Yardiminiza ihtiyacim var,artik yoruldum..

Ya bir de ben 22 yasinda otobus yolculugunda kendimi harab olmus hissediyorum yasli basli insanlar otobusle gelsin istiyorsunuz ayip ya. Hatta size gore hic gelmeseler de olur degil mi? Siz de anne olacaksiniz sizin de anneniz var yapmayin. Esiniz sizin aileniz icin aynisini dusunse ne hissederdiniz devir ekonomi devri mi derdiniz? Hic sanmiyorum.

Geçmişte ailenizin size ev almak için verdikleri parayi kayniniza ev almak için kullanmak istemisler galiba.Gönülsüz de olsanız beyaz esyalarini da almışsınız.Sanırım sizin aile vericiyken onlar hep alıcı olmuş.E artık bir yerden sonra da bıkkınlık gelmiş anladığım.Sizi üzen bence sürekli beklenti içinde olmaları.Geçmişi unutun.Sadece uçak biletiyse artık mesele onu da dert etmeyin.
Cok dogru tarif etmissiniz .. Bikkinlik da denebilir,surekli beklenti icerisinde olunan bir dönem yasadim evet, o zamanki yasadiklarim nedeni ile bazı basit gorunen seyler benim icin zorlayici olabiliyor..

Ben sizi anladım sanırım biraz. Sürekli beklenti içerisinde olmaları sizi rahatsız etmiş. Gerçekten ihtiyaçları olduğunu bilseniz ve onların da tutumları farklı olsa siz bile teklif edersiniz sanki. Biraz da eski yaşananlar etkilemiş galiba.

Bence siz de ailenize denk meblağda hediyeler alın ya da anne babanızı tatile götürün. Aileler arasında eşit olmak sizi de rahatlatır biraz. Sonuçta siz de çalışıyorsunuz ve kim ne derse desin eşiniz sizin maaşınıza dokunmayacak kadar zengin değilse o biletler sizin de paranızla alınıyor.
Oncelikle beni anlamaniza sevindim.Bazen ihtiyaclari oluyordur elbette gercekten.Ama biraz cimrilik,biraz kolayciliga kacmalar, direk olarak birsey istiyormus gibi gorunmemek icin duygu somurulerine basvurmakla falan beni biraz bu anlamda kendilerinden uzaklastirdilar .. Bu yuzden de artik esimle bu konulara ayni pencereden bakamiyoruz..Yani aci bunu soylemek ama bazen babalari yokmuscasina sorumluluk yuklendigi zamanlar oldu esimin,baba figuru o kadar uzaktan izliyor yani nasilsa oglum hallediyor diyerekten...Bunlar benim kabul edebilecegim seyler degil,bana cok uzak seyler.. Anladiginiz uzere elbette tek bir sorun yasamadm sadece bilet parasina takildim konusu degil..Bunu anlamak isteyen anliyor,istemeyen bol keseden elestiriyor.sormuyor sorgulamiyor bile neden boyle dusunuyorsun diye..soran ogreniyor zaten..Herneyse..Yorumlardan anladigim kadari ile yapmam gereken, huzurum zaman zaman bu ve benzer konularda kacsa dahi, esimle bu konuda diyaloga girmemeye calismak..İyimser dusunemeyecegimi biliyorum cogu kez ama iki kisinin yasayacagi huzursuzluktansa bi kisinin icinde yasayacagi sessiz gerilim filmi yeğdir heralde.

Son düzenleme:
Herkes konu sahibine karşı çıkmış ama eğer eşimin ailesi benden daha iyi ise maddi olarak ben ev araba alicam diye kocamla birlikte çalışıp bir liranın hesabını yapıyorsam ve onlar da alabilecek durumdaysa bence kendileri biletini alsınlar derim yani. Kendi ailem de olsa böyle Düşünürüm ama maddi durumları cidden kotuyse eşimin ailesi de olsa bulur buluşturur gerekirse borç alır yine bilet aldiririm. Burada bence karşı tarafın maddi durumu ve bu olayı sürekli hale getirmesi önemli. Benim babam olsa mesela maddi durumu orta olmasına rağmen asla aldirmazdi bilet hatta biz alacağız desek gelmezdi. Bilemiyorum yanlış da düşünüyor olabilirim benim fikrim böyle

Merhaba,
Bazisina göre sıkıntı degil belki ama beni bi süredir rahatsiz eden bir konu var.Esimin ailesi uzakta yaşıyor ve arada sirada ziyarete geliyorlar bazen biz onlara .Cok degil senede 2 3 kez gelirler,ama en basindan beri esim gelis gidis masraflarini karsilar ve hep otobus yerine hep uçak ile ulaşımlarını saglar.yani son zamanlarda dolar artisi nedeni ile şehir ici ucuslari bile ekonomik degil artik ,bi ucak biletine bile para harcanirken dusunmek gerekir acil bir durum yoksa.yani otobus ile de gidip gelebilecekleri mesafe de cok dayanilmaz degil.benim canimi sıkan konu su ki hem her seferinde esimin bu ulasim masraflarini karsilamasi,onlarin da bu durumdan hoşnut olmalari .hemde daha ekonomik olan otobus dururken uçakla gidip gelmeleri.devir luks devri degil ,bu kadar saga sola yersiz para sacilmasi bana gereksiz geliyor.kv ve kp de biletlerini onceden kendilerinin aldığını duymadim,gelmeye niyetlerinin oldugunu soylemeleri yeterlidir biletler alinacak nasilsa diye.biletimizi al demezler ama al demis kadar olurlar yani..esim de genel de hep bu detaydan savunmaya gecer onlar istemediki ben aldim diye..bukadar futursuz davranmalari artik beni germeye basladi.esimle nasil duzgunce konusmaliyim nasil ikna etmeliyim artik bu gideri bir gorev gibi ustlenmemesi gerektigine? Cunku ona gore bu bir sorun degil,dogru konusma sekli ile ilerlemessem tartismaya oldukca acik bu konuda esim.Nasil konuya girmeliyim?

