• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yardımcı abla krizi

esraylmz03

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2012
2.305
565
163
- Yurtdışı
Kızlar merhaba bi yardımcı ile anlaştım haftanın 6 günü çalıştığım için.anlaşmamız şu şekilde 15 günde bir Cumartesi günleri tam Gündü 120 tl ye anlaştık .ıfak tefek kusurları vardı mesela öğlen 2-3 deyince çıkıyodu ve rica minnet yapıyodu fakat kadın bulamadığım için sıkıntı yapmadım .fakat son yaptığı beni çıldırttı Cumartesi akşamına misafir kabul ettim gündüzden temizlik yapılacaktı ben de rahat rahat misafir ağırlayacağım .neyse cuma Akşamı saat 9 da aradım açmadı belki 5-6 defa ve sonra bana whatsuptan Yazmış sen beni bekleme kızım grip oldu gelemeyeceğim diye kızı da 15 yasın da bu arada ben tekrar aradım hem gecmiş olsun derim hem de olayın aslını öğrenirim diye.ve yine açmadı aramama rağmen ve beni çok zor durum da Bıraktı 1 saatte apar topar bişeyler yapmaya çalıştım ve ben daha önce sözsüzlükten nefret ettiğimi söyledim ve bunu 4.kez yapıyo.ben sizce abartıyor muyum Hakk'ını mı yiyorum

Haklısınız. bir işi yapıyorsa hakkıyla yapacak. güvenmişsiniz ve yarı yolda kalmışsınız. hastalık bu herkesin başımna gelebilir ama arayıp haber vermeliydi. siz de kendinizi ona göre ayarlardınız. başka birini bulun bence.

1 sene icinde 4 yardimci abla degistim
Isler gene bana kaldi.
Bugun konustuk kayinvalidemle bi konuyu.
Memurdan fazla para aliyorlar hesaba vurdugunda.
Minnetsiz is yapmaya basliyorlar belli sure sonra.
Haklisin hosuna gotmiyorsa baska birinin arayisina gir derim.
Duzelmiyorlar

offf o kadar zorlanıyorum ki yardımcı bulmakta. Sürekli değiştirince de acaba bende mi sorun var diyorum.

hiçbir iş hiçbir görev bir anne için evladından önemli değildir eğer hastaysa kızı
sizin misafirleriniz sizin için evladıda onun için siz olsanız ne yapardınız

Kızlar merhaba bi yardımcı ile anlaştım haftanın 6 günü çalıştığım için.anlaşmamız şu şekilde 15 günde bir Cumartesi günleri tam Gündü 120 tl ye anlaştık .ıfak tefek kusurları vardı mesela öğlen 2-3 deyince çıkıyodu ve rica minnet yapıyodu fakat kadın bulamadığım için sıkıntı yapmadım .fakat son yaptığı beni çıldırttı Cumartesi akşamına misafir kabul ettim gündüzden temizlik yapılacaktı ben de rahat rahat misafir ağırlayacağım .neyse cuma Akşamı saat 9 da aradım açmadı belki 5-6 defa ve sonra bana whatsuptan Yazmış sen beni bekleme kızım grip oldu gelemeyeceğim diye kızı da 15 yasın da bu arada ben tekrar aradım hem gecmiş olsun derim hem de olayın aslını öğrenirim diye.ve yine açmadı aramama rağmen ve beni çok zor durum da Bıraktı 1 saatte apar topar bişeyler yapmaya çalıştım ve ben daha önce sözsüzlükten nefret ettiğimi söyledim ve bunu 4.kez yapıyo.ben sizce abartıyor muyum Hakk'ını mı yiyorum
Araştır başka bir temizlikçi kadın bul.Bir de mesleği temizlik olan kişilere neden yardımcı abla diyorsunuz onu gerçekten anlamıyorum.İşi günlük temizlik ve bunun karşılığında para alıyor.Aranızdaki ilişki hizmet ilişkisi ablalık kardeşlik yardımlaşmak imece vs değil.
Siz ona yardımcı abla gözü ile bakıp sanki size lütufta bulunuyor imajı çizerseniz paranızla çok rezil olursunuz.
Bence yeni birini bulmaya çalışın ve baştan konuşun tüm şartlarınızı ne onun hakkını yiyin ne de sizin hakkınız yensin.
İş ilişkisinde mesafe candır.

hiçbir iş hiçbir görev bir anne için evladından önemli değildir eğer hastaysa kızı
Yanlış anladınız beni bu söz verip gelmeme konusunda çok titizim bunu bildiği halde arayıp haber vermedi ben aradım açmadı mesaj atmış sadece

Orası öyle tabi ama çalıştığı yere karşı da sorumlulukları var. arayıp haber vermeliydi. başka bir işte çalışsa patrona haber vermeden işe gitmemesi mümkün mü? değil tabiki.

