Yardiminiza ihtiyacim var,artik yoruldum..

Sonuc olarak ben bundan rahatsiz oluyorum..Peki bu dusuncemi nasıl değiştirebilrm ya da nasil takmamayi ogrenebilirim? Esinizi doguran dunyaya getiren insan vs degil de daha farkli öneriler olursa sevinirim,cunku bunlari ben de biliyorum.

E
Vallaha size açık birsey söyliyim mi: Maddi imkanı olan ve korkusu olmayan herkes 6 bucuk saat otobüse binecegine ucak tercih eder. Heleki yaslilara o yolculuk daha da eziyet. Ve dediğiniz kadar rahat degil. Ankaradan bizim memlekete 7,5 saat gittim bi kere,yani yaslilara tavsiye etmem. Ve dahadasi: Benim eşim annemin babamin o uzun yolculugunu yapmasını söylese bir güzel yerine oturtdururum. Burda söz konusu anne ve baba.. Esiniz bileti almaya Teklif ediyorsa onlarda kabul eder. Ayrıca bir evladin annesi ve babasi icin böyle bir harcamada bulunabilir diye düşünüyorum. Ha sizi aç susuz bırakır onlara bilet Alır o zaman haklısınız tabi
Esimin ailesi yasli degil dinc insanlar..otobus yolculugunun sagliklarini etkileyecegini sanmıyorum.Maddi durum derken biz de her seferinde ucak bileti alamayabiliriz.Ve her seferinde ucakla gelmek zorunda degiller senede iki kere geliyorlarsa birinde otobusle kendi imkanlari ile gelebilirler.İki otobus parasi cikaramayacak kadar fakir insanlar degiller..

Bayanlar..Eski konularimi acin okuyun zamaniniz varsa empati yoksunu bencil insansin diye etiketlemeden once..

E

Esimin ailesi yasli degil dinc insanlar..otobus yolculugunun sagliklarini etkileyecegini sanmıyorum.Maddi durum derken biz de her seferinde ucak bileti alamayabiliriz.Ve her seferinde ucakla gelmek zorunda degiller senede iki kere geliyorlarsa birinde otobusle kendi imkanlari ile gelebilirler.İki otobus parasi cikaramayacak kadar fakir insanlar degiller..

Sizin aileniz sizin sehirde. Sizin icin konuşmak daha kolay tabi. Esinizde bir evlat. Biraz empati kurmaya çalışsanız? Eşinizin neden bunu yaptığını bir düşünün. Ne diyim. Allah kimseyi baskasinin merhametine birakmasin hicbir zamam. Ve bence otobüste 6 saat genc insan icin bile yorucu.. Neyise.. Ben konudan cikiyorum. Size iyi aksamlar

Elestirmek yerine yardimci olsaniz..Ayni fikirde olmayabilirsiniz ama acimasiz ve belki ortadan bi yerden okudugunuz bir cumleme takilarak
Sizin aileniz sizin sehirde. Sizin icin konuşmak daha kolay tabi. Esinizde bir evlat. Biraz empati kurmaya çalışsanız? Eşinizin neden bunu yaptığını bir düşünün. Ne diyim. Allah kimseyi baskasinin merhametine birakmasin hicbir zamam. Ve bence otobüste 6 saat genc insan icin bile yorucu.. Neyise.. Ben konudan cikiyorum. Size iyi aksamlar
Size de

Elestirmek yerine yardimci olsaniz..Ayni fikirde olmayabilirsiniz ama acimasiz ve belki ortadan bi yerden okudugunuz bir cumleme takilarak

Size de

Ben sizi elestirmiyorum. Size demek istedigim bu : Eşiniz ailesinden uzak yaşıyor ve ona göre bunu yaparak onlara iyilik yapmış oluyor (bencede iyilik). Size bu durum galiba tek dolar firladi diye dokunmuyor. Ama tabi ki aile yapınizi bilemiyorum. Esiniz siz kavga çıkartsaniz bile bana göre yine biletleri almaya devam eder. Parasi yettigi kadar alır yani.

Sizin aileniz sizin sehirde. Si
Konuya girmeden önce o anne babanın eşinizi o yaşa getirdiğini nasıl zorluklarla büyüttüğünü de düşünürseniz belki girizgahı daha farklı yaparsınız alt tarafı bilet eşiniz sizin boğazınızdan kısarakmı alıyor :KK14:
Bazen evet bogazimdan kismasa da ay sonunu sirf bu "ucak" biletleri yuzunden zor getrdgimiz oldu..

Herseyi gecin su dogru mu? Ulasim masrafini surekli ogluna kitlemek? Gelmek isteyen insan ulasimini da goze almistir ,oglu birkac kez yardimci oldu diye surekli onun ulasimini surekli oglunun veya kizinin karsilamasini beklemek dogru mu ya bana bu dogru gelmiyor ? İnsan evladini zor duruma dusurmekten de cekinir veya durumu var diye hep beklentiye girmek dogru mu ya..bizim de akrabalarimiz var durumlari iyi ortak birsey yapmal istedgimizde onlara kitlemiyoruz mesela? Veya siz kendiniz de empati kurun ben kurmayi beceremiyorum surekli cocugunuzun en luks ulasim masrafini karsilamasina musade edermiydiniz? Kendi imkanlarinizla da gelmeye calismazmiydiniz birkac kez dr olsa el insaf yaa..

hanfendi sizin hayatınızda hiç ciddi ailevi sorun yaşammışsınız bilet parasına takmışsınız rabbim yaşatmasın ama daha ciddi bir sorun yaşasanız uçak biletini sorun bile etmezdiniz .