o kadar besleyip büyüttükleri adam da konforları için 500 liralık biletlerini alsın yaa, Allahaşkına şunu yapmayın ya, eşiniz yine iyi cevap veriyomuş, benim eşimin bunu söylemeye cesareti olamazdı.

Merhaba,
Bazisina göre sıkıntı degil belki ama beni bi süredir rahatsiz eden bir konu var.Esimin ailesi uzakta yaşıyor ve arada sirada ziyarete geliyorlar bazen biz onlara .Cok degil senede 2 3 kez gelirler,ama en basindan beri esim gelis gidis masraflarini karsilar ve hep otobus yerine hep uçak ile ulaşımlarını saglar.yani son zamanlarda dolar artisi nedeni ile şehir ici ucuslari bile ekonomik degil artik ,bi ucak biletine bile para harcanirken dusunmek gerekir acil bir durum yoksa.yani otobus ile de gidip gelebilecekleri mesafe de cok dayanilmaz degil.benim canimi sıkan konu su ki hem her seferinde esimin bu ulasim masraflarini karsilamasi,onlarin da bu durumdan hoşnut olmalari .hemde daha ekonomik olan otobus dururken uçakla gidip gelmeleri.devir luks devri degil ,bu kadar saga sola yersiz para sacilmasi bana gereksiz geliyor.kv ve kp de biletlerini onceden kendilerinin aldığını duymadim,gelmeye niyetlerinin oldugunu soylemeleri yeterlidir biletler alinacak nasilsa diye.biletimizi al demezler ama al demis kadar olurlar yani..esim de genel de hep bu detaydan savunmaya gecer onlar istemediki ben aldim diye..bukadar futursuz davranmalari artik beni germeye basladi.esimle nasil duzgunce konusmaliyim nasil ikna etmeliyim artik bu gideri bir gorev gibi ustlenmemesi gerektigine? Cunku ona gore bu bir sorun degil,dogru konusma sekli ile ilerlemessem tartismaya oldukca acik bu konuda esim.Nasil konuya girmeliyim?

Eğer ekonomik olarak bizi ciddi bir zora sokmuyorsa ben bu kadar ince hesap yapmazdım. Esinin anne ve babası nihayetinde bırakta o kadarda yapsın.

Eşinizin anne babası uzakta olduğundan dolayı ,eşiniz de en azından evlatlık görevimi bu şekilde yapayım deyip biletlerini alıyordur, bence birşey demeyin varsın alsın biletlerini, kendi anne babamız olsa biz de aynısını yapardık diye düşünüyorum,eşinize bunu söylerseniz onu üzersiniz benim nacizane fikrim bu

Evet ben bunun farkindayim ama bana bunu dusunduren kisiler degil hareketler,eylemler..Cocuk dunyaya getirmek onu maddi veya manevi somurme hakkini vermemeli diye dusunuyorum

Senin ailen geleceği zaman biletinizi kendiniz alın de o zaman diyebileceksen..

Kocan oldu diye tapulu malın değil
Annesi babası bunca yıl onlar bakmış
2 biletin lafını yapacaksak "vefa" duygusundan haberimiz yok demektir..

Uçak değil uzay mekiği mübarek 5 bin tutacak kadar hemde yurtdışı da değil..:KK53:
Onu konu sahibi ben senede 5 bin tl gider çok gitse ne var dediğimde yazmıştı. Yol ücretleri hakkında bilgim olduğundan değil de senede 3 defa gidiş dönüş yaklaşık o kadar tutar diye farazi yazmıştım:KK17:

Senin ailende böyle karşılanıyorsa sıkıntı yokkk ..
Bence senede 2.3 kez yol masraflarını karşılaması çokta sorun değilll ..
Benimki gibi her ay borçluyuz gibi para yatırmıyor sevin bence ne olucak senede 3 kez uçak masrafından ...

Eger maddi olara sizi zorlamiyorsa ve esin ailesini yilda 2 3 kez sadece boyle gorebiliyorsa sorun olmamali bence. Belki jzun sure otobus yolculugu cekemedikleri icin gelemiyoar ve esin sirf gelsinler diye bilet aliyor olabilir. Diger bir alternatif ise eger is durumunuz uygunsa biketi kendinize alin siz onlari gormeye gidin.

Merhaba,
Bu yaşa kadar kocanı büyütmüşler yılda iki kez uçak parası vermeyle aç kalmazsın. İki yaşlı insan tabi uçakla gelecek. Ekonominizi çok düşünüyosan senin ailen otobüsle gelir

Back
X