yardımınıza ihtiyacım var arkadaşlar hadi yardım nolur:(

buket_asude

zeynep ecrinin annesiii:)
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2009
1.222
580
323
41
arkadaşlar slm size birşey danışmak istiyorum aranızda kapalı arkadaşlar vardır muhakkak.. kapanmayı hep çok istedim ben şimdi eşimde istiyor hemde çok bense tereddüt değilde ne bileyim işte bir garip haldeyim aslında kıyafetlerime zaten çok dikkat ederim hatta iş yerinde falan ilk zamanlar kapalı sanmışlar beni öle yani ama hadi bana destek verin çok istiyorum ama sanırım biraz desteğe ihtiyacım var ne dersiniz yapabilirmiyim

Bu destekle olacak bir şey değil canım.İçinden nasıl geliyorsa öyle yaparsın.Tamamen kendi inancına kalmış.

Tamamen içinden gelmiş olsaydı bu tereddütün olmazdı ...
Ne kadar kapalı giyim kuşamın olsada kapanmak farklı birşey
Emin olana kadar beklemelisin..
Üç gün kapanıp sonra tekrar açılıp yine vageçip yine kapanıp hatta tekrar bi daha açılanlardan olma :))))))

bende aynı senin gibiydim giydiklerime dikkat ederdim ve içimde hep kapanmak vardı ama bi türlü cesaret edemiyordum hatta bir sürü kıyafet eşarp şal bile almıştım. kendi kendime ne zaman tamam oldu kapanacağım dersem o zaman kapanırım diyordum. sonra bir gün çarşıya çıkarken aldım şalımı taktım başıma çıktım. işte o zaman tamam dedim oldu bu iş o gün bugündür içimde ki sıkıntı gitti ve inan ki çok rahatım. tesettür çoğu insanın düşündüğü gibi özgürlüğünü kısıtlamıyor aksine daha da özgürleşiyorsun. seni çok iyi anlıyorum kararsızlığını varsa çevrende kapalı arkadaşların onlarla görüş çık çarşıya geçen bütün kapalılara bak ve kesinlikle içinden geldiği zaman kapan. hakkında hayırlısı olsun

Öncelikle senin adına sevindim içinde bir yerlerde bu isteğin var olduğu hissettim

bunu gerçekten Allah için, Allah rızası için ve inancın için yapmak isteyip istemediğini sor kendine..

o sana söyleyecektir.. :34:

Şayet yanıtın olumlu ise kimseden fikir almadan gereğini yap...

Benim tıpkı böyle olmuştu .. Ve eğer istiyorsan kimsenin seni etkilemesine müsade etme...

Eğer gerçekten içinde varsa bu seni mutsuz değil mutlu edecektir diye düşüyorum

Son düzenleme:
çok iyi düşün bence kapanıp sonra bunun yanlış olduğunu düşünüp tekrar açılırsan hoş olmaz çunku
çevremde örnekleri var....
iç sesine kulak ver fazlasıyla..

Bu destekle olacak bir şey değil canım.İçinden nasıl geliyorsa öyle yaparsın.Tamamen kendi inancına kalmış.

Kesinlikle katılıyorum...

Bu senin inancın ve maneviyatın ile ilgili.

Kimse kimseye bu konuda zorlama da yapamaz, tam anlamıyla destekte sağlayamaz.

Bir nevi "gaz vermek" gibi birşey olur bu. O yüzden kalbinden nasıl geçiyorsa öyle yapmalısın.

Senin ile Allah arasında olan birşey, inşallah gönlünden geçtiği gibi yaparsın.:nazar: :nazar:

Kapan.. Kapannn.. diye tempo tutabiliriz en fazla.. :34:

Ama o gazla kapansan bile sonra açılman muhtemel..

İçten gelmesi lazım..

Yardım da bir yere kadar..

hadi biraz yardım edin derken anlamadım ben ..

neye yardım edebiliriz ki.

bu senin tercihin içinden gelmesi hazır olmanla alakalı.

kaldı ki kendini kapanmaya hazır hissetmiş olsan buraya konu açmazdın.

desteği en iyi içiniz verir...sizi ilgilendiren bir karar verileceği zaman o karar sadece size ait olmalı..

evet çok istiyorum ama tamamen hazır olmayı bekliyorum sanırım. aslında tamamen doğru yaşamak için bu tereddütler olmadan sorgulamadan isteyerek bakalım nasip olacak inşallah

Canım bende kapalıyım içinden geliyorsa zaten kapanırsın ama arkadaşlarımızın dedigi gibi bugun kapanıp 3 gün sonra açılmak istersen o olmaz sen kendini ne zaman hazır hissediyorsan o zaman kapanırsın biz sana her türlü destegi veririz ama senin kendini hazır hissetmen önemli.

Öncelikle merhaba herkese.Ben bir sene kapalı kaldıktan sonra tekrar açılmış biri olaraktan yaşadıklarımı şöyle anlatıyım.Çok uzun bir süre düşündükten sonra ve arkadaş ortamının etkisiyle kapanmaya karar verdim.Kapalı olarak bir yıl yaşadım ama kapanmayı tam olarak benimseyemedim ve açıldım.Kapandığımdan ve tekrar açıldığımdan pişman değilim.En azından RABBİMin emrini yerine getirmeye çalıştım elimden geldiğince ama yapamadım.En azından denedim diyorum içimde kalmadı diyorum.Benim açılıp kapanmam kimseyi ilgilendirmez bu kul ile ALLAH arasındadır.Kendini bilmez insanların dediklerine kulağımı tıkadım ve beni yargılamaya çalışanlara gereken cevaplarını verdim.Sana tavsiyem çok iyi düşünmelisin gerçekten ALLAH ın emri olduğu için kapanmalısın ve buna hazır olup olmadığını sorgula...Ve sana akıl vermeye çalışanları bi kenara bırak... Aç KURANI KERİMİN mealini oku; aklın ve mantığınla kendi kararını ver.Sevgiyle kalın...

Bu kararı ne eşin karışmalı ne de biz...Senin içinden tam olarak geldiği gün zaten kimsenin fikrini almak bile istemezsin.Çünkü bu tür olaylar iç dünyanla ilgilidir bunu da sadece Allah ve sen bilirsin.

Bu cesaret olayı değil ki..Cesaret edemiyorum dediğin an daha kafanda tam oturmamış demektir...

saolun arkadaşlar aslında biraz daha beklemeye karar verdim çünkü gerçekten aklımda soru işaretleri var hazır değilim sanki ve haçzır olmadanda yapmak istemiyorum

Bunu ALLAH rızası için yapın. Hoşunuza gittiği, size yakıştığı, çevre takdir ettiği vs. gibi sebeplerden arının eğer varsa. Araştırın, soruşturun içinizde şüpheleri atmak için . Mantığıma da yatsın diyorsanız 'neden kapanılıyor' uaraştırın. Tarihini, nasılını, nasıl olması gerektiğini öğrenin. Sonra da hayırlı bir karara varın inşallah :)

Back
X