• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yardımcı abla krizi

Tam gün diye anlaşıp 2de 3te gitmek nedir ya :KK57:

İhtiyacı olan o kadar çok kişi var ki. Bence ararsa bir daha açmayın muhattap dahi olmayın.

Bende hafta bir cuma günleri alıyorum 120 tl haftalık veriyorum .
Saati kendi ayarlıyor istediği zaman geliyor bitirdiği zaman gidiyor zaman gidiyor.
Sabah mutlaka kahvaltısını yapmasını istiyorum.
Yaptığı işler ...
Komple odaların tamamını süpürüp silme
Çarşafları değiştirip yıkama
Çamaşır yıkayıp kurutup ütüleme
Bulaşıkları yıkama
Ayda bir defa cam silme
Balkonlar her hafta
Evin tadilat işleriyle ilgilenme
Kapılar ayakkabılıklar gerek oldukça siler
Çekmecelerimi düzenler.
Fırın siler buz dolabının içini boşaltır siler her hafta
Tuvalet banyo dip köşe siler parlkatır.
Yani bilmiyorum ama yapmak zorunda değil bu kadar ama ben aylığını peşin veriyorum ve davranışlarım bir abla gibi.
Sana tavsiyem değiş ve senin akrabalarından ihtiyacı olan birine teklif hem o kazanır hemde senin için rahat eder.
Benimki akraba değil ama çokkk çokkk tatlı ve güvenilir.

Benzer durumları bizde çok yaşıyoruz, kadın bulmak zaten zor, bulduğun kadını çalıştırmak ayrı zor. Benzer durumu bayram temizliği öncesinde yaşadık biz, kadınla 1 ay önceden sözleştik, evde küçük bir tadilat vardı, halılar filan da kalkmışken toptan temizlenir demiştik. 1 hafta önce arayıp yeniden onay aldık o gün için, akşamına gene aradı annem geliyorsun değil mi diye, ya benim kız hasta onu yarın doktora götüreceğim gelemem ben demiş. Ne oldu ? O saatte başka kadın da bulamadık, çok zor durumda kaldık. Burada hata şu;

Gelemeyecekse kendi arayıp haber vermeli, gelemeyeceğim şöyle bir işim çıktı. Sen de ona göre işlerini ayarlarsın, ama yok rahatlar, ilginç bir rahatlık. Başka birini bulun, bu şekilde sinirleriniz bozulacak, iş disiplini çok önemli.

Benim aldığım kadın da bana trip atıyor çok yoruldum diye. Bir de bana emir veriyor şunu yap bunu yap şeklinde:) ben de kırmak istemiyorum. İşte mecbursun ona ya. Ayrıca iş yaparken ben de yardım ediyorum falan. Bi ara evin hanımı o mu acaba diye düşünmeye başlıyorum :)

Bende hafta bir cuma günleri alıyorum 120 tl haftalık veriyorum .
Saati kendi ayarlıyor istediği zaman geliyor bitirdiği zaman gidiyor zaman gidiyor.
Sabah mutlaka kahvaltısını yapmasını istiyorum.
Yaptığı işler ...
Komple odaların tamamını süpürüp silme
Çarşafları değiştirip yıkama
Çamaşır yıkayıp kurutup ütüleme
Bulaşıkları yıkama
Ayda bir defa cam silme
Balkonlar her hafta
Evin tadilat işleriyle ilgilenme
Kapılar ayakkabılıklar gerek oldukça siler
Çekmecelerimi düzenler.
Fırın siler buz dolabının içini boşaltır siler her hafta
Tuvalet banyo dip köşe siler parlkatır.
Yani bilmiyorum ama yapmak zorunda değil bu kadar ama ben aylığını peşin veriyorum ve davranışlarım bir abla gibi.
Sana tavsiyem değiş ve senin akrabalarından ihtiyacı olan birine teklif hem o kazanır hemde senin için rahat eder.
Benimki akraba değil ama çokkk çokkk tatlı ve güvenilir.
Ne güzel ya ben bu dediklerinin yarısını anca yaptırıyorum çekmece falan Düzenle desem ne der acaba

Benzer durumları bizde çok yaşıyoruz, kadın bulmak zaten zor, bulduğun kadını çalıştırmak ayrı zor. Benzer durumu bayram temizliği öncesinde yaşadık biz, kadınla 1 ay önceden sözleştik, evde küçük bir tadilat vardı, halılar filan da kalkmışken toptan temizlenir demiştik. 1 hafta önce arayıp yeniden onay aldık o gün için, akşamına gene aradı annem geliyorsun değil mi diye, ya benim kız hasta onu yarın doktora götüreceğim gelemem ben demiş. Ne oldu ? O saatte başka kadın da bulamadık, çok zor durumda kaldık. Burada hata şu;