Anne-baba yahu....
Hakları ne yapsak ödenmez, yılda 3 uçak biletini mi çok gördünüz? Ayıp yaptığınız...
otobüsle gelen nasıl geliyor mantığınızı da hiç anlamadım. Soralım bakalım gelene uçağı tercih eder mi etmez mi diye?
Sömürmek demişsiniz bir de...
biraz gönlü geniş olun, faydasını görürsünüz..

Herseyi gecin su dogru mu? Ulasim masrafini surekli ogluna kitlemek? Gelmek isteyen insan ulasimini da goze almistir ,oglu birkac kez yardimci oldu diye surekli onun ulasimini surekli oglunun veya kizinin karsilamasini beklemek dogru mu ya bana bu dogru gelmiyor ? İnsan evladini zor duruma dusurmekten de cekinir veya durumu var diye hep beklentiye girmek dogru mu ya..bizim de akrabalarimiz var durumlari iyi ortak birsey yapmal istedgimizde onlara kitlemiyoruz mesela? Veya siz kendiniz de empati kurun ben kurmayi beceremiyorum surekli cocugunuzun en luks ulasim masrafini karsilamasina musade edermiydiniz? Kendi imkanlarinizla da gelmeye calismazmiydiniz birkac kez dr olsa el insaf yaa..

Niye kitlemek olarak görüyorsunuz ya birşeye hangi açıdan bakmak isterseniz öyle görürsünüz yok oğluna kitliyorlar yok öyle böyle diyeceğinize eşim ne iyi kalpli anne babasını rahat ettiriyor deseniz kaldı ki durumları da iyi değilmiş gelicez deyince eşin alıyordur ki uçakla gelmeyi onların istediğini de sanmam. Ya alt tarafı senede 2 defa yaa hani zar zor geçinirsiniz tamam kimbilir nerelere harcıyorsunuzdur gözünüz görmez ama eşinin ailesi olunca göze batar.Kimse bir biletle birini kullanmış olmaz durumu iyi olan biri için uçak şehir içi lüks değil otobüste o kadar konforlu değil eşiniz senede 2 kere bu kadarını yapamayacak mı? hayatta paradan daha önemli şeyler var hanımefendi hayır duası almak gönül almak aileye evlatlık yapmak gibi bunlar parayla ölçülmez

Benim eşimin durumu çok iyi şükür bende asgariyle çalışanım.Annem sağlık nedeniyle işi bıraktı 2 senelik primi vardı eşim ödedi, yaşı bekliyordu kardeşimin maaşı yetmiyordu kirasını verdim evine beyaz eşya aldım eşim her ihtiyacında koştu sağolsun bin kere ve bize hep bunların geri dönüşü maddi manevi çok güzel oldu elimize hep beklemediğimiz yerlerden para geçti ve mucize denilen şey oldu ümitlerimin bittiği yerde 5.tüp tedavimde hamile kaldım bir Allah razı olsun demeleri bile yeter!!

Business class ta mı geliyor amcayla teyze? :)
Cip lounge da bir drink almadan uçamayız falan mı diyorlar? :))
ben ödetmem anneme babama beni ziyaret için geldikleri uçak parasını.
Eşim de kendi ailesine ödetmez.
Otobüsle gelin gibi bir teklif hiç yapmam, gücüm varsa en iyisini hak ediyorlar, rahat etsinler diye düşünürüm.

Ben yapilani konusmayi sevmem.Bilmem bu dedigim birsey ifade ediyor mu ? Gecmiste yasadigim ve buyuk yaralar aldigim,benim icin hatta cevremdeki herkes için büyük ailevi sorunlarimi tek tek anlatacak vaktim yoktu beni tek tarafli degerlendirmemeniz icin..
Su annesi babasi edebiyatini da birakin biz de agac kovugundan cikmadik..kimin neyi nekadar yaptigini, kimin yapilan iyiliklere nasil kurnazliklarla karsilik verdiğini bilmeden bu kadar acimasiz yorum yapanlardan baska konularda " ben olsam kayınvalidemin yzune bakmazdim,zirnik vermem,ben mesafeliyim zaten görüşmüyorum" diye yorumlar gelebiliyor..Kaldi ki ben bu kadar agir konusmazken..Hayret doğrusu..

Valla eğer siz sıkıntı yaşıyorsanız maddi durumdan dolayı ve onlarında durumu iyi ise ama bakın bu çok önemli paraları varsa ona rağmen sizeodetip sizi sıkıntıya sokuyorlarsa haklısınız ayrıca 6 saat de uzun bir yol diil insanlar 20 saat otobüs yolculuğu yapıyor onlara yazık diil mi uçak biletleri 300 tl olmuş bi geliş gidiş 1200 tl zor bir durum yani.

