Yardiminiza Ihtiyacim Var Melekler...

nişanlınızın yan çizip,sahada annesiyler sizi başbaşa bırakması hoş olmamış. bu tür meselelere büyükler alet edilmemeli bence. ama madem edildi. sizin de düğün salonu seçme lüksünüz bana biraz ters geldi. ne olursa olsun, derme çatma bile olsa nezaketen sesimi çıkarmazdım ben olsam. eğerki düğün salonlarımla ilgili hassasiyetim varsa durumum varsa , gider kendim beğendiğim salonu tutarım. ya da babama söylerim, durumu varsa o tutar. (tek düğün olacak diye algıladım o yüzden öyle cevapladım)

eğer 2 düğün olacaksa,(artık kız evi de nişandan ayrı düğün yapıyor) siz beğendiğiniz yerde yapın, onlar da beğendikleri yerde yaparlar düğünlerini..

tabii ki kaynananla acik acik konusup dugununun orada olmasini istemedigini soyleyeceksin, neyden cekiniyosun canim? bu senin dugunun yerini, zamanini herseyi senin istedigin gibi olmali. ayrica sunu da soyliyim, herseyi istedigin gibi yap yoksa sonra insanin icinde kaliyor keske soyle olsaydi, ben sunu istemistim ama olmamisti falan diye...hadi kayinvaliden ucuza getirmek istiyor anladik ta nisanlinin boyle yapmasi cok ayip bence. bu arada benim dugunum 2 hafta icinde planlandi ve yapildi, merak etme yer mutlaka bulunuyor...kaynanan yalan soylemis yer yok diye, ne kadar ayip...sen buna hic tepki gostermedin mi tatlim? ben olsam kaynanama iki uc laf sokar utandirirdim ve nisanlimi da annesine uydugu icin bir guzel benzetirdim yani iyi bir firca cekerdim. nedense artik ozellikle erkek tarafi herseyi ucuza getirmeye calisiyor, kurnazlar ya alsanaalsanasmile

Ya Konustum Ama Laftan Anlamiyor Ya Orasi Ya Kir Dugunu Diyor :( Mesafe Fazla Oluncada Gidip Gelemiyorsun Dogal Olarakta Boyle Sorunlar Oluyor. Kadin Bal Gibiydi Ya Ne Oldu Anlamadim Bu Salon isi Cadi Tarafini Cikardi Ortaya:( Ben Kimseyi Kirmak istemiyorum Zaten Yapimda Yok Hep Sessiz Sakinim Kimseye Daha Sesim Yukselmemistir. Bu Yuzdende Kaybeden Ben Oluyorum Kahretsin :(

Nisanlin isin kolayina kaciyor, Annesi ile kötü olmamak icin tabiri caizse basindan atiyor seni bana göre.:delphin:

Bence sen hic yüz göz olma kaynananla bu konuda....Annene veya baska bir aile büyügüne söyle onlar konussun!
Kesinlikle o salonu istemiyor, dügün denilen sey bir defa oluyor, hepimizin gönlü olsun diye iylikle konussunlar kaynanala...:delphin:

isin Kötü Tarafi Babam Ben Karismiyorum Diyip Atiyo Cunku O istemedi Bu Evliligin Olmasini. Kendi Ailesinden Birilerine Soz Verdigi icin... Annem Kadin Zavalli Zaten KEndi Derdi Ona Yetiyo Bide Bu Konu Ile Basini Sisirmek istemiyorum.. Arada Kaldim Umursamaz Gibi Gorunuyorum Ama Icim Cok Aciyorsenağlama

Nişanlının tavrı nekadar tuaf ben artık karışmıyorum nedemek..
Kim karışacakmış peki düğün salonundan dahada önemli nişanlının sana karşı yaklaşım şekli.
nişanlınla iyice bi konuş bence sen,içinden çıkamadığı herşeyde ben karışmam diye böyle geri çekilecekse hemen işin çok zor senin...
Ben karışmam diye bişey olurmu:kahve:

Ya Aslinda Hic Boyle Yapmazdi Ama Annesi ile Oda Basa Cikamadi Bunun Farkindayim Ondan Dolayi Oyle Soyledi. Cunku istedigimiz Salonda Bi Yer Bulmustu Ama Sonuc Kaynana Araya Girince Boyle Oldu...

Düğün salonlarının dolu olması bana pek inandırıcı gelmedi.Kesinlikle istemediğin yerde düğününü yapma,sonra için sızlar hatırladıkça, eşine ve ailesine karşı soğukluk duyarsın.Nişanlının aradan çekilmesi,ben karışmıyorum demesi çok ayıp,kendi muhatap olacak ailesiyle sen değil.Ben nişanlıyken bana böyle bişey deseydi çok fena cıngar çıkartırdım valla Çok üzgünüm çoook .Biraz sert konuştum ama kusura bakma senin adına çok sinir oldum arkadaşım.Sen kesinlikle karışma ya nişanlın halletsin bu olayı yada ailen konuşsun ailesiyle.

