yardımcı olursanız çok sevinirim...

boyacii

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2011
845
0
66
İzmir
merhabalar. ben 5,5 aylık evli bir bayanım.boşanmak istiyorum.05.01.2011 tarihinde davayı açtım.ve 28.02.2011 de mahkeme günü.eşimde boşanmayı kabul ediyor.şiddetli geçimsizlik ( evlilik birliğinin temelinden sarsılması nedeni ile) diye başvurdum.(maddi durumum nedeniyle avukat tayin edemedim) mahkeme benden şahit listesi istedi.3 tane de şahit yazdım. acaba tek celsede biter mi ?? ne yapmam gerekiyor mahkeme de. eşimle öyle kavga , dayak gibi problemlerimiz yok.ama hiç bir konuda anlaşamıyor sürekli tartışıyoruz.zaten neredeyse görücü usulü bir evlilik oldu.1 kere görüştüm yani.böyle işte.. 1 yılın altında olduğumuz için ilk celsede bitmezse 3 yıl dava açamıyorsun dediler bana.umarım böyle bir şey yoktur.avukat arkadaşlarım yardımcı olurlarsa çok sevinirim.SAYGILARIMLA,

merhabalar. ben 5,5 aylık evli bir bayanım.boşanmak istiyorum.05.01.2011 tarihinde davayı açtım.ve 28.02.2011 de mahkeme günü.eşimde boşanmayı kabul ediyor.şiddetli geçimsizlik ( evlilik birliğinin temelinden sarsılması nedeni ile) diye başvurdum.(maddi durumum nedeniyle avukat tayin edemedim) mahkeme benden şahit listesi istedi.3 tane de şahit yazdım. acaba tek celsede biter mi ?? ne yapmam gerekiyor mahkeme de. eşimle öyle kavga , dayak gibi problemlerimiz yok.ama hiç bir konuda anlaşamıyor sürekli tartışıyoruz.zaten neredeyse görücü usulü bir evlilik oldu.1 kere görüştüm yani.böyle işte.. 1 yılın altında olduğumuz için ilk celsede bitmezse 3 yıl dava açamıyorsun dediler bana.umarım böyle bir şey yoktur.avukat arkadaşlarım yardımcı olurlarsa çok sevinirim.SAYGILARIMLA,

Kendinizi fazla üzmeyin, bir yıldan önce anlaşmalı boşanma olmaz. Bu yüzden şahit dinlenilmesi gerekli. Şahitlerinizi duruşma günü hazır edin. Eğer geliriniz yoksa adli yardımdan avukat talep edebilirsiniz. Ücret alınmaz.

Anlasmali bosanmada bir yildan once dava acmissiniz. Dava anlasmali bosanma biciminde degil cekismeli bosanma davasi seklinde gorulecektir. Hakimin taktir yetkisi oldugu icin delillerin tamamini toplayacaktir. Taniklarinizi dinleyecektir. Eger evlilik birliginiz ortak hayatim surdurulemeyecek derecede temelinden sarsilmissa hakim bosanmaya bir yil dolmadan da olsa karar verecektir. Aksi taktirde davayi reddecektir. Dava reddedilirse kararin kesinlestigi tarihten itibaren 3sene icinde taraflar biraraya gelmemisse tarflardan birinintalebi uzerine fiili ayrilik sebebiyle bosanma davasi acilacaktir ve hakim taraflarin bosanmasina karar verecektir.

Back
X