Yardımınıza ihtiyacım var.

Okuld

Biz de buralı değiliz. Yurt ayarlama işlerine hiç girmem. Sonra ileride olumsuz birşey olur da sizin yüzünüzden derler. Ben şöyle düşündüm Ki bizim de dersimiz var o gün. Eşim terminale gitsin. Danışma masalarına yönlendirsin. Danışma masaları ücretsiz servis imkanı da sağlıyormuş.
Yok artık terminale niye gidiyorno zaman telefonda söylesin bulurlar kendileri hiç hoş değil yani

Neden bu kadar kafaya takıyosunuz ki ufak seyleri?
Bilmedikleri bir yere geliyorlar yer,yurt ayarlayana kadar yardımcı olmanızı istemişler.Canınızı istemişler gibi tepkide bulunmanız çok garibime geldi.
Yatak odasına da girip ortalık kurcalayan misafir görmedim,duymadım anormal insanlar hariç.

Çok tedirginseniz kabul etmeyin, insanlar kendilerini kötü hissederler.

Konu sahibine neden bu kadar kızılmış anlamadım. İlk defa gördüğüm birinin evimde kalması benide rahatsız eder. Şahsen ben hayatımda görmediğim insanları işim düşünce arayıp evlerinde kalamam. Sadece yol yordam sormak olsa niyetleri zaten derlerdi. Belliki konaklamak istiyorlar. Kızan kişilerin hepsi ilk defa gördükleri insanları tereddütsüz evine alabilirmi merak ettim

Bunun öğretmenlikle ne ilgisi var. Sabah 6:30 da hadi uyanın biz okula gidiyoruz siz de çıkın mı diyeceğim. Bunu demek daha ayıp bence. Çarşamba eşim izin aldı,kayıt işlerini yaptılar, çarşamba gecesi bizde kaldılar, perşembe sabahı sıkıntı işte Mecbur yalnız kalacaklar evde. Türlü insan var. Gizli kamera koyandan, iç çamaşırı çalana kadar . Ben eve temizlikçi bile almadım sırf yabancı biri özele girmesin diye.
Bu konuda bir tek ben mi hak veriyorum sana. Nedense endişelerin bana hiç de garip gelmedi. Sırf aynı kütüğe bağlıyım diye insanları evimde konaklatmak zorunda değilim. Hele ki ben evden çıkınca ömrümde hiç görmedigim insanlar evimde yalnız kalacak. Bu normal mi? Bence değil!!!

Neden bu kadar kafaya takıyosunuz ki ufak seyleri?
Bilmedikleri bir yere geliyorlar yer,yurt ayarlayana kadar yardımcı olmanızı istemişler.Canınızı istemişler gibi tepkide bulunmanız çok garibime geldi.
Yatak odasına da girip ortalık kurcalayan misafir görmedim,duymadım anormal insanlar hariç.

Çok tedirginseniz kabul etmeyin, insanlar kendilerini kötü hissederler.
Anormal kişiler hariç diye belirtmişsiniz. Konu sahibinin takıldığı, sorun ettigi nokta da bu zaten. Gelen kisileri tanimiyor ve normal mi anormal mi bilmiyor. Siz gelen kisilerin normal oldugu kanısına nasıl vardınız?
Hicbir tanidiğı olmayan bir ilde üni kazanılsa nasıl yapacaklarsa öyle yapsınlar islerini. Ömürlerinde selam vermedikleri insanin evine isleri düsünce destursuzca, musait misiniz degil misiniz, is guc sahibi insanlarsiniz bize nasil vakit ayiracaksiniz diye dusunmeden gitmek isteyen insanlar bunlar. Daha ne gibi bir yardim istediklerini bile ifade etmemisler. Belki birkac gün kalmak gibi bir planlari var. Konu sahibi eve gelip yerlestikten sonra mi cozsun sorunu. Kovsun mu evimde agirlayamam diyerek. Önceden önlem almak istiyor. Ne münasebet ben evimde yokken yedi kat el evimde kalsın! Ne bileyim hırsız mı arsız mı? Köylüsü olması onu aklamaz.

