• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yardımı dokunabilecek hukukla ilgili bayan arkadaşlarımdan fikir istiyorum ?

ArvenAnnJezebel

Üye
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2013
648
24
18
İstanbul
şimdi kısa bir özet geçiyim size kızlar
17 ağustos depreminde bizim 2 katlı evimiz yıkıldı annemi ve kardeşimi kaybettim
bende enkaz altında kaldım evimizden hiçbir eşya çıkmadı sağlam o derece bir yıkımdı
yanımızda 5 katlı bir bina vardı ve bina ruhsatsız yapılmış ve 2 kat belediyenin izin verdiğinden fazla çıkılmış yani
depremden bir sene sonra babam tazminat davası açtı
uzun yıllar uğraştı ve bina sahiplerinin haksızlığı kanıtlandı bunu tazminata dönüştürdüler babam yüklü miktarda para aldı bundan 7 sene önce...
şimdi sorun a gelelim
ben evimi annemi, kardeşimi, çocukluğumu,piskolojimi kaybettim o evde
AYRICA yanlış anlaşılmalar olmasın annemin kardeşimin boşluğunu hiçbir ev,apartman villa dolduramaz.onları bu işe karıştırmayalım
onların acısı içimde ben sadece konu anlaşılsın diye söyledim
babamın benim için para ayırması gerekmez miydi?
benim o tazminatta hakkım var mı?
dikkat çekerim şu konuda ben evden miras yada pay istemiyorum benim istediğim bir miktar benim için geleceğim için ayırabilirdi?
şunu da belirteyim üniversiteyi açıktan okuyorum kendi çabalarımla ve benim için babam bu zamana kadar büyük para harcamadı ben çalıştım uzun süreler kendi paramı kendim kazandım ne okuttu nede başka birşey
şimdi düğün hazırlıkları yapıyorum babam herşey den kısıyor o gerek yok bu gerek yok beni çok üzüyor sinirli para harcamamak için düğünü bile ertelemek istiyor
o parayı ne mi yaptı arsa aldı dubleks ev aldı yazlık aldı ha birde evlendi 2 çocuk sahibi oldu bunun gibi şeyler
şimdi sorum benim hak talep etmeye hakkım varmı?
sizden fikir ve yardım istiyorum kızlarrr

Son düzenleme:
17 ağustos depreminde bizim 2 katlı evimiz yıkıldı annemi ve kardeşimi kaybettim
bende enkaz altında kaldım evimizden hiçbir eşya çıkmadı sağlam o derece bir yıkımdı
yanımızda 5 katlı bir bina vardı ve bina ruhsatsız yapılmış ve 2 kat belediyenin izin verdiğinden fazla çıkılmış yani belediye 3 kat izin vermiş müteahitler 5 kat çıkmış yasal değil ve bizim evimizin yıkılma nedenide o apartman bu belgelendi
uzun yıllar uğraştı ve bina sahiplerinin haksızlığı kanıtlandı bunu tazminata dönüştürdüler babam yüklü miktarda para aldı bundan 7 sene önce...
şimdi sorun a gelelim
Benim o tazminatta hakkım var mı?
şunu da belirteyim üniversiteyi açıktan okuyorum kendi çabalarımla ve benim için babam bu zamana kadar büyük para harcamadı ben çalıştım uzun süreler kendi paramı kendim kazandım ne okuttu nede başka birşey
şimdi düğün hazırlıkları yapıyorum babam herşey den kısıyor o gerek yok bu gerek yok beni çok üzüyor sinirli para harcamamak için düğünü bile ertelemek istiyor
o parayı ne mi yaptı arsa aldı dubleks ev aldı yazlık aldı ha birde evlendi 2 çocuk sahibi oldu bunun gibi şeyler
Sizden fikir ve yardım istiyorum kızlarrr

