bebeğim 25 günlük. çok şükür bir sağlık problemimiz yok. biraz huysuz bir bebek ama anladımki o da açlıktan.
bir iki gündür sütümü sağıp verdim. bazen 80 cc oluyor hatta bi kere 100 cc oldu. o zaman gayet usluydu. gün içinde sütüm 40 cc anca oluyor. o zaman çok ağlıyor emmek istiyor. elini emiyor. memede süt kalmadığı zaman sinirleniyor.
dün götürdüğüm dr kesinlikle mama verme dedi. çevremdekilerde mama verme asla emzirdikçe çoğalacak diyor. sürekli bişiler yiyip içiyorum. bol bol emziriyorum. göğüslerimi sıkıyorum emzirirken iyice içindekiler çıksın diye. ama az duruşundan çocuğun yutkunma sesinden belli. doymayıncada iç parçalayan bi ağlayışı oluyor. mecburen mama veriyorum. ama bu seferde vicdanen rahatsız oluyorum.
kendimi çok motive ediyorum süt olsun diye ama sonu böyle bitince üzülüyorum. çaresiz hissediyorum kendimi. bol bol dua ediyorum sütüm artsın diye. herşeyi deniyorum ve yiyorum ama çaresizim.
göğsüm sürekli yara. çok acı çekmeme rağmen emziriyorum. acılar umrumda değil bir doysa. doymuyor sütüm yetmiyor.
Canım Allah bebeğine sağlıklı imanlı uzun ömürler versin.
Sütün yok diye üzülme üzüldükçe stres yaparsın ve sütün kesilir.
Bol bol su iç.
Önüne gelen herşeyi yiyeyim süt olsun diye düşünme.
Su en büyük sütü kaynağıdır aklına geldikçe iç.Ve,
İçeceğin 1 bardak ayran
Dereotu,1 kase yoğurt 1 porsiyon bulgur pilavı en kaliteli sütü üreten gıdalardır.
Bunlar dışında anason rezene ısırgan otu çayı sütü artıran bitkilerdir.Hem bebeğine dinginlik verir.
Birde tahin helvası
inanılmaz süt yapıyor günde küçük 1 er dilim tüketebilirsin.Bu da sana bol bol su içirecek Allahın izni ile sütün artacaktır.
Susamda çok güzel süt yapar canım.
Unutmadan bebeğini emzirmeden evvel göğsünü mutlaka karbonatlı su ile sil hem bebeğinin ağzı pamukçuk olmaz hem mikrobu kırar hemde göğsünün yaraları çabuk iyileşir.
En önemlisi ise BESMELE çekmek.Bebeğini kucağına alırken emzirirken mutlaka besmeleni çek.Geceleri uyuturken üzerine 35 defa besmele çekersen gece ağlamaları ve korkup uyanmaları olmaz Allahın izni ile.Güzel haberlerini bekliyoruz inşAllah.
Bir arkadaşımız KARBONAT demiş.Lütfen kullanma...Bu da bana aktarılan ve benim çok zarar gördüğüm bir malzemeydi.
İlla ki eskiler kullanmış ama karbonat asidik yapısı nedeniyle çatlakları daha da azdırıyor.
Emzirme pedi yazmayı unutmuşum...
Ben Chicco nun pedlerini kullanırdım bu hem memeni hemde sütyenini temiz tutar.sürdüğün ilaçları çamaşırına bulaşmasını önler.
meme ucun kuru kalır kuru ve havayla teması olunca çatlakların daha iyi kapanır.
çatlak sorunun çok devam ederse Joker gibi magazalarda AMEDA -PİYON firmasının nipple protector isimli bir ürünü var.onu aldırabilirsin
Ameda-gogus-koruyucu-kalip-nipple-protector - GittiGidiyor
şekli şemali şöyle bir şey ben bu ve yazdıgım ilaç kakao yagı sayesinde atlatabildim...tabii dogru emzirmek de çok mühim..
Bulundugun yerde hastahanelerin ana saglık bölümlerini araştırsan belki emzirme teknikleri ve meme bakımıyla ilgili egitim vardır.
bu eğitimler tamamen ücretsiz olarak hamileler için düzenleniyor ama çoğumuz bi haber doguruyoruz.
aslında çok kolay detaylarla saglıklı ve çatlaksız emzirebilmek mümkün dilerim kolay iyileşirsin...
cevaplar için çok teşekkür ederim. kendimi motive etmeye çalışıyorum ama bi yere kadar oluyor işte. bi yerde tıkanıyorum.
mama verirken mama değil zehir veriyorum gibi hissediyorum, öyle hissettiriyorlar daha doğrusu.
tomrisin emzirme notlarını okudum gece. aslında bizim çoğu günümüz emzirme kampındaki gibi geçiyor ama birde özel olarak bunu uygulayacağım. 3 gün bu kampı uygulayıp sonra çocuğun kilo alımını bakacağım. almamışsa mama veririm artık.
çevremdeki herkes mama verme diyor ama çocuk açlıktan ağlarken ne yapcağımı kimse söylemiyoro halini görseniz mama vermemek elde değil.
bu akşam eşime evde olmayan diğer süt yapıcı şeyleride aldıracağım. şu kamp olayını uygulayacağım. inş sonuç alırım.
