• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yardima ihtiyacim var

shinee1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2013
359
21
48
İstanbul
Merhaba kk. Benim bir derdim var ve sevineyim mi uzuleyim mi bilemedim. 2012 on lisans menzunuyum ve buyuk bir kurumsal sirkette ise basladim baslayali 2ayi gecti ve ben 2ay boyunca 3 kez departman degistirdim. Bi kac gun once genel mudur ve patron beni cagirdi. Benden cok memnun olduklarini kendi cizgimi bozmadigim surece yukselteceklerini soylediler ve bu beni cok mutlu etti. Benim icin ilk isimde buyuk bir arti. Ve benim departmanimi degistirmek istediklerini ve daha iyi yere daha yuksek maasla istediklerini soylediler. Tabi cok sevindim kendimce ama o departmanda bir arkadasim var onu isten cikartacaklar beni alacaklar bu benim icin is hayatinda cok artik bi durum olsada vicdan olarak kendimi kotu hissediyorum o kizi cok seviyorum aramiz cok iyi ve benm yuzumden isten cikartiliyor gibi bi durum var. Ne yapsam bilemedim onun yuzune bakamaz durumda hissediyorum tabi onun daha haberi yok sizce ne yapmaliym

Napabilirsin ki arkadaşım? Hani mevzu ilk açıldığında, X'in yerini mi alacağım deseydin, belki detaylı öğrenebilirdin, onu niye çıkarıyorlar işten diye. Belki direk senin terfin ile bir alakası yoktur. Sonuçta seni bir üst düzeye çıkarabiliyorlarsa, onu da farklı bir departmana yönlendirebilirlerdi, değil mi?

arkadaşının işten çıkarılacak olması çok üzücü ancak bunun seninle ilgisi olduğunu sanmıyorum.
büyük ihtimalle bir şekilde kendisinden memnun değiller ve onun yerini alacak birini arıyorlardı.bu kişi de sen oldun.yani sen olmasan da başka biri olacaktı.

Profesyonel hayatta kişisel hissiyatlara göre iş yapılmaz. Arkadaşını işten çıkarıyorlarsa bir sebebi vardır. Kimse kimseyi sırf iyi insan diye çalıştırmaz. Demek ki çalışmasıyla ilgili bir sorun var ya da başka bir problem gördüler. Örneğin işini yapmayan, kaytaran, layıkıyla çalışmayan biri sen işine maksimum emek ve çaba verirken seninle aynı maaşı alsa ne hissedersin? Evet, tanımadığım birinin bile işten atılmasına üzülürüm, Allah saklasın. Ama iftira atıp kimsenin ayağını kaydırmaya çalışmıyorsun ki...

Back
X