yardımınıza ihtiyacım var: düşüncesiz arkadaş

ada212011

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2011
352
1
46
Edirne
Benimde arkadaşımla ilgili bir sorunum var ve onu nasıl uyaracağımı bilmiyorum...
Yaklaşık 3 yıldır tanıdığım ve bu 3 yıla bir çok şey sığdırdığım bir arkadaşımdan bahsetmek istiyorum...
Tanırşmamız ikimizinde yabancı olduğu bir yerde tesadüf eseri başladı ve 3 yıldır yakşık her gün görüşmemizlede devam etti...
Arkadaşım benden 3 yaş büyük ve bi devlet dairesinde çalışıyor, ikimizde mühendisiz, o zamanında kpss'den çok düşük bir puan alarak atanmış ve sanırım 5-6 yıldır da aynı yerde çalışıyor...Bende farklı bir bölüm mezunuyum ve özel sektörde çalıştıktan sonra devlet dairesinde çalışmak istediğimden işimden ayrıldım ve evde kpss'ye çalışarak 85 puan aldım ve 1 yıldır atanmayı bekliyorum, böyle giderse daha da çok bekliyeceğim neyse...
Şimdi soruna gelelim; ben bu işsizlik durumunu yeterince kafama taktım evde kaldığım sürede yüksek lisansımı yaptım kpss yabancı dil vs çalışmaları yaparak zamanımı en verimli şekilde geçirmeye çalıştım...Derken emeğiminde karşılığını bir türlü alamadım,şu anda evden takip ettiğim bir işim, meslektaşlarımın aldığı maaşın yarısı kadar bir gelirim ve ödenmiş sigorta primlerim var...Ki tek istediğim aktif çalışma ortamı içine girerek sosyal yaşama katılmak...Bulunduğum yerde özelde çalışma imkanım yok sadece bir devlet dairesine yerleşme hayaliyle günlerimi geçiriyorum...
Bu arkadaşımda geçirdiğim bu süreci saniyesi saniyesine biliyor ve Allah var verdiği moralle hep yanımda olup desteğini hiç esirgemedi...Taa ki seçim öncesi sözleşmeli çalışanlar kadroya geçirilene kadar....Diyceksiniz ne var bunda ; bu süreç boyunca arkadaş sürekli beni aradı birlikte olduğumuz dönemlerde nispet yapar gibi hep bu kadro olayını açtı...bende üstü kapalı uyardım, arkadaşım senin adına çok sevindim ama neolur kapatalım bu konuyu diye...Oda bana 'sende gir sınava bu bölümü oku,hemen atanırsın' tarzı söylemlerini hiç bırakmadı...Hep yine benim iyiliğim için konuşuyor derken, sonu gelmedi bunların...Hergün arayıp sizin bölümden şu kadar alınıyormuş (6 kişi) bizim bölümden bu kadar (2000) vah vah tüh tüh gibi beni daha da çileden çıkaracak sözler...Ben konuyu kapatmaya çalıştıkça o açtı ve şaşkınlıkla izledim ve kendimi çekerek eskisi gibi sık görüşmmeye karar verdim...
Geçen gün eşimle iftara çağırdılar aradanda yaklaşık 1 ay falan geçti görüşmüyoruz yine aynı şey, yaşasın kadrolu olcam şu kadar gün var falan...Bunu duyunca eşime işaret çaktım ve kalktık...Şimdi bilemiyorum benmi çok abartıyorum acaba yoksa bu arkadaş bana nispet mi yapıyor...Bir şey söyliycem kıracam bu sefer bide hamile al başına belayı...Önümüzdeki haftada ben iftara çağıracam ve eminim yine aynı konu açılacak ve ben aklıma geldikçe hüngür hüngür ağlıyorum, niye bu kadar düşüncesizce davranıyor diye...Ne olur bana bir şey söyleyin çıkamadım işin içinden....

belki kötü niyetli değildir ama ben olsam senin yerinde bende alınırdım haklısın.

güzelce uyarmışsın konuyu kapatalım diye ama anlamamış demekki.samimiyetinizde var bence lütfen bidaha bu konuyu açma kırılıyorum kırıldığımı bile bile açarsan benim üzülmeme üzülmediğini düşüncem de.

belki kötü niyetli değildir ama ben olsam senin yerinde bende alınırdım haklısın.

güzelce uyarmışsın konuyu kapatalım diye ama anlamamış demekki.samimiyetinizde var bence lütfen bidaha bu konuyu açma kırılıyorum kırıldığımı bile bile açarsan benim üzülmeme üzülmediğini düşüncem de.

