• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yardıma ihtiyacım var :(

melanin

Guru
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2013
38
4
298
Herkese merhaba. İlişkimle ilgili tecrübeli olanlardan yardım almak istiyorum. 5 buçuk aydır güzel giden bir ilişkim var. Ben 22 yasindayim sevgilimde 26 yasinda. şubatta askere gidecek. 1 sene sonra askerden gelince ailemle tanismaya gelmek istiyor. Fakat şöyle bir problemimiz var. Sevgilim zaza ve alevi. ailesiyle tanistim. evlerinde hep zazaca konusuyorlar. Kulturlerimiz cok farklı. benim ailem ne dogulu ne de alevi birini kabul ederken sevgilim hem alevi hemde dogulu..
İş giderek ciddilesiyor gibi ve ben endiseleniyorum. Babam boyle bir evliligi kesinlikle kabul etmez. sevgilim seni kaçırırım o zaman diyor ama ben boyle bir sey istemiyorum cunku benim annem yok, babam büyüttü beni. onu karşıma alamam.
Kafam çok karışık, tecrubeli ablalarim kardeslerim lutfen yardim edin bana, ne yapmam lazim bilmiyorum..
Bu arada telefondan yazdigim icin Türkçe karakterlerde sıkıntı yaşadim, affola.

Herkese merhaba. İlişkimle ilgili tecrübeli olanlardan yardım almak istiyorum. 5 buçuk aydır güzel giden bir ilişkim var. Ben 22 yasindayim sevgilimde 26 yasinda. şubatta askere gidecek. 1 sene sonra askerden gelince ailemle tanismaya gelmek istiyor. Fakat şöyle bir problemimiz var. Sevgilim zaza ve alevi. ailesiyle tanistim. evlerinde hep zazaca konusuyorlar. Kulturlerimiz cok farklı. benim ailem ne dogulu ne de alevi birini kabul ederken sevgilim hem alevi hemde dogulu..
İş giderek ciddilesiyor gibi ve ben endiseleniyorum. Babam boyle bir evliligi kesinlikle kabul etmez. sevgilim seni kaçırırım o zaman diyor ama ben boyle bir sey istemiyorum cunku benim annem yok, babam büyüttü beni. onu karşıma alamam.
Kafam çok karışık, tecrubeli ablalarim kardeslerim lutfen yardim edin bana, ne yapmam lazim bilmiyorum..
Bu arada telefondan yazdigim icin Türkçe karakterlerde sıkıntı yaşadim, affola.

aileni karşına alacağın bi evlilik asla yapma..
bunu bilir, bunu söylerim...

aileni karşına alacağın bi evlilik asla yapma..
bunu bilir, bunu söylerim...

bende ailemi karsima almak istemiyorum ama sevgilimle aramda bir sorun yokkende bir anda bitirmekte istemiyorum:( cevabiniz icin cok tesekkurler.

Sakin kacarak yada ailenin rizasi olmadan evlenme. Pisman olursun bir ömür boyu..

Sen eminsen kararliysan eminim ailende arkanda duracaktir.

Babani asla üzme... Gönlünü almadan sakin evlenme. .

Peki dini kurallara uyan insanlar misiniz ikiniz de?

Ornegin oruc tutman, camiye gitmen, namaz kilman gibi durumlar birbirinizden farkli olduğu için sorun cikar mi? Ya da sen bunlari yapan biri misin?

Her şeyden öte çocuğunuz olduğunda onu yetiştirme biciminiz vs nasil olacak? Bunlari düşündünüz mu?

Senin tek dayanagim ailen. Prens charles olsa aileni degisme ;)

Konun uzayıp kapanabilir kapanmadan yorum yapayım.herşeyi geç kendini onun ailesinin arasında düşün. Ayak uydurabilir misin onu bi tart. Sonuçta evlenecek olan sensin. Tamamen zıt bir kültürse anlaşman zor gibi görünüyor. Ve sakın babanı karşına alma.ailenin onayı olmadan yapılan evlilikler malesef uzun ömürlü olmuyor.

Sakin kacarak yada ailenin rizasi olmadan evlenme. Pisman olursun bir ömür boyu..

kacma gibi bir dusuncem yok aslinda, babami karsima alamam ben. ama bu iliskinin sonu nereye gider goremiyorum su anda :(

Sen eminsen kararliysan eminim ailende arkanda duracaktir.

Konun uzayıp kapanabilir kapanmadan yorum yapayım.herşeyi geç kendini onun ailesinin arasında düşün. Ayak uydurabilir misin onu bi tart. Sonuçta evlenecek olan sensin. Tamamen zıt bir kültürse anlaşman zor gibi görünüyor. Ve sakın babanı karşına alma.ailenin onayı olmadan yapılan evlilikler malesef uzun ömürlü olmuyor.
haklisiniz.. uzaktan bakinca yapabilirmisim gibi geliyordu ama ailenin arasina girdigimde anladim ki alismam cok zor. ne konustuklarini bile anlamiyorum.