Yardımcı abla demekte ne kusur varmış. tavrınızı yanlış buldum. evimizi emanet ettiğimiz insan neticede. ne yapalım, kırbaçlayalım mı kadınları para veriyoruz diye

Araştır başka bir temizlikçi kadın bul.Bir de mesleği temizlik olan kişilere neden yardımcı abla diyorsunuz onu gerçekten anlamıyorum.İşi günlük temizlik ve bunun karşılığında para alıyor.Aranızdaki ilişki hizmet ilişkisi ablalık kardeşlik yardımlaşmak imece vs değil.
Siz ona yardımcı abla gözü ile bakıp sanki size lütufta bulunuyor imajı çizerseniz paranızla çok rezil olursunuz.
Bence yeni birini bulmaya çalışın ve baştan konuşun tüm şartlarınızı ne onun hakkını yiyin ne de sizin hakkınız yensin.

ben bakıcı sandım 120 liraya hem çocuk bakıyor hemde temizlik mi yaptırıyorsunuz diye atlayacaktım nerdeyse :))

Hastalık olayında tabi ki herkes anlayışlı davranır da bu yardımcı hanım biraz böyle davranmaya meyilliymiş. Daha önceden haber verebilirdi, kuru bir mesajla geçiştirmiş ve bu tarz olayları 4. kez yapışıymış. Sonuçta iş yani bu, kimse kimseye hayrına bakmıyor parasıyla bakılıyor. Görevini tam anlamıyla yapmıyorsa işten çıkarmaktan başka çare yok.

Çocuğu hasta bir şey demiyorum
Ama bu kadın rahat
Bu kadın birazda saygısız
Hem kendi arayıp haber vermemiş
ve o kadar aramaya açmamak ne demek ya
Bu gelmeyişi bir değil 2 değil 4
Ne kadar zamandır birliktesiniz ?

Bence çalışmayın bu kadınla :KK43:

Yardımcı abla demekte ne kusur varmış. tavrınızı yanlış buldum. evimizi emanet ettiğimiz insan neticede. ne yapalım, kırbaçlayalım mı kadınları para veriyoruz diye
İş ilişkisi için samimiyet değil profesyonellik gerek .Bu hem sizi hem de karşı tarafı korur.Çalışana hakkını verdikten sonra gereksiz samimiyet göstermek doğru değil.Bana göre.

En başta konuşun herşeyi ,ne kadının hakkı yenilsin ne de sizin hakkınız yenilsin şeklindeki yorumumu kırbaçlamak olarak evirip çevirecek kadar geniş hayal dünyanız varmış ama benim yazdığım ortada.
Konu açıyorsanız farklı farklı seslere yorumlara açık olmalısınız.Kaldı ki yazdığımda kimseyi kıran inciten bir taraf yok.Tekrar okuyun isterseniz.
Polemiğe girmeyeceğim.Size kolay gelsin .

İş ilişkisi için samimiyet değil profesyonellik gerek .Bu hem sizi hem de karşı tarafı korur.Çalışana hakkını verdikten sonra gereksiz samimiyet göstermek doğru değil.Bana göre.

En başta konuşun herşeyi ,ne kadının hakkı yenilsin ne de sizin hakkınız yenilsin şeklindeki yorumumu kırbaçlamak olarak evirip çevirecek kadar geniş hayal dünyanız varmış ama benim yazdığım ortada.
Konu açıyorsanız farklı farklı seslere yorumlara açık olmalısınız.Kaldı ki yazdığımda kimseyi kıran inciten bir taraf yok.Tekrar okuyun isterseniz.
Polemiğe girmeyeceğim.Size kolay gelsin .
Konu sahibi benim onu baska biri Yazmış

Çocuğu hasta bir şey demiyorum
Ama bu kadın rahat
Bu kadın birazda saygısız
Hem kendi arayıp haber vermemiş
ve o kadar aramaya açmamak ne demek ya
Bu gelmeyişi bir değil 2 değil 4
Ne kadar zamandır birliktesiniz ?

Bence çalışmayın bu kadınla :KK43:
6 ay falan oldu sanırım bugun 4 kere aradı açmadım bilmiyorum iyi mi ettim

Öncesinden haber vermeliydi sen aramasan kim bilir ne zaman arayip haber vericek. Grip ne ki 15 yaşında ayrıca. Yatsın kızı evde gelsin işini bitirsin gitsin. Acil bi durum değil. Ekmeği yle oynamak ta kolay değil ama böylesini gönder gitsin

4. kez yapması demek artık kendisiyle irtibatını tamamen kesme zamanın gelmiş tee geçmiş demektir.
üzerinde düşünmeye bile değmez.
başka kadın mı yok Allah aşkına.

Back
X