Insanlık ölmüş allah kimseye kimseyi muhtaç etmesin
Hiç tanımadığın insanı evinde yalnız bırakmak istemeyince mi insanlık ölmüş oluyor?
Biz de zamanında hiç bilmediğimiz yere gidip üniversiteye kayıt yaptırdık kimsenin de evinde kalmadık. Baktık başımızın çaresine.
Hayatında görmediğin insanın evinde kalmak istemek isteyen kişinin ayıbıdır hiç kusura bakma.

Valla bana gelsinler.hic usenmem islerinde yardimci olurum.
Simdiye kadar pek kotulerle karsilasmadim.iyligimden pismanlik duymadim.
Zorda olana yardimci olurum.sokakta gorsem bile.
Zarar goreceksem de iyilik yaparken goreyim madem.
Kaldi ki koyluleri.zaten tanimasa onu aramaz sehirden rasgele birinin numarasini cevirirdi.
Sabah birlikte cikilir evden.esiniz onlara yardimci olur olabildigi kadariyla.
Siz eve donunce de arardiniz gelirler,yada gidip esiniz alir olduklari yerden.
Siz yokken evinizde kalmazlar.sadece yatacak yer ayarlamaya calismislar.

Hiç tanımadığın insanı evinde yalnız bırakmak istemeyince mi insanlık ölmüş oluyor?
Biz de zamanında hiç bilmediğimiz yere gidip üniversiteye kayıt yaptırdık kimsenin de evinde kalmadık. Baktık başımızın çaresine.
Hayatında görmediğin insanın evinde kalmak istemek isteyen kişinin ayıbıdır hiç kusura bakma.
Pardon da evinde kalmak istediklerini nereden çıkardınız öyle birşey belirtilmemis ki bu konu sahibinin hüsnü kuruntusu ayrıca bnde zamanında bilmediğim sehirde sınava gttim bizm ordn tanıdıklar geldiler yardmci oldular hic istemeden misafir ettiler ve ben unuttmam yaptıkları iyiliği halen .ne demişler ıyilik yap denize at balık bilmezse halik bilir alt tarafi 2 saatlik olay icin abartmista abartmış olay bu ayrıca sizene avukatımısiiniz

Anormal kişiler hariç diye belirtmişsiniz. Konu sahibinin takıldığı, sorun ettigi nokta da bu zaten. Gelen kisileri tanimiyor ve normal mi anormal mi bilmiyor. Siz gelen kisilerin normal oldugu kanısına nasıl vardınız?
Hicbir tanidiğı olmayan bir ilde üni kazanılsa nasıl yapacaklarsa öyle yapsınlar islerini. Ömürlerinde selam vermedikleri insanin evine isleri düsünce destursuzca, musait misiniz degil misiniz, is guc sahibi insanlarsiniz bize nasil vakit ayiracaksiniz diye dusunmeden gitmek isteyen insanlar bunlar. Daha ne gibi bir yardim istediklerini bile ifade etmemisler. Belki birkac gün kalmak gibi bir planlari var. Konu sahibi eve gelip yerlestikten sonra mi cozsun sorunu. Kovsun mu evimde agirlayamam diyerek. Önceden önlem almak istiyor. Ne münasebet ben evimde yokken yedi kat el evimde kalsın! Ne bileyim hırsız mı arsız mı? Köylüsü olması onu aklamaz.

Anormal insanlar olsa eşinin köylüsüymüs.Elbet bilinirdi köy yerinde.
Çirkin olan ise insanları durduk yere tedirgin etmek.
İyilikler karşılıksız yapılmalı ama şunu da hatırlatmakta fayda var insanız ve birbirimize ihtiyacımız var.