99 depremini bende yaşadım şükürler olsun can-mal kaybımız yok evimiz yıkılmadı can kaybımız olmadı eşyaların içine tüküreyim giden canların yanında onun lafı bile olmaz
yıkılan evler için kalıcı konutlar yapıldı ve mağdur insanlar hak sahibi oldu
giden yitirilen canlar için tazminat gibi birşey söz konusu olmadı olamazda bence kader
bu felaket allahtan geldi ve milyonlarca deprem şehitlerimiz var allah hepsinin mekanlarını cennet etsin
17 ağustos depreminde hepimiz hayallerimizi kaybettik geceler korkulu rüyalarımız oldu
psikolojimiz alt üst oldu yaşadıklarımız kolay şeyler değildi canımızı yitirmesekte sağlığımızı yitirdik
esas konuya gelicek olursak
yıkılan ev babanızındı ki hak sahibi olarak açmış davasını kazanmış almış
siz hak sahibimisiniz hayır o tazminatta sizin hakkınız yok sizmi kazandınız evi yaptınız babanız çalışmış yapmış evini zamanında
şöyle kendi fikrim
babanız öldükten sonra onun malı mülkü zaten geride kalan mirasçılarına devredilecek
yani demem o ki adamın malı sağlığında ister satar yer isterse malına mal katar
o öldükten sonrada hak sahipleri mal bölüşümü yapar ölüm hak miras helal
babanız baba olarak bugün size yardımcı olmak zorunda mı evet ama yapmıyosada boğazına yapışamazsınki arkadaşım o başka bir konu

Son düzenleme:
yanımızda 5 katlı bir bina vardı ve bina ruhsatsız yapılmış ve 2 kat belediyenin izin verdiğinden fazla çıkılmış yani belediye 3 kat izin vermiş müteahitler 5 kat çıkmış yasal değil ve bizim evimizin yıkılma nedenide o apartman bu belgelendi
şimdi sorun a gelelim

Bu söyleyeceğimi yanlış anlamayın ne olur ama ben olsam o kanlı paradan asla ama asla istemezdim. Siz zaten kendi ayakları üzerinde durabilen, kendi kendine yetebilen bir genc kızımızsınız.

Annem gitmiş, kardeşim gitmiş ne yapayım ben o parayı.

Bu söyleyeceğimi yanlış anlamayın ne olur ama ben olsam o kanlı paradan asla ama asla istemezdim. Siz zaten kendi ayakları üzerinde durabilen, kendi kendine yetebilen bir genc kızımızsınız.

Annem gitmiş, kardeşim gitmiş ne yapayım ben o parayı.

benim burda vurgulamak istediğim ben varlık içinde yokluk çekiyorum anlıyormusunuz burda en magdur benim babam kaldığı yerden devam ediyor çokta güzel ediyor ailesini kurdu ben hep geride eksiz ezik kaldım bunun pskolojisini yıllardır yaşadıklarımı anlatmam imkansız şimdi düğünüm olup evimi kurucam allahın izniyle ama buna bile izin vermiyor ağız tadıyla herşeyden kısıtlıyor buda hakmı şimdi?