Aslında bunuda dedim, o kendinden daha sonra işe başlayıp da kadroya geçenlere sinir oluyor mesela...Bunuda kaç kez anlattı bana, ya arkadaşım dedim daha ne istiyorsunuz dedim, ne güzel olmıycak olan oldu bari bunu benim yanımda konuşma ne kadr üzüldüğümü en iyi sen biliyorsun diyorum,ertesi gün tekrar aynı şey...Hayır bide bi ortama girdiğimizde tek işi olmayan benim yine aynı konu,valla bilemedim derdi ne bu kızın...
Sevdiğimde biri çok şey paylaştık birlikte ama inadına yapıyor sanki...

cnm ıcerlemekte cok haklısın .ustelık uyardıgın halde nıspet yapar gıbı hep aynı seylerı soyluyor cok ayıp .bunu ılkokula gıden cocuk yapmaz .hıc unutmam lıse de cok sevdıgım arkadasım sınıfta kalmıstı bır dersten .eger o dersı verebılseydı belgeyle gecıcektı.her neyse ben de takdır belgesı almıstım ama ,sınıfta kalan bendım sankı o uzuluyor dıye bende uzuldum sevınemedım bıle .neredeyse taktır belgesı aldıgıma pısman olucaktım .keske ben de kalsaydım der gıbı olmustum .yanı canım arkadasın kac yasında bılmıyorum ama ben 17 yasında bu uzuntuyu yasayabılıyordum .akıl etmedıgınden degıl senın arkadasın nıspet yapıyor cnm .hemcınslerımızde hep gorulen davranıstır bunlar .ev doser komsusuna hava yapar,gıder en pahalı ayakkabıyı cantayı alır arkadasına hava yapar ,araba alır cevreye hava yapar yapar,cocuk yapar yapamayana hava yapar ..yaparlar da yaparlar yanı .hıc bıtmez hemcınslerımızın bu nıspetlerı .o yuzden cok takılmamak lazım ya da uzaklasmak en dogrusu .

Arkadaş 34 yaşında işin ilginç tarafı da bu, hani 20 li yaşlarda olsa bi nebze diycem de ...
Zaten aynen dediğin gibi, aldığını abartmasını sever, aa ne güzelmiş demeye fırsat bırakmadan şu kadara aldım der, şimdi hamile görseniz dünyada tek hamile kendisiymiş gibi davranır, ne bileyim senin bir açığın varsa bangır bangır bağırır dillendirir bunu...Haa bunlar kötü yanları iyi biridir de aslında yiğidi öldür hakkını yeme demişler...
Benimde ödüm kapar bişey söylersem kırılacak diye...Örneğin hamile diye saçını boyatamadı bir süre ve o kadar perişan bir halde gezdiki bende o zaman farkettim saçlarının yarısından fazlasının beyaz olduğunu...Çok kötü görünmesine rağmen sesimi çıkarmadım, geçen geldi bende regl şişkinliği var vücut ödem yapıyor, şişmişsin gene bu ne hal falan falan...Diycem kendine bak diye olmıycak ama bende artık alttan alamıyorum, kimseye bişey diyemediğim gibi kendi içimde patlıyorum malesef...

Ben maalesef ortada bir "iyi niyet"ten ziyade "nispet" görüyorum. Çocuk çocuk, yaşına uymayan davranışlar hiç hoş değil:19: Sık görüşme, kendi iyiliğin ve ruh sağlığın için. Şunu da unutma ki, "Burada bu arkdaşın yüzünden böyle bir konu açıyorsan, ayrıca objektif olarak dışarıdan biri olarak bakıyorsan hiçbir iyi niyet olmadığını görmen yüksek ihtimal." :50:

Sevgiler:71:

Back
X