Ben Kimseye Karsi Ses Yukseltemem :( Bi Kez icimden Geceni Soylerim Olmazsa Birdaha Agzimi Acmam Hep Boyle Oldu Bu Yuzdende Yine Kaybediyorum Ve istemedigim Olaylar Karsisinda Esir Dusuyorum senağlama

Benim dugunum istedigim salonda gelinligim istedigim gelinlikten alindi binbir kavga gurultu tartismalar ile.. istedigimi yaptirdim diyeceksinki dugunde mutlu mu idin yuzun guluiyormuydu yok cunku kayinvalidenin surati bes karis esim ve ben yorgunluktan oluyorduk ayakta duramiyorduk salonun yarisindan cogu bos erkek tarafi yok gibi idi ...yani diyecegim su istedigin salon istedigin gelinlik ama o gunu huzurla gecirmedikten sonra bi anlami yok kavgaya gurultuye gerek yok derim ben bu kendi dusuncem tabiki...ama inanki dugun cdsini hala izlemedim 6 aylik evliyim ama bakmak istemiyorum birkez bile bakmadim hala hazir degilim birak istedikleri salonda yapsinlar gnunu maffetmesinler yuzleri gulsun yeter bence amas en bilirsin

Senin Adina Cok Uzuldum Canim :( Sanirim Benimki Seninkinin Tam Tersi Olacak ONlar Mutlu Ben Mutsuz:(

Verdiginiz Akillardan Dolayi Cok Tesekkur Ederim Melekler Baslarda Yazmis Olan Bi Kac Arkadasa Cevap Yazdim Ama Hepimize Yazamadim Kusura Bakmayin. Oyle Cok Melek Yazmiski Tek Tek Cevap Yazsam Sabah Ederim PC Basinda.

Anneme Soyledim Yarin Kaynanayi Arayacak Bakalim Bu Kez Sonuc Ne Olacak. Eger Hala Ayni Yer Derlerse Ok Diyecez Yaptiginiz Harcamaya Gore Altin Alicaz Ona Gore Haberiniz Olsun Kisasa Kisas. Onlar Oyle Yaparsa icim Kan Aglasada Dugunumde, En Azindan Maddi Yonden Dusundugu Rahatligi Vermemis Olurum. Yine Ayni Hesaba Gelir Bana. Ama Cidden Cok Bozuldu Moralim 14 Yillik Birlikteligede Cizgi Cekilmiyor Hele Hele Butun Aile Ile Beni Bu Olay Karsi Karsiya Getirdi Kavgalar Kuslukler Oldu. Simdi Atsam Yuzugu Ne Derim Cevremdekilere...senağlama Birde Onu Ben Cok Seviyorum Nasil Birakirim Buyuk Bir Cikmaz Icindeyim Allahim Yardim Etsin Görsün Gozumden Akan Yaslarida Bi Yol Gostersin Banasenağlamasenağlama

nişanlınızın yan çizip,sahada annesiyler sizi başbaşa bırakması hoş olmamış. bu tür meselelere büyükler alet edilmemeli bence. ama madem edildi. sizin de düğün salonu seçme lüksünüz bana biraz ters geldi. ne olursa olsun, derme çatma bile olsa nezaketen sesimi çıkarmazdım ben olsam. eğerki düğün salonlarımla ilgili hassasiyetim varsa durumum varsa , gider kendim beğendiğim salonu tutarım. ya da babama söylerim, durumu varsa o tutar. (tek düğün olacak diye algıladım o yüzden öyle cevapladım)

eğer 2 düğün olacaksa,(artık kız evi de nişandan ayrı düğün yapıyor) siz beğendiğiniz yerde yapın, onlar da beğendikleri yerde yaparlar düğünlerini..