99 depremini bende yaşadım şükürler olsun can-mal kaybımız yok evimiz yıkılmadı can kaybımız olmadı eşyaların içine tüküreyim giden canların yanında onun lafı bile olmaz
yıkılan evler için kalıcı konutlar yapıldı ve mağdur insanlar hak sahibi oldu
giden yitirilen canlar için tazminat gibi birşey söz konusu olmadı olamazda bence kader
bu felaket allahtan geldi ve milyonlarca deprem şehitlerimiz var allah hepsinin mekanlarını cennet etsin
17 ağustos depreminde hepimiz hayallerimizi kaybettik geceler korkulu rüyalarımız oldu
psikolojimiz alt üst oldu yaşadıklarımız kolay şeyler değildi canımızı yitirmesekte sağlığımızı yitirdik
esas konuya gelicek olursak
yıkılan ev babanızındı ki hak sahibi olarak açmış davasını kazanmış almış
siz hak sahibimisiniz hayır o tazminatta sizin hakkınız yok sizmi kazandınız evi yaptınız babanız çalışmış yapmış evini zamanında
şöyle kendi fikrim
babanız öldükten sonra onun malı mülkü zaten geride kalan mirasçılarına devredilecek
yani demem o ki adamın malı sağlığında ister satar yer isterse malına mal katar
o öldükten sonrada hak sahipleri mal bölüşümü yapar ölüm hak miras helal
babanız baba olarak bugün size yardımcı olmak zorunda mı evet ama yapmıyosada boğazına yapışamazsınki arkadaşım o başka bir konu
benim acıma saygı gösterin lütfen annemi ve kardeşimi katmayın bile bana can gitmiş malı napayım diye cümlelerle yermeyin
herkes kendi yaşadığını bilir benim pskolojim darmadağın oldu gidenler gidiyorda kalanlarla yaşanmıyor
babamla çok zor günler geçirdim bazen aklıma geliyor benim içinde bir miktar bu kızımın olsun ilerde hayatını kuracak diye ayırabilirdi ? ben bunun alınganlığındayım hadi ayırmadı şimdi düğünüm için herşeyi dört dörtlük yapabilirdi imkanı var oysaki
arkadaşlarım anlatıyor benim babam işte kendi maaşı krediye dönüştürdüde düğünümü yaptı herşeyimi aldı diye ben içerliyorum
ben üveymiyim diyorum

merhaba canım..
bende 99 depreminde gölcükteydim.. çok sevdiklerim öldü.. cenazesini gördüğüm çok insan oldu..
hani konuyu görünce üzüldüm..
üzüldüm çünkü "keşke baban olan olaylar sonucunda sana sımsıkı sarılsaydı. bir kızım var herşey ona feda olsun" diye düşünseydi..
bu senin babalık görevi..
babandan şikayetçi olabilirsin.. bana düğün için yardımcı olmadı beni okutmadı vs vs diye birşeyler sıralayabilirsin..

ama EV parasında BENİMDE hakkım var demen bana doğru gelmedi..
ev onun evi..baba olarak sana da bir şeyler vermesi doğru olurdu.. ama babanın sana para verseydi de bunun amacı" kardeşlerini anneni kaybettiğin için olmamalı"..

hakkında hayırlısı evliliğinizdede mutluluklar dilerim..

bende 25 yaşındayım babamdan 5 kuruş almışlıgım yoktur. istesem de vermez zaten.. kendi ayaklarım üzerinde durmak için çabaladım...

amin saol
miras derdinde de değilim ki derdim benm için bankaya bir miktar atsaydı evlenip evini kurmadan önce buda benim kızımın gelecek garantisi olsun diye benim alındıgım bu

tamda demek istediğim buydu..
babanın bir baba olarak bunu yapması göreviydi..

ama bunun amacı "ben evimi annemi, kardeşimi, çocukluğumu,piskolojimi kaybettim o evde
babamın benim için para ayırması gerekmez miydi?"
bu olmamalı

şimdi sorun a gelelim

Öncelikle başınız sağolsun umarım bir daha o günleri görmeyiz ama dün akşam bizde sallandık:5::5: avizeler,çicekler zangır zangır sallandı çok şükür çabuk bitti babanız konusunda haklısınız sizi dışlamaması gerekti çünkü siz onun evladısınız.

