Merhaba,
Bazisina göre sıkıntı degil belki ama beni bi süredir rahatsiz eden bir konu var.Esimin ailesi uzakta yaşıyor ve arada sirada ziyarete geliyorlar bazen biz onlara .Cok degil senede 2 3 kez gelirler,ama en basindan beri esim gelis gidis masraflarini karsilar ve hep otobus yerine hep uçak ile ulaşımlarını saglar.yani son zamanlarda dolar artisi nedeni ile şehir ici ucuslari bile ekonomik degil artik ,bi ucak biletine bile para harcanirken dusunmek gerekir acil bir durum yoksa.yani otobus ile de gidip gelebilecekleri mesafe de cok dayanilmaz degil.benim canimi sıkan konu su ki hem her seferinde esimin bu ulasim masraflarini karsilamasi,onlarin da bu durumdan hoşnut olmalari .hemde daha ekonomik olan otobus dururken uçakla gidip gelmeleri.devir luks devri degil ,bu kadar saga sola yersiz para sacilmasi bana gereksiz geliyor.kv ve kp de biletlerini onceden kendilerinin aldığını duymadim,gelmeye niyetlerinin oldugunu soylemeleri yeterlidir biletler alinacak nasilsa diye.biletimizi al demezler ama al demis kadar olurlar yani..esim de genel de hep bu detaydan savunmaya gecer onlar istemediki ben aldim diye..bukadar futursuz davranmalari artik beni germeye basladi.esimle nasil duzgunce konusmaliyim nasil ikna etmeliyim artik bu gideri bir gorev gibi ustlenmemesi gerektigine? Cunku ona gore bu bir sorun degil,dogru konusma sekli ile ilerlemessem tartismaya oldukca acik bu konuda esim.Nasil konuya girmeliyim?