Yardimci olur musunuz

berzberi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2015
3
1
1
Merabalar benim 6 yillik bi beraberligim var ve su son 8 aydirda tamamen yakiniz aslina bakarsaniz onunla biseyleri yasamam cok hos fajat icimde pismanlik var yasadigima dair ben 21 sevgilim 22 yasinda evlenmek istiyoruz ama ailem bir sene daha bekletmek istiyorlar. İkimizde artik mecburi imam nikahi kiydirmak istiyoruz. Kiydiricaz da insallah yakin zamanda. Benim öğrenmek istedigim seyse.. İmam nikahi kiydirdiktan sonra zina tamamen kalkar mi? Gecmiste olan kisim hala devam olarak zina olarak gecer mi? Dini bilgisi yuksek olan birisi yardimci olur mu bu konuda acaaba.

Canım siz imam nikahını yanlış anlamışsınız.. nikah kıydırmak demek bakın biz evlendik diye herkese duyurmaktır.sadece ikinizin bildiği nikah , nikah değildir kısaca..kıydırsanızda allah katında geçerli olurmu bilemiyorum.nikahı sadece duadan ibaret sanmayın rica edicem..
Ayrıca nefsine yenilip böyle hatalaar yaparsan sana diyeceğim tek laf ;
Bugün yedişin hurmalar, gün gelir tırmalar..

Gecmisteki aynen zina olarak kabul edilir ..imam nikahi gecmisi temizlemez bu tür durumlarda fetvalar var bişey yasadiysaniz evlenin séklinde alimler bu konuda hemfikir ..gecmisi silemezsiniz lakin gecmisi paylastiginiz biriyle evlenmek dinen daha uygun olur..bilgim bu kadar..tövbe herseyi temizler ama bu kesin..

Bnde dini nikahlı evliyim hocalara sordum resmi nikah sahitlerin aasında yapılması gerekio yoksa aynı sekil gunahmıs

Dini nikahı aileden habersiz sırf sevişmek için kıydırmak günah olur.
Tövbe edersen belki ilk günahların affolur ama onu da Allah bilir.

Bana bi cogunuz zit sekilde cevap vermişsiniz ama tamam yaptigim sey hic dogru degil. Sadece ikimiz olup kiydirmicaz sonucta nikahi sahitlerimiz elbettekinolacak oluri var mi yokmu sormak istedim sadece.

Yaptıgın sey bizi zerre ilgilendirmiyor da konunu bir daha oku istersen...

Mantıklı bir taraf bulabilecek misin..?

Geçmişe yönelik dini nikah. Oh hoş mesele

Bana bi cogunuz zit sekilde cevap vermişsiniz ama tamam yaptigim sey hic dogru degil. Sadece ikimiz olup kiydirmicaz sonucta nikahi sahitlerimiz elbettekinolacak oluri var mi yokmu sormak istedim sadece.
Şahit olarak arkadaslarinizi falan mi koyucaksiniz cocuk oyuncagi degil bu ..benim imam nikahimda yaşlı akrabalarim eşim babam esimin babasi herkes vardi orda herkesin icinde sordu mehir konusu konusuldu yani bi sürü olayi var bunun ve ailenin bilmesi şart .. kimse özelinize laf edemez istediginiz gibi yasarsiniz ama dini boyutu bu k.bakmayin sormussunuz cevapladik bizde..

Ailen ve herkes bilecekse nikahlı olursun ama günümüzde dini nikah kadına hiçbir hak vermez.
O zaman herkes her sevgiliyse dini nikah kıydırıp sevişsin sonra üç boş ol la boşansın diğeriyle tekrar nikah kıysın oh ne alaaa.

nikah evliliği çevreye bildirmektir.
siz yine gizliycekseniz olmaz o iş.

Olmuyor canım. Dini nikâh geçmiş temizlemez. En kısa zamanda tövbe edip devamını getirmekten vazgeçmeli. RABBİM mağfiret sahibidir, affı büyüktür, affeder. Ama O'nin affının büyüklüğünü suistimal etmemek gerek. Zamanı gelene kadar davranışlarınıza dikkat edin. Zamanı gelince de usulünce nikâhınızı kıydırır, evlenirsiniz. RABBİM cümlemizi affeylesin, hepimizin var günahları. Af dilemekten çekinme, RABB'den...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…