- 29 Mart 2012
- 1.781
- 1.836
- 333
- Konu Sahibi Camille_claudel
-
Önerin için teşekkür ederim. Denemekte fayda var..canım ön diş onemle bence ıyı bır dıs hekımıne gıt ayrıca her kararan dişe ölmüş denmez. bendede sıcak soğuga hassasıyet var sensodye f kullanıyorum ınanılmaz faydası var.
sinirleri ölmüşse zamanla dahada kararacak ve dahada hassasiyetleşecek en büyük tavsiyem bu işin içinde olaraktan dişi tamamen çektirip implant yaptır yaşınla ilgisi yok senden küçüklerdede olabiliyo bundan koktuğun kadar korkacak bişey yok canım...
canm internetten araştırdıkça daha da çok korkarsın en iyisi güzel bi diş hekimine git hiç dişi olmayan insanlara bile gerçek gibi diş yapılıyor anlıyorum diş kaybetmek gerçekten çok zor yaşadım bilirim ama üzme canını doktorun seni yönlendirir başkalarını dinleme uzmanına sor her zaman herkesin sorunu aynı şekilde sonuçlanmaz
Canım geçmiş olsunben de seni anlıyorum benim de azı dişlerimde ölü var hatta acayip korkmuştum çünkü benimki mikropluydu ve antibiyotik kullanmak zorunda kaldım.. Dişin ölmüş dediğinde ne kadar üzüldüğümü sana anlatamam. Şu anda drum bütün içini oydu ve dolgu yaptı, sadece öyle ölü ölü duruyor. Kararmadı pek ama yeni öldü ve seni duyunca beni de korku aldı çok fazla kararır mı ki yaa off Bir de benim alt solda ilk azı dişim süt dişi, normali gelmedi dr da gelmez artık dedi neyse ya ben konuyu saptırmayayım anlatmak istediğim diş inanılmaz önemli ve ben kıymetlerini çok geç anladım, azı dişlerim hep dolgulu sana çok geçmiş olsun diyorum umarım bir çaresi bulunur..
benım arkadşımda karda düşmüş dişi kararmıştı
tedavı oldu dişim öldü falan demedi kaplama yapıldı sanırım
Öncelikle geçmiş olsun demek istiyorum.
Benimde tek bir dişimde kanal tedavisi var, 5 yıldırda sorunsuz kullanıyorum ama kararma vs. yok dişimde, siz kararma diyince şaşırdım.
Diş tabiki çok önemli, her diş hekimine gidemem ben, zaten dişçiden korkuyorum, diş hekiminin bilgisi olması ve seninde ona gücenmem çok önemli.
Kendi doktorumu 20 lik dişlerimi çektirmem gerektiği zaman çoooook arayıp, zor bulmuştum, şimdi kendi diş doktorumdan başkasına asla güvenemiyorum.
Hatta bu sabah gitmek zorunda kaldım, şükür işlerimi sorunsuz halledip geldim.
Sende iyi ve güvenilir bir diş hekimi bulup, sürekli aynı doktorda tedavilerini devam ettir derim.
Hangi ildesin bilemiyorum ama eğer Ankara daysan kendi doktorumu öneririm.
merhaba.ben diş hekimiyim.dişiniz travma sonrası 10 yıl önce nekroze olmuş muhtemelen(ölmüş).kanal tedavisi ilk o anda yapılsa bu kadar renk değiştirmezdi.10 yıl boyu ölü doku artıkları dişin içinden çıkarılmadığı için(kanal tedavisi yapılmadığı için)dişin rengi değişmiş normal olarak.
panik yapacak birşey yok.sakin olun.evet dişiniz ölü ama bu dişinizi kaybedeceksiniz anlamına gelmiyor.başarılı bir kanal tedavisi sonrasında hiçbir şikayetiniz kalmaz.dişin görüntüsünü bilmiyorum ama dolgu tutacak durumda ise ve sizde renginden rahatsız değilseniz kaplamaya bile gerek yok.implantı filan şu an düşünmenize gerek yok çünkü diş hala ağzınızda
kanal tedavisi yaptırın yeter.çok nadir durumlar dışında başka sorun çıkmayacaktır.geçmiş olsun
Öncelikle geçmiş olsun. Daha 20 yaşındayım diye üzülmeyin ben daha 17 yaşında bütün ön dişlerimi kaybedip takma diş yaptırmak zorunda kaldım :) Beterin beteri var yani. Tedavisi konusunda bir şey diyemem ben sadece etrafımda böyle kimse yok deyince moral olsun diye yazayım dedim :)
canım geçmiş olsunda bu kadar üzülecek ne var,
sanki hiç yerine koyulmayacak bir organını kaybetmiş gibi konuşuyorsun.
eğer iyi bir doktora yaptırırsan eskisinden daha sağlam ve güzel dişlerin olabilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?