Yardiminiza ihtiyacim var,artik yoruldum..

Ufak hesap yapmayın denmiş de konu sahibi çalışmıyor ve tek maaşlı olsalar uçak bileti alır mıydı sizce anne babasına? Annemler bize geliceği zaman arabayla geliyorlar , bir kere geldiler onda da biletlerini kendileri aldılar.Hatta şöyle söyliyim ben onların şehrine tek gittiğimde de babam benim dönüş biletimi alır.Bana sadece gideceğim günü sorar.Bu hep böyleydi.O yüzden çocuğuna bilet aldıran anne babaları nedense garip karşılıyorum.Belki de kendi ailemde böyle bişey görmediğimden.Konu sahibini yüzde yüz haksız bulmadım.Ama bunun için de eşle tartışmaya değmez.

Öncesini sonrasını bilemeyiz. Bu insanlar size ne yaptı etti. Ama ben maddi mevzularda imkan varken esirgemeyi garip buluyorum.
Size çok büyük kötülükleri varsa evinize gelmelerinden rahatsız olmalıydınız. Siz gelsinler ama uçak biletlerini kendileri alsınlar diyorsunuz ki eşiniz teklif edip eşiniz alıyor zaten..
burada mevzu para.
Tahminim 3000 lira olsun bunun yıllık masrafı size. O para ile yapacak başka şeyleriniz, gerçekleştirmek isteyip ertelediğiniz bir hayaliniz mi var? Neyden geri kalıyorsunuz? Lüksünüzden mi, ihtiyacınızdan mı?
Yada ailesi sizin için hiç bir şey yapmayan çok bencil insanlar mı? Kayınpederiniz çok cimri, asla elini cebine atmayan biri mi?
Onlara ziyarete gittiğinizde size başka masraflar falan mı kilitlerler?
Rahatsız olmanız için tek sebep uçak bileti olunca e yok artık evladı bir uçak bileti de alsın deriz...
Ki fazla fazlasını eşim ailesi için yapar, gözüme batmaz. Ailesine gönlü geniş olan adam iyidir, düşüncelidir... size farklı davranmıyorsa...
Evet aynen tarif ettiginiz gibi insanlar ..bu halleri bizi bazen zor durumda bile birakmistir kendi aileme.karsi..

Ne guzel Allah razi olmus demekki..Biz de kayinvalideme emeklilik icin destek olduk,bir bucuk sene.Esimin bir akrabasina ameliyat icin maddi hatta manevi destek olduk..Ben herseyi kitlemek olarak gorsem bunlarla aklimi oynatmam lazimdi..

Aaa evet onu da çok gönülden yaptınız ya sanki o konunuzu da gördüm o yüzden de konu açıp zaten şikayet etmişsiniz!!

durumları yokmuş emeklilik primini ödeyemiyorlarmış doğru düzgün ve eşiniz destek olmak istemiş 6 ay ödendikten sonra 8 ayın daha olduğunu öğrenince ben bunu eşimin ödemesini istemiyorum demişsiniz!!! sanki çok içinizden gelerek sesiniz çıkmadan yapmışsınız gibi yazmayın bir de..

eşiniz yapıyor üstelik sizden bir isteği yok ama başları sıkışsa eşiniz ne zaman yardıma koşsa sorun yapmışsınız ki onların talebi olmamış benim eşim 2 seneden fazla ödedi de yeter demedi!! eşiniz ağaç kovuğundan çıkmadı o aile bugünlere getirdi

Ufak hesap yapmayın denmiş de konu sahibi çalışmıyor ve tek maaşlı olsalar uçak bileti alır mıydı sizce anne babasına? Annemler bize geliceği zaman arabayla geliyorlar , bir kere geldiler onda da biletlerini kendileri aldılar.Hatta şöyle söyliyim ben onların şehrine tek gittiğimde de babam benim dönüş biletimi alır.Bana sadece gideceğim günü sorar.Bu hep böyleydi.O yüzden çocuğuna bilet aldıran anne babaları nedense garip karşılıyorum.Belki de kendi ailemde böyle bişey görmediğimden.Konu sahibini yüzde yüz haksız bulmadım.Ama bunun için de eşle tartışmaya değmez.
Aynen ben de ailemden gormedim boyle bisiyy..oyle ki zamaninda durumlari yokken bile birakin aldirmayi imasini yapacak karakterde insanlar asla degiller kendi ailem diye demiyorum gercekten...