Şu an ne desek seni bu ruh halinden sıyıramayız gibi geliyor...AMA SIYRILMALISIN...ÇÖZÜM SADECE SENSİN ,BEYNİN VE BEDENİN...
BAK NE YERSEN YE O YAZDIGIM İKİ HORMON PSİKOLOJİK BEYNİNDEN SALGILANIYOR.RAHAT RELAKS OLMALI VE İYİ BESLENİP İYİ UYUMALISIN.
Annelik hormonların ve lohusalık yüzünden kendini suçlu hissediyorsun.Mama tabiki de vermen gerektigi yerlerde hayat kurtarır.Bebegin uzun süre aç kalmamalı.Şeker koması diye bir şey var...Aç bırakma...
EMME GÜDÜSÜ KUVVETLİ BİR BEBEKSE SENİ UNUTMAZ...İLLA Kİ SÜT OLDUKÇA EMZİR.OKUDUGUN HERŞEYİ KENDİNCE SİZİN HAYATINIZA GÖRE HARMANLA VE SAKİNCE ÇÖZÜM ARA...AKLINI ÇOK KARIŞTIRMA Kİ O HORMONLAR VE UYKUSUZLUK SAYESİNDE AKLIN DA ÇOK BERRAK DEGİLDİR.SIK SIK UNUTKANLIK YAPARSIN.YAPTIGINI HATIRLAYIP EMİN OLAMAZSIN VS VS...GEÇİCİ HEPSİ GEÇİCİ...
Çatlakların teninin hassasiyetinden yada yalnış emzirmekten kaynaklı olabilir.Gözlem yap bul.bende iki sebepde vardı ve kızım uzun saatler çok güçlü emerdi...bu da canıma ot tıkardı...
İlk 8 dk.haydi bilemedin 10 sonra boş meme emer.çatlakların için buna dikkat etmelisin.
Arkadasların yazdıgı süt yapıcı besinlerde tüket ama dikkat da et.boşu boşuna kilo alma.Kırmızı et kaynaklı proteinden başka süt yapımına daha faydalı bir şey bilmiyorum.gerisi dengeli beslenme...tamamen hormonal...benim süt hormonum fazlaydı hayatımda helva yemedigim halde 8 bebege yetecek kadar sütüm oldu...ama dengeli ve protein vitamin bakımından hep zengin beslendim...
İş inanmakla bitiyor.SUÇLULUK DUYGUNU YEN.İNAN.DİNLEN.ÇABALA DUA ET GERİSİNİ ALLAH IN İRADESİNE BIRAK.OLMASSA SONUNDA ÖLÜM YOK.MAMA VER...ANNE SEVGİSİ -ANNENİN ONA STRESSİZ SARILMASI KADAR BÜYÜK BİR ŞEY YOK...ANNE SÜTÜ MUHTEŞEM ---EŞSİZ AMA ANNE DAHA EŞSİZ UNUTMA...
AVRUPADA HASTANELERDE KUVEZDE YATAN BEBEKLERİN SARILAN OLMADIGI İÇİN BÜYÜMEDİKLERİ GÖZLEMLENMİŞ.VE ÖNCE HEMŞİRELER SONRA GÖNÜLLÜ ANNELER HER GÜN GELİP 3 SAAT KUCAKLARINDA TUTUP SEVMİŞ OKŞAMIŞ ...SONUÇ OLARAK BÜYÜMEYE BAŞLADIKLARI GELİŞTİKLERİ GÖZLEMLENMİŞ.
Bu yaşadıgın süreç çok degerli.şu an ki stresin ve paniginle hiçbirşeyin farkına varamadan bir keşmekeşin içinde yaşıyorsun.
Ne olur sakinleş...Tadını çıkart.al kucagına otur.Ayakta olmazsan ileri geri sallamazsan bebek kucaga alışmaz bunu bil.Oturdugun yerde onu gögsüne bastır kokusunu çek.O uyurken iş mi yapıyorsun karşına bir resmini koy arada kaldır kafanı sEyret.inan ki bu bile süt yapımını körükler.kanıtlanmış.
sadece inan...bir iki güne halledeceksin emin ol...anestol acını alır uyuşturucu merhemdir demek artık bu da kullanılıyor.
ama iyi temizle.Lansinoh demiş bir arkadas dedigim firmanın ürünüdür.çok memnun olan anne var.
kakao yagı muhteşemdir.eşine hepsini aldır ...ara ara dene...meme çatlagın geçince moralin de düzgün olur.daha kolay ve saglıklı emzirirsin.
benim yeşil mercimek büyüklüğünde kan keselerim oluşurdu o dereceden 20 aya dolu dolu emzirmeye ulaştım.4 ayı kanayarak yarık gibi çatlakla geçti.oohhh be dedigimde ancak bebegim 8 aylıktı.ama bende hormonal bozukluk vardı...ve bana bilgi verecek yardım edecek kimse yoktu.
her gördügüm yaşlı kadını yolda cevirip durumu anlatıp kocakarı ilacı sorar olmuştum...
şimdi burada bir sürü arkadas var sana el veren.olacak...
sevgiler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?