Yardımınıza ihtiyacım var.

Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin,altı üstü en fazla 1 gece kalacaklar.Anlaşılan sizi güvenilir bulmuşlar ki yada danışacak kimseleri olmadığı için size minnet etmişler.Keşke buraya yazmak yerine adamın direk suratına istemiyorum,gelmeyin diyebilecek biri olsanız.Bu arada unutmamak lazım ki gün gelir,sizde birilerine ihtiyaç duyarsınız.

Yardımcı olurdum ben olsam:işsiz:
belkide sabah gelip akşam tekrar dönecekler
Siz istemiyormuşsunuz sonuç belli neden yardım istiyorsunuz onu anlamadım
Vicdanınızı rahatlatmak içinmi?
Eşim izin isteyecek Sabahtan akşama işlerini yapacak . Buna karar verdik ama gece kalamazlar bizde. Benim asıl sıkıntım bu

Ben lise son sınıf öğrencisiyken babamın arkadaşının kızı iki üç gün için geldi. Yurda çıkacağım dedi, 1 ay kaldı. Babam artık müsait değiliz dediğinde yine babam kötü oldu, arkadaşı iletişimi kesti. Eşimin arkadaşı bizim bulunduğumuz şehrin ilçesine atandı, her haftasonu bize geldi. Çamaşırları ve ütüleriyle. Artık müsait değiliz dedik birkaç defa, düğününe bile davet etmedi.
Eee yani sizde bu yüzden herkesi aynı kefeye koymaya mı karar verdiniz? O zaman öyle diyin yol yordam bilmem öyle mi olur böyle mi olur diye yandaş aramayın burada kendinize. Çamaşırıyla gelen adamın çamaşırını yıkamanız ütüsünü yapmanız sizin hatanız ayrıca yapmasaydınız bunun adı iyilik değil kendini kullandırmak. Köyden gelen kıza yardım etmekle aynı şeyler degiller yanj. Ama dedigim gibi kendinizce sebebiniz var yapmayın. Eşinize gelmesinler demeniz yeterli olacaktır

Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin,altı üstü en fazla 1 gece kalacaklar.Anlaşılan sizi güvenilir bulmuşlar ki yada danışacak kimseleri olmadığı için size minnet etmişler.Keşke buraya yazmak yerine adamın direk suratına istemiyorum,gelmeyin diyebilecek biri olsanız.Bu arada unutmamak lazım ki gün gelir,sizde birilerine ihtiyaç duyarsınız.
Ben misafir edemem derim yüzlerine. Müsait değilsem açık bir dille söylerim. Ama benim dersim var işte . Yüzyüze gelemiyorum.

Seneler sonra tekrar kk'ya geleyim dedim. Durduk yere ban yiyeceğim.

İnsanoğlu gerçekten bu kadar kötü mü oldu? Daha ne gibi yardım isteneceği bile bilinmeden kurulmuş da kurulmuş. Üstelik öğretmen. Vay ki vay..

dip not: Ben de hayvanseverim hem de en severinden. Ama insanlara yardım edeceğim diye de uykularım kaçmaz.

Seneler sonra tekrar kk'ya geleyim dedim. Durduk yere ban yiyeceğim.

İnsanoğlu gerçekten bu kadar kötü mü oldu? Daha ne gibi yardım isteneceği bile bilinmeden kurulmuş da kurulmuş. Üstelik öğretmen. Vay ki vay..

dip not: Ben de hayvanseverim hem de en severinden. Ama insanlara yardım edeceğim diye de uykularım kaçmaz.
Bunun öğretmenlikle ne ilgisi var. Sabah 6:30 da hadi uyanın biz okula gidiyoruz siz de çıkın mı diyeceğim. Bunu demek daha ayıp bence. Çarşamba eşim izin aldı,kayıt işlerini yaptılar, çarşamba gecesi bizde kaldılar, perşembe sabahı sıkıntı işte Mecbur yalnız kalacaklar evde. Türlü insan var. Gizli kamera koyandan, iç çamaşırı çalana kadar . Ben eve temizlikçi bile almadım sırf yabancı biri özele girmesin diye.

sizi de anlayabiliyorum.Zamanında kötü şeyler yaşamış olabilir ve insanlara güveninizi kaybetmiş olabilirsiniz ama her insan aynıdır diyemeyiz.Böyle bir genellemeyi yapamayız..
Siz elinizden geleni yapın,eğer nankörlük edecek olurlarsa zaten dönüp dolaşıp bedelini ödüyorlar.

Bunun öğretmenlikle ne ilgisi var. Sabah 6:30 da hadi uyanın biz okula gidiyoruz siz de çıkın mı diyeceğim. Bunu demek daha ayıp bence. Çarşamba eşim izin aldı,kayıt işlerini yaptılar, çarşamba gecesi bizde kaldılar, perşembe sabahı sıkıntı işte Mecbur yalnız kalacaklar evde. Türlü insan var. Gizli kamera koyandan, iç çamaşırı çalana kadar . Ben eve temizlikçi bile almadım sırf yabancı biri özele girmesin diye.
Öğretmenlik ile alakası şu(bence tabi): İletişim ile ilgili bir mesleğiniz var ve insanlarla iletişim kurabiliyor olmanız gerekli.