Evet aynen tarif ettiginiz gibi insanlar ..bu halleri bizi bazen zor durumda bile birakmistir kendi aileme.karsi..

E keşke baştan özetle bu şekilde yazsanız.
Olay sadece kocasının anne babasına aldığı uçak biletinden rahatsız olan kadın olunca cevaplar da ona göre oluyor.
Beklentiler ve gelirinize de bağlı.
Atıyorum eşinizin ailesi için harcadığı para yılda 2 aylık maaşından fazlaysa, gözünüze batar...
Ama eşinizin bu yaptığını engelleyebileceğinizi sanmıyorum.
Ya araba/ev gibi bir borcun altına girecek, durumunuzu biraz zora sokacaksınız
Yada durumu kabulleneceksiniz.

Aaa evet onu da çok gönülden yaptınız ya sanki o konunuzu da gördüm o yüzden de konu açıp zaten şikayet etmişsiniz!!

durumları yokmuş emeklilik primini ödeyemiyorlarmış doğru düzgün ve eşiniz destek olmak istemiş 6 ay ödendikten sonra 8 ayın daha olduğunu öğrenince ben bunu eşimin ödemesini istemiyorum demişsiniz!!! sanki çok içinizden gelerek sesiniz çıkmadan yapmışsınız gibi yazmayın bir de..

eşiniz yapıyor üstelik sizden bir isteği yok ama başları sıkışd eşiniz ne zaman yardıma koşsa sorun yapmışsınız ki onların talebi olmamış benim eşim 2 seneden fazşa ödedi de yeter demedi!! eşiniz ağaç kovuğundan çıkmadı p aile bugünlere getirdi
Kesinlikle çıkmadı onda hem fikirim.

E keşke baştan özetle bu şekilde yazsanız.
Olay sadece kocasının anne babasına aldığı uçak biletinden rahatsız olan kadın olunca cevaplar da ona göre oluyor.
Beklentiler ve gelirinize de bağlı.
Atıyorum eşinizin ailesi için harcadığı para yılda 2 aylık maaşından fazlaysa, gözünüze batar...
Ama eşinizin bu yaptığını engelleyebileceğinizi sanmıyorum.
Ya araba/ev gibi bir borcun altına girecek, durumunuzu biraz zora sokacaksınız
Yada durumu kabulleneceksiniz.
Galiba :/ oyle gorunuyor

Eşinizin annesine babasına yaptığı tek masraf uçak bileti almak mı?
Eğer öyleyse çok takmamaya çalışın evladıdır alsın. Onlar bu yaşa kadar yetiştirmişler belki de evlatlarından görecekleri tek dünyalık bu uçak biletleridir kimbilir.
Elbette otobüs alternatifi de değerlendirilebilir ama hani kaba bir tabir vardır "attan inip eşeğe binmek" onlar rahat olana alışmışken neden eziyet çekmeyi tercih etsinler ki?
Ayrıca inanın ben senelerce şehirlerarası otobüslerle yolculuk yaptım şimdi de arada yapıyorum, bazen 3 saatlik yol 10 dk uzayınca bile sıkıntı basıyor. Ki otobüs yolculuklarında bunlar olasıdır, yoldan birini alır, mola yerinde ya da terminalde fazladan 10 dk durur! Uzun yol yorar insanı. Eee onlar da yaşlı insanlar, ne var sanki ne mutlu eşiniz hayırlı evlatmış lafını etmiyor ayrıca ailesiyle birbirlerine çabucak kavuşmuş oluyorlar.
Keşke benim annem babamın da biletlerini ben alabilsem. İleride aynısı eşimin anne babası için olsa alırım yani ne var. Kardeşi/kuzeni vs dıdının dıdısına varıncaya kadar tüm sülaleye kadar alınıyorsa orada haklısınız. Ama anne baba başka...
Onlarla başka sorunlarınız yoksa, sizin huzurunuzu bozmuyorlarsa, mevzu sırf biletse alıverin, onlardan aldığınız hayır duaları yeter.