Almış oldugu parada yasal olarak bir hak talep edemezsiniz çünkü babanız hayatta.Rabbim uzun ömürler versin ama babanıza birşeyler olursa o zaman almış oldugu mallardan mirasçı olursunuz diğer kardeşleriniz ve üvey annenizle beraber sizde mirasçı olursunuz.

biraz da babanın o parayla yeniden evlenip çocuk sahibi olmasına içerliyorsun değil mi? o paranın içinde kaybettiğim insanların hakkı var diye düşünüyorsun. seni anlıyorum ben. derdinin para olmadığını görebiliyorum.

baban da hayatına devam etmek zorundaydı böyle düşün. Allah rahmet eylesin.

benim burda vurgulamak istediğim ben varlık içinde yokluk çekiyorum anlıyormusunuz burda en magdur benim babam kaldığı yerden devam ediyor çokta güzel ediyor ailesini kurdu ben hep geride eksiz ezik kaldım bunun pskolojisini yıllardır yaşadıklarımı anlatmam imkansız şimdi düğünüm olup evimi kurucam allahın izniyle ama buna bile izin vermiyor ağız tadıyla herşeyden kısıtlıyor buda hakmı şimdi?

Dedim ya ne deseniz haklısınız. Sizi üzmek istemem ama annesi olmayanın babası olmaz derler ya.. Bazı babalar, düşüncesiz rahat...

Teknik olarak babanız vefat etmeden bu parayı alamazsınız. Yani sadece miras yoluyla mümkün bu.

Babanız neden evlenmenizi istemiyor?

merhaba canım..
bende 99 depreminde gölcükteydim.. çok sevdiklerim öldü.. cenazesini gördüğüm çok insan oldu..
hani konuyu görünce üzüldüm..
üzüldüm çünkü "keşke baban olan olaylar sonucunda sana sımsıkı sarılsaydı. bir kızım var herşey ona feda olsun" diye düşünseydi..
bu senin babalık görevi..
babandan şikayetçi olabilirsin.. bana düğün için yardımcı olmadı beni okutmadı vs vs diye birşeyler sıralayabilirsin..

ama EV parasında BENİMDE hakkım var demen bana doğru gelmedi..
ev onun evi..baba olarak sana da bir şeyler vermesi doğru olurdu.. ama babanın sana para verseydi de bunun amacı" kardeşlerini anneni kaybettiğin için olmamalı"..

hakkında hayırlısı evliliğinizdede mutluluklar dilerim..

bende 25 yaşındayım babamdan 5 kuruş almışlıgım yoktur. istesem de vermez zaten.. kendi ayaklarım üzerinde durmak için çabaladım...

seninde başın saolsun canım
bazen burada kelimelerle tam duygular anlatılamıyor
beni anladığın için teşekkur ederim
inanın miras derdinde değilim çeyizimin yarısını tamamladık kendi imkanlarımla nişanlımla yaptık
muhtaç olmadık çok şükür bide işin içinde üvey annesendromu var babam hiç bana destek olmadı yeri geldi kendi evimde dışlandım
ama bitecek bu günler az kaldı allahın izniyle ben annemi kardeşimi konuyu özetlemek için yazdım en cok hasarı pskolojime oldu ve bu çok önemli lütfen annem ve kardeşimi katmayalım bu konuya.onların yoklugu zaten içimde yara apartman katları yalılar arabalar yatlar ödeyemez onların içimde açtığı boşluğu

babanız sadece maddi tazminat ım aldı? yoksa manevi tazminat da aldı mı?
sizin adınıza da manevi tazminat talebinde bulunulabilirdi ama tabi ki o zaman yapılabilirdi bu, şuan yapabileceğiniz birşey yok malesef
o zamanlar yaşınız küçük olduğu için babanız hem kendi adına hem de sizin adınıza ayrı ayrı manevi tazminat talebinde bulunabilirdi
maddi tazminat olarak da talep hakkı sadece babanıza ait

Dedim ya ne deseniz haklısınız. Sizi üzmek istemem ama annesi olmayanın babası olmaz derler ya.. Bazı babalar, düşüncesiz rahat...

Teknik olarak babanız vefat etmeden bu parayı alamazsınız. Yani sadece miras yoluyla mümkün bu.