"Sabah bizimle çıkın" elbette denmez ama "biz şu saatte çıkıyoruz, isterseniz sizi de gideceğiniz yere bırakalım" dersiniz kibarca, insanlar da anlar ve giderler. Samimi olmadıkları insanın evinde tek başlarına kalacak kadar "düşüncesiz ve yüzsüz" olacaklarını sanmıyorum.

Öğretmenlik ile alakası şu(bence tabi): İletişim ile ilgili bir mesleğiniz var ve insanlarla iletişim kurabiliyor olmanız gerekli.

"Sabah bizimle çıkın" elbette denmez ama "biz şu saatte çıkıyoruz, isterseniz sizi de gideceğiniz yere bırakalım" dersiniz kibarca, insanlar da anlar ve giderler. Samimi olmadıkları insanın evinde tek başlarına kalacak kadar "düşüncesiz ve yüzsüz" olacaklarını sanmıyorum.
İşte gidecekleri yer yok o saatte. Ben evde yatırdığım an gidecek başka bir yer yok Şehirlerarası otobüs saat 16:00 da, saat sabahın 6:30 da nereye gidebilirler. Her türlü işlem için 8:30 beklemeleri lazım. Ya biz okula gideceğiz,onlar kalkacak, kahvaltı hazırlayıp, kahvaltı edip, kapıyı çekip çıkacaklar. Benim hiç içim almıyor, ben yokken yabancı bir adamın benim evimde kahvaltı etmesimi

Eşim zaten bir gün eğer verirlerse izin alacak. Bizde kolay mazeret izni alınmıyor. İlçe milli eğitim müdürü çağırıyor makamına. İkinci gün için kesinlikle izin alamaz yani

İşte gidecekleri yer yok o saatte. Ben evde yatırdığım an gidecek başka bir yer yok Şehirlerarası otobüs saat 16:00 da, saat sabahın 6:30 da nereye gidebilirler. Her türlü işlem için 8:30 beklemeleri lazım. Ya biz okula gideceğiz,onlar kalkacak, kahvaltı hazırlayıp, kahvaltı edip, kapıyı çekip çıkacaklar. Benim hiç içim almıyor, ben yokken yabancı bir adamın benim evimde kahvaltı etmesimi
Pastahane de mi yok? Çıkar kahvaltı ederler bir yerde? Börek yerler??

Bilmiyorum ama ben hiç sanmıyorum siz yokken sizin evinizde oturup yiyip içeceklerini. Kim ister durduk yere mide bulandırmayı.? Ne malum belki arkalarından dedikodu yapılacak, iftira atılacak? (Şahsınızda söylemedim yanlış anlaşılmasın. Konu ile ilgili genel bir örnek idi)

Yani bu kadar açıklama yapana kadar eşine söyle yatılı misafir istemediğini o da bir yolunu yordamını bulsun.
İçim şişti bir gün kalacakları bile kesin değilken bu kadar tribe girmenin ne manası var.
Ünivesteye başladığımda gece otobüsüne binip sabah şehirde olmuştuk. Bir gün içinde üniversite kaydım yurt işlemleri halloldu. Akşam olunca da evine döndü adam.
Yol bilmezler iz bilmezler. Yardım etmek etmek bu kadar zor geliyorsa yapmayıverirsiniz olur biter.

Kardeşim için gitmişti babam yurt işini ve kampüste kayit işini gün içinde zaten halletmislerdi.

Bence gelen kişiler kalmak için değil yol iz sormak adına yardım talep etmiştir.
Eşimin amcası da kızı için kardesimden yardım istemişti kardeşim o şehirde oturuyor diye.
Hoş eşimin öyle yardıma ihtiyaç duyan köylüsü olsa elimden geldiği kadar yardım ederdim.

30 ağustosta hastalandım reglim tarihi 5 6 gun kadar erken geldi. Regli olduğum gun cok kaşıntim vardi. Ve 5 gunde bitmesi gerekirken biraz geç bitti. 8 inde erkek arkadasimla birliktelik yaşadık içime boşalma olmadi.boynuma bosaldi Sonra aynı gün tekrar birlikte olduk gene boşalma olmadi ama 6 gün sonra hafif kahverengi ve pembe kanama geldi 3 gün sürdü ve bitti. Sizce hamilemiyimdir. Bu ayki regli donemim 27 si.
Ne alaka ya

Küçük bir ilmiş yaşadığınız yer, aynı günde bütün işlerini halledip dönerler. Ben büyükşehire gelmeme rağmen 3-4 saatte bitirmiştim işimi. Hem zaten onlar da sizde kalmaya hevesli değillerdir bence.
İnşallah kızcağızın bundan sonraki üniversite hayatında asla size işi düşmez.

Back
X