- 6 Haziran 2008
- 7.376
- 6.264
- 248
- Konu Sahibi ArvenAnnJezebel
şimdi kısa bir özet geçiyim size kızlar
17 ağustos depreminde bizim 2 katlı evimiz yıkıldı annemi ve kardeşimi kaybettim
bende enkaz altında kaldım evimizden hiçbir eşya çıkmadı sağlam o derece bir yıkımdı
yanımızda 5 katlı bir bina vardı ve bina ruhsatsız yapılmış ve 2 kat belediyenin izin verdiğinden fazla çıkılmış yani
depremden bir sene sonra babam tazminat davası açtı
uzun yıllar uğraştı ve bina sahiplerinin haksızlığı kanıtlandı bunu tazminata dönüştürdüler babam yüklü miktarda para aldı bundan 7 sene önce...
şimdi sorun a gelelim
ben evimi annemi, kardeşimi, çocukluğumu,piskolojimi kaybettim o evde
AYRICA yanlış anlaşılmalar olmasın annemin kardeşimin boşluğunu hiçbir ev,apartman villa dolduramaz.onları bu işe karıştırmayalım
onların acısı içimde ben sadece konu anlaşılsın diye söyledim
babamın benim için para ayırması gerekmez miydi?
benim o tazminatta hakkım var mı?
dikkat çekerim şu konuda ben evden miras yada pay istemiyorum benim istediğim bir miktar benim için geleceğim için ayırabilirdi?
şunu da belirteyim üniversiteyi açıktan okuyorum kendi çabalarımla ve benim için babam bu zamana kadar büyük para harcamadı ben çalıştım uzun süreler kendi paramı kendim kazandım ne okuttu nede başka birşey
şimdi düğün hazırlıkları yapıyorum babam herşey den kısıyor o gerek yok bu gerek yok beni çok üzüyor sinirli para harcamamak için düğünü bile ertelemek istiyor
o parayı ne mi yaptı arsa aldı dubleks ev aldı yazlık aldı ha birde evlendi 2 çocuk sahibi oldu bunun gibi şeyler
şimdi sorum benim hak talep etmeye hakkım varmı?
sizden fikir ve yardım istiyorum kızlarrr
Başın sağolsun canım.
Çok büyük acılar yaşamışsın gerçekten.
Kolay değil tabi bütün hayatın allak bullak olmuş.
Senin babandan beklentin bir evlat olarak sana daha çok sahip çıkmasıydı sanırım.
Baban kendine yeni bir hayat kurmuş,senin düğün masraflarınla ilgili de sorun yaşıyorsunuz.
Bütün bunlara içerlemen ,üzülmen çok normal ve insani duygular.
Ancak,nasıl bir hak talep edeceksin ki.
Baban kendi gönül rızası ile sana belli bir miktar parayı ayırmamış,bunu düşünmemiş bile.
Şimdi sen hukuki yollara mı başvurmak istiyorsun tam anlayamadım.
Eğer niyetin buysa yapma derim.Zaten çoğu arkadaşın da dediği gibi hak sahibi baban ve o da
tazminatı almış ,yeni hayatını kurarkan harcamış.
Senin o parada hakkın olduğunu varsaysak bile ,bu hakkını hukuk yolu ile almak senin babanla olan ilişkini bir ömür boyu zedeleyecektir.Değmeyeceğini düşünüyorum açıkcası.
Ha baban düşünebilirdi.Kızım bak düğün yapacağız al bu para da senin hakkın.Ne ihtiyacın varsa al diyebilirdi.
Ancak,bunu yapmamış.
Sen de babandan beklentilerini aşağıya çek.belli ki maddi olarak sana çok destek olmayacak.
Kendini üzmenin alemi yok.Sen önüne bak,elinden geldiğince yapılması gerekenleri yapın.
Önemli olan kuracağın hayatta mutluluğu yakalayabilmen.
Unut gitsin tazminatı filan...