dedigim gibi yeni bir yola cıktıysan yolda kimseden yardım ısteme sadece kendine ve allaha guven.Elin ekmek tutsun her ne olursa onu yap,pazara cıkıp orda tezgah acabilirsin ,dilin varsa tercume yapabilirsin,temizlik yapabilirin mesela bazı kaliteli ve guvenilir temizlik sirketleri var oralara basvurabilirsin ama gecici yardımlara guvenme canım,cünkü adı ustunde gecici ne kadar dayanabilirsin ordan burdan yardım ısteyerek,yanlıs anlama nolur beni,hayatını daha stabil hale getirebilmen ıcın bazı oneriler bu yazdıklarımın hepsi.Tabiki allah vermesin hiçbirimize bi derdi cekmeyen ne oldugunu nasıl oldugunu bilemez!Mesela konuyu acmıssın herkes bişey yazmıs ama sen yoksun.Umarım kararın kalıcı olur, cektigin sıkıntılardan da kurtulursun.Allah yardımcın olsun ve allah hiçbirimize vermesin bu durumları.ınsanın guvenecek tutunacak dalının,umudunun olmaması zor.

herkese mrb tekrardan oncelıkle sağ duyulu ark burdan tsk ettmek ıstıyorum usura bakamyın hepınızın canını sıktım kımısı uzuldu belkıde kımısı yargıladı yınede herkesın canı sağ olsun bakın ben herzaman gıremıyorum belırtığım gıbı bu sıteyıde bı ark sayesınde buldum yorum yapan ark her bırı kendıne gore hakklı ne kadarda bazıları yanlış yorum yaptıysada ben sadece sunu anladım buraya derdımı yazmakla yanlış yaptım aslında yazmak ıstdığım cok sey var am neyse bosverın ben burda bu konuyu artık kapatmak ıstıyorum yalnız sunu bılmenızı ısterım kı allahda buna sahıdımdırkı ben kesınlıkle bu hıkayeyı uydurmadım ıster ınanın ıster ınanmayın bazılarına hersey o kadar basıt gelıyorku ordan oyle oturup yazması bu benı cok uzdu neden dustun yuk caboyle kadınlara vıcdanım sızlamz ne bunlar ya yuk bu işi yapacağıma kendımı öldürürüm vs gıbı seyler bılhasa bunu yazan ark kımse annensının karnından bu sekılde doğmuyor bunu ılk basta bı kafana sok kımın ne zaman ne olcağı bellı olmaz buyuk konusmusun normalde kımseye bed dua ettmem ama o ark ettım allah buyuktur dıyorum ben yınede ara sıra buraya gırıp yazdığınız yorumlara bakacağım konuyu kappatım dedığınız gıbı yardım ıstemekle bırse yere gelınmez kaderımde anlımda bu saaten sonra ne yazıyor artık onuda acısıyla tatlısıyla cekeceğim sonucta hıc bır zaman kımsenın yuvasını yıkmadım kımseyı kotu yola dusurmedım o konuda herzaamn anlım acık sukurler olsun allahın ıznınle ayktada duracağım allahım herkesın yardımcısı olsun allahım herkesı kurtarsın bazı ark sunun cvpınıda vermek ıstıyom benım onlara yalan soyledığımı dusunen ark bu cvp sıze yav ebn para ıstemedım kımseden ben sızı kandırcak olsam nıye yıcek makarna veya kullanılmıs kıyafetlerınızden ıstıyım kı bı dusunun ya yazık gercekten yazık ebn yazdıklarımdada belırtım ben babamın ölüm maasını alıyorum dıye soylemesem onu yazmazdım aldığım maas 200ytl bunu yazdım yınede herkese cok tsk ederım komsum ızın verdıkce yıne gırer yazarım ben kendınıze cok ıyı bakın allaha emanet olun

kusura bakamyın cumle kurmakta bazen zorlanıyorum veya eksık yazıyorum pek boyle seylerden anlamam lutfen kusura bakamyın

ben dahil birkaç arkadaş almanca bilginizi ve dil dersi verip veremeyeceğinizi sormuş.sonuçta 14 yıl az zaman değil..ama siz bu konuda hiç bişi yazmadınız..

bisey dikkatimi cekti
internete girmeyi akil edebilen, bu forumda konu acan biri, bu kadar zor durumdaysa ki makarna vs istiyormussun neden internetten basvurabilecegi yerleri arastirmaz? Ve komsusu ona forum sitelerini gosterene kadar neden bi cozum yolu gostermez? Diyelim ne sen ne de komsun bunu akıl edemediniz, nereye basvurulacagini bilemediniz. Burda sana bir arkadas basvurabilecegin yerlerin adreslerini vermis ama yazmaya ve de yardim istemeye devam etmissin. Internet uzerinden kim kime guvenerek yardim gonderir ki?

Bence internette gezinmek yerine biranonce bir is bul ve is bulana kadar da yardim alabilecegin yerleri arastir derim.

canım ya uzulma nolur keske sana verebilecegimiz devamlı bı ısmız falan olsa ama yok allah yardımcın olsun,sen o defterleri kapıtmıssın yazılan olumsuz seyler varsa sana gore takna kafana ltf mafoldumben

Back
X