Babanız neden evlenmenizi istemiyor?
üzülmedim burada tam duygularımızı akdettiremiyoruz yada söylemek istediklerimizi
ama bu gerçek annesi olmayanın babası olmuyor çok gerçek
miras istemiyorum canım yukarıda yazdım içerlediğim konuyu geleceğim için küçük bir miktar ayırmasıydı derdim
neden istemiyor parasal başka nedeni yok
para harcamak istemediğinden alacağıda birtek yatak odası ve kına masrafları diğer ceyızlıkleri hep aldım ben
o yaza erteleyelım dedı ama ben aile büyüklerini soktum araya öylelıkle oldu

Öncelikle başınız sağolsun umarım bir daha o günleri görmeyiz ama dün akşam bizde sallandık:5::5: avizeler,çicekler zangır zangır sallandı çok şükür çabuk bitti babanız konusunda haklısınız sizi dışlamaması gerekti çünkü siz onun evladısınız.

Almış oldugu parada yasal olarak bir hak talep edemezsiniz çünkü babanız hayatta.Rabbim uzun ömürler versin ama babanıza birşeyler olursa o zaman almış oldugu mallardan mirasçı olursunuz diğer kardeşleriniz ve üvey annenizle beraber sizde mirasçı olursunuz.
allah göstermesin birdaha o günleri canım... teşekkur ederım fıkırlerın için

babanız sadece maddi tazminat ım aldı? yoksa manevi tazminat da aldı mı?
sizin adınıza da manevi tazminat talebinde bulunulabilirdi ama tabi ki o zaman yapılabilirdi bu, şuan yapabileceğiniz birşey yok malesef
o zamanlar yaşınız küçük olduğu için babanız hem kendi adına hem de sizin adınıza ayrı ayrı manevi tazminat talebinde bulunabilirdi
maddi tazminat olarak da talep hakkı sadece babanıza ait
canım güzel bir soru sormuşsun mahkeme sürerken bana da pskolojim bozulduğuna ilaç kullandığıma dair imza attırmıştı
maddi tazminat aldı evet
derdim aslında evet babam benim için dava açmadığına göre kendi insafiyetine kalarak bir miktar benim içinde ayırabılırdı
yapmadı o da onun vasfı şimdi bende babama tazmınat acacak değilim

biraz da babanın o parayla yeniden evlenip çocuk sahibi olmasına içerliyorsun değil mi? o paranın içinde kaybettiğim insanların hakkı var diye düşünüyorsun. seni anlıyorum ben. derdinin para olmadığını görebiliyorum.

baban da hayatına devam etmek zorundaydı böyle düşün. Allah rahmet eylesin.

kesinlikle derdim bu...birçok duyguyu aynı anda yaşıyorum
tabiki babamdan sonsuza kadar bekar kalmasını istemezdim ama biraz sahip çıksaydı kızım ne derdin var eşimle anlaşabılıyormusun sana iyi davranıyormu vb.
babama yinede allah korusun birşey olursa ben mahkeme mahkeme onların elınden mallarını almak için ugrasmam hak neyse o olur yetim hakkı en korktuğum miras olmasada olur bugüne kendim geldim geleceği düşünmüyorum düşündüğüm düğünümü içime sinerek yapabilsem geçmiş zaten geçti gitti getiremıyoruz
çok tesekkur ederim sana duygularıma tercüman olmussun

benim acıma saygı gösterin lütfen annemi ve kardeşimi katmayın bile bana can gitmiş malı napayım diye cümlelerle yermeyin
herkes kendi yaşadığını bilir benim pskolojim darmadağın oldu gidenler gidiyorda kalanlarla yaşanmıyor
babamla çok zor günler geçirdim bazen aklıma geliyor benim içinde bir miktar bu kızımın olsun ilerde hayatını kuracak diye ayırabilirdi ? Ben bunun alınganlığındayım hadi ayırmadı şimdi düğünüm için herşeyi dört dörtlük yapabilirdi imkanı var oysaki
arkadaşlarım anlatıyor benim babam işte kendi maaşı krediye dönüştürdüde düğünümü yaptı herşeyimi aldı diye ben içerliyorum
ben üveymiyim diyorum