Niye kitlemek olarak görüyorsunuz ya birşeye hangi açıdan bakmak isterseniz öyle görürsünüz yok oğluna kitliyorlar yok öyle böyle diyeceğinize eşim ne iyi kalpli anne babasını rahat ettiriyor deseniz kaldı ki durumları da iyi değilmiş gelicez deyince eşin alıyordur ki uçakla gelmeyi onların istediğini de sanmam. Ya alt tarafı senede 2 defa yaa hani zar zor geçinirsiniz tamam kimbilir nerelere harcıyorsunuzdur gözünüz görmez ama eşinin ailesi olunca göze batar.Kimse bir biletle birini kullanmış olmaz durumu iyi olan biri için uçak şehir içi lüks değil otobüste o kadar konforlu değil eşiniz senede 2 kere bu kadarını yapamayacak mı? hayatta paradan daha önemli şeyler var hanımefendi hayır duası almak gönül almak aileye evlatlık yapmak gibi bunlar parayla ölçülmez

Benim eşimin durumu çok iyi şükür bende asgariyle çalışanım.Annem sağlık nedeniyle işi bıraktı 2 senelik primi vardı eşim ödedi, yaşı bekliyordu kardeşimin maaşı yetmiyordu kirasını verdim evine beyaz eşya aldım eşim her ihtiyacında koştu sağolsun bin kere ve bize hep bunların geri dönüşü maddi manevi çok güzel oldu elimize hep beklemediğimiz yerlerden para geçti ve mucize denilen şey oldu ümitlerimin bittiği yerde 5.tüp tedavimde hamile kaldım bir Allah razı olsun demeleri bile yeter!!
Ne guzel Allah razi olmus demekki..Biz de kayinvalideme emeklilik icin destek olduk,bir bucuk sene.Esimin bir akrabasina ameliyat icin maddi hatta manevi destek olduk..Ben herseyi kitlemek olarak gorsem bunlarla aklimi oynatmam lazimdi..

Ben yapilani konusmayi sevmem.Bilmem bu dedigim birsey ifade ediyor mu ? Gecmiste yasadigim ve buyuk yaralar aldigim,benim icin hatta cevremdeki herkes için büyük ailevi sorunlarimi tek tek anlatacak vaktim yoktu beni tek tarafli degerlendirmemeniz icin..
Su annesi babasi edebiyatini da birakin biz de agac kovugundan cikmadik..kimin neyi nekadar yaptigini, kimin yapilan iyiliklere nasil kurnazliklarla karsilik verdiğini bilmeden bu kadar acimasiz yorum yapanlardan baska konularda " ben olsam kayınvalidemin yzune bakmazdim,zirnik vermem,ben mesafeliyim zaten görüşmüyorum" diye yorumlar gelebiliyor..Kaldi ki ben bu kadar agir konusmazken..Hayret doğrusu..

Öncesini sonrasını bilemeyiz. Bu insanlar size ne yaptı etti. Ama ben maddi mevzularda imkan varken esirgemeyi garip buluyorum.
Size çok büyük kötülükleri varsa evinize gelmelerinden rahatsız olmalıydınız. Siz gelsinler ama uçak biletlerini kendileri alsınlar diyorsunuz ki eşiniz teklif edip eşiniz alıyor zaten..
burada mevzu para.
Tahminim 3000 lira olsun bunun yıllık masrafı size. O para ile yapacak başka şeyleriniz, gerçekleştirmek isteyip ertelediğiniz bir hayaliniz mi var? Neyden geri kalıyorsunuz? Lüksünüzden mi, ihtiyacınızdan mı?
Yada ailesi sizin için hiç bir şey yapmayan çok bencil insanlar mı? Kayınpederiniz çok cimri, asla elini cebine atmayan biri mi?
Onlara ziyarete gittiğinizde size başka masraflar falan mı kilitlerler?
Rahatsız olmanız için tek sebep uçak bileti olunca e yok artık evladı bir uçak bileti de alsın deriz...
Ki fazla fazlasını eşim ailesi için yapar, gözüme batmaz. Ailesine gönlü geniş olan adam iyidir, düşüncelidir... size farklı davranmıyorsa...

Valla eğer siz sıkıntı yaşıyorsanız maddi durumdan dolayı ve onlarında durumu iyi ise ama bakın bu çok önemli paraları varsa ona rağmen sizeodetip sizi sıkıntıya sokuyorlarsa haklısınız ayrıca 6 saat de uzun bir yol diil insanlar 20 saat otobüs yolculuğu yapıyor onlara yazık diil mi uçak biletleri 300 tl olmuş bi geliş gidiş 1200 tl zor bir durum yani.
Evet aynen zor..Buarada sonunda benim penceremden bakan onyargisiz benle aynifikirde olmasa da duyar kasarken yerin dibine sokmaya calismayacgndan emin oldugum bir yorum sahibi:)

Back
X