• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yardımcı olursanız Çok Sevinirim.

Flamingooo

aşk!
Kayıtlı Üye
18 Ağustos 2011
3.181
303
363
merhabalar;
öncelikle ben 21 yaşında, 178 boyunda 68 kiloyum. 8 aylık evliyim, artık bebek düşünmeye başladım.

bu yaşıma kadar aralıklarda adet düzensizliğim olurdu ama evlenene kadar çok önemsemedim.

adetimin 3.günü olan test sonucum;

LH:6.5
Estradiol:25
Prolaktin:17.12
TSH:1.63
FSH:4.82
Serbest T3:3.26
Serbest T4:1.15

farklı bir kaç doktora gittim ama hiçbir sonuç alamadım. bebek düşündüğümü belirttiğim halde bana diane35 hapını verdi kullanmadım.alternatif farklı bir ilaçta önerilmedi.söktürücü olarak fartutal veya tarsusal kullandım.bana doktorum bu testi gördüğünde bir eksiklik belirtmedi açıklama yapmadı.o yüzden kafam dahada karıştı sadece pcos dedi.

vede
geçen ay kendiliğinden hastalandım ve bu ay yine geçikti.

hormonlarımdaki farklılık, eksiklik veya fazlalık nerde var? bendeki sorun nedir? anormallik nerede? nasıl bir yol izlemem gerekir? lütfen bana yardımcı olun.

cevabınız için şimdiden çok teşekkürler.

Son düzenleme:
mrb canım benimde adetim süreklı düzensiz bekarken de evlendıkten sonra da 2 yıllık evlıyım ben de bebiş istıyordum ama olmuyordu benımkının sebebi prolaktın yukseklığı yanı sut hormonunun yuksek çıkması idi o da gebeliği engellermiş şimdi 5 aylık bı oğlum var çok şükür inşallah sen de bebiş sahıbı olursun

Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin tatlım ne güzel maşallah sevindim senin adına.

benimde kafamı karıştıran serbest t3-t4 dışında hepsne + koymuş hani normal değer diye doktor tek onlara koymamış yani bu ne demektir, ne anlama gelir ne yapmalıyım hiç açıklamadı bende iyice umutsuzluğa düştüm.

benım bıldığım t3 ve t4 değerleri troid bezleri ile ilgili troidine baktırdınmı peki?Tiroid bezinin az çalışması kadının hamile kalmasını zorlaştırırken, çok çalışması da erken doğum ve düşüklere neden oluyor.

benım bıldığım t3 ve t4 değerleri troid bezleri ile ilgili troidine baktırdınmı peki?Tiroid bezinin az çalışması kadının hamile kalmasını zorlaştırırken, çok çalışması da erken doğum ve düşüklere neden oluyor.

evet bende onunla ilgili olduğunu anladım ama doktorum bununla ilgili bana bir ilaç vermedi, ayrıca sonucun yanındaki değerlerin alt e üst seviyelerine yakın aşmamış yani. doktor bunu anlamazmıydı?

merhaba hormon testlerinizde gözle görünür büyük bir sorun yok ancak şikayetlerinizin olması ve gebelik planı içinde olmanız adetlerinizin düzenlemesini gerektirmekte. bunu doğumkontrol hapları dışındaki ilaçlarla da sağlayabiliriz. doktorunuza bu talebinizi söylerseniz size uygun tedavi planlayacaktır. polikstik over için hoprmon değerleriniz uyumlu değil ama bazen ultrason ve klinik hikaye yeterli olmaktadır. çocuk isteminiz ön planda ise bizim gibi infertilite uzmanı kadındoğum hekimleri daha yardımcı olabilir.

merhabalar;
öncelikle ben 21 yaşında, 178 boyunda 68 kiloyum. 8 aylık evliyim, artık bebek düşünmeye başladım.

bu yaşıma kadar aralıklarda adet düzensizliğim olurdu ama evlenene kadar çok önemsemedim.

adetimin 3.günü olan test sonucum;

LH:6.5
Estradiol:25
Prolaktin:17.12
TSH:1.63
FSH:4.82
Serbest T3:3.26
Serbest T4:1.15

farklı bir kaç doktora gittim ama hiçbir sonuç alamadım. bebek düşündüğümü belirttiğim halde bana diane35 hapını verdi kullanmadım.alternatif farklı bir ilaçta önerilmedi.söktürücü olarak fartutal veya tarsusal kullandım.bana doktorum bu testi gördüğünde bir eksiklik belirtmedi açıklama yapmadı.o yüzden kafam dahada karıştı sadece pcos dedi.

vede
geçen ay kendiliğinden hastalandım ve bu ay yine geçikti.

hormonlarımdaki farklılık, eksiklik veya fazlalık nerde var? bendeki sorun nedir? anormallik nerede? nasıl bir yol izlemem gerekir? lütfen bana yardımcı olun.

cevabınız için şimdiden çok teşekkürler.

Back
X