senin acınla dalga felan geçmedim saptırma
mal ve can kayıbım olmamasına karşın aynı şeyleri bende deprem ekseninde yaşayan herkes gibi yaşadım
psikoloji meselesi ise mevzu
bizimki sağlıklımı kaldı kayıbın olmasa ne olur yaşanılan her şeyi birlikte yaşadık acıyı birlikte yaşadık korkuyu
sonrasını
her yer ölü kokuyordu her yer enkaz- enkazda kalan kol bacak parçaları
sarsıntılar artçı depremler peşinden sapanca ve bolu depremi 16-17 kasım
aylarca çadırlarda-barakalarda yaşama çalışması ev vardıda ne oldu korkudan girebildikmi

ben sadece mal babanızın dı
evlilik arifesinde size yardımcı olması lazımmı evet ama olmuyorsa biz ne yapalım o sizin babanızla aranızdaki mevzu
adam verir vermez
annen kardeşin ölmüş baban yeniden hayat kurmuş eee doğal olabilir
ee sende kendine yeni bir yuva kuruyosun bunun içinde babanızı yargılayamazsınız
diyeceğim o ki ve ısrar ediyorum
babanızın yıllarca çalışarak kazandığı evde siz ne gibi hak sahibi olursunuz
hak sahibi değilsiniz aldığı tazminattada hakkınız yok
sizin anneniz kardeşiniz ölmüş onun karısı evladı
nicelerin nice canı gitti ne anlatıyorsun sen
ölüm hak miras helal
babanız öldüğünde ancak mirasçısınız
oda babanız sağlığında satıp savmazsa
yıkılan ev annenizin olsaydı sizde babanızla beraber mirasçıydınız hak sahibiydiniz dolayısı ile alınan tazminatta da hakkınız olurdu
para babanızın mal babanızın
evleniyorsunuz yada öğrencilik zamanınızda babanız verirse verir ihtiyacını karşılarsa karşılar baba olarak görevleri var elbette
ama o bu görevleri yerine getirmiyorsa biz ne yapalım babanızla aranızdaki mevzuu bu ben bunu söyledim sadece
sen o parada benim hakkım yokmu dedin bende yok dedim
bunun için hukukçu olmaya luzüm yok hepimizin bildiği şeyler
sizin babanız evladına karşı sorumluluğunu yapmıyor görünüyor işin iç yüzünü bilemeyiz tabiki bunu siz söylüyorsunuz

yanımızda 5 katlı bir bina vardı ve bina ruhsatsız yapılmış ve 2 kat belediyenin izin verdiğinden fazla çıkılmış yani
şimdi sorun a gelelim
AYRICA yanlış anlaşılmalar olmasın annemin kardeşimin boşluğunu hiçbir ev,apartman villa dolduramaz.onları bu işe karıştırmayalım
onların acısı içimde ben sadece konu anlaşılsın diye söyledim
dikkat çekerim şu konuda ben evden miras yada pay istemiyorum benim istediğim bir miktar benim için geleceğim için ayırabilirdi?

Deprem oldugunda yaşınız küçükse resmen hak düşmüyor çünkü babanız varmış..Ama dinen kesinlikle hakkınız var hatta en büyük hak sizde.Fakat bir babanın görevi üstelik eşini ve evladını kaybetmiş bir babanın size dahada bağlanması sizin için yaşaması gerekti elinde avcunda ne varsa.Eğer rızanız olmazsa burda yada öbür dünyada cezasını bulur sizi sıkıntıya sokmuşsa..Başınız sağolsun Allah'ım cennetinde buluştursun sizleri..

Son düzenleme:
Back
X