Yardımım bebeğim yabancıları görünce çılgına dönüyor:(((

Dilruba2387

Rabbime sonsuz şükür ki seni bana verdi..ipeğimmm
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2016
226
73
18
37
Bebeğim in ailesinden başkasına tahammülü yok yabancılaşma yasıyor sanırım çok zor durumdayım arkadaslar hiç kimseyi istemiyor babası ve Bemden baski kimsede durmuyor ne bize gelen bişey anlıyor ne ben gittiğim yerden bişey anlıyorum çığlık çuğlığa ağlıyor mosmor oluyor sakinleştiremiuorym ve çok yıpranıyorum altı aylık kız bebeğim bu Arada ne zamana kadar devam edecek tecrübeli anneler çok imreniyorum herkese giden oynayan benekleri görünce çok bunaldım çok yoruluyor ağlıyor diye üzülüyorumevden çıkmıyorum çok kötüyüm size sorum benzer durumu yasayan anneler var mı önerileriniz nedir bu Arada kalabalığa alıştır diyenler var çıkarıyorum ağlamaktan helak oluyor bi alış veriş merkezine bile gidemiyorum bu sefer de evden çıkmamak en iyisi mi diyorum ama nereye kadar...

parka falan götürüyor musunuz? yavas yavaş alışır insanlara bu şekilde sanki

Sitenin arka tarafında park var komşunun kızlarını tanıyor diyr pek bir şey yapmıyor ama kuzeni ne hiç tahammülü yok dün akşam bize geldiler hiç oturamadan Gittti zavallı çocuk üzülüyorum kimse gelmek istemiyor o yüzden bize kuzeni iki buçuk yasında o da çocuk inşam bir şey söyleyemiyor biraz inceliyor çocuk azıcık sesini yükseltse ağlamaktan helak bizimki

6 aylık farkındalık dönemi başlamış demek ki

benim oğlum da kimseye gitmezdi

öyle gülücük falan atan bebek değildi

bir kere 2 yaşına doğru sokakta bir adama gitti şok olduk sonra baktık adam tip olarak halasının eşine benziyormuş

yani gitmesin önemli değil ama AVM de vs ağlıyorsa bence gitmemekten değil karmaşadan da hoşlanmıyor

arabası size dönük mü ya da kucağınızda mı oluyor gezerken

benimki de sevmeye kalkan olunca ağlardı ya da biz birilerini görüp konuşursak basardı yaygarayı tanımadığı insan ile benim konuşmam bile problemdi

büyüyünce geçiyor işte

Benim anneme babama koz kardeşimle gayet iyi onları da bir iki hafta görmesin unutıyr ama eşimin ailesine tahammülü yok gele babaannesini görünce çılgına dönüyor kaç kez alışsın diyr üst üste götürdük sanki evlerinden içeri girince onlar bize gelince bir şey oluyor bu çocuğa artık utandım dün akşam eşim neden benim annemlere böyle senim annenler ne yapıyorlar da onları seviyor ne biliyim diyorum Bn de Bebek işte bu davranışı özellikle onlara karşı tabi başka yabancılara da yapıyor ama onlar da çıldırıyor acaba çok üstüne gelerek seviyorlar bağırarak ondan mı kaç defa da söylüyorum sakin sevin diyr ama herkese anlatamıyorsun ki..

kucağıma almamaya çalışıyorum kız kardeşim iki gündür bizde kalıyor ona bayağı alıştı ama dün akşam çılgına döndü çocuk aşısı var götürecem demek ne kadar yorulmuş ki hala uyuyor uyanamadı

Dışarı çıkarmaya ne Zaman başladınız ? Yani bu zamana dek hiç kalabalık görmemiş miydi?
Bence henüz çok küçük, benim bebeğim de altı aylık, beni gördüğü sürece yabancılara ilgi gösteriyor ama ben ya da eşim onun görüş açısından çıkınca ya da yabancı birisinin kucağına gidince ağlamaya başlıyor. Bir kanguru alın, avmde filan kullanın, belki sizinle temas halinde olunca kendini güvende hisseder.
Son olarak ben bir yazı okumuştum, bebekleriniz, çocuklarınız yabancı insanların kendileriyle konuşmasından ya da dokunmasından rahatsız oluyorsa, onların "hadi amcaya/teyzeye git'' gibi cümlelerle yabancılarla arasındaki mahremiyet duygusunu yumuşatmayın yazıyordu. Malum istismarcılar türedi son Zaman'larda, insan kimseye güvememiyor. Bırakın çocuğunuz yabani olsun, yabancı insanlara alışmasa da olur. Zaten ilerleyen hayatında, okul vs.derken alışacaktır. Dediğim gibi parkta, avmde, evde de alışana kadar sürekli bebeğinizle temasınız olsun.
Sağlıcakla büyütün miniginizi.

Çok sağolun tavsiyeleriniz içün hepimizinki de sağlıkla büyüsün inşallah kış bebeği olduğu içün dışarıya çok çıkarmadık doğrusu Babanne Ananne dışında ama bize çok misafir geldi doğumdan sonra sanırım o Zaman küçüktü yalnız şimdi farkındalık yasıyor kuxum yabancılar Bi nebze de eşimin tarafına ağlayınca üzülüyoruz babaannesi hiç sevemiyor kadın sanki bir yerine bir şey olmus gibi ağlıyor

benim oğlum babaannensini sevmez mesela

6 yaşında hala sevmez

zira kadın çekerek kucaktan alıp sevmek siterdi

babasının kucağından almak isterdi

her seferidne tartışırdı eşim

sen bunu kendine alıştırmışsın der bir de trip atqardı kv

o da benim oğlum bana alışacak tabii derdi

kp biizm kucağımızda oynar sonra da güzelce alırdı

ama kadına bunu anlatamadık

annem şehir dışıdna

yılda bir gidiliyor

ilk gittik yabancı ev vs

kapıyı açtı

ayağıma terlik uzattı ve gidip bir köşeye oturdu

oğlan kucağımda diye bana bile sarılıp öpmedi

çocuk da hiç onlardan kaçmadı

bazı çocuk öyle yaygaralı, aman da aman ortamını sevmez

yine bir halası var

sen beni tanıdın mı vs derdi 3-4 yaşında iken hep

sevmez ağlardı

hatta bize gelecek diye telefon ettiğinde bile ağlardı

kaç kere dedik yapma etme diye dinletemedik

mesela yapmacık konuşur benim oğlum sevmez öyle şeyler

bebekken de ben sizle nasıl konuşursam onunla da öyle konuştum vs

sizin kız da bu yapıda olabilir

üzülmeyin

Hamilelik döneminde eşinin ailesiyle alakalı seni üzen durumlar vs. Olduysa ondan kaynaklı olabilir Can'ım..
Bi arkadaşım vardı oğlu suyu sevmiyor yanı yıkanıyor ama normal hayatta kuruyken saçı falan bi su gelsin ağlıyor silmeye başlıyordu su değen yeri..
Arkadaşa sordum hamileyken ona su kokmuş nefret ediyormuş sudan ondan dolayı etkilendiğini düşündük yani.. Öyle olabilir senin minik te

Benim kızım da benden ve babasından başka kimsenin kucağına gitmekten hoşlanmazdı .Çığlık çığlığa ağlamazdı belki ama hoşlanmadığını belli ederdi.Şimdi 10 yaşında .Halen bana aşırı düşkün ama ne anaokulunda ne okulda hiç bir sorun yaşaması.Arkadaşlıklar da kurdu ve kuruyor,Yabancılara karşı halen mesafeli ama çok nazik ve saygılı .Ben onun bu halinden çok memnunum.Tecrübeli anneler dediğin için yazdım .Bebeğini sağlıkla büyütürsün inşallah.

gözlerinde sorun olabilir mi? bir doktora götür belki çocuk tam şeçemiyordur siz onun dogumdan beri yanındasınız size guveniyor ancak diğerlerini anlamıyor olamıyor

Çok sağolun hepiniz çok rahat Bi hamilelik geçirdim aksine eşimin ailesi ile de Aram gayet iyi ben böyleymişim küçükken sanırım bana cekmiş yalnız biraz yapmacıklık var dedikleriniz doğru

Komsularinzi yok mu? Mesela onlarla gorusseniz alisir bence.Benimde tanidigim boyle bir bebek vardi.Ablasina bile gidince agliyordu anneside mahvoluyordu kadincagiz.Simdi 3 yasina girecek alisti mesela.Annesi ama o aglasada gidiyordu disariya onunla birlikte sanirim bu sekilde atlattilar.Misafirlikte 15 20dk susmaksizin bagira bagira agliyordu sonra ben ona ufak sevecegi seyler falan verince onu sevdigimizi anlayip sakinlesiyordu.Insallah sizin bebeginizde alisir

Benim kızımda 17 aylık yabancılara karşı çok çekimser , utanıyor başını eğip önüne dudak büzüyor sanirim birazda karakterden kaynaklanıyor sanırım çok ağır bi karakteri var . Bende hiç istemiyorum biraz açık olmasını istiyorum ama ben ve babasından Başka kimseyi istemiyor dışarı çıkınca

Komşularımla görüşüyorum sürekli Bi karşı komşumu sever zaten çok iştahsız uykusuz bir Bebek eğer karnı açken ya da uykusuZken biri gelmişse o gün ne bişey yer ne uyur az önce aşıdan geldik kilosuna baktı hemşire hiç kilo almamış geçen aydan bu yana moralim çok bozuk((yerdirmiyor musun bişey dedi yedirmez olur muyum zorla dedim yemiyor ama deyince o Zaman zorluyorsun sıkma çocuğu dedi bu sefer de sağlıklı olsun da isyan etmiyorum ama neden kilo almamış ki

öncelıkle merhaba benım kızımda 14aylık suan, sızın bebegınız gıbı o donemlerde hıc kımseye gıtmezdı karsıdan bırı sevmek ıcın yaklassa aglar korkardı ama alısverıse gezmeye rahat gıderdım gezmeyı sevıyordu hala oyle dısarda daha mutlu yasına gırdıkten sonra yavas yavas ınsanlara alısmaya basladı sımdı yavas yavas komsuların vb kucagına gıdıyor bazen ne yapcak acaba dıye uzaklasıyorum onlar bıseyle dıkkatını ceker oynatırsa benı hıc aramıyo bıle bı sure ama yıne de bazen bırden bırının kucagına verırsem aglıyo.Bıde benım anlamadıgım su var bazen hergun gordugu komsumuzdan korkup aglıyo bazen de sokakta hıc tanımadıgımız bırısı gelıp sevınce kucaklayınca guluyo heralde bazı ınsanlara ısınıyolar sevıyolar bazılarından da cekınıyorlar umarım bıraz daha buyuyunce duzelır.Havalar ısındı nasıl olsa her aksam parka cıkın bırılerını gore gore alısır sız komsularınıza gıdın onlar gelsın oturup onunla oyun oynar gıbı yapsınlar mesela alısır ben bu sekılde alıstırdım yoksa dırek aglıyodu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…