Gelemeyecekse kendi arayıp haber vermeli, gelemeyeceğim şöyle bir işim çıktı. Sen de ona göre işlerini ayarlarsın, ama yok rahatlar, ilginç bir rahatlık. Başka birini bulun, bu şekilde sinirleriniz bozulacak, iş disiplini çok önemli.
Al işte aynısı olmuş bide siz aramışsınız kendi de aramıyor

Kadınları değişin ve size tavsiyem baştan konuşun ve temizlik günlerinde evde kesinlikle olmayın .
Onu evindeymiş gibi rahat hissettirin güven verin.
Çıkmadan önce eve yapacakları listeyi yazıp bir yere koyun.
Benimki her anını whatsaptan resmini çekip paylaşıyor ve sabah ilk işi benden istediğin özel birşey var mı diye arıyor .
Umarım iyi insanlarla karşılaşırsınız.

hiçbir iş hiçbir görev bir anne için evladından önemli değildir eğer hastaysa kızı
sizin misafirleriniz sizin için evladıda onun için siz olsanız ne yapardınız
Olur mu oyle sey?
Ben doktorum mesela bakmak zorunda oldugum hastalarim var. Ailemden biri rahatsizlansa boyle okula gitmemezlik edebilir miyim? Siz hastaysaniz benim de hastam var diyebilir miyim?
Bir izin alinacaksa da usulune uygun yapilmali.
Konu sahibi yardimci hanimla yollarini bir an once ayirmalisin bence.

Bastan sona haklisin..
yerine baskasini bul hemen sirketler falan var baya onlara da bi bak

Yani şu bdv de olayları ne kadar çok dramatize etmeyi seviyoruz yok evlattan baska hiç bişey önemli değil yok onun da bi ailesi var yok bilmem ne sanki bizim hiç bişeyimiz yok

haklısınız
herkesın sorumlulukları var
sızın aramanıza gerek kalmadan erkenden sızı arayıp kızım cok hasta kusura bakmayın dese zaten anlayıs gosterırdınız
işte malesef burda kültür sevıyesı ortaya cıkıyor

kızı 15 yasında kocaman kız
altı ustu grıp
yanı kaza gecırmemıs göçük altında kalmamıs
aradıgınızda kızım grıp basında beklemem gerekıyor demek bukadar zor olmamalı

bence o baska eve temızlıge gıttı sızın telınızı oyuzden acmadı

Olur mu oyle sey?
Ben doktorum mesela bakmak zorunda oldugum hastalarim var. Ailemden biri rahatsizlansa boyle okula gitmemezlik edebilir miyim? Siz hastaysaniz benim de hastam var diyebilir miyim?
Bir izin alinacaksa da usulune uygun yapilmali.
Konu sahibi yardimci hanimla yollarini bir an once ayirmalisin bence.
olur neden olmasın
üstene basabasa diyorum eğer evladı hasta ise başka bir sorun yok ise ben kadını haklı buluyorum yani ateşler içinde evladınızı bırakıp tamgün çalışamaz bir anne yani en azından ben böyle bir anneyim
kadın neden konu sahibiyle muhattap olmak istemiyor oda var sonuçta sizi arayana makul bir cevap verebilirsiniz değil mi bu hikayede var bir eksiklik
şayet devalılık arzediyor istemiyorsa yolu göstermek tabiki iş verenin hakkı

6 ay falan oldu sanırım bugun 4 kere aradı açmadım bilmiyorum iyi mi ettim

Cnm bence iyi yapmışsıniz

İş hayatı dsiplin ister öyle hastalık fln dinlemez bence (en azından haber vermesi gerekirdi siz aramissiniz ! )yada sabah erkenden Dr götürüp gelip işini yetistirebilirdi

Ben 12 senelik calisanim böyle bişey yapsam patronum beni kovar!!

işten cıkıp temızlıge mı gıtsem ne para kırıyorlar yaa.bende bulamıyorum cok da terbıyesızler...ben it kopek gıbı calısıyorum..emır yıyorum.ama onlara rıca etsen de yapan yok

Nerden buluyorsunuz allah askına
İyi yapmışsın zam yapmakla memnunken kacirmamak gerek

2 yıl oldu bende calışmaya başlayalı. O da memnun, ben de... ben hiç karışmam yaptığı işe.
Doğum yaptım bu ay. Geçen hafta geldıgınde öyle güzel bi kahvaltı hazırlamış ki...

Kahvaltıda atıştırdı. ben de işin arasında. ona kahve yaptım, işini bitirince yemeğini yedi.

Öyleyiz işte :KK49:

Back
X