Eşinizin annesine babasına yaptığı tek masraf uçak bileti almak mı?
Eğer öyleyse çok takmamaya çalışın evladıdır alsın. Onlar bu yaşa kadar yetiştirmişler belki de evlatlarından görecekleri tek dünyalık bu uçak biletleridir kimbilir.
Elbette otobüs alternatifi de değerlendirilebilir ama hani kaba bir tabir vardır "attan inip eşeğe binmek" onlar rahat olana alışmışken neden eziyet çekmeyi tercih etsinler ki?
Ayrıca inanın ben senelerce şehirlerarası otobüslerle yolculuk yaptım şimdi de arada yapıyorum, bazen 3 saatlik yol 10 dk uzayınca bile sıkıntı basıyor. Ki otobüs yolculuklarında bunlar olasıdır, yoldan birini alır, mola yerinde ya da terminalde fazladan 10 dk durur! Uzun yol yorar insanı. Eee onlar da yaşlı insanlar, ne var sanki ne mutlu eşiniz hayırlı evlatmış lafını etmiyor ayrıca ailesiyle birbirlerine çabucak kavuşmuş oluyorlar.
Keşke benim annem babamın da biletlerini ben alabilsem. İleride aynısı eşimin anne babası için olsa alırım yani ne var. Kardeşi/kuzeni vs dıdının dıdısına varıncaya kadar tüm sülaleye kadar alınıyorsa orada haklısınız. Ama anne baba başka...
Onlarla başka sorunlarınız yoksa, sizin huzurunuzu bozmuyorlarsa, mevzu sırf biletse alıverin, onlardan aldığınız hayır duaları yeter.
Sagolun yapıcı yorumunuz icin:)

Sagolun yapıcı yorumunuz icin:)
Rica ederim :)
Diğer yorumlarınızı da okudum bu konuda geçmişte de başka şeyler yaşanmış belli ki.
Haksızsınız diyemem sadece eşiniz açısından düşünerek belki onun hatrına tolere edilebilir diye düşündüm eşinizin zorlanmasına kıyamadığınızı belirtmişsiniz zaten. O yüzden hiç mevzuyu açmayın boş yere eşinizle aranızda tatsızlık olmasın

Geçmişte ailenizin size ev almak için verdikleri parayi kayniniza ev almak için kullanmak istemisler galiba.Gönülsüz de olsanız beyaz esyalarini da almışsınız.Sanırım sizin aile vericiyken onlar hep alıcı olmuş.E artık bir yerden sonra da bıkkınlık gelmiş anladığım.Sizi üzen bence sürekli beklenti içinde olmaları.Geçmişi unutun.Sadece uçak biletiyse artık mesele onu da dert etmeyin.

İkimiz de calisiyoruz gelirimiz ust duzey diyemem ama istedigimiz bisey olunca alabiliyoruz kredi kartiyla falan toparliyoruz sonra..Ama olay geliriniz iyi ise takilmayinlik bi konu gibi gelmiyor bana artik:KK43:
Tam olarak öyle. Anne babası o yaşına kadar büyütmüş beslemiş şimdi evlendi diye elini eteğini çeksinmi yani. 2 nizde çalışıyosanız bunun lafını etmeniz bence ayıp. İnsan anne babasına bu kadarcık jest yapamıycakmı. Sizde yaşlanıcaksınız unutmayın.