Sizin Orasi Nasil Bilmiyorum Canim Ama Bizim Orda Dugun 3 Gun Oluyo ilk Gun Erkek Evinde Bayrak Kalkiyor ögle Sonu... ikinci Gun Kiz Evinde Kina Oluyor Ayri Davul Tutuluyor Yemek Veriliyor. Erkek Evindede O Gun Kendi Yemekleri Veriliyor. Kendilerine Ait Davulla.. Son Gunde Salon Oluyor. Kiz Ve Erkek Tarafinda Olan Herkezin Gidebilecegi Bir Salon. Bu Durumda istemedigin Bir Salonda Dugunun Olmasini Istermiydin?

iş tamamen damat adayında biter canım.

o topu ailesine atıyorsa onunla açıkça konuş gelin ve damat senle ben olucaz. ömür boyu biz bakıcaz o fotolara.ama ailem bilir diyorsun bende annem bilir diyip işi iyice arap saçına mı döndüreyim diye sor.

toparlasın kendini böyle olmaz ki. boşuna ara yerde siz kötü olutorsunuz. ne demek evde küslük oluyomuş faaln. ne bu gerginlik. aile dediğin çocuklarının mutluluğunu ister destekler. düğün üstü hevesinizi kaçırmasınlar.

iş tamamen damat adayında biter canım.

o topu ailesine atıyorsa onunla açıkça konuş gelin ve damat senle ben olucaz. ömür boyu biz bakıcaz o fotolara.ama ailem bilir diyorsun bende annem bilir diyip işi iyice arap saçına mı döndüreyim diye sor.

toparlasın kendini böyle olmaz ki. boşuna ara yerde siz kötü olutorsunuz. ne demek evde küslük oluyomuş faaln. ne bu gerginlik. aile dediğin çocuklarının mutluluğunu ister destekler. düğün üstü hevesinizi kaçırmasınlar.

Konustuk Ama Soz Geciremiyor Annesine. Ki Sadece O Degil Kayinbabamda Soz Geciremiyor. O Dedi Ben Tutacam Senin istedigin Salonu Ama Kadin Tatilden Geldi Isler Yine Arap Sacina Dondu... Valla Heves Falan Kalmadi Onceden Annem Gibi Severdim Onu Birde Simdiyi Sor... Sa Salim Su Dugun Bi Bitseydi Baska Birsey istemiyorum

ya da sevgilinize bu konu açıldığında gelinlik ölçülerimi vereyim. diktirip yollasınlar salonda istedikleri olsun ben
nerede sen nerede durucaz ne yapıcaz anlatsızlar biz seninle hacivatla karagöz gibi oynayalım onlar mutlu olsun. düğünden sonra bana kimsenin söylecek lafı kalmasın de. belki seninki bu laftan sonra içi içini yerde biraz kükrer.

Konustuk Ama Soz Geciremiyor Annesine. Ki Sadece O Degil Kayinbabamda Soz Geciremiyor. O Dedi Ben Tutacam Senin istedigin Salonu Ama Kadin Tatilden Geldi Isler Yine Arap Sacina Dondu... Valla Heves Falan Kalmadi Onceden Annem Gibi Severdim Onu Birde Simdiyi Sor... Sa Salim Su Dugun Bi Bitseydi Baska Birsey istemiyorum

İnsanlar kendi eliyle kendi değerini nasıl yok ediveriyo,ilk etapta insan gerçekten seviyo,saygı duyuyo kayınvalideye...çünkü durduk yere sevmemesi içn hiçbir sebep yok ilk başta.

Peki ya daha sonra,daha sonrasıda yine kendi elinde ya bu sevgi artarak devam ediyo yada yok olup gidiveriyo.:sinifsinif:

İnsanlar kendi eliyle kendi değerini nasıl yok ediveriyo,ilk etapta insan gerçekten seviyo,saygı duyuyo kayınvalideye...çünkü durduk yere sevmemesi içn hiçbir sebep yok ilk başta.

Peki ya daha sonra,daha sonrasıda yine kendi elinde ya bu sevgi artarak devam ediyo yada yok olup gidiveriyo.:sinifsinif:

Evet Gercekten Oyle Once Cok Seviyorsun Ama Fikirler Uyusmayinca Sonuc Ortada...:1no2:

Canım nişanlın kendi parasıyla tutsun salonu niye bu kadar çıkmaza giriyosunuzki .zaten baştan sormadan kendiniz tucaktınız kapora verip .biz eşimle salona kendimiz karar verdik parasınıda düğünden sonra paralardan ödedik.

Canım nişanlın kendi parasıyla tutsun salonu niye bu kadar çıkmaza giriyosunuzki .zaten baştan sormadan kendiniz tucaktınız kapora verip .biz eşimle salona kendimiz karar verdik parasınıda düğünden sonra paralardan ödedik.