Babanin sorun yapmasini gectim, sen kendin
Emin degilsin yürüyecegine. Mantikli düsünüyosun
Bence, dogru karari kendin verebilirsin

Babani asla üzme... Gönlünü almadan sakin evlenme. .

Peki dini kurallara uyan insanlar misiniz ikiniz de?

Ornegin oruc tutman, camiye gitmen, namaz kilman gibi durumlar birbirinizden farkli olduğu için sorun cikar mi? Ya da sen bunlari yapan biri misin?

Her şeyden öte çocuğunuz olduğunda onu yetiştirme biciminiz vs nasil olacak? Bunlari düşündünüz mu?
Ben 10 senedir aksatmadan orucumu tutarim. Zaman zaman namaz kilarim. sevgilim ibadetlerini yapan biri degil. birbirimize bu tur konularda karismiyoruz, ilerde cocugumuz olursa sen kendin istedigin gibi buyutursun demisti bir keresinde.

Iki farkli kultur.inan onun sana senin ona alisman cok zor.simdi sorun gelmeyecek seyler ilerde birer bomba gibi patlicak.
aileni asla ezme.sevgi guzel sevmek sevilmek ama ailenin rizasi olmadan o evlilikten mutluluk bulamazsin
ailene bu durumu aciklamadan once kendi basina iyice dusun.hayirlisi olsun hakkinda

Iki farkli kultur.inan onun sana senin ona alisman cok zor.simdi sorun gelmeyecek seyler ilerde birer bomba gibi patlicak.
aileni asla ezme.sevgi guzel sevmek sevilmek ama ailenin rizasi olmadan o evlilikten mutluluk bulamazsin
ailene bu durumu aciklamadan once kendi basina iyice dusun.hayirlisi olsun hakkinda
sagolun, cok tesekkurler

Benim annemde zamanin da boyle birsey yasamis cok seviyorlarmis birbirlerini ama anneannem izim vermemis o yuzden hep bana soyler istediginle evlen asla karismam yeter ki seni sahiplensin guven versin diye. Bence ilk yapman gereken oturup babanla konusman artik kucuk bir kiz cocugu olmadigini kendi verecegin kararlarin senin icin dogru oldugunu ve istedigin hayati yasamak istedigini aciklaman gerekiyor. Tabiki babanla nasil bir baba kiz iliskiniz var bilemem ama boyle bir konusma yapman biraz olsun belki kararlarini degistirebilir. Sunu da unutma ilerde yapacagin seylerden asla pisman olma cunku pisman oldugun seyleri yapmayi sen istedin. Hersey bir yere kadar o yerden sonrasi da senin hayatin.

Biz aleviler insan kaniyle beslenen, hatta yemek yemeye bile ihtiyac duymayan, boyle bi vampirimsi kurtadamimsi canlilariz canim. Uzak durun siz bizden, baban dogru demis, evet.
canim inan ki o turde dusunen biri degilim. ama is ciddiye bindikce ailemi karsima alamayacagimi dusunmeye basladim. benim en yakin arkadaslarim hep alevi, o yuzden sevgilimde alevi oldu ama eski kafali insanlar bizim gibi degiller. aleviligini kabul ettirsem dogululugu var.

Canım erkek arkadaşın imanın 6şartından birini dahi red etse(bu Alevîlerce çoğunluklar peygamberlere iman Şartı oluyor) Müslüman olmaz... Sen Namazını kılıp orucunu tutan birisin bunu biliyorsundur eminim... Dini nikahın olmaz kısaca... Dini boyutu buşekilde canım..
Ve tabii ki babanı karşına alma derim babalar kozları için her fedakarlığı yapar eminim ve belki de erkek arkadaşında anlayışlı çok iyi bir insandır ama bi yerlerde mutlaka takınırsınız ilişkiniz çok bocalar... Hakkında hayırlısı olsun canım.

Kendin emin degilsin bu iliskinin nereye gideceginden. Emin olmadanda sakin bir adim atma.

Kendimden örnek vereyim: Benim basimdan bir nisan gecti. Ben istedim sevdim. Babam hic istemedi. Bana sorarsan ben istemiyorum kizim ama sen istiyorsan sonuna kadar arkandayim dedi. Bizim aramizda kültür farki yoktu. Ama aile yapilarimiz cok farkliydi.

Herneyse nisanlandik ve ben ne onunla nede ailesiyle yapamadim olmadi. Anlasamadik bir türlü hicbir konuda. Hep bir tatsizlik uyumsuzluk vardi. Ve sonunda nisan attim. Kolay olmadi hicbirsey ama babamin dedigi tek sey "Iyiki olmadi kizim. Ben cok sevindim simdi bittigine. Sen yapamazdin o insanlarla." Keske en basinda babami dinleseymisim diyorum ama artik tecrübe oldu.

Kisacasi evlilik karari kolay bir karar degil. Bazen bizim görmediklerimizi yada görmek istemediklerimizi büyüklerimiz görür söyler. Onlarida mutlaka dinlemek lazim diye düsünüyorum. Ama sen zaten kendin sorguluyorsun bazi seyleri..

Back
X