herkes yönünden kötü bir durum bu bence. olay içindeki her taraf hayatı daha doğru düzgün yaşamayı hak ediyordur sanırım.
öncelikle kendimi konuyu yazdığınız için sizin yerinize koysam; kaç yaşındasınız bilemiyorum ama evli bir adamla daha ne kadar süre mutlu olabileceksiniz? sevgi ve aşk insana pekçok şeye tahammül gücü veriyor ama bir noktadan sonra sevgi azaldıkça tahammül ettiğiniz tüm o şeyler birer yük olarak omuzlarınızda kalacak. yalansız, sevdiğinizle her şeyi her zaman paylaşabileceğiniz ve sevdiğinizi paylaşmak zorunda kalmayacağınız bir hayatı hakettiğinizi düşünüyorum.
ikinci olarak kendimi aldatılan eş yerine koysam; hasta bir çocuk yeterince zor zaten, böyle bir haberi duysam gerçek anlamda yıkılırdım. zor bir hayatı geçirdiği, destek beklediği bir adamdan bu şekilde bir karşılık görmek ciddi anlamda travma nedeni. belki biliyordur, belki hasta olan çocuk ile ilgilenmekten başka şeye tepki gösteremiyordur ama bir kadının böyle bir şeyi kabul etmesi veya tahammül etmesi çok zor. bilse ve kabul etmiş görünse dahi içinde bunun acısını hep taşıyacak. yalansız, sevdiği ile her şeyi paylaşabileceği ve sevgisini, yatağını paylaşmak zorunda olmadığı bir hayatı hakettiğini düşünüyorum.
sevgilinizin çocuğu yerine kendimi koysam; hepimiz az çok gördük, aile içinde sevgisizlik, ileri giden tartışmalar, mutsuzluk bir çocuğa hiçbir iyilik getirmiyor. hastalığı nedir bilemiyorum ancak her iki ebeveyninin sevgisine ihtiyacı olduğu gibi ebeveynlerinin birbirlerini sevdiklerini de görmeye ihtiyacı var. eğer taraflar yollarını ayırmaya karar verirse bu durum çocuğa bir şekilde izah edilebiliyor, ancak aynı evi paylaşan, buna karşın birbirine sevgi göstermeyen bir çift ebeveyn çocuğun kafasının karışmasına neden olabilir bence. yalansız bir hayatı bu çocuğun da hakettiğini düşünüyorum.
son olarak sevgilinizin yerine koyoyorum kendimi.. maalesef bu ilişkinin en rahat tarafı kendisi. kendisini yanında mutlu hissettiği bir kadına sahip olabiliyor ve aynı zamanda evinden, eşinden ve hasta çocuğundan ayrılmayarak suçluluk duygusunu da bertaraf edebiliyor. aslında ne size sevgili, ne de ailesine yaren olabiliyor. kendini arada kalmış hissettiğini düşünüyorum, ama kimsenin kimseyi kandırmaya, aldatmaya ve bunu bir yaşam şekli haline getirmeye hakkı yok.
ne yapacağınız, nasıl yapacağınız elbette tamamen size kalmış bir şey. ama bence dikkate almanız gereken şey, bu olaya sevgilinizin dışından bakmalısınız.