- 29 Mart 2012
- 1.781
- 1.836
- 333
- Konu Sahibi Camille_claudel
Merhaba arkadaşlar,
Dişlerim beni okadar bunalıma soktu ki artık her önüme gelene derdimi anlatmaya başladım cevremde aynı sorunu olan çok kişi olmadığından bi umutta buraya yazmak istedim.
Bundan 10-11 yıl önce bisikletten düstüm ve ön dişlerimde hafif kırıklar meydana geldi. Kırıklar okadar ciddi degildi ufak dolguyla halloldular. Yalnız sağ ön dişimde o günden beri müthiş bi hassasiyet hasıl oldu. Bilhassa soguga karşı. Bazen rüzgardan bile etkilenip sızlıyo ve diş minesinde hafif çatlak var. Bi kaç yıl önce bu hassasiyetten bahsedince diş doktorum bi sebep bulamamıstı. Arada ve cok sık olmadıgından bende üstünde durmamıstım. Taa ki düne dek. Dün diş doktoruna gittim ve adam daha uzaktan bakar bakmaz bu dişinde kanal tedavimi uygulandı rengi kararmıs dedi ben tabi şok oldum cünkü bu zamana kadar hic bi kararma farketmedim halada aynada bisey goremiyorum
kaza gecirip gecirmedigimi sordu ve bende anlattım sonra ısı testi yaptı ve ben diğer dişlere göre cok cok cok az hissettim
dünden beri rüyalarima kadar girdi bu olay deli gibi arastiriyorum arastirdikcada dahada karamsarlasiyorum
simdi size sorum su: disim ölmüs mü oluyo bu durumda? Sayet ölmüsse kanal tedavi gerekiyomus ve oda kararma iltihaplanma yaparak kaplamaya mecbur birakiyomus. Artı vücuda toxin yayarak hastaliklarada davetiye cikariyomus
temelli cektirip implant yaptirmakta var ama yasim henüz 20
cok üzülüyprum aglamak istiyorum
ayrica disim 10 yildir boyle ölmesi bu kadr uzun mu suruyo acaba ?
Allah rizasi icin yanitlarinizi esirgemeyin
dis bölümüne acmaliydim belki ama psikolojimi okadar bpzdugu ve bana gercekten dert oldugu icin buraya actim
Dişlerim beni okadar bunalıma soktu ki artık her önüme gelene derdimi anlatmaya başladım cevremde aynı sorunu olan çok kişi olmadığından bi umutta buraya yazmak istedim.
Bundan 10-11 yıl önce bisikletten düstüm ve ön dişlerimde hafif kırıklar meydana geldi. Kırıklar okadar ciddi degildi ufak dolguyla halloldular. Yalnız sağ ön dişimde o günden beri müthiş bi hassasiyet hasıl oldu. Bilhassa soguga karşı. Bazen rüzgardan bile etkilenip sızlıyo ve diş minesinde hafif çatlak var. Bi kaç yıl önce bu hassasiyetten bahsedince diş doktorum bi sebep bulamamıstı. Arada ve cok sık olmadıgından bende üstünde durmamıstım. Taa ki düne dek. Dün diş doktoruna gittim ve adam daha uzaktan bakar bakmaz bu dişinde kanal tedavimi uygulandı rengi kararmıs dedi ben tabi şok oldum cünkü bu zamana kadar hic bi kararma farketmedim halada aynada bisey goremiyorum