Zaten Nisanlim Kendi Ödeyecek Parasini Ama Kaynana SIKINTI Yapiyo

Sizin Orasi Nasil Bilmiyorum Canim Ama Bizim Orda Dugun 3 Gun Oluyo ilk Gun Erkek Evinde Bayrak Kalkiyor ögle Sonu... ikinci Gun Kiz Evinde Kina Oluyor Ayri Davul Tutuluyor Yemek Veriliyor. Erkek Evindede O Gun Kendi Yemekleri Veriliyor. Kendilerine Ait Davulla.. Son Gunde Salon Oluyor. Kiz Ve Erkek Tarafinda Olan Herkezin Gidebilecegi Bir Salon. Bu Durumda istemedigin Bir Salonda Dugunun Olmasini Istermiydin?

her bireyin beklentisi farklı oluyor bu düğün işinden, her yörenin adeti de öyle..
bizim şöyle olacak mesela; benim memlekette ilk gün kına gecesi, 2. gün salonda düğün ve yemek.
1 hafta sonra benimkinin memleketinde salonda yemek ve düğün.

bu adet değil aslında anne-babaların gönüllerinden geçen. kimse kimsenin işine karışmayacak,herkes kendi memleketinde yaptığı düğünden maddi-manevi sorumlu olacak.
benim memlekette havuz etrafında kır düğünü olacak. karşı taraf ne yapacak sormadım bile.benim memlekette olan da annemin terchi esasen çünkü bana kalsa bir nikah yeter. hiç düğün istemem ama büyükleri kıramıyorum. tabi siz önem veriyor olabilirsiniz düğüne,benim gibi düşüneceksiniz diye birşey yok.

sorunuzu yanıtladım gelelim konunuza. maddi olarak nişanlınız bireysel olarakçekecek sanırım bu külfeti. bir kayınvalidenin madden elini cebine atmayıp düğün salonuna karışması bence densizliktir. bir kere o kayınvalideye dikkat! başınızı daha çok ağrıtabilir.
ayrıca 2nizi ilgilendiren bir konuda nişanlınızın annesinin ağzına bakması ayrı bir sorun.
nasıl bir yapınız var bilmiyorum, nişanlınızın ekonomik gücünü de bilemem ama eğer nişanlınızın bu yükü kaldırabilceğinizi düşünüyorsanız; ben olsam, alırım karşıma orda değil burda olacak der ve restimi çekerim..

hem nişanlınıza hem de kayınvalidenize karsı tavrınızı koyamazsanız; evlendikten sonra düğün salonundan çok daha ciddi sorunlar çalar kapınızı.. benden demesi..

Kusura bakma ama nişanlın pasif yada sana öyle görünüyor o ödeyecekse parasını ben burayı tuttum tartışmaya gerek yok der kapatır konuyu bu menfaat işlerini sevmiyorum ..
Lütfen sende öyle olsun deme, nasıl istiyorsan o olsun cadılık yapmanın alemi yok o yapıyosa sende cadı ol çünkü bu senin hakkın çocukluk döneminde başlar bu hayaller! Sessiz kalma

Nisanlin böyle tabiri caizse basit bir konuda bile sözünü geciremiyorsa ailesine, ilersini düsün derim güzelim....

Kiyamet habercisi gibi olmak istemem, ama simdiden ben karismam deyip, sorunlardan problemlerden kacmayi tercih ediyorsa yarin öbür gün ailesi ile olabilecek sorunlardada seni yanliz birakma ihtimalinin büyük oldugnu düsünüyorum.

Bu arda önemli olan nisanlinin annesine babasina söz gecirmesi degil, seninle beraber sorunlari cözmeye calismamasi.....ben karismiyorum ne halin varsa gör gibi tavirlari.:kahve:

Ben yinede senin yerinde olsam ya Annemle yada baska bir aile büyüyümle bu konuyu konusur ve onlari ön ayak yapardim....illaki Annen olmasinada gerek yok canim, yengen, teyzen, halanda olabilir.:hulya:

Senin kayinvalidenle konusman farklidir, ailenden birinin konusmasi farklidir.....

Nisanlindada konusmani tavsiye ederim, sen simdiden beni dertlerimle yanliz birakiyorsan ilersi nasil olacak acaba, bu evlilik hakkinda endise etmeye basladim deyip kafasini bulandirirdim acikcasi...:kahve:

Insallah hersey istedigin gibi olur canim.....

Hem parayı siz ödeyeceksiniz hem de kaynananerede lacağına karar verecek, ne ala memleket....
Nişanlını da çok pasif gördüm, ne demek o öyle ben karışmam aranızda halledin.. Sen le kaynana değil senle nişanlın aranızda halledeceksniz bu konuyu.. Nişanlınla erabe rgidip beğendiğiniz salona kaporayı yatııp tutacaksınız..
Kayıvaliden sanki parası kendi cebinden çıacakmış gibi nasıl karışabilir anlamıyorum...
Nişanlınla açı açık konuş.
Bu kadar basit bi mevzuda bile annesine laf anlatamıyosa ileride tehlikevar demektir..

Back
X