Pardon da evinde kalmak istediklerini nereden çıkardınız öyle birşey belirtilmemis ki bu konu sahibinin hüsnü kuruntusu ayrıca bnde zamanında bilmediğim sehirde sınava gttim bizm ordn tanıdıklar geldiler yardmci oldular hic istemeden misafir ettiler ve ben unuttmam yaptıkları iyiliği halen .ne demişler ıyilik yap denize at balık bilmezse halik bilir alt tarafi 2 saatlik olay icin abartmista abartmış olay bu ayrıca sizene avukatımısiiniz
Ciddi ciddi cevap yazacaktım ama "sizene avukatmısiiniz" yazısını görünce ciddiye alıp muhatap olmamam gerektiği anladım.

Az önce eşimin telefonu çaldı. Köylerinden birinin kızı bizim bulunduğumuz ilde üniversite kazanmış Çarşamba günü baba kız gelecekler. Yardımcı olur musunuz diye? 15 senelik evliyim, her yıl köye gidip bir ay kalırım, hayatımda görmedim adamı. Eşim de ben de öğretmeniz. Sabah 06:45 evden çıkıyoruz. Nasıl bir yardım beklentisi içindeler bilemedik. Terminalde üniversiteye ücretsiz servis ve danışmanlık hizmeti de varmış üstelik. Bu işin mantıklısı nedir yardımcı olur musunuz?
bence iyilik yap, at denize demişler...insan insana herzaman muhtaçtır...bir iylik, bin belayı önler demişler...

Şöyle sorayım. Normalde üniversiteler dışarıdan anası babası ile gelene konaklamada yardımco olmuyor mu
Yok tabii ki. Herkes kendi başının çaresine bakar. Uzaksa gece yola çıksınlar sabah işlerini hallederler akşam otobüse biner dönerler. Siz de bütün gün dersiniz olacagini yardımcı olamayacağınızı söylersiniz. Gece kalmakta ısrar ederlerse sabah 6 ya bilet ayarlamalarını söyleyin.

tanımadığınız insanlar siz yokken evinizde kalmasın

ben üniversite okudum şimdi ki öyle servis vs. de yoktu ve orada hiçkimsemiz yoktu
sorasora gittik yerleştirdiler

Ben de ogretmenim .Bu teklif bana yapilsaydi bir gunluk izin alir yardimci olurum. Cunku bilirim ki insan kazanmak, para kazanmaktan cok daha önemlidir.....

O izin aldığınız derslere kim girecek? Doktorluk öğretmenlik gibi işlerde böyle keyfi izinler başkalarını çok mağdur ediyor.

Hepimiz üniversite okuduk, uzak akrabada misafir kalan garip bir arkadaş dışında çevremde kimse duymadım.Hatta o da yurt çıkmadığı için o kişilerin evinde 1 ay kadar kalmıştı. Benim ailemde hep sabahtan gittik işimizi hallettik akşama döndük. Şehri gezelim bir kaç gün dediğimizde ise gittik öğretmen evinde kaldık.

Kiza yurt cikmamis ve bir kaç gün konu sahibinde kalıp yurt ayarlama derdinde olabilirler

Az önce eşimin telefonu çaldı. Köylerinden birinin kızı bizim bulunduğumuz ilde üniversite kazanmış Çarşamba günü baba kız gelecekler. Yardımcı olur musunuz diye? 15 senelik evliyim, her yıl köye gidip bir ay kalırım, hayatımda görmedim adamı. Eşim de ben de öğretmeniz. Sabah 06:45 evden çıkıyoruz. Nasıl bir yardım beklentisi içindeler bilemedik. Terminalde üniversiteye ücretsiz servis ve danışmanlık hizmeti de varmış üstelik. Bu işin mantıklısı nedir yardımcı olur musunuz?
Üniversiteyi ailenizden uzak bir yerde okuduysanız empati yaparak sizden nasıl bir yardım istediklerini, nasıl yönlendirmeniz gerektiğini tahmin edebilirsiniz. Eşinizin terminalde karşılayıp da danışmanlık hizmetine yönlendirmesi bir yardım olmaz kendileri zaten görecektir danışmanlık hizmeti verenleri...

Back
X