Merhaba,
Bazisina göre sıkıntı degil belki ama beni bi süredir rahatsiz eden bir konu var.Esimin ailesi uzakta yaşıyor ve arada sirada ziyarete geliyorlar bazen biz onlara .Cok degil senede 2 3 kez gelirler,ama en basindan beri esim gelis gidis masraflarini karsilar ve hep otobus yerine hep uçak ile ulaşımlarını saglar.yani son zamanlarda dolar artisi nedeni ile şehir ici ucuslari bile ekonomik degil artik ,bi ucak biletine bile para harcanirken dusunmek gerekir acil bir durum yoksa.yani otobus ile de gidip gelebilecekleri mesafe de cok dayanilmaz degil.benim canimi sıkan konu su ki hem her seferinde esimin bu ulasim masraflarini karsilamasi,onlarin da bu durumdan hoşnut olmalari .hemde daha ekonomik olan otobus dururken uçakla gidip gelmeleri.devir luks devri degil ,bu kadar saga sola yersiz para sacilmasi bana gereksiz geliyor.kv ve kp de biletlerini onceden kendilerinin aldığını duymadim,gelmeye niyetlerinin oldugunu soylemeleri yeterlidir biletler alinacak nasilsa diye.biletimizi al demezler ama al demis kadar olurlar yani..esim de genel de hep bu detaydan savunmaya gecer onlar istemediki ben aldim diye..bukadar futursuz davranmalari artik beni germeye basladi.esimle nasil duzgunce konusmaliyim nasil ikna etmeliyim artik bu gideri bir gorev gibi ustlenmemesi gerektigine? Cunku ona gore bu bir sorun degil,dogru konusma sekli ile ilerlemessem tartismaya oldukca acik bu konuda esim.Nasil konuya girmeliyim?
Cok degil yilda 3 kere mi?benimkiler 10 senede 2kere geldi ben kendim giderim yilda 1 cocuklarla esim cani isterse biner otobuse 2gun gorur gelir ..En guzeli gitmeniz bence..

Ben sizi anladım sanırım biraz. Sürekli beklenti içerisinde olmaları sizi rahatsız etmiş. Gerçekten ihtiyaçları olduğunu bilseniz ve onların da tutumları farklı olsa siz bile teklif edersiniz sanki. Biraz da eski yaşananlar etkilemiş galiba.

Bence siz de ailenize denk meblağda hediyeler alın ya da anne babanızı tatile götürün. Aileler arasında eşit olmak sizi de rahatlatır biraz. Sonuçta siz de çalışıyorsunuz ve kim ne derse desin eşiniz sizin maaşınıza dokunmayacak kadar zengin değilse o biletler sizin de paranızla alınıyor.

Konuya girmeden önce o anne babanın eşinizi o yaşa getirdiğini nasıl zorluklarla büyüttüğünü de düşünürseniz belki girizgahı daha farklı yaparsınız alt tarafı bilet eşiniz sizin boğazınızdan kısarakmı alıyor :KK14:
Ben de cocuk buyutuyorum da yilda 3 kez ucak bileti aldirmak
masraf ettirmek
ilerde kendime harcatmak icin degil..Bir seylerden kısıp ucak bileti aliyorsa konu sahibi de haklı.

Ben de cocuk buyutuyorum da yilda 3 kez ucak bileti aldirmak
masraf ettirmek
ilerde kendime harcatmak icin degil..Bir seylerden kısıp ucak bileti aliyorsa konu sahibi de haklı.

Konu sahibinin diğer konularına vakıf değilim ama haklısınız ne aile ne evlat karşılık için yardım etmemeli..
İki evlat büyüttüm oğlum bana jest yapsa durumu müsaitse neden aldın ettin demem içinden gelmiştir vs.
Durumu yoksa zaten ben kendim müsaade etmem konu sahibi zorlanıyormuş o durumda büyükler elbette hatalı..

Ya ama konu acarken daha önce sunu bunu yaptılar onun icin artık kaldiramiyorum diye yazmasa biz nerden bilelim ki?yazılanlara göre yorum yapilir. Ayrica anneye babaya sahip cikmak duygu kasmak değildir konu sahibi, evlat olana farzdir. Eşinizle konusun, artik birikim yapmak. İstediginizi ve zorunlu olmayan msraflara katilmayacaginizi söyleyin. Olsun bitsin

Otobüs yolculuğu gözümde büyüyor yaşlı olmasam bile
Muhtemelen promosyonlu falan bakıyordur bence görmezden gelmek daha mantıklı

Offf ne var Allah askina bunda? Size misafir geliyorlar sonucta insan anne babasininda bir zahmet karsilasin yol parasini. 6 saat yolu ben bu yasimda cekemem yasli insanlar neden ceksin? Bu kv-kp yakin otursalar ayri dert, uzak otursalar ayri dert.

Back
X