Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
ilk defa gelecek misafirler için değişmeyen menüm
patatesli yufkadan börek
peynirli açma börek
un kurabiyesi
makarna salatası veya patates salatası
vaktim varsa biber veya yaprak dolması
ve irmik tatlısı veya tavuk göğsü tatlısı ( sütlü tatlıları daha çok yapıorum hem hafif hem de lezzetli)
el açması börek
zeytinyağlı sarma
kek veya tart
istediğin bir salata veya kısır da olabilir
elmalı kurabiye
atıştırmalık kanepeler de hazırlayabilirsin
bir de hafif bir tatlı
yeterli olacaktır
ben hep hazır yufkadan iki farklı iç malzemesi hazırlayarak börek yapıyorum biri patatesli biri ıspanaklı olabilir mesela birine gül böreği şekli verin diğerinede sigara böreğinin biraz daha genişini yapıyoruzya ondan yapabilirsiniz.
mercimek köftesi benim favorimdir onuda düşünebilirsiniz yada kısır makarna salatası ben bazen değişik olsun diye közlenmiş patlıcanı sarımsaklı yoğurtla karıştırıyorum meze gibi oluyor ama inanın çok talep görüyor
yaprak sarması olabilir ben biber dolmasını pek tercih etmiyorum misafirlere
tatlı olarakta kek ve yanına sütlü bir tatlı yapabilirsiniz dondurmalı irmik helvası yapın bence hem sunumu şık hemde leziz oluyor
zeytinyağlı dolma bber düşünüyodum sarmayı diğerlerinden herkes yaptı elmalı kurabiye dediğiniz elmalı turta mı.
Biber dolması
Çerkez tavuğu
Kıymalı börek
Patates salatası
Kek
İrmik tatlısı (Vişne soslu)
Kolay gelsin =))
elmalı kurabiye tatlım tarifini verebilirim istersen çok güzel oluyor yaptığım da herkes çok beğenerek yer![]()
[COLOR="#FF0000"]herkes yaptı die benim değişik olsun dedim zeytinyağlı bişey olması gerek çünkü patlıcan közünü fırında mı yapıyosun kabukları ile bende çok severim güzelde oluyo ewet. dondurmalı irmik helvası hiç yapmadım tarif edermisin bana yada yazarmısın rica etsem? çok sevinirim [/COLOR]
patlıcanın fırında közlenmesi uzun sürüyor diye ocakta yapıyorum ben heryer batıyor tabi o ayrı :)
irmik helvası ben kendi ölçülerime göre vereyim tarifi
1,5 bardak irmik
yarım paket sana yag
1bardak süt
1bardak su
1su bardağından biraz fazla şeker
önce yağı ve irmiği kavuruyoruz bu arada şeker su ve sütü karıştırın şeker erisin
irmik iyice pembeleşince içine katıyoruz karıştırıp ocağın altını kısıyoruz
servis yaparkende ben kaseye biraz helva koyuyorum içinede 1 yemek kaşığı dondurma koyup üzerini tekrar helvayla kapatıyorum dondurma görünmüyor içinde kalıyor sonra tabağa ters çeviriyorum
ben böyle yapıyorum umarım faydalı olur
patlıcan genelde kararıyo beyaz kalması için napıoyosun yada bilmiyorum seninkiler beyaz mı oluyo.kaç kişilik ortalama bu tarif teşekkür ederim çok makbule geçtiilk defa yaparsam inş.berbat edipte rezil olmam 1 bardak süt ve su demişin su bardağı mı bu.
benim patlıcanlarım hep kara oluyor :) eğer servis yapacağın kaseler çok büyük değilse sanıyorum 6kişilik filan çıkar bundan bardaklar su bardağı ama ilk kez yapacaksan istersen önce kendinize yap dene ayrıca ben şunu farkettim teflon değil çelik tencerede yapınca daha güzel oluyor benim irmik helvam
kara olunca kötü görüntü olmuyo mu. aynen bu ölçülerde önce ben bi yapım bakalım nasıl olıcak bide bunu akşsamdan yapsam sıkıntı olurmu ertesi güne sabah yapıcağım bi sürü işim olurda bide erken geliyolar.zaten büyük çelik de yaparım da yapışmıyo dimi
altının kısık olması lazım o zaman yapışmıyor yani aslında sabah yapsanız daha iyi olur siz nasıl olsa önce kendinize deneyeceksiniz ona göre karar verirsiniz
kısır
poğaça
erikli veya vişneli turta (çok yakışıyo bu mevsime)
küçük pizzalar :)
ev yapımı limonata bir de.
yok canım yardım ediyoruz birbirimize bende nedense misafire çok çeşit yapma takıntısı var okadar yoruluyorumki biri geleceği zaman o yüzden anlıyorum senin telaşını insan tabiki takdir görmek istiyor yaptıkları beğenilsin istiyor inşallah ikramların istediğin gibi olur buradaki yemek konularına göz gezdir derim çok kolay ve güzel tarifler hatta patates mantısı diye birşey var ben onuda deneyeceğimyok hani helva sıcak oluyo ya bunda yanlış bilmiyosam çok başını ağrıttım ya